Nieuw

Asielparasieten geven cursus inburgering onvoldoende

Veel asielzoekers in Nederland zijn ontevreden over de inburgeringscursussen die ze moeten volgen. Ze vinden dat ze te weinig uur les krijgen, de leraren zijn lang niet altijd goed en sommige instituten lijkt het vooral om het geld te doen.

Dat blijkt uit een onderzoek van het tv-programma EenVandaag onder 160 zogenoemde statushouders (asielzoekers met een verblijfsvergunning), die al begonnen zijn met inburgeren.

56 procent van hen vindt de kwaliteit van de inburgeringscursus onvoldoende. ,,Ik krijg maar drie uur in de week les, dat is niet genoeg”, zegt één van de statushouders.

Een ander klaagt dat de docent Nederlands en Engels spreekt, terwijl hijzelf alleen Arabisch spreekt. Daardoor komt de man maar langzaam vooruit.

Versnellen
Asielzoekers en andere vreemdelingen die naar Nederland komen moeten binnen drie jaar nadat ze een verblijfsvergunning hebben gekregen een inburgeringsexamen doen. Daarbij gaat het om het leren van de Nederlandse taal, maar ook om kennis van de Nederlandse maatschappij. De inburgeringscursus is bedoeld om de integratie in de samenleving te versnellen.

Verder lezen : http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/asielzoekers-geven-cursus-inburgering-onvoldoende-1.6461903

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

2 Comments on Asielparasieten geven cursus inburgering onvoldoende

  1. Ze hebben gelijk! In het kader van de multiculturele diversiteit dienen de inburgeringslessen in het arabisch gegeven te worden. Stomme kruisvaarders om dat in het Nederlands te doen!!!

    Like

  2. Het hoofdstuk, uitkeringen en toeslagen binnen halen, ontbrak natuurlijk.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: