Nieuw

De krankzinnige Syrische oorlog van Rusland en het Westen

Een oorlog die alleen de islam kan winnen.

(Door: Daniel Greenfield, Cartoon: Bosch Fawstin. Vertaling: Fubar )

Rusland en het Westen voeren oorlog om te beslissen of Syrië bestuurd zal worden door de soennitische islamisten gesteund door Saoedi-Arabië of de sjiitische islamisten gesteund door Iran. Deze krankzinnige oorlog heeft vele levens opgebrand, om nog maar niet de dollars, roebels, euro’s en ponden te noemen. De enige zekere winnaar van deze oorlog, als het stof neergedaald is, zal alla akbar schreeuwen en roepen om de dood van de ongelovigen.

naamloosHelaas is dit niks nieuws. Rusland startte de PLO op, voordat Bill Clinton besloot hun suikeroompje te worden. Wapensmokkel aan de mujahedeen om de Russen mee te bevechten lokte ons naar Afghanistan. Behalve dat het deze dagen de Russen zijn die, via de Iraniërs, wapens sturen naar de plaatselijke bevolking om ons te bevechten. De  Russen en wij, samen, hebben wagonladingen wapens gegeven aan de jihadisten in Irak en Syrië. De gevolgen zullen gevoeld worden in Moskou, New York, Londen en Parijs.

Het Westen en het Warschau-Pact waren gewoon om oorlogen in het buitenland te voeden. Deze dagen woedt de oorlog thuis.

Rusland en de NAVO-landen lijden aan lage geboortecijfers en een stijgende moslimdemografie, maar zijn in een zinloze wedijver om te beslissen welk opkomende kalifaat zijn grenzen zal kunnen trekken in gebieden die het niet kan bevolken. Het is een gevecht om een schijntje dat plaatsvindt in een brandend gebouw.

01Moskou heeft rond de twee miljoen moslims. Londen heeft één miljoen moslims. Beide zijden lopen het risico hun hoofdsteden te verliezen aan een echte invasie. De EU en Poetin’s Euraziatische droom zijn beiden gebouwd op het Romeinse idee dat men de barbaren kan integreren en er goede grondtroepen en arbeiders van kan maken.

Frankrijk’s president Hollande heeft opgeroepen tot een “Franse islam”. Poetin heeft gesuggereerd dat de Russisch Orthodoxe Kerk meer gemeen heeft met de islam dan met het Katholicisme. Obama predikt dat, “Islam altijd al een deel van Amerika was”. Maar zulke pogingen tot integratie zullen altijd mislukken.

Het populaire Europese excuus is dat islamitisch terrorisme komt doordat het mislukt is om de terrorist te integreren. Islamitisch terrorisme komt inderdaad door mislukte integratie. De vergissing is de aanname dat integratie mogelijk zou zijn op het niveau van een beschaving. Dat kan niet. Je kunt een paar mensen integreren. Je kunt niet een complete beschaving integreren.

De Europeanen hebben een lange geschiedenis van het inzetten van islamitische plunderaars en indringers als wapens tegen elkaar. De meesten van ons weten dat ons eerste internationale conflict de eerste Barbarijse Oorlog was tegen moslimpiraten en slavenjagers. Maar het waren de Britten die het handig vonden om de Barbarijse zeerovers te gebruiken om hun rivalen van het water te verjagen. Louis XIV van Frankrijk speelde een gelijksoortige rol in de Slag om Wenen. En wat dat betreft was de islamitische verovering van het Midden-Oosten zwaar afhankelijk van het uitbuiten van de rivaliteit tussen Christenen.

Onze moderne malaise is simpelweg (het gevolg van) de mislukking om ook maar iets nuttigs te leren van de geschiedenis.

De Koude Oorlog is herboren als een vreemde farce waarin twee tekortschietende machtsblokken een oude oorlog uitvechten die niet langer enig doel dient of een betekenis heeft. Rusland heeft zijn merk her-uitgevonden, maar niet zijn ambities. Zijn knullige alliantie met Iran zal uiteenvallen zodra de sjiitische terreurstaat heeft wat het wil en Rusland uit zijn achtertuin trapt. Amerika’s alliantie met Saoedi-Arabië zou op een dag door historici beschreven kunnen worden als de oorzaak van onze ondergang.

naamloosHet Westen en Rusland vertrouwen op moslimdemografie om hun aarzelende Rijken op krachten te houden, terwijl hun ideologische doelen in scherp contrast staan met hun islamitische middelen. Poetin beweert dat hij het Christendom wil beschermen met een leger dat in toenemende mate uit moslims bestaat. De EU beweert dat het de seculiere democratie verdedigt, maar het gokt voor zijn toekomst op een bevolking wiens islamitische religie een theocratische sharia wetgeving vereist.

Een moslimbevolking zal geen seculiere democratie in stand houden. Een moslimleger zal geen Christenen beschermen. Het Westen was afhankelijk van islamitische olie. Sindsdien is het verslaafd geraakt aan de veel gevaarlijkere toevoer van moslimdemografie. Samenlevingen met lage geboortecijfers zijn afhankelijk van moslims om het gat in mankracht te vullen en naties in stand te houden die niet groeien of zelfs maar in staat zijn hun eigen bevolking te vervangen.

Olie afhankelijkheid was gevaarlijk. Demografische afhankelijkheid is dodelijk.

Rusland en het Westen kunnen vliegtuigen maken die soms door de geluidsbarrière breken. Wat ze niet doen, is mensen maken. De Europese verzorgingsstaten en het Russische expansionisme zijn gebouwd op moslimpopulaties.

En zoals het gaat met imperialistische strategieën, het is een zelfmoordpact.

Maar in plaats van deze bedreiging van de kern van hun beschaving te adresseren, verspillen het Westen en Rusland bloed en middelen om te bepalen of de soennieten of de sjiieten de baas worden in Syrië. Miljarden dollars worden uitgegeven om een luchtmacht, wapens en enige vorm van grondtroepen uit te lenen aan Iran en de Saoedi’s bij hun geruzie.

naamloosRussische S-300 luchtafweerraketten beschermen nu Iran’s nucleaire centrale, Fordow. Fordow bevindt zich bij de heilige sjiitische plaats Qom, omdat Iran’s nucleaire plannen onlosmakelijk verbonden zijn met zijn theologie. Vorig jaar, gaf Poetin een kopie van de koran die Lenin aan Uzbekistan gegeven had aan Iran’s Ayatollah Khamenei. Poetin had er beter aan gedaan hem te houden en te lezen, voordat hij een blik werpt op de kaart van Groter Iran.

De Verenigde Staten zijn verscheidene oorlogen in meegesleurd door Saoedi-Arabië. We hebben triljarden dollars uitgegeven om de Saoedi’s, de Koeweiti’s, de Qatari’s en hun verschillende broeders te verdedigen, terwijl we tegen de soennitische terreur vechten die door hen verspreid wordt. De tentakels van de soennitische terreur reiken nu regelmatig tot diep in ons thuisland, terwijl wij maar doorgaan om het thuisland van de financiers van het islamitisch soennitisch terrorisme te verdedigen.

Syrië is een imperialistische oorlog. Maar het is niet ons imperialisme. Het is zelfs nauwelijks Rusland’s imperialisme.

Rusland en het Westen zijn daar als pionnen van hun islamitische bondgenoten. Poetin en de NAVO beschermen niet hun invloed(sfeer) omdat de invloed compleet de andere kant uit gaat. Het Westen dicteert niet de Saoedi’s, noch vertelt Rusland Iran wat het moet doen. In plaats daarvan worden de oude Rijken te hulp geroepen als de wannabe kalifaten een macht willen met een militaire machine die groot genoeg is om het smerige werk voor hen te doen.

Rusland en het Westen zijn bezeten door een broedertwist (factional struggle, Fub) in het aangezicht van een strijd om (het voortbestaan van) hun beschaving. Hun weigering om de existentiële bedreiging van hun beschaving door het kalifaat onder ogen te zien, is de grootste bedreiging voor hun toekomst.

Bekende oorlogen en bekende vijanden zijn makkelijker te (be)vechten. Het is makkelijker om de koude oorlog te doen herleven als een farce, dan om een veel oudere oorlog te herkennen die weer de kop heeft opgestoken. Rusland en het Westen spelen de tragische geschiedenis van de Byzantijns-Sassanidische oorlogen na, wiens uiteindelijke overwinnaars de mohammedaanse invallers waren.

naamloosHet enige wat de oorlogen tussen het Byzantijnse en Perzische Rijk bewerkstelligden was dat beiden genoeg verzwakt werden dat islam beide eens trotse Rijken kon veroveren. Beide zijden maakten Arabische stammen het hof en gebruikten hen in hun conflict met elkaar. Ze namen niet de mogelijkheid in overweging dat het voortslepende conflict niet zou eindigen met een overwinning voor Perzië of Byzantium, maar dat de barbaren die ze gebruikt hadden als pionnen er met de eindoverwinning vandoor zouden gaan. Het is een bekend verhaal wat zich vandaag herhaalt.

Beschavingen die er niet in slagen van de geschiedenis te leren, worden zelf het object van geschiedenislessen. Het zou een tragedie zijn als het Europa zou vergaan als het Byzantijnse Rijk en een schande als Rusland het lot van Perzië overkomt.

Het zou wel eens tijd kunnen zijn om ons af te vragen wat er te winnen valt in Syrië en wat er te verliezen valt in de belegerde steden van het Westen.

Bron: Russia and the West’s Insane Syrian War

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7203 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on De krankzinnige Syrische oorlog van Rusland en het Westen

 1. polderboy // september 28, 2016 om 07:50 //

  Niet te druk over maken, lijkt me.

  Natuurlijk blijven mohammedanen door zeiken. Nu ook weer, vanwege Aleppo. Ik zou zeggen: die Turken van Nusra en die andere soennieten kunnen zich gewoon overgeven, en dan stopt de ellende vanzelf. Maar nee hoor, alweer vragen ze aan “de internationale gemeenschap” daar allemaal soldaten neer te gaan zetten en het liefst een wereldoorlog te beginnen tegen de Russen, Iran en de chinezen:
  “We need conscience to move the political will of the leaders of the world powers to stop the killing in Syria and make those war criminals accountable for their crimes.”
  http://www.arabnews.com/node/990696/middle-east?

  Maar iedereen weet inmiddels dat ze zullen blijven zeiken: is het niet om het zoveelste buurthuis hier, dan is het wel om voor ze te sterven, daar, in die islamitische haatkuil.
  Nu er bijna alleen nog maar mohammedanen over zijn in die regio, is het niet meer dan logisch dat die prehistorische heersers elkaar gaan uitroeien. Een aap hangt in een boom, en een Mekkaan roeit uit in naam van Allah. Beide verdienen hun eigen nationale park, de eerste in Afrika en de laatste het Midden Oosten, en alleen een idioot haalt apen en mohammedanen met miljoenen hierheen om te integreren.

  Ik vermoed dan ook dat er geen grote oorlogen te verwachten zijn vanwege de destructieve morbide Mekkaanse aandachtshoertjes. Althans, als de leiders buiten die regio enig lerend vermogen hebben.

  Like

 2. Citaat:
  “… De EU en Poetin’s Euraziatische droom zijn beiden gebouwd op het Romeinse idee dat men de barbaren kan integreren en er goede grondtroepen en arbeiders van kan maken…”

  De Romeinen lieten inderdaad steeds meer Germanen toe tot het leger en als arbeider, zelfs uiteindelijk in het bestuur: burgemeesters.
  Ik geloof, dat het ze uiteindelijk toch niet zo goed bevallen is, maar ze kunnen het helaas niet meer navertellen. Dom om het nóg maar weer eens te proberen.

  Like

 3. Het weste ligt behoorlijk fout, want de Christenen , en de Aleviten, en de Jazidi’s zijn allemaal de vijanden van Allah en moet geliquideerd worden.(uitgeroeid)Alleen Assad beschermd ze tegen gedood te worden door mainstream moslims

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // september 28, 2016 om 14:17 //

  Boeiend artikel jammer dat de auteur de invloed van de olieopbrengsten van de laatste eeuw niet meeneemt in zijn stuk. Het is onwaarschijnlijk dat de Arabische landen zonder die olie zo invloedrijk waren geweest. De olie heeft gezorgd voor een puissant rijke bovenlaag en een nog altijd straatarme onderlaag die te weinig heeft om te leven en teveel om dood te gaan. Zonder olie zou heel Noord-Afrika zich van de ene naar de andere hongersnood slepen. Ze produceren zelf nauwelijks voedsel en zijn continu afhankelijk van import. Israël toont dagelijks dat het wel degelijk anders kan maar ja daar moet je met zijn allen hard voor werken en dat zit de Arabieren bepaald niet in hun genen. Hun fatalistische ‘godsdienst’ doet de rest.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: