Nieuw

14.000 Saoedische vrouwen eisen met petitie einde van mannelijke voogdij

Een Saoedische vrouw heeft een petitie opgestart die de overheid oproept om een einde te maken aan de mannelijke voogdij in het ultraconservatieve koninkrijk. De petitie werd door meer dan 14.000 vrouwen ondertekend.

Volwassen vrouwen moeten in Saoedi-Arabië de toestemming krijgen van een mannelijke voogd om naar het buitenland te reizen, te trouwen en zelfs om uit de gevangenis vrijgelaten te worden. In sommige gevallen moeten ze zelfs toestemming hebben van een man om te mogen werken of om verzorging te krijgen in het ziekenhuis.

HLN >>

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6498 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on 14.000 Saoedische vrouwen eisen met petitie einde van mannelijke voogdij

 1. Republikein // september 27, 2016 om 13:27 //

  ……..en zelfs om uit de gevangenis vrijgelaten te worden.
  Nee, blijf lekker zitten, anders komt je ook hier heen.

  Like

 2. En waar zijn ze die petitie dan gestart, vast niet in SA zelf.
  Als of er daar ook maar 1 iemand rond loopt die het ene hol zal boeien wat al die vrouwtjes ergens van vinden.

  Liked by 1 persoon

 3. Een Syrische immigrant in Duitsland gooide zijn drie kinderen uit een raam op de bovenverdieping van zijn huis omdat hij woedend was op zijn vrouw. De reden?
  Ze eiste dat ze met respect behandeld zou worden — als een westerse vrouw dus.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/syrische-cultuurverrijker-gooit-zijn-3-kinderen-uit-raam-omdat-zijn-vrouw-westers-behandeld-wilde-worden/

  Like

 4. Republikein // september 27, 2016 om 14:12 //

  De BOERKA* Men zegt dat dit kledingstuk in AFGHANISTAN werd geïntroduceerd in het begin van de XXe eeuw tijdens het bewind van HABIBULLA (1901-1919), die dit gebruik oplegde aan de meer dan 200 vrouwen in zijn harem om te vermijden dat de schoonheid van hun gelaat andere mannen zou verleiden. De sluiers waren van zijde met fijn borduurwerk en de prinsessen van Habibulla droegen zelfs met gouddraad geborduurde boerka’s. Zo werd de boerka een luxe kledingstuk, gebruikt door de welgestelde vrouwen die zich op die manier onderscheidden van de eenvoudige mensen door hun blikken te ontwijken. * In werkelijkheid schijnt de boerka te zijn ontstaan in het Perzische Rijk, gesticht door Cyrus II de Grote (VIe eeuw voor Christus). Anderzijds werd de sluier ook in Assyrië gebruikt (een antiek Aziatisch land in de regio Mesopotamië). Ontdekte geschriften uit dit land uit de XIIe eeuw voor Christus verwijzen ernaar. Toen was er nog geen sprake van de islam.

  Historisch gezien is het een typisch kledingstuk van de pashtoense stammen die de grote verdedigers zijn van de boerka. Koning Amanullah, de opvolger van Habibulla, streefde naar een modernisering van zijn land, waarbij hij ook het gebruik van de boerka wilde afschaffen. Maar toen zijn echtgenote, koningin Soraya Tarzi, zonder boerka verscheen gaf dit aanleiding tot een groot schandaal. Zijn pogingen om AFGHANISTAN te verwestersen kostten hem de oppositie en rebellie van de pashtoense stammen. Uiteindelijk moest hij in 1929 aftreden en vluchten naar India.

  . De ‘complete boerka’ werd verplichtend in AFGHANISTAN toen de Taliban* aan de macht kwamen na het vertrek van de Russen. Zo verplichtten zij een kledingstuk dat een controle op het lichaam van de vrouw toelaat omdat er voor de ogen een dichte sluier komt die aan iemand die hem draagt het normaal zien belet. Het linnen rooster beperkt het lateraal zicht en doet de draagster elk besef van positie en ruimte verliezen, zodat ze van een andere persoon afhankelijk is om zich te verplaatsen, vooral in open ruimten. * TALIBAN : conservatieve islamitische groepering, ontstaan in de koranscholen in Pakistan. Het merendeel behoort tot de pashtoense volksgroep.
  •Wanneer een vrouw zwanger is, zeggen de Afghanen dat ze ziek is. 97 % van de Afghaanse vrouwen bevallen thuis, want ze mogen geen beroep doen op mannelijke artsen en ze beschikken bijna nooit over een transportmiddel om naar een plaats te gaan waar medische zorgen worden verstrekt. • •De materniteit Malalai is omgeven door een door de Taliban gemetselde muur met twee raampjes. Aan de andere kant van de muur bivakkeren de mannen die op hun opgesloten vrouwen wachten. Ze praten met hun vrouwen door de twee raampjes.

  Lees verder op:http://slideplayer.nl/slide/1920928/#

  Like

 5. Republikein // september 27, 2016 om 14:13 //

  Echter is het volkomen krankjorum.

  Like

 6. Ik was in 1980 in Srinagar (*Kashmier, India) hartstikke mohammedaans. Op een gegeven moment kwam de eigenaar van mijn woonboot me ophalen, hij wees en giechelde. Zijn vrouw giechelde ook. We liepen naar het centrale marktplein en daar stonden ze. Tien, twaalf vrouwen in boerka, met een soort theezeefje voor hun ogen. De halve stad was uitgelopen om naar dit mirakel te kijken. Nu zal het er ook wel heel gewoon zijn.

  Liked by 1 persoon

 7. Ik dacht dat dit was bedacht om al die zandvlooien van je lijf te houden.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: