Nieuw

Generatiekloof

Geen idee meer wanneer dat woord voor het eerst werd gebruikt, men probeerde daarmee aan te geven dat ouderen de nieuwe generatie afkeurden en niet meer begreep. En dat jongeren meewarig naar die ouwe sullen keken.

Inmiddels ben ik 66 en val dus onder de ouderen. Geen klacht maar gewoon het vaststellen van een feit.

Vanavond keek ik naar een filmpje van een Nederlandse DJ op Ibiza en ja ik kan niet anders dan toegeven dat ik er met stijgende verbazing naar heb zitten kijken, zeker als je weet dat het grootste gedeelte van het publiek in meer of mindere mate onder invloed is van geestverruimende middelen, tel daar dan de oogverblindende lichtshow en het gehoorbeschadigende volume van de stampende muzak bij op, het overmatige gebruik van alcoholische versnaperingen en/of energiedrankjes en de optelsom wordt behoorlijk dramatisch.

En daar zit ik dan, ik maak mij druk/kwaad over het multiculturele drama dat zich voltrokken heeft en zich nog altijd aan het voltrekken is, de toenemende invloed van een verwerpelijke ideologie als de islam, over de almaar toenemende instroom van migranten en vluchtelingen uit Afrika en het Midden-Oosten. En onze jeugd, tja wat moet daar dan van worden. Natuurlijk, ze worden ouder en zullen er wel overheen groeien, uiteindelijk krijgen ze een relatie en mogelijk zelfs kinderen, maar op de een of andere manier heb ik toch zo mijn twijfels of het dan ook daadwerkelijk weer goedkomt met ze. Relaties worden niet erg serieus genomen tegenwoordig en veruit de meeste lopen op een scheiding uit, vaak al binnen tien jaar.

Dan kijk je naar het nieuws en zie je de “Wees Welkom” types op een pro diversiteit demonstratie en het dringt tot je door dat die toch beduidend drukker bezocht is dan de drukste Pegida demonstratie ooit in Nederland, duizenden hele en halve malloten met kreten als ‘geen mens is illegaal’ en langzaam maar zeker dringt het tot je door; er is helemaal geen gevecht tegen de multiculturele waanzin van de voorbije decennia, velen vinden het prachtig zolang het niet bij ze op de stoep staat. Ze sluiten hun ogen voor aanslagen, ze weigeren het gevaar van de islam te onderkennen, ze zien niet dat hun land naar de kloten geholpen wordt en dat is ook niet zo gek, ze zijn geboren in een wereld die al druk doende was zichzelf te vernietigen. Ouderen hebben nog een wereld meegemaakt zónder Turken, Marokkanen, Arubanen en Surinamers, de jongeren niet. Die hebben op school in klassen met meerdere licht of donker getintiërs te zitten. Ze vinden het ‘normaal’.

Dat doet de vraag opkomen; waar maak ik me dan eigenlijk druk om en waarom? Ik denk dat het antwoord is schaamte. Mijn generatie is een slechte rentmeester geweest, wij hebben het laten gebeuren dat allerhande omhoog gevallen klootzakken de halve wereld naar binnen hebben gehaald of weigerden in te grijpen toen de halve wereld hier naartoe kwam. Wij hebben ons laten intimideren doordat elke kritiek op de toestroom werd weggezet als xenofoob, als extreem-rechts, als nazistisch kortom als verwerpelijk. Is schaamte op zijn plaats? Jazeker, wij moeten ons kapot schamen, wij hebben te laks gereageerd toen mensen als den Uyl, van Agt, Lubbers en noem ze allemaal maar op dit mogelijk maakten, wij hebben te laks gereageerd toen Hans Janmaat het werken op alle mogelijke manieren onmogelijk werd gemaakt met valse argumenten ja zelfs gecriminaliseerd en voor het gerecht gedaagd.

En nee ik heb nimmer op die gevestigde partijen gestemd. Waarom niet? Omdat ik toen helemaal niet politiek geïnteresseerd was, ze deden toch wel wat ze wilden, met of zonder mijn stem en ik maakte deel uit van die generatie waar niet langer een stemplicht maar een stemrecht voor gold, het mocht wel maar het hoefde niet. En door gebruik te maken van dat niet hoeven heb ik het mede laten gebeuren. En doordat mijn generatiegenoten wél op die zogenaamd ‘gevestigde’ partijen stemden heeft de idioterie plaats kunnen vinden. Mede dankzij mijn passiviteit hadden ze vrij spel.

En ja daar schaam ik me voor, met terugwerkende kracht. En ik probeer het goed te maken door op de PVV te stemmen, door niet onder stoelen of banken te steken wat ik van de multiculturele waanzin vindt. Door demonstraties van gelijkgestemden te bezoeken. En ja ik weet het is bescheiden rol en of het zin heeft dat valt nog maar te bezien, het vervelende is echter dat ik niet meer middelen tot mijn beschikking heb.

Laat ze dus nog maar even feestvieren

music-695157_1280

als ze strakjes bij zinnen komen krijgen ze meer dan genoeg ellende over zich heen.

 

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (471 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

8 Comments on Generatiekloof

 1. @Tijl

  Reactie via twitter, daar komen soms meer reacties dan hier:

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // september 26, 2016 om 03:19 //

  Ja Fubar ik maak geen gebruik van twitter of feestboek, zal de leeftijd zijn vrees ik!

  Liked by 1 persoon

 3. In Tijl’s tijd had je nog rok en rol:

  Later kreeg je dan weer andere rok en rol

  * Fluit een deuntje*

  Like

 4. “Reactie via twitter, daar komen soms meer reacties dan hier:”

  Dat zal de whatsapp generatie zijn, die gewend is de hele dag op een klein schermpje te kijken, om korte berichtjes de wereld in te sturen zonder een gesprek te willen voeren ergens over.
  Enkel even je ei kwijt willen en op naar de volgende.

  Like

 5. ‘vroeger had je ook een jeugd van tegenwoordig’ wel heel bekend ik erger me niet aan de nieuwe manier van ‘praten’ ze zitten hier wel eens op de bank in de zelfde vriendinnengroep met gsm in de hand svp te kijken of een show op tv en dan zo snel mogelijk het goede antwoord geven. Is best leuk om te zien terwijl ik aan de andere kant van het huis iets ‘nuttigs’ aan het doen ben. Hoorde laatst zelfs muziek die ze afspeelde die ik goed vond, schrok me de pleuris wist niet dat het kon heb het even snel opgezocht, ze hebben smaak haha

  Like

 6. Dat soort dames stemmetjes doen het altijd goed, lijkt een beetje hierop.
  Maar alles lijkt op een gegeven moment op elkaar als je maar genoeg gehoord heb.

  Like

 7. Generatiekloof zal er altijd zijn!
  Ouderen weten wel hoe het is om jong te zijn, maar jongeren weten nooit hoe het is om ouder te zijn!
  Met de huidige steeds slechtere (politiek/maatschappelijke/culturele) ontwikkelingen in Nederland veroorzaakt door een naïef dom, dwaas links (?) gedachtegoed om miljoenen (hier armlastige) niet westerse buitenlanders in te voeren als … hun z.g. “verrijking van onze cultuur”
  (echte beweegreden was/is egoïstisch invoeren van aanvullend hand ophoudend electoraat!) hebben we te weer maken met die “generatiekloof” in ervaring tussen de meeste (jonge) politici en het (groeiend) al merendeel van onze bevolking, tegen een (langzaam afnemend voor en na) oorlogs ouder volksdeel, dat zich bv nog wel de gruwelen van algemene armoede, oorlog en een wrede bezetting kan herinneren!
  Deze laatstgenoemde mensen weten wel wat “ons” (weer) te wachten staat met de huidige internationale politiek huidig laffe “leiders” (gekozen door onze onwetende “jeugdigen”, die door hun (links vernieuwde) na-oorlogs onderwijs systeem geen kennis meer hoefden te krijgen van “onze geschiedenis”!
  Net zoals de Europese leiders tussen 1930 en 1940 (zonder kennis van WO1) te lang hebben gedacht “dat het met de opkomst van Hitler en zijn Nazi’s in Duitsland wel mee zou vallen!”
  (werden pas wakker toen de bommen op Rotterdam vielen!)
  Zo ook gaat Den Haag en Brussel om met de agressieve opkomst van de Islam hier, met hun miljoenen fanatieke moslim aanhang (moslim zijn en blijven is NB Koranwetmatig verplicht! Islam is een SEKTE!)
  En .. dit komt ook door het ontbreken van enige kennis over de Islam, die “onze jeugdige leiders” alleen maar kennen “als een sprookje uit 1001 nacht!”.
  Wellicht zijn wij als “ouders” begonnen onze (na-oorlogse) kinderen “sprookjes” te vertellen, om hen te behoeden voor de “gruwelen van geweld, oorlog en bezetting door wereldse en religieuze dictators “, maar als z.g. “goed en modern westers opgeleide- en geïnformeerde “veertiger met verantwoording” is het huidige politiek beleid één, die alleen maar WEER tot een gruwelijke oorlog leidt!
  Egoïsme, hoogmoed en kortzichtigheid is het (VOC)kenmerk van onze Elitaire leiders!
  We hebben helaas nog maar één partij, die van begin af aan hiervoor heeft gewaarschuwd: Geert Wilders met zijn PVV!
  Tot de dag van vandaag is zijn waarschuwing (tegen de Islam en tegen de EU) uit gekomen.
  Laat dit merken in maart 2017!
  Het gaat om ons overleven!

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // september 26, 2016 om 11:25 //

  Maar mijn artikel ging niet over het niet begrijpen van mijn generatie van de jeugd, dat is van alle tijden, in mijn jeugd had men last van nozems, later werden het de hippies en zo heeft elke generatie weer zijn steen des aanstoots. Maar het ging over slecht rentmeesterschap en hoe mijn generatie het heeft laten gebeuren. En dan heb ik het niet over relletjes of overlast, nee dan heb ik het over de volksvervanging die gaande is, een autochtone bevolking die krimpt terwijl de populatie toeneemt. Kerken die door teruglopende gelovigen/bezoekers aantallen worden afgebroken terwijl de een na de andere moskee verrijst en een politieke elite die dit vanaf de zestiger jaren gefaciliteerd heeft, daarbij geholpen door de media die ons een rad voor ogen draaien. Hoe dat werkt kunnen we vandaag weer zien, de optocht Ieder1 werd gisteren omschreven als ‘vele duizenden’, vandaag laat de organisatie weten dat ze het schatten op 3.500 deelnemers, foto’s suggereren echter vele tienduizenden. De PVV manifestatie op de Koekamp, demonstraties van Pegida worden steevast lager ingeschat dan de werkelijkheid doet vermoeden, manifestaties van goedmenschen worden immer buiten proportie opgeblazen en niemand vraagt zich af waarom. Minderheid in eigen land? Het is dichter bij dan ooit! Het point of no return nadert met rasse schreden als we het al niet bereikt hebben.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: