Nieuw

Britse regering bericht: werkgevers moeten islamiseren omdat moslims het minst vaak een baan hebben

Een regeringsonderzoek komt tot de conclusie dat moslims de geloofsgroep zijn die het minst werken in Wales. Als reactie daarop, vraagt het om halal voer te regelen, gebedsruimtes, om volledige gezichtsbedekking toe te staan en ‘culturele verschillen rond handen schudden en direct oogcontact’ te respecteren.

Het “Creating a faith-friendly workplace for Muslims” rapport geeft toe dat sommige werkgevers wel “hard proberen om moslims aan te trekken maar dat ze het moeilijk vinden”. Toch geven de auteurs er de voorkeur aan zich alleen te richten op het “creëren van geloofsvriendelijke werkplekken” in plaats van ook de houding van moslims ten opzichte van arbeid mee te nemen in hun onderzoek en hun integratie in de samenleving van Wales.

Het onderzoek door ‘de gelijkheids- en mensenrechtencommissie’ in Wales afgelopen maand laat zien dat moslims minder vaak werk vinden ondanks dat ze gemiddeld beter opgeleid zijn en het meer waarschijnlijk is dat ze van de werkzame leeftijd zijn (49% van de moslimpopulatie is onder de 25).

 

 

Het onderzoek, als eerste gepubliceerd door Wales Online, vond dat 27% van de moslimbevolking afgestudeerd is tegen 25% van de gemiddelde bevolking – toch is het 20% minder waarschijnlijk dat ze een baan hebben.

In Wales is 69% van de moslims tussen 16 en 24 economisch actief tegen 86% van de gemiddelde bevolking. Van degenen tussen 24 en 49 is dat 67% versus 85%.

“Moslim mannen en vrouwen kunnen waardevolle vaardigheden bieden aan de economie van Wales. Ze zijn jonger, en verre van slecht opgeleid, is de kans ietsjes groter dat ze afgestudeerd zijn dan gemiddeld,” zo schrijven de auteurs.

Vervolgens bevelen ze een rits aan speciale uitzonderingen en aanpassingen aan ten behoeve van één specifiek geloof omdat “het creëren van een geloofsvriendelijke organisatie mensen van álle geloven zal helpen aantrekken, verwelkomen, steunen en behouden”.

Specifiek moedigen de auteurs werkgevers aan om waterkannen te plaatsen in toiletten voor moslims die liever geen wc-papier gebruiken, om hijabs en volledige gezichtsbedekking toe te staan (omdat “het voor veel moslims belangrijk is om zich bescheiden te kleden”), om te zorgen voor halal of vegetarisch voedsel, en om speciaal aangewezen islamitische gebedsruimtes te hebben.

“Wees gevoelig voor culturele verschillen voor wat betreft handen schudden en direct oogcontact. Het gaat er niet om onbeleefd te zijn,” voegt het document er aan toe.

En verder adviseert het werkgevers om “open dagen in moskeeën te bezoeken en daar personeel wervingsacties te houden”, om mentors aan te stellen voor moslims, en “relaties op te bouwen met organisaties en groepen die werken met de moslimgemeenschappen”.

 

Bron: http://www.breitbart.com/london/2016/09/28/government-report-muslims-least-likely-group-work-employers-must-islamise/

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6483 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Britse regering bericht: werkgevers moeten islamiseren omdat moslims het minst vaak een baan hebben

 1. Mijn avatar denkt er dit van:

  uit:

  Ik zie er nog steeds zo uit trouwens, tijd heeft geen grip op me, en ik kots ook nog dagelijks.

  Liked by 1 persoon

 2. delamontagne // september 29, 2016 om 08:18 //

  Zou de Britse Regering begrip hebben voor deze Cartoon ?

  Liked by 1 persoon

 3. Halve gare Britse regering , zijn ze dement geworden ?

  Like

 4. Volgens mij is die nieuwe Britse premier net zo gestoord als Angela Merkel

  Like

 5. Wim Vreeswijk // september 29, 2016 om 10:02 //
  wat jij zegt, óf ze hebben allebei een heel moooi bedrag van Saoedi-Arabië gekregen.

  Like

 6. ieznogoedh // september 29, 2016 om 11:18 //

  Met Zweden als koploper staan GB en Frankrijk met binnenkort bijna evenveel punten als Zweden op een gedeelde tweede plaats.
  Om welke wedstrijd het gaat hoef ik hier niet uit te leggen.

  Like

 7. @ieznogoedh // september 29, 2016 om 11:18 //
  Vlak de Duitsers en de Hollanders niet uit.
  Holland spreekt een woordje mee!

  Like

 8. Leuk! Studenten Moslim Uni 010 op uitwisseling


  Hee, een gratiesj toepiek in de mail over de Islamitische Universiteit, het toch best wel achterlijke Gebed Zonder End in Rotterdam (dossier). De schoolschaapjes van het regressieve foponderwijs mogen op uitwisseling. En dankzij de almaar uitdijende EU met al haar associatieverdragen & aspirant lidstaten is de Erasmus-route nu kennelijk ook geopend richting Turkije en Marokko. Hoewel, Marokko zien we hier niet tussen staan. Maar wat doet het er ook toe. De deelnemers reizen toch anoniem. Of zouden ze die malle moslimblur af moeten zetten voordat ze aan boord van een vliegtuig mogen? Wel opvallend dat zelfs kopvodjes al niet effectief genoeg meer zijn om vrouwen uit de vrije westerse seculiere Nederlandse samenleving weg te gummen. Aan de islam-uni krijgen ze voor de zekerheid alvast een extra safe space voor hun aanstootgevende hoofdjes. Zijn ze tenminste onherkenbaar op bangalijstjes.

  bron: geen stijl

  Maar blijven eisen van islamitische gewoonten ( halal voer, gesluierd en of met een hoofdoek/ niqaad/ burka / djellaba ) rondlopen en een eigen gebedsruimte) op universiteiten, in bedrijven, op werk en stageplekken.
  Ik vind dat genoemde plekken neutraal van religie behoren te zijn. Op deze plekken ook scheiding van kerk/moskee en staat.

  Hoe komt het toch dat de gemiddelde Christen en Jood deze principes accepteren en ver uit de meeste moslims niet?

  Liked by 1 persoon

 9. polderboy // september 29, 2016 om 22:48 //

  Wales heeft een populatie van 3.100.000 mensen. Daarvan zouden 45.000 moslim zijn.
  Het gaat dus maar om 1,5% van het totaal.
  Het onderzoek heeft het over het verschil in inactieven, niet werkzoekende of werkende moslims in vergelijking met andere inactieven.
  Moslims zijn minder geneigd de vrouw de deur uit te laten, wat een groot deel van de inactieven zomaar kan verklaren.
  Daarnaast is Engeland al zeker 40 jaar vestigingsplaats voor rijke moslims, die niet in Engeland, en dus Wales, werken, maar zeker wel als kapitaalseigenaar in het land van herkomst of Engeland zelf inkomen genieten. Het boxensysteem is hier afgekeken van het Engelse fiscale systeem. Genoeg rijkere moslims die in Engeland o.g. bezitten en via box 3 de huur innen en dus “inactief” zijn.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: