Nieuw

Gigantische wachtlijsten woningen asielzoekers

Ondanks de lagere instroom van asielzoekers, blijft het huizentekort voor de nieuwkomers groeien. Momenteel wachten er circa 15.000 op een woning.

In de eerste helft van 2017 moeten gemeenten 13.000 extra statushouders gaan huisvesten. Dat aantal komt nog eens bovenop de lange wachtlijsten. Gemeenten moeten de tweede helft van dit jaar 28.000 statushouders aan een woning helpen om die lijsten helemaal weg te werken.

Dijkhoff verwacht dat er in de tweede helft van 2017 nog eens 19.000 extra statushouders gehuisvest moeten worden.

Telegraaf >>

Telt u ze zelf even op ? Fijn bedankt. Er zijn jaarlijks ook 60.000 Nederlandse woningzoekenden, maar die mogen nóg een jaar wachten, en daarna nóg een jaar. Al die tijd kunnen Nederlanders geen nieuwe gezinnetjes vormen in nieuwe huizen, terwijl de asielzoekers hun vrouwen (meervoud) laten overkomen en hun kinderen of kindbruidjes en subsidie ontvangen voor elk mohammedaantje dat ze hier neerzetten.

Maar het is geen genocide hoor.

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7203 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

28 Comments on Gigantische wachtlijsten woningen asielzoekers

 1. Als men die azielige zoekers NIET binnen had gelaten, was er GEEN woningnood voor die gasten. Voor het gewone volk=nederlandse volk WAS en IS het nog steeds achteraan de lijst aansluiten…………………….DUS GEWOON TERUGSTUREN.Dat zullen die HOOGOPGELEIDEN toch wel snappen??????????

  Like

 2. Republikein // september 30, 2016 om 05:27 //

  Statushouders….
  Een paard zou er van gaan hinniken.

  Like

 3. En wij die geen asylzoekers zijn hoe lang moeten wij wachten voor een woning ?

  Like

 4. tuurlijk……………..de hardwerkende nederlander wordt helemaal onderaan de lijst gezet………..

  Like

 5. Republikein // september 30, 2016 om 11:21 //


  hoi ik ben Samira. ik ben 27 jaar oud. ik woon nu net 8 jaar hier in Nederland. ik wil graag nieuwe mensen ontmoeten. ik ben voor veel in.
  Hopelijk tot snel

  Liked by 1 persoon

 6. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2016 om 12:14 //

  We zijn de woningnood van na de oorlog nooit te boven gekomen en dit betekent gewoon dat we terug zijn bij af. Sociale huurwoningen worden niet of nauwelijks meer gebouwd en banken staan niet bepaald te dringen om hypotheken te verstrekken ondanks dat ze zelf gratis geld kunnen lenen. De aloude woningbouwverenigingen zijn omgebouwd tot commerciële bedrijven met $ en € in de ogen. Woningstichtingen worden geleid door bestuursvoorzitters die met gigantische fantasiesalarissen op de loop gaan en de overheid kijkt toe en weigert in te grijpen. Jonge koppels worden gedwongen een hypotheek op een huis te nemen ook als hun relatie daar nog lang niet aan toe is. (Sociale) Huurwoningen staan uitsluitend nog in verpauperde buurten waar je nog niet dood gevonden wilt worden, vrije sector woningen kennen woekerprijzen die nauwelijks zijn op te brengen.

  Like

 7. Republikein // september 30, 2016 om 12:19 //

  Woningnood al jaren geleden opgelost.
  Voor de autochtone bevolking dan zeker.
  Reeds decennia alleen maar bouwen voor Medelanders,
  Plus corruptie natuurlijk.

  Like

 8. Tijl, jij maakt ‘m helemaal mooi.
  ” (Sociale) Huurwoningen staan uitsluitend nog in verpauperde buurten waar je nog niet dood gevonden wilt worden”.

  Ik zit hier een uitstekende huurwoning in een uitstekende buurt.
  Wazige buurten zijn hier wel, daar zijn meer koopwoningen te vinden dan hier.

  Like

 9. Nou moet ik er wel bij zeggen, dat er veel mensen bij zijn met een koopwoning die me er toch een partij koude drukte op na houden, dat is met geen pen meer te beschrijven.
  Paupers wonen enkel in verpauperde wijken, is er zo 1, want wij wonen op stand.
  En meer dan hun leven lang diep in de schuld hebben ze niet gedaan, maar wel altijd net doen als of dat niet zo is en altijd de mooie schijn spelen.
  Walgelijk volk.

  Like

 10. bedonderde burger nr 16.000.001 // september 30, 2016 om 12:58 //

  De bouw moest net als in de jaren vijftig van wederopbouw ook tegen de eeuwwisseling als motor de economie stimuleren. Aan de ene kant heeft het stimuleringsbeleid gezorgd dat een groep burgers het goed tot heel goed kreeg door het constant stijgen van de prijzen van eigen woningen, terwijl aan de andere kant dit beleid leidde tot precies het tegenovergestelde bij de veel minder kapitaal krachtige huurders.

  Men creëerde op papier een woningnood die in realiteit niet bestond maar die via trucjes astronomisch leek. Via dubbeltellingen en het gelijkstellen van woningbehoefte aan woningnood werd een gigantische woningnood gesuggereerd. Alles draaide bij de paarse neoliberalen om het mooie principe dat het doel de middelen heiligt.

  Als gevolg van dit beleid kunnen vandaag veel woningzoekenden de huur en of koopprijs van woningen niet meer betalen en heerst nu mede een ander nieuw soort woningnood: een economische.
  Bijna een miljoen huurders kan nog met moeite de huur opbrengen en dreigt in armoede weg te zakken. Tweedracht gestart onder paars. En weer waren het de socialisten die fors aan de ellende voor hun voormalig electoraat hebben meegewerkt.

  Verder wordt een veelheid aan vaak goede woningen in zogenaamde krimpregio’s gesloopt om de prijzen op een bepaalde hoogte te houden om de markt niet negatief te beïnvloeden. Marktwerking is waar alles om draait, maar dan wel marktwerking die constant beïnvloed wordt en dus geen echte marktwerking is. Door constante ingrepen en beïnvloeding worden prijzen op de woningmarkt op gewenst peil gehouden wat de woningmarkt voor met name beginners negatief maakt. Huurprijzen worden hoog gehouden om de koopkant van de markt niet te laten instorten.

  In de jaren negentig werd met cijfers gesjoemeld om een schaarste te suggereren waardoor men redenen had om de huurprijs van huurwoningen omhoog te jagen om zo woningcorporaties op eigen poten te laten staan. Een ander effect dat paars hiermee wenste te bewerkstelligen was het scheppen van een grote nieuwe groep bemiddelden, die via de gecreëerde schaarste en het blijven stijgen van huurprijzen profiteerde door het eveneens stijgen van de waarde van hun koophuizen.

  Hiermee hoopte de PvdA een nieuwe brede groep middenklassers te scheppen die zij aan hun partij konden binden. Om dit te doen mocht hun voormalig proletariaat een schop met het voetje krijgen.
  Dit door veel PvdA kaderleden genoemde ‘lompenproletariaat’ werd per definitie de dupe van de zich tot sociaal democraten ontwikkelde socialisten die regeerden met hun nieuwe geldbeluste vrienden.

  De voorraad relatief goedkope huurwoningen was een doorn in het liberale oog en moest worden gesaneerd. Dit was uit te voeren via enerzijds sloop en anderzijds het optrekken van de huurprijs naar de vrije sector na renovatie of via het verkopen van grote aantallen voorheen goedkope huurwoningen. Woningcorporaties die eens als doel het huisvesten van mensen met minder inkomen hadden, werden door de overheid op deze manier tot soort particulier makelaars gemaakt, die geen belang meer hadden bij huisvesten van mensen maar enkel bij het maken van winst.

  Winst maak je niet door een gewild product in overvloed in de schappen te hebben liggen waardoor de prijs daalt, maar juist door een gebrek aan dat zeer gewenste artikel te suggereren waardoor de prijs stijgt. Zo werd eerst een woningnood op papier geschapen om deze via trucjes ook in wekelijkheid te laten ontstaan.

  Met name dankzij de sociaal democraten zitten jongeren van nu tien jaar of langer te wachten op een voor hen geschikte woning. Het kan best anders, maar dat wenst men niet.

  Er zijn in de Randstad en andere verstedelijkte gebieden genoeg huishoudens te vinden die graag naar een wat rustiger gebied zouden willen vertrekken maar dat door allerlei regels niet kunnen. Met name senioren, maar ook mensen die volledig afgekeurd zijn of oudere bijstandsgerechtigden voor wie er nooit meer een betaalde baan in zal zitten, zouden gestimuleerd kunnen worden de Randstad achter zich te laten, waardoor een evenredig aantal woningen leeg komt. Dit zal niet de woningnood volledig oplossen, maar is wel een deeloplossing die extra adem geeft op de woningmarkt.

  Helaas wordt tot nu toe de voorkeur gegeven aan het in stand houden van woningtekorten omdat dit huisjesmelkers goed doet. Zo maakt de politiek opnieuw een keuze tegen huurders en mensen met lage inkomens. Een extreme instroom van migranten zal de woningmarkt nog meer negatief beïnvloeden. Ook dit is een argument waarom men kiest voor deze instroom.

  Daar komt dan nog eens een distributiesysteem bovenop om te zorgen dat de woningnood blijvend is.

  Liked by 2 people

 11. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2016 om 13:58 //

  In grote lijnen ben ik het wel met je eens, alleen was de woningnood in de vijftiger en zestiger jaren wel degelijk reëel bestaand. Ik neem aan dat niemand staat te trappelen om als jong stel bij een van de ouders te gaan inwonen, iets wat destijds schering en inslag was. Vandaar ook dat veel jonge stellen weinig aansporing nodig hadden om te emigreren, het leven en de vooruitzichten hier waren om zo te zeggen niet om over naar huis te schrijven. De manier van bouwen van destijds was zuiver gericht op het maken van een inhaalslag, de kwaliteit was bedroevend om niet te zeggen dramatisch. De gebruikte materialen waren inferieur en de (vele)fouten in de pre-fabricage werden provisorisch ‘opgelost’. Veel van wat destijds werd gebouwd was 40 jaar later al rijp voor de sloop en in de tussenliggende periode een complete ramp om in te wonen. De Bijlmermeer en Zoetermeer zijn daar mooie voorbeelden van.

  Like

 12. Republikein // september 30, 2016 om 14:12 //

  Revolutiebouw.
  Laten we het eens hebben over de failliessementsfraude.
  Veel grote bouwbedrijven richtten voor een project een bv’tje op om na oplevering niet meer te bestaan.
  https://www.google.nl/search?q=yt&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=ZA3AV5S0Ec7v8AfHmZHwCA

  Liked by 1 persoon

 13. Republikein // september 30, 2016 om 14:31 //

  Dat linkje hoort er niet bij.
  Deze wel, bedrog heeft vaak een doel, geld.
  De fraude kent daarom vele vormen.
  Wat te denken aan fraude=geld binnen het menselijk verkeer, en dan vooral onder de vips.
  Ze doen ook regelmatig rare kunstje om de aandacht van het volk te trekken.
  Het zijn geen trendsetters, maar doen op de voorgrond hevig mee met een tijdelijke hype.
  [dat is toch altijd tijdelijk Rep]
  K moet dan vaak denken aan luitjes zoals de tuinkabouter en z’n meissie, die met bomen praat.
  Dat is door Irene in de aandacht gekomen.

  K ga ff bier halen.

  Liked by 1 persoon

 14. bedonderde burger nr 16.000.001 // september 30, 2016 om 14:33 //

  Een eigenaardig systeem van woningtoewijzing zorgt er per definitie voor dat starters de minste kansen hebben, terwijl juist zij de meeste kansen zouden moeten krijgen als je de woningnood echt wenst op te lossen.

  Het systeem is gebaseerd op de lengte van inschrijving. Er zijn starters, die geen zelfstandige of legale woonruimte bezitten en naar datum van inschrijving als woningzoekend een dus fictieve woonduur hebben, naast doorstromers die wel in het bezit van zelfstandige legale woonruimte zijn.

  Hoe langer de woonduur hoe meer kans. De doorstromers zijn meestal niet per definitie urgent. Het zijn vaak mensen die bijvoorbeeld lange tijd op een etage hebben gewoond en die wel eens een tuintje willen hebben.

  Dit is een vorm van woningbehoefte en absoluut geen woningnood. In het systeem wordt geen onderscheid gemaakt tussen woningbehoefte en woningnood maar enkel naar de datum van inschrijving in het distributiesysteem.

  De doorstromer is dus meestal niet in acute woningnood maar wordt in het systeem wel op die manier meegeteld. Het onderscheid tussen nood en behoefte zou verduidelijkt moeten worden. De praktijk laat zien dat doorstromers met soms meer dan dertig jaar woonduur bovenaan de lijst staan bij alle vrijgekomen woningen.

  Zo maakt iemand van pakweg nu 25 jaar oud, met een fictieve woonduur van hooguit 7 jaar vrijwel geen kans. Als het systeem enkel gericht zou zijn op mensen die geen woning hebben of om medische of sociale omstandigheden een ander huis zoeken, en ook rekening wordt gehouden met vele dubbeltellingen, zou het gigantische aantal woningzoekenden cijfermatig fors naar beneden gaan, maar hiermee dus ook de druk op de markt.

  En dat laatste is niet goed voor de prijsontwikkeling. Vergeet ook niet dat de overheid belang heeft bij hoge huren, hoe meer corporaties aan huur vangen hoe meer de overheid via de verhuurderheffing in kas krijgt. Dus bedrog van alle kanten. Vrije marktwerking? Niet bepaald, econometrisch denken.

  Liked by 1 persoon

 15. Republikein // september 30, 2016 om 14:58 //

  Ik vind dat de start in een baan je goed moet beginnen.
  Flexwerken moet verboden worden en je tekent een contract tot je pensioen.
  Je begint met het hoogste salaris, en daarbij opgeteld alle communaliteiten,makkelijk uit te rekenen.
  Je werkt al als je opstaat, want daar sta je voor op, en de dag eindigt als je thuis bent.
  Grote stimulans voor de economie.
  Je kunt overal gaan wonen.

  Liked by 1 persoon

 16. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2016 om 15:12 //

  Nou ‘bedonderde’ dat is niet mijn ervaring, toen ik bij mijn scheiding op zoek ging als starter kreeg ik de ene na de andere woning aangeboden, pas als de woonruimte (of zoals in mijn geval de buren) niet helemaal is wat je ervan had verwacht dan heb je een probleem want voor doorstromers is geen plek.

  Like

 17. Republikein // september 30, 2016 om 15:28 //

  Het is in Amsterdam binnenkort niet meer toegestaan om een huis langer dan zes maanden leeg te laten staan. Dat heeft SP-wethouder Laurens Ivens donderdag bekend gemaakt. Zijn streven is “dat de Amsterdamse woningvoorraad optimaal wordt gebruikt”.

  Staat een huis zonder geldige reden langer dan zes maanden leeg, dan moet de eigenaar een boete van 2500 euro betalen. Voor professionele verhuurders is de boete het dubbele. Het is nog niet duidelijk welke geldige redenen de gemeente ziet, maar een sterfgeval of erfenis zou eronder kunnen vallen.

  Like

 18. bedonderde burger nr 16.000.001 // september 30, 2016 om 15:38 //

  Ik weet niet wanneer jij bent gescheiden Tijl, maar vandaag krijg je helemaal niets aangeboden, je moet zelf achter alles aan en als je niet staat ingeschreven, besta je doodeenvoudig niet als woningzoekend.
  Voor je scheiding woonde je neem ik aan ergens en stond daar ingeschreven, dat was je woonduur. Als je daarna eenmaal een woning hebt geaccepteerd is de datum van je nieuwe woning je nieuwe woonduur. In dat geval ben je wel doorstromer, maar een die vrijwel geen woonduur meer heeft. Dat moet je weer opbouwen. Maar een woning heb je wel en dat is anders bij vrijwel alle starters.

  Like

 19. Ik MOEST 17 jaar geleden verplicht verhuizen omdat ze mijn wijk afgebroken hadden om ruimte te maken voor bedrijven en koopwoningen rond het station.
  Ik heb alles geweigerd omdat het aanbod mij niet beviel qua woonplek/ omgeving.
  Ik heb een woning over genomen van iemand die wou verhuizen op de voor mij meest gunstigste plek.
  Bestaat dat nog? Een woning overname.

  Like

 20. bedonderde burger nr 16.000.001 // september 30, 2016 om 15:59 //

  17 jaar geleden bestond geloof ik het nieuwe systeem nog niet en was soms meer mogelijk als je met een ander een deal kon sluiten. Nu draait alles om die woonduur.

  Like

 21. Republikein // september 30, 2016 om 15:59 //

  Natuurlijk kan je een woning overnemen, ligt aan de munitie.
  Een vrouw overnemen geeft vaak aanleiding voor nog meer munitie,

  Liked by 1 persoon

 22. @BertG. // september 30, 2016 om 15:53 //
  Woningruil of overname kan meestal niet meer. Zelfs als je bijv bij je moeder inwoont en die sterft, dan moet je pleite. De woningbouwvereniging is nl de enige die woningen mag toebedelen. Soms, als je het heel lief vraagt, strijken ze wel eens over hun hart.

  Like

 23. bedonderde burger nr 16.000.001 // september 30, 2016 om 16:13 //

  Als je inwonend bent bij bijvoorbeeld ouders is het absoluut aan te raden om te proberen als medehuurder op het huurcontract bijgeschreven te worden, als dat lukt kan je niet zomaar worden uitgezet bij overlijden van ouders, dan moeten ze op z’n minst met een alternatieve woning komen.

  Like

 24. Ik dacht ze wel blij waren met een overname door iemand. Dan zijn ze overal van af.
  Maar dat kan dus niet meer.
  Daarmee accepteer je staat waarin de woning op dat moment in verkeerd en hoeven ze geen onderhoud/ reparaties meer te verrichten, dat is dan voor mij.
  Je bent er zelf mee akkoord gegaan.
  Maar ik woonde ook al 17 jaar in mijn voorheen afgebroken huis, maar toch was het aanbod totaal niet vergelijkbaar met wat ik voorheen had.
  Nu heb ik een soort gelijke woning, 3 kamers en een zolder, anders ergens een klein flatje.

  Like

 25. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2016 om 17:43 //

  Ja ik denk dat je daar wel gelijk in hebt Bedonderde, mijn hex had ons ingeschreven nadat wij ons toenmalige huis hadden ‘gekregen’.

  Like

 26. Republikein // september 30, 2016 om 18:29 //

  Wanbetalers.

  Like

 27. Ferdinand // oktober 1, 2016 om 10:59 //

  Economisch gezien, als ik een woning in Holland koop en daarvoor een reuze schuld maak, wat krijg ik later terug wanneer ik islamistische buren heb en mijn woning wil verkopen? Misschien moet ik tevreden zijn met 30% van de oorspronkelijk koopprijs want met zulke buren is een woning bijna niks waard. Naast de financiële en psychologische schade heb ik nog een schuld tegenover de bank. Mooi toekomst in Nederland.

  Like

 28. Ach, 1 miljoen mohammedanen in Duitsland drijven de werkeloosheid ook niet op, zegt de chef van het Duitse Federale Bureau voor de Arbeid, Frank-Jürgen Weise. “In het komend jaar zal er geen noemenswaardige stijging van de werkloosheid zijn”.
  Liegen tot je er bij neervalt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: