Nieuw

Trump en Clinton vanavond in verkiezingsdebat

De republikeinse presidentskandidaat Donald Trump en de Democratische dito Hillary Clinton zullen elkaar vanavond voor het eerste presidentiële debat ontmoeten van de in totaal drie voor de verkiezingen.

Het is de eerste keer dat de twee kandidaten officieel oog in oog staan voor miljoenen Amerikaanse kiezers en tv-kijkers over de hele wereld.

Op dit moment is het in de peilingen bijna gelijk tussen Trump en Clinton. Het verschilt slechts één procentpunt tussen hen, meldt CNN.

De verwachtingen voor het debat zijn hoog en beide kandidaten zijn zeer impopulair bij de respectievelijke tegenstanders. AP vraagt zich af of Trump zijn temperament kan beheersen, en Clinton zal slagen om betrouwbaar te lijken na al haar schandalen. De moderator van het eerste debat is het nieuwsanker Lester Holt van NBC Nightly News. De volgende twee debatten zullen worden gemodereerd door een nieuwslezer van CNN en Fox News. Een debat tussen de twee vice-presidentskandidaten zal ook in begin oktober worden gehouden.

Alle debatten worden uitgezonden door alle grote Amerikaanse televisiezenders, zoals C-SPAN, ABC, CBS, FOX, NBC, CNN, Fox News en MSNBC.

NBC en CNN zijn twee van de tv-bedrijven die het debat via Youtube uitzenden, en u kunt het direct onder volgen. Het debat begint om drie uur in de nacht, Nederlandse tijd.

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4447 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

23 Comments on Trump en Clinton vanavond in verkiezingsdebat

 1. “Meldt CNN…” dus camp Hallucunary!

  Like

 2. Esperanza // september 27, 2016 om 01:17 //

  Gepikt van Geenstijl 🙂

  Like

 3. De grote vraag is of ik nog genoeg bier overheb om het tot drie uur te redden. En dan nog het liefst zonder hoofdpijn morgen. Dat doet me toch altijd wel een beetje dimmen. Het leed van die stervende hersencellen. Dat doet toch echt wel pijn. Dom gelukkig naar bed en wakker worden met een ondraaglijke hoofdpijn. Van armoedig bier. Waar je ook nog is dik traag en lelijk van wordt. Vroeger op de coke en xtc ging het een stuk beter met me. Hield me slank, mooi, geil en slim. Sinds ik met smartdrugs gestopt ben, en mijn verdriet gedwongen in alcohol zoek, word ik alleen maar oud, dik, dom en lelijk.

  Like

 4. Like

 5. Like

 6. Zeer vreemd WiFi val 1eens uit…
  .
  Plempte eerder: kijken hoelang het duurt dat het loeder een spuit van d’r personal negert toegedient krijgt.
  En vervolgens “in public” begint te ijlen.
  En dat binnen een linx NY-university.

  Like

 7. Esperanza // september 27, 2016 om 02:42 //

  This video will get Trump elected.

  Like

 8. Die hadden we al eens Esp 😉

  Like

 9. Als je geen zin hebt om naar CNN te kijken:

  Like

 10. Republikein // september 27, 2016 om 03:42 //

  Even er tussendoor.
  K denk dat Trump voorstaat.
  En nu een pilsje, proost!

  Like

 11. Republikein // september 27, 2016 om 04:05 //

  2-0

  Like

 12. naar mijn mening doet die het niet goed. maar CNN geeft ook wel voorzetten aan hillary om in te koppen. Lijkt er op dat de vragen van tevoren niet zijn overlegd. als dat zo is, is de nederlandse politiek en media professioneler.

  voor de goed orde, ik kijk cnn, want die zenden het uit, en niet die grapjas hierboven.

  Like

 13. Republikein // september 27, 2016 om 04:13 //

  CNN was verboden, dus kijk ik naar NBC via YT.
  We zitten toch wel naar het zelfde debat te kijken?
  K vind dat ze afgedroogd word.

  Like

 14. Hij besteedt veel te veel tijd aan de verdediging van de persoonlijke aanvallen die ze uitvoert. daarmee geef je initiatief uit handen. En hij moet niet doen en gedragen alsof je daadwerkelijk in debat kan met een robot.

  Hij moet zijn EIGEN verhaal vertellen.

  En daarmee bedoel ik niet opscheppen over zijn zakelijk succes.

  Hij is goed als die haar aanvalt op Syrië, Libië etc. He kent namelijk veel meer facts dan de meeste mensen denken.

  Hij is daadwerkelijk ingelezen itt. tot wat de msm denkt.

  And that includes GS: https://fenixx.org/2016/08/07/kloosrieding-bart-nijman-on-trump-deel-ii/

  Like

 15. Republikein // september 27, 2016 om 04:38 //

  Gelezen, de meningen zijn blijkbaar verdeeld.
  Ik blijf bij de mijne, vooralsnog.
  Loftrumpet, haha!

  Like

 16. Hij maakte wel goed op het laatst.

  Zelfs de cnn-reporter zegt nu dit wat ik net zei:

  ——–

  Hij besteedt veel te veel tijd aan de verdediging van de persoonlijke aanvallen die ze uitvoert. daarmee geef je initiatief uit handen. En hij moet niet doen en gedragen alsof je daadwerkelijk in debat kan met een robot.

  Hij moet zijn EIGEN verhaal vertellen.

  ——

  Like

 17. Republikein // september 27, 2016 om 04:43 //

  Hij weerlegt haar leugens m.i. en je mag toch emotie tonen, ze stoot regelmatig onder de gordel.

  Like

 18. Republikein // september 27, 2016 om 04:54 //

  De linxe kliek is uiteraard anti-Trump.
  Ze werd afgedroogd en daar blijf ik bij.
  K begrijp er anders geen reet van, die vuile hielenlikkers, kutzooitje daar, lijkt de Nederlandse pers wel.
  K ga maar pitten, grote kutzooi.
  Eerst even bidden dat Trump president mag worden, lieve Heer!
  Helpt altijd.
  Cheers en de mazzel.

  Liked by 2 people

 19. Republikein // september 27, 2016 om 05:02 //

  Leugenpers zegt dat ze heeft gewonnen.
  Heb ik stront in m’n oren zeker, dag.

  Liked by 1 persoon

 20. Ben het eens met mijn twitter-broeder:

  Liked by 1 persoon

 21. Ik volg nu al een tijdje de aanloop naar de verkiezingen. De stakes zijn high.
  Laten we meteen bij het grootste beginnen:
  Wie deze verkiezingen wint, wint niet alleen voor 4 jaar, maar voor 20+ jaar. Het aantal hogerechters is namelijk vier-vier van de negen op dit moment, en de nieuwe president mag een nieuwe hoge rechter installeren (FOR LIFE), waardoor de hogerechtshoven voortaan grosso modo voor het beleid van die partij zal stemmen, totdat er een rechter dood neervalt en vervangen moet worden. https://en.wikipedia.org/wiki/Supreme_Court_of_the_United_States#Current_justices

  Dan de debates. De moderators zijn een soort grensrechters. Er zijn drie debatten.

  Even een zijtak: in 1983 waren er 50+ media bedrijven aktief in de usa. Nu zijn dat er zes. ZES. Waarvan vijf ZEKER In handen van de global corporate fascists. ClintonNewsNetwork for sure. http://cdn.storyleak.com/wp-content/uploads/2013/07/mainstream-media-infographic.jpg Alleen ‘news corp’ heeft soms de neiging un-biased te zijn (fox, wall street yournal, new york post). De rest loopt BLIND achter Clinton en haar globalist corporate fascists aan: omdat ze de global corporate fascists ZIJN. (GE= NBC, Disney= ABC, ESPN, miramax, VIACOM= MTV, CMT, Paramount, TIMEWARNER= CNN, HBO, TIME, WARNER BROS, en CBS)

  Big companies OWN the media. Wie echt iets wil weten: kijkt daarom naar de ALT(ernative)-MEDIA. En zelfs daar proberen de grote jongens een stokje voor te steken: youtube (censuur), facebook (censuur), twitter (censuur en fiddling with the trending topics), google (hide information+feed information) en microsoft (open up peoples pc’s to the ‘governement’)

  Waarom denk je dat er een ENORME media-bias is ten favoure van Clinton en nadelig voor Trump. De all-out-lies from the media are hurting my brain and eyes. (Hoeveel eigenaren kennen onze kranten eigenlijk? Het Parool, Trouw, Algemeen Dagblad, de Volkskrant en NRC Handelsblad zijn allemaal in handen van PCM, danwel hun investeerders)

  Er zijn drie debatten. Vroeger, in het begin, waren het de ‘league of woman voters’, die de debatten organiseerden. Ze waren nog republikeins, nog democraat, ze representeerden de vrouwelijke stemmers at large, en waren uit op het eerlijk aan de tand voelen van de kandidaten. Ze deden de debatten tot 1988. Toen kwamen de corporate fascists, en wilden hun naam ‘overnemen’, waar ze niet aan meerwerkten. Sindsdien zijn het de corporate fascists newsgroups die de debatten organiseren.

  Het eerste debat word gehost door NBC. Die zijn openlijk anti-Trump.
  Dan het tweede debat: met als moderators CNN en ABC. Allebei openlijk anti-Trump. Nota bene: TWEE anti-trump moderators. Dat is dus feitelijk een 3 tegen 1 ‘wedstrijd’. Goh.
  Dan het derde debat, met Fox als moderator. Die zijn redelijk neutraal, tot pro-Trump.

  2 van de 3 debatten hebben dus referees, moderators, die TEGEN Trump zijn. Dit is precies wat ‘rigging’ means.

  Dan de vragen. In het eerste debat zijn zes ‘topics’, zes vragen, met ieder 15 minuten tijd.
  De organisatoren hebben gezegd dat ze de vragen niet kenbaar maken tot het debat zelf.

  EN GIJ GELEUFT DAH. Clinton krijgt de vragen natuurlijk ALLEMAAL van tevoren te zien, en kan dan ‘slimme’ valkuilen verzinnen om Trump in te laten lopen. Door afluisteren (KuchObamaKuch) weten de corporate global fascists PRECIES waar Trump punten mee zal proberen te scoren, en ze zetten hem up to fail.

  Voorbeeldje: Trump zegt dat black life matters bullshit is, omdat er veel, veel meer zwarten dood gaan door geweld onderling in een stad, wat veroorzaakt is door armoede, een probleem dat onder democraten alleen maar groter is geworden. Duizenden. Hillary zegt vlak vantoveren: ‘het grootste probleem is gunownership’. Daarna gaat Trump zeggen dat er duizenden doden vallen: door guns. Zie je hoe ze het speelvlak skewen? Van Trumps punt een PRO hillary punt maken? Hij krijgt niet eens tijd om het 2e amandement te verdedigen. Waarin de burgers van amerika wapens word belooft om zich te kunnen weren tegen .. de overheid.

  Kijk ook naar de manier van vragen stellen. Eerste vraag. Moderator geeft na de vraag “Achieving Prosperity”: het woord aan Clinton. Twee minuten. Daarop mag Trump dan ZOWEL ingaan, ALS zijn eigen punt maken, in twee minuten. Dan de tweede vraag ‘taxes’. Een moeiljike vraag voor Trump, omdat hij als bussiness owner de hele dag tax probeert te ontwijken. De vraag die Trump zou moeten mogen openen: opent echter Clinton. De moderator vind het best. Derde vraag ‘race’: weer, makkelijke vraag voor Clinton, Clinton krijgt de 1e 2 minuten ‘vrij spel’, daarna twee minuten voor Trump om haar onzin te weerleggen EN zijn punt te maken.

  http://time.com/4508768/presidential-debate-trump-clinton-transcript/?xid=homepage

  Kijk ook naar het gedrag van het publiek. De eerste twee reactie-applauses van het publiek zijn voor Clinton: moderator zegt niets. De derde is voor Trump: moderator grijpt meteen in: NIET klappen mensen. Enzo voorts. Und so weiter.

  Zie je, hoe het speelveld ten nadele van Trump word gemaakt door de moderators? Helemaal als Clinton vantevoren WEL de vragen kreeg te zien.

  Like

 22. Donald Trump moet winnen.Dan blijf The USA onzew bondgenoot en leider anders kunnen ze het vergeten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: