Nieuw

En de eerste leugen is al weer een feit : Zorgkosten fors duurder

Veel hogere stijging ‘eerste’ zorgpremie DSW dan minister dacht

Zorgverzekeraar DSW verhoogt de premie voor de basisverzekering met 9,25 euro per maand. Dat is aanzienlijk meer dan de gemiddelde premiestijging van 3,50 euro waarvan minister Schippers uitging bij de presentatie van haar begroting vorige week. DSW komt traditiegetrouw als eerste met de premie voor het nieuwe jaar. Die premie is al jaren lang trendsettend gebleken voor de andere zorgverzekeraars.

Zorgverzekeraars hadden er al voor gewaarschuwd dat nog maar moest blijken of de premiestijging zo beperkt kon zijn als Schippers raamde. De minister ging uit van een gemiddelde premiestijging van 3,5 procent. DSW verhoogt haar premie komend jaar met 9,4 procent. De premie stijgt van 98,75 euro per maand naar 108 euro.

Onvermijdelijk

“Het is slecht nieuws”, zegt directeur Chris Oomen van DSW, “maar ik ontkom er niet aan”.  Vorig jaar legde DSW volgens Oomen per verzekerde 145 euro uit de reserves bij om de premiestijging beperkt te houden.

Verder lezen : http://nos.nl/artikel/2134613-veel-hogere-stijging-eerste-zorgpremie-dsw-dan-minister-dacht.html

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2047 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

24 Comments on En de eerste leugen is al weer een feit : Zorgkosten fors duurder

 1. We worden al jaren besodemietert waar we bij staan.
  Ze verhogen niet de eigen bijdrage met 120 euro naar de 500 euro, nee die laten op 380 euro.
  We maken de verplichte premie gewoon 120 euro duurder, hebben ze toch hun zin gekregen.
  En nou betaald iedereen die verhoging, anders alleen de zieken.
  Vieze smerige ratten zijn het.

  Liked by 2 people

 2. En dat is dan ook precies het bedrag wat lagere inkomens er bij krijgen het komende jaar, ongeveer die ene procent die ze er bij zouden krijgen het komende jaar.
  En dan moet de rest van de jaarlijkse verhogingen nog bekend worden.
  Dus we gaan er weer met ze alle dik op achteruit, zo als gebruikelijk.

  Liked by 3 people

 3. Maar je kan nu wel als man in het basisspakket tieten krijgen of jezelf laten besnijden, dat dan weer wel.
  Vermoedelijk zal een deradicalisatie training voor autochtonen die PVV stemmen ook nog komen….

  De verplichte zorgverzekering is een legale afpersing met een strafmaatregel als je niet mee wil doen. Volgens mij heet dat dwang. Ik zit al op 2700 aan dwang dit jaar, en er zijn nog maanden over in het jaar. Voor mij is het denk ik 4 maanden inkomen dit jaar…..het is een boevenbende en ik twijfel er niet aan dat vele politici famillieleden hebben die bij deze zorgverzekeraars werken, mogelijk met een stuk winstdeling.
  De premie die wij betalen bestaat voor de helft uit geld om de winsten te financieren en de lonen en gebouwen te betalen, geld dat dus niet voor zorg word gebruikt. Welke politici watenndestijds zo voor geprivatiseede zorg? En waar zijn ze nu, hoe luxe leven ze? Kijk, dat zou een stukje journalistiek zijn, om de collaborateurs van onze afpersers eens in het voetlicht te ztten. Lijsten graag, voor straks…

  Liked by 5 people

 4. delamontagne // september 27, 2016 om 09:45 //

  Al dat geklaag,…………vergelijk nu eens zo,n Nederlandse Operatie Kamer met een in Marocco.
  De verschillen zijn duidelijk merkbaar.!

  http://static.bladi.net/IMG/local/cache-vignettes/L650xH488/bloc-operatoire-maroc-c981d.jpg?1438275554
  Te zien/lezen op:
  http://www.bladi.net/scandale-hopitaux-marocains,40884.html

  Like

 5. Al dat geklaag?

  Wat hebben wij nou te maken met Marokko en dat het daar nog erger is.
  En wat betalen ze daar trouwens per jaar, ook ongeveer €1700,00 zo als hier.
  Dan kunnen we ook de helft van ons geld wel afstaan want er zijn landen waar ze nog veel minder hebben, dus wij moeten niet zo zeuren.

  Like

 6. De echte reden dat de Zorgpremie fors gaat stijgen ligt in het feit dat er in ons land een groot aantal personen weigeren om hun premie te betalen. Een slordige 100.000 personen aangevuld met de tienduizenden asielzoekers die recht hebben op medische verzorging maar dit uiteraard niet kunnen betalen want ze hebben geen inkomen, alleen wat zakgeld.

  Deze asielzoekers kosten onze samenleving dus heel veel geld en dat moet op de ene of andere manier bekostigd worden. Er schijnt een ‘potje’ te bestaan waaruit al deze extra medische voorzieningen betaald worden en waar alle Zorgverzekeraars aan bijdragen.
  Als de vluchtelingenstromen blijven voortduren en deze personen vele jaren niet in hun eigen onderhoud kunnen voorzien zullen deze jaarlijkse verhogingen structureel gaan worden.

  Dit wordt uiteraard niet aan de grote klok gehangen om maatschappelijke onrust te voorkomen en bepaalde politici niet in de kaart te spelen.

  Maar dit zijn de harde feiten die niet openbaar worden gemaakt.

  Like

 7. Zolang het eigen risico bestaat verdwijnt mijn verplichte premie al in dat spaarpotje.
  Ben nog nooit in de buurt geweest van dat totaal bedrag aan eigen bijdrage, dus ik betaal al jaren alles zelf.

  Like

 8. Steeds minder mensen betalen de premie voor hun zorgverzekering op tijd. Eind 2014 waren er 327.334 wanbetalers met een betalingsachterstand van tenminste zes maanden. Dat waren er ruim 11.000 meer dan eind 2013, een stijging van 3,5 procent. Dat blijkt uit de Verzekerdenmonitor 2015 die minister Schippers deze week naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Eind juni 2015 was het aantal wanbetalers verder opgelopen met m eer dan zesduizend.

  Daarnaast hadden op 31 december 2014 bijna 140.000 mensen een betalingsachterstand van twee of drie maanden. En ruim 121.000 mensen liepen vier of vijf maanden achter met de betaling van hun zorgpremie.

  In totaal zijn er 13,4 miljoen verzekeringsplichtigen in Nederland. Kinderen jonger dan 18 zijn meeverzekerd met hun ouders.

  CBS-cijfers

  Vandaag kwam het ook het Centraal Bureau voor de Statistiek met cijfers over het aantal wanbetalers. Volgens het CBS waren er eind 2014 298.000 mensen die zes maanden of meer achterliepen met het betalen van hun zorgpremie.

  Like

 9. Wat is er met die 20 miljard gebeurd?
  Een paar weken geleden nog hadden de zorgverzekeraars 20 miljard over en wilden ze de aandeelhouders en directeuren eens goed verwennen.
  Schande! Riep heel Nederland.
  Een paar dagen later kregen we een groot “cadeau” van onze regering: we hoefden een keer niet (nog) meer eigen risico te betalen. Daags daarop ging de premie al omhoog en nu zijn die 20 miljard opeens weg?

  Hebben een paar mensen weer eens paleisjes op Aruba gebouwd?

  Like

 10. @Adriaan Jansens // september 27, 2016 om 11:12 //
  Wanbetalers zijn niet leuk voor de mensen die betalen moeten. Van de andere kant kan ik me voorstellen dat steeds minder mensen deze uitknijperij kunnen betalen. Want het hoofddoel van de zorgverzekeraars is uitknijpen. Zorg leveren is secundair en veel mensen betalen de zorg volledig uit hun eigen risico en betalen daar bovenop nog eens premie.

  Wat een land zijn we geworden. Het Romeinse Rijk deed het ook zo. Uitknijpen net zo lang dat het plebs juist niet in opstand komt. De enige opleiding die de uitknijpers genoten hebben, is mooie lulverhalen afsteken die hun uitknijperij moet verdoezelen en goedpraten.

  Like

 11. ieznogoedh // september 27, 2016 om 12:05 //

  Nou ja, in ieder geval wel fijn voor het kabinet dat DSW even heeft gewacht met het bekend maken van de premieverhoging totdat die bende leugenaars in Den Haag de gelegenheid hadden om met het oog op de komende verkiezingen mooi weer te spelen.
  Wat de operatiezalen in marokko betreft vraag ik me sterek af wat de Nederlandse bevolking daarmee te maken heeft. Of moeten we ons nu zorgen gaan maken over alle achtergebleven gebieden in de wereld. Of misschien zelfs al die zielige mensen maar naar Nederland/Europa halen om ze hier (en alle volgende generaties van die hoog geschoolden) te verwennen en verzorgen.
  Als iemand zo begaan is met het lot van die zielige mensen, staat het hem natuurlijk vrij om onder bijstandniveau te gaan leven en de rest van zijn inkomsten (zo al aanwezig natuurlijk) vrijgevig over te maken naar buitenlandse zieligerds. Uiteraard kan hij/zij zich natuurlijk ook aanmelden om een paar zielige mansen in zijn/haar huis op te nemen. Wellicht zelfs nog zijn vrouw en dochters/zichzelf natuurlijk, ter beschikking stellen.
  Ik heb het niet zo op do-gooders, want het komt uiteindelijk altijd neer op: ik wil goed doen en jij moet dat betalen!

  Like

 12. Met een bijstand uitkering is de eigen bijdrage ongeveer 2/3 van je vakantie geld wat je opzij moet zetten wanneer je ook nog regelmatig ziek bent.
  Dus hou je ongeveer 200 euro om alles van te doen en te vervangen in je huis.
  En dat is zeer weinig voor kleding, ijskast/wasmachine of je fiets reparaties en wat iemand nog meer kwijt is om een beetje redelijk te leven.
  In die ziekenzorg kosten zit het niet, daar krijg je dan zo’n 83 euro toeslag voor, dus met een basis premie betaal je daar maar zo’n 17 euro voor, dat is te doen.
  Het is die eigen bijdrage die mensen nekt.
  Eigenlijk heb je dus helemaal niks meer aan je vakantie geld.

  Like

 13. Het punt waar het om draait is het gegeven dat iedere inwoner van ons land recht heeft op medische verzorging, ongeacht of hij of zij verzekerd is.

  Bij calamiteiten worden ook deze onverzekerden geholpen in ziekenhuizen of Eerste Hulp posten. Er zijn ook personen (voornamelijk allochtonen van een bepaalde signatuur) die zich om religieuze redenen niet laten verzekeren, ook die worden geholpen bij bevallingen, calamiteiten etc.

  Vanuit oogpunt van solidariteit met onze medemens en ook de algehele volksgezondheid is dit op zekere hoogte te verdedigen. Maar er zijn ook personen die hier BEWUST op parasiteren en zodoende misbruik maken van onze sociale voorzieningen.

  Een ander voorbeeld op dit gebied zijn de Wajonguitkeringen waarvan met name Turkse en Marokkaanse jongeren massaal gebruik van maken. De gedachte hier achter is dat deze jongeren zodoende niet het criminele pad op gaan bij gebrek aan inkomsten. Een totale misvatting dus, want ze hosselen allemaal wat bij als rapper, treitervlogger of drugskoerier.

  Deze charitas moet ergens van betaald worden en daar draaien de argeloze autochtonen voor op d.m.v. stijgende Zorgpremies, Gemeentelijke Belastingen en verlaging van onze pensioenen.
  De kleine spaarders worden ook nog eens getroffen door een historisch lage spaarrente van 0.3 procent.

  En de allochtoon?
  Die wentelt zich in Kindertoeslagen, Zorgtoeslagen, Huurtoeslagen en rijdt eens per week met zijn auto naar de voedselbank om deze vol te laden met allerhande lekkernijen waar de gepensioneerde autochtoon slechts van kan dromen.

  Liked by 1 persoon

 14. Dat voedselbank verhaaltje word ik ook een moe van.
  Daar kom je pas terecht wanneer je na betaling van je schulden niet meer dan 180 euro over houd per maand als alleenstaande.
  Wat je dus ook op papier moet kunnen aantonen.
  Dus zo snel kom je niet bij die voedselbank uit. Volgens mij denken sommige dat iedereen daar terecht kan met een laag inkomen.

  Liked by 2 people

 15. Republikein // september 27, 2016 om 13:16 //

  Dat gebeurt al sinds mensenheugenis, die boekhoudkundige truukjes.
  Afschrijvingen worden misbruikt om tarieven omhoog te tillen.
  Stel, je zegt tegen je werkgemer dat je m.i.v. volgende maand er 500 euri bij wilt hebben.
  Waarom is dan de vraag.
  Nou, ik ga volgende maand een nieuwe auto kopen.
  Ze verklaren je vervolgens voor gek, ga naar een goeie dokter man, is het antwoord.
  In het “bedrijfsleven” is dit schering en inslag, en niemand komt in opstand.

  Like

 16. Ff rekenen: als de basispremie niet word verhoogd is de bijna 10 euro gewoon extra eigen risico, dus is het eigen risico nu 500 euro geworden. Volgens mij maakt het niet uit of je de basispremie verhoogd of het eigen risico, het is precies hetzelfde: de zorg word gewoon weer een stuk duurder. Dat we als mannen nu tieten mogen hebben is ook een wassen neus, net als een besnijdenis die nu ineens weer word vergoed, vermoedelijk met het oog op hopen nieuwe moslims. Voor een tientje per kop heb ik nog wel een tang en een scherp hobbymes, en met een fles wodka achter de kiezen snij is als een virtuoos…..een ademsappel zit toch achter de prostaat?

  Prinsjesdag is gewoon een doorlopende leugen, de politiek heeft heel bewust gezegd dat er geen verhoging was van het eigen risico, men wist dat de basispremie omhoog ging. Dat wist men ruim voor prinsjesdag, vandaar de duidelijke scheiding in woordgebruik. Men heeft bewust vermeden te zeggen dat de zorgkosten volgend jaar niet gingen stijgen, we zijn dus gewoon voor de gek gehouden.
  Thx Alex van Buuren van stolberg etc etc, jou adviseurs wisten dit echt wel voordat ze je dat vod lieten voorlezen. Ik zou razend zijn als ik zo werd gebruikt, maar met een paar miljoen per jaar zou mijn geweten misschien ook op permanente vakantie zijn. Ik wil ons familliekasteel terug, parvenu!

  Like

 17. Like

 18. Echt werkelijk waar, ik ben zwaar onder de indruk van het het twitertje van Marc.
  Goed dat je het er even bij geplakt heb.

  Like

 19. Ik denk dat ik toch maar eens een kwaaie brief ga schrijven. Vroeger, vorig jaar nog, hadden ze tenminste het fatsoen om verkiezingsbeloften pas NA de verkiezingen te breken. Nu doen ze het al ruim van te voren. Bah!

  Like

 20. Hier in Cuijk is een azc door allerlei redenen niet doorgegaan met de ‘geweldige’ oplossing dat er meer van dat smerig tuig een woning moest krijgen, Ook dit is niet gehaald vorig jaar dus komt er dit jaar een bonus op zodat er nog meer jihadisten en pedofielen een woning moeten krijgen in 2016. Voor zover ik weet lopen ze weer achter aangezien er onvoldoende woningen zijn dus gaat onze OZB weer omhoog om de boete te kunnen betalen in 2017 denk ik

  Like

 21. Cuijk is vlakbijmijn hoekje van de wereld, ook daar dus veel shit. Schijnt dat ze nu Boxmeer gaan volstoppen en Venray, alsof het daar al geen puinzooi is. Waar ik woon zwerven nu s’nachts de Somalieers/ Ethiopiers rond, op zoek naar blank vlees en wat er verder te halen is. Zelfs de Marrokaanse dealertjes zijn er wat bang van. Ben benieuwd of ze mengen in een kuil in de grond.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: