Nieuw

Duitse banken groot gevaar voor EU, waarschuwt ex-minister Lord Lamont

Duitse en Italiaanse banken die in moelijkheden verkeren hebben de potentie de EU te verscheuren volgens voormalig minister (van financiën, Fub) Lord Lamont.

De grootste economie van het blok is niet immuun voor de problemen van zijn geldschieters, terwijl Italië’s financiële sector ook in bedroevende omstandigheden verkeert, zei Lord Lamont.

Hij zei: “Het grootste gevaar voor Europa is de bankencrisis.” (Hij bedoelt EU waar hij Europa zegt, Fub)

naamloos

“Ik denk dat Italiaanse banken zich in een zeer serieuze situatie bevinden. Ik denk dat Duitse banken zich ook in een zeer serieuze situatie bevinden.”

De uitspraak komt op het moment dat het aandeel Duitse bank deze week een laagterecord bereikte, gevolgd door de opmerking dat Merkel’s regering de bank niet zou redden als deze hulp nodig heeft.

Concurrent Commerzbank bevindt zich ook in een belabberde situatie en heeft aangekondigd 9000 banen te schrappen om de kosten te verlagen.

Op het zelfde moment hebben Italiaanse banken de afgelopen maanden grote reden tot zorgen gegeven, met zijn geldschieters die rond de 270 miljard aan slechte leningen bezitten – ongeveer een derde van het totaal in de eurozone.

Vertrouwen in de economie van de eurozone is op het laagste punt sinds maart, zo laten data van de Europese Commissie zien.

Het dramatisch verlies was bijzonder duidelijk in Italië, waar het vertrouwen op het laagste punt van 18 maanden kwam.

Maar het sentiment tuimelde ook in Duitsland, Spanje en Nederland.

Bron: http://www.express.co.uk/finance/city/715415/Germany-banks-huge-threat-to-EU-warns-ex-chancellor-Lord-Lamont

 

Trouw: Het verhaal hoe Deutsche Bank precies in deze moeilijkheden is beland is lang, maar komt neer op een serie van verkeerde keuzes. Al voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008 zette Deutsche vol in op het wereldwijde zakenbankieren, daarmee nadrukkelijk de strijd zoekend met gevestigde Amerikaanse namen als Goldman Sachs en JPMorgan. Dat vertaalde zich destijds in wangedrag – zoals de manier waarop is omgegegaan met Amerikaanse rommelhypotheken – waarvoor de bankreus nu met terugwerkende kracht de rekening gepresenteerd krijgt van de Amerikaanse justitie.

Het IMF noemde Deutsche deze zomer specifiek de gevaarlijkste bank ter wereld. Het is een van de meest verknoopte instituten ter wereld, en niemand waagt zich aan voorspellingen wie er wordt meegetrokken als Deutsche om zou vallen.

Volgens de Volkskrant komt er toch staatssteun:

De Duitse regering werkt achter de schermen aan een reddingsplan voor Deutsche Bank. Dat schrijft Die Zeit. Zonder bronnen te noemen meldt het weekblad dat ‘ambtenaren in Berlijn, Brussel en Frankrijk’ in stilte noodmaatregelen voorbereiden. Zowel Deutsche Bank als het ministerie van Financiën spreken het bericht tegen.

En ZeroHedge schrijft:

Euro “Might Start To Unravel” If Collapse Of Deutsche Bank

The euro “might start to unravel” if Deutsche Bank collapses according to respected financial journalist Matthew Lynn. “It all has a very 2008 feel to it …” he warns in the Telegraph where he outlines his growing concerns about Deutsche Bank, concerns we have written about in recent months. He writes:

Our image of German banks, and the German economy, as completely rock solid is so strong that it takes a lot to persuade us they might be in trouble.

De nieuwe EU bank regels van 2013 hebben weinig geholpen:

So far, so good. However, there is a giant loophole that allows big banks such as Deutsche Bank to do the calculations of the minimum reserves required themselves. Allowing this kind of self-regulation threatens to undermine the new banking regulations. For example, recently, Deutsche Bank made an adjustment to its own internal calculation model for capital requirements, and this alone improved its books by 26 billion euros: quite a magic trick of creative accounting that puts the bank’s slogan: “A Passion to Perform” in a new light.

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6136 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

16 Comments on Duitse banken groot gevaar voor EU, waarschuwt ex-minister Lord Lamont

 1. Duitse banken zijn de grootste gefaar voor de EU en niet de islam ???

  Like

 2. Er zijn 2 grootste gevaren voor Europa (wij dus: de mensen)
  1) de eu en haar streven naar almacht.
  2) de islamisering: de verkoop van ons, blanke slaven der toekomst, aan de oliedollars van Saoedi-Arabië.

  De Duitse en Italiaanse banken zullen wel gered worden. Door ons, blanke slaven van de eu.

  Beste mensen: u weet toch dat wij soennitisch gaan worden? Verrgist u zich aub niet! Velen uwer zullen zich wel aan het voorbereiden zijn op de onafwendbare islamisering en vast het boekje: “hoe word ik moslim voor dummies” hebben gekocht. Let er wel op dat het de soennitische versie is en niet de shiïetische! De soennieten hebben nu eenmaal meer voor ons geboden.

  Like

 3. Commerzbank gooit er hopen mensen uit.
  Het gaat blijkbaar erg slecht.
  http://www.telegraaf.nl/dft/26703019/__Commerzbank__7300_banen_en_dividend_weg__.html

  Like

 4. Rosa Luxemburg // september 29, 2016 om 13:15 //

  Big banks, big corporates en hun kongsi met de sociaal fascisten zijn de grootste bedreiging voor de Europese volken.
  De leiders van deze criminele netwerken moeten worden geelimineerd.

  Like

 5. Deutsche Bank staat er heel slecht voor. Speculaties over staatssteun. Lees: de burger wordt waarschijnlijk weer verder uitgeknepen om de verliezen op te hoesten zodat de banken ongehinderd verder kunnen gaan met hun graai- en bonuscultuur. En na de Deutsche Bank mogen de Italiaanse banken natuurlijk ook. Zeg nou zelf, anders zou het oneerlijk zijn. En de Franse banken en achot, de Nederlandse banken …

  Like

 6. Het vertrouwen van consumenten en bedrijven in de banken is nog niet hersteld. Dat heeft Chris Buijing van de Nederlandse Vereniging van Banken bij BNR gezegd. De vertrouwensmonitor over banken staat op 2,8 op een schaal van 1 tot 5.
  http://biz.tpo.nl/2016/09/29/verrassend-mensen-vertrouwen-banken/

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // september 29, 2016 om 16:50 //

  Helaas voor mij geld, net als voor de meeste stervelingen, dat het gegoochel met cijfers door banken mij boven de pet gaat, ik zou ook niet weten wat ik ervoor of ertegen moet doen, behalve dat ik hoop dat als de banken instorten ik mijn schuld ook het raam uit kan mieteren !!
  En zo niet dan komen ze het maar halen, ik beloof dat ik mee help zoeken. Vooralsnog ga ik maar wat conserven inslaan voor het geval dat we met zijn allen helemaal naar de Filistijnen gaan. Eén troost, als we gaan dan gaan we met zijn allen.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // september 29, 2016 om 16:53 //

  Intussen nam Ziggo vast een voorschotje want dat heeft een groot deel van de dag plat gelegen, lekker als je een all-in-one abonnement hebt, je hebt dan gelijk helemaal niks meer, geen internet, geen telefoon, geen tv. Wat zijn we toch afhankelijk vandaag de dag!

  Like

 9. Die afhankelijkheid, datos pas een punt. Als er een informatieverbod komt kan niemand meer iets, want je weet dan niet waaraan en waaraf. Dus komt er niemand de straat op, gaat er niemand naar Den Haag en komt er geen tegenstand. Met het verlies van een vrije pers is eigenlijk ook onze vrijheid verloren gegaan.
  Idem met geld, als de pin automaat faalt zitten er veel mensen zonder geld. Als je gericht sommige mensen zonder geld zet door hun bankrekening gewoon onbereikbaar te maken maak je ze machteloos. Immers, waar moet je een beklag doen dat enig effect heeft?

  En zo kan ik nog wel wat voorbeelden geven van zaken waar de burger compleet machteloos is en compleet kan worden genegeerd, zonder enig gevolg voor wie dat doet.

  En dat is pas echt verlies van vrijheid, dat niet meer gehoord worden, zelfs al spreek je vrijuit. Woorden zonder ogen om ze te lezen of oren om ze te horen zijn geluiden in een storm, ze gaan op in het geheel zonder ooit te zijn begrepen.

  Misschien iets om eens over na te denken, over hoe simpel wij als burgers rechteloos en machteloos kunnen worden gemaakt. Het enige dat uitmaakt is macht, en macht is wie geweld op tafel kan leggen. Onderhandelen of rekening houden met een groep word enkel gedaan met een groep die macht heeft. Wij stemgerechtigde burgers hebben geen macht, dat is na twee referenda en de manier waarop de politke ermee omging wel duidelijk geworden.

  Enkel met geweld zal de burger nog een kans maken om vrijheid en democratie wel iets inhoudsvol te maken, maar nietsdoen is zoveel makkelijker.

  Liked by 1 persoon

 10. ING gaat er ook duizenden mensen uittrappen.
  http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ing/26711752/___ING_bereidt_grote_reorganisatie_voor___.html

  Voor mij mogen alle banken, inclusief HUN eu in de stront zakken. Jammer alleen dat de burgers linksom of rechtsom de rekening gepresenteerd krijgen voor al die corruptie.

  Like

 11. ZO!!!
  .
  En NIEMAND benoemt de faktor wat gehele economieen aan het wankelen brengt: *********E U R O**********
  .
  Iedereen heeft ook gelijk met EU-SchijtVolk etc…
  De Pleuro is in het hier en nu de grootste schadefaktor.
  France kan niet eens de lopende rekening betalen door: luiheid en giga armada van IslamoParasieten. Voila, lamd en munt naar de kloten.
  Enige wat helpt is het direct verwijderen van schadelijken; goed of kwaadschiks.

  Like

 12. Like

 13. Deutsche bank is dit weekend officieel in staat van beschuldiging gesteld voor het derivatenschandaal bij de Italiaanse Banco Monte dei Paschi di Siena. Daarmee heeft het geplaagde financiële concern er weer een nieuwe kopzorg bij.

  http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/ing/26723109/__Deutsche_gedaagd_in_Italie__.html

  Like

 14. GERMAN FINANCIAL CHAOS: Deutsche downgrades Commerzbank as bosses cut nearly 10,000 jobs
  DEUTSCHE Bank has downgraded Commerzbank days after bosses announced 9,600 job losses and nervous investors questioned the outlook of the European Central Bank’s bond-buying programme.

  http://www.express.co.uk/news/world/718042/Deutsche-Bank-downgrades-Commerzbank-bosses-cut-nearly-10-000-jobs

  Like

 15. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: