Nieuw

Hongarije gaat ‘Nee’ stemmen bij het referendum

Aanstaande zondag gaat Hongarije een referendum houden over het vluchtelingenbeleid van de EU. Alle peilingen tonen aan dat de Hongaren ‘nee’ gaan stemmen tegen het besluit van de EU om meer vluchtelingen te ontvangen.

Toen de Europese Unie in Brussel besloot dat 160.000 migranten uit Afrika en Azië via de Middellandse naar Europa overgeheveld moesten worden protesteerde Hongarije door een volksreferendum aan te kondigen op 2 oktober.

De regeringspartij met de minister-president Viktor Orbán in de spits voert een campagne tegen het besluit van de EU inzake de verplichte herverdeling van de migranten. De kiezers krijgen deze vraag voorgeschoteld: “Wilt u dat de Europese Unie ook zonder toestemming van het parlement de verplichte vestiging van niet-Hongaarse staatsburgers in Hongarije kan voorschrijven?”

De peilingen wijzen erop dat meer dan twee derde van de kiezers tegen de EU-eis zal stemmen.

– Duitsland zei dat iedereen welkom is, dus dat is bestemming waar de migranten naar toe moeten. En ze willen graag naar Duitsland, om ze dan in Hongarije te plaatsen is niet verstandig, zegt een vader van drie kleine kinderen tegen de Daily Mail.

Tijdens de volksverhuizing verleden jaar herfst kwamen er meer dan een miljoen migranten en vluchtelingen naar Europa, velen via de Balkanroute van Griekenland door Servië en Kroatië. Na de eerste stroom van tienduizenden migranten in september vorig jaar, besloot minister-president Orbán dat de grenzen in het zuiden moesten worden gesloten. Hekken en prikkeldraad werden langs de grens opgetrokken. Maar desondanks zijn 17.000 mensen in 2016 illegaal de grens overgestoken, volgens overheidsbronnen.

– Het zal moeilijk worden voor Hongarije om zijn positie te verdedigen als een belangrijke netto-ontvanger in de onderhandelingen over de volgende begroting, als Orbán de EU presenteert als ondemocratisch en niet in staat om problemen op te lossen, zegt Fredrik Erixon, directeur van de denktank ECIPE in Brussel tegen het Zweedse economische dagblad Dagens Industri.

– Hongarije speelt met vuur, vat hij samen.

– Wij gaan geen criminele activiteiten in Hongarije importeren zoals terrorisme, homofobie en antisemitisme, zegt premier Orbán tijdens het referendumcampagne.

Bron:

http://samtiden.nu/26773/nej-vantas-ungerns-folkomrostning/

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4124 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

6 Comments on Hongarije gaat ‘Nee’ stemmen bij het referendum

 1. Hongarije heeft de bezetting door de Ottomanen heel erg moeten leiden;daar wordt ook het verhaal van Draculla mogelijk door de wreedheden van de Ottomanen

  Like

 2. Gerrit Tienkamp // september 30, 2016 om 09:38 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 3. Rosa Luxemburg // oktober 1, 2016 om 17:25 //

  Laat de sociaal fascist Merkel haar eigen gecreerde rotzooi opruimen.

  Like

 4. Ze hebben ons nooit middels een referendum gevraagd of wij hier islamitische asielparasieten willen opvangen. Hadden ze het wel gevraagd dan had men er ook niks mee gedaan wanneer de meerderheid tegen was, Of is er wel iets met het laatste referendum gedaan?

  Like

 5. Hoe is nu (2-10 / 20.30uur) de stand???

  Like

 6. Ongelovig varken // oktober 2, 2016 om 21:24 //

  De opkomst was te laag. 45%
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26724195/__Referendum_Hongarije_ongeldig__.html

  Helaas, eigen schuld. Worden ze ook fijn geïslamiseerd …

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Hongarije gaat ‘Nee’ stemmen bij het referendum - Ik zeg NEE tegen EU

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: