Nieuw

Moslim doet weer is een bedelklaagaapje

Zweden – Invallerares Fardous El-Sakka weigerde handen te schudden met mannelijke collega’s op school. Nadat de schooldirectrice haar had duidelijk gemaakt dat dit niet gewenst was nam ze meteen ontslag en rende naar de vakbond.

De islamitische invallerares verbleef slechts korte tijd op de Kennisschool in Helsingborg, een school voor leerlingen in de jaarcursus 6-9. Toen ze werd ontvangen door mannelijke collega’s met uitgestoken hand weigerde ze deze handen te schudden, met verwijzing naar haar ‘religie’.

De schooldirectrice riep haar op het matje en maakte duidelijk dat je de schoolregels moet volgen als je daar wil werken. De moslimvrouw koos ervoor om meteen ontslag te nemen en rende naar de vakbond om daar uit te huilen.

De vakbond heeft tot nu toe geen beslissing genomen hoe men moet handelen. Gewoonlijk kaart de vakbond dit meteen aan bij de DO, (Zweedse Discriminatie Ombudsman), en moet de racistische misdadiger een paar duizend euro smartengeld betalen aan het gekrenkte islamitische cultuurpareltje.

– Toen ik Fardous El-Sakka vertelde wat in het Zweedse onderwijsprogramma geschreven staat over gelijkheid tussen jongens en meisjes, en het vereist is om als leerkracht daaraan te voldoen, koos ze ervoor om ontslag te nemen. Iedereen op deze school werkt aan ieders gelijke waarde, ze maakt een verschil in mannen en vrouwen, zegt rector Lidija Münchmeyer.

– Het belangrijkste voor ons is dat mannen en vrouwen gelijk worden behandeld. Het gaat niet om haar religie. Ik heb vijf medewerkers en een aantal studenten op deze school die moslims zijn. Als ze niet akkoord gaat met het curriculum ben ik van mening dat ze niet op deze school thuishoort.

– Ik heb me nu tot de Discriminatie Ombudsman gericht omdat ik me gediscrimineerd voel. Ik ben niet de enige die dit leed moet ondergaan, maar de meesten durven het niet te vermelden. Daarom komt dit probleem niet in de publieke openbaarheid. Ik wil dat dit naar buiten komt, zegt de culturele verrijking El-Sakka.

– Of er sprake is van discriminering als je je baan verliest omdat je weigert iemand zijn hand te schudden hangt af van de omstandigheden, zegt Clas Lundstedt van de Discriminatie Ombudsman.

Bron:

http://www.exponerat.net/muslim-sager-upp-sig-efter-handskakningsvagran/

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

5 Comments on Moslim doet weer is een bedelklaagaapje

 1. Voor ons zijn mannen en vrouwen gelijk, en we mogen elkaar aanraken wil ze dat niet dan moet ze liever daar blijven waar het wel de gewoonte is in een moslim land.

  Like

 2. Van mij zou ze ook geen hand krijgen, dat bepaal ik altijd zelf nog.
  Iemand die minderwaardig over mij denkt is dat niet waard.
  Inderdaad, we mogen mekaar aanraken maar daarmee is het nog geen verplichting als ik er niet achter sta.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // september 28, 2016 om 11:26 //

  Als ik het goed heb is de achterliggende gedachte achter het weigeren van een hand geven dat in de koran staat dat moslims hun kont moeten afvegen met hun rechterhand, let wel hand, dus geen papiertje of iets dergelijks, daarom is het vies een hand te geven. Waarom het dan niet vies is als mannen en vrouwen onderling elkaar wél de hand geven dat moeten ze me nog eens uitleggen. De koran is toch een uitzonderlijk boekje, voor elk detail van het dagelijkse leven zijn bindende richtlijnen tot en met het tandenpoetsen met een takje en dus je kont afvegen met je rechterHAND. Het enige goede dat er in staat is dat een vrouw geen seks mag weigeren aan haar echtgenoot…. daar is over nagedacht!

  Like

 4. edjan, om je reet te reinigen mogen ze alleen hun linkerhand gebruiken.
  Maar dan nog krijgen ze van mij geen hand.
  Overal is over na gedacht, van af het moment dat je wakker wordt tot ’s avonds laat.
  Zodat je zelf nergens meer over hoeft na te denken en je je eigen de hele dag als een geprogrammeerde zombie kan gedragen.

  Like

 5. @ BertG. // september 28, 2016 om 11:36 /
  Tijl bedoel i.p.v. edjan. Ik haal de plaatjes wel eens door mekaar.
  Zelfs met welke voet je eerst een toilet ruimte binnen gaat is over na gedacht.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: