Nieuw

Was Saoedi-Arabië de financier van ’11 september’?

Hun president is er faliekant tegen en toch gaat het gebeuren. Amerikaanse nabestaanden van de aanslagen op 11 september kunnen binnenkort Saoedi-Arabië aanklagen, omdat diens regering de aanslagplegers zou hebben gesteund. Wat is er precies bekend over de Saoedische betrokkenheid? Vier vragen.

Obama had tegen de wet die zulke vervolging mogelijk maakt een veto uitgesproken, maar werd woensdag teruggefloten door het Congres. Die stemde met een overweldigende meerderheid vóór (97 tegen 1 stemmen in de Senaat en 348 tegen 77 in het Huis van Afgevaardigden). Het is de eerste keer dat Obama een veto van zijn hand in de prullenbak ziet verdwijnen.

Trouw >>

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6483 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Was Saoedi-Arabië de financier van ’11 september’?

 1. De meeste daders van 11-9 waren Saudi’s ergo het worde dus weldegelijk door de Saudi’s gefinancieerd.

  Like

 2. Het ziet er sterk naar uit dat ook de overheid van de Saoedi’s betrokken was. Men probeert nu om de regering en het koningshuis uit de wind te houden. De olie, hè. En als je ruzie maakt met de Saoedi’s, heb je automatisch ruzie met alle soennieten (zoals Europa over 20 jaar). En dat durven ze niet. Dan maar 3000 burgers dood laten vallen.

  Wat ook meespeelt, is dat Obama een (verkapte) moslim is.

  Overigens heeft Saoedi-Arabië gedreigd voor 750 miljard US dollar waardepapieren op de markt te gooien en dan gaan de VS waarschijnlijk failliet. Maar Saoedi-Arabië is, door de lage olieprijs, ontstaan door het oppompen van schalie-olie in de VS, niet meer zo almachtig als een paar jaar geleden.

  Like

 3. polderboy // oktober 2, 2016 om 12:19 //

  Verder waren de Saud tot 9/11 bondgenoten. Bijvoorbeeld de FBI stelt:
  “One reason for the limited understanding is that it was only after September 11 that the U.S. Government began to aggressively investigate this issue. Prior to September 11th, the FBI apparently did not focus investigative resources on ——– —————— Saudi nationals in the United States due to Saudi Arabia’s status as an American “ally.”
  (onder aan pagina 415 van de “28 pagina’s”, https://28pages.org/the-declassified-28-pages/)

  Maar als je vanaf pagina 422 verder leest, dan schrik je. Twee van de massamoordenaars (9/11 kapers) kregen via een tussenpersoon, Al Bayoumi, geldelijke en andere uitgebreide assistentie van Saudi’s, nadat ze naar de VS waren gekomen voor vlieglessen (!!).
  Deze belangrijke assistent van de kapers, Al-Bayoumi, telefoneerde tientallen keren per maand met de Saudische Ambassade met zeker 3 functionarissen, en hij kreeg zelf volgens een document bij zijn eigen verblijfsaanvraag volledige financiële steun van de Saud, naast dat hij daarvoor altijd als regeringsfunctionaris voor de Saud had gewerkt.
  Bij aankomst van de twee kapers kreeg hij maandelijks 3300$ extra van de Saud.
  Al-Bouyami kreeg ook 400.000$ om een moskeetje op te richten.

  Indirect bewijs spat van de pagina’s af.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: