Nieuw

’Justitie speelt vals in proces Wilders’

Het Openbaar Ministerie heeft niet het recht om Geert Wilders te vervolgen wegens discriminatie en aanzetten tot haat. Die stelling verdedigen zijn advocaten vrijdag tijdens een derde zitting in de strafzaak tegen de PVV-leider.

De Haagse rechtbank heeft de hele dag gereserveerd voor een zogenoemd preliminair verweer van advocaat Geert-Jan Knoops en zijn team. Dat zou aanvankelijk op 26 mei gebeuren, maar zowel Wilders als zijn advocaten bleven tot woede van het OM weg. Knoops vond dat hij te weinig voorbereidingstijd kreeg. Doordat de rechtbank eerder de meeste onderzoekswensen afwees, was hij gedwongen om zélf onderzoek te doen, aldus de advocaat. En dat kost tijd. „Niet chic”, en zelfs onbeleefd, vond officier van justitie Wouter Bos.

Telegraaf >>

Doe mee met 8.094 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6125 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on ’Justitie speelt vals in proces Wilders’

 1. polderboy // september 23, 2016 om 08:43 //

  Schijnt de wetgeving te zijn. Je mag best discrimineren.

  Zo zei Aboutaleb in het verleden, dat hij er geen probleem in zag dat Marokkaanse matties elkaar op straat in het bijzijn van anderen (wellicht ook Joden) bij wijze van grapje onderling als “vuile kankerjood” bejegenen. Blijkbaar kan een dergelijke discriminerende belediging?
  Wellicht hangt het samen met islam, want regels 6 en 7 van de de openingsvers in Khan’s immens populaire Koran leest als volgt:
  Guide us to the Straight Way (versregel 1.6)
  The Way of those on whom You have bestowed Your Grace , not (the way) of those who earned Your Anger (such as the Jews), nor of those who went astray (such as the Christians).
  (versregel 1.7)
  Deze discriminerende belediging lijkt dus sterk samen te hangen met spiritualiteit, het dicht bij Allah een hoogst spiritueel gevoel beleven, want Allah heeft die “vuile kankerjoden” verdoemd. Religie staat in al haar schoonheid hier in hoog aanzien, en mensen hebben grondwettelijk ook het recht hun religie te beleven: in casu de door Allah verdoemde Joden te haten, verachten, beledigen en te discrimineren.

  Directe discriminatie mag ook, zolang de directe belanghebbenden het goed vinden. Spekman riep mensen op om Marrokanen, die niet willen deugen, te vernederen voor de ogen van hun eigen mensen. Daar geen direct belanghebbende, een Marokkaan, er ooit een aangifte over heeft gedaan als direct belanghebbende, kan zoiets dus best:
  https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Gerechtshoven/Gerechtshof-Amsterdam/Nieuws/Paginas/Klagers-niet-ontvankelijk-verklaard-in-gewenste-vervolging-D.-Samsom-en-H.-Spekman.aspx

  Nu 6000 Marrokanen tegen Wilders aangifte hebben gedaan i.v.m. zijn uitlaten “Minder Marrokanen”, hoewel in de context van minder criminele Marrokanen bedoeld zijnde, is dat discriminatie. Je mag immers niet willen zorg dragen voor een afname van criminelen, tenminste als je daarmee op een specifieke doelgroep wijst, in casu criminele Marrokanen. Je discrimineert daarmee immers bepaalde criminelen, die het recht hebben, gelijk andere criminelen, misdaden te plegen.

  De strafwet blijft een vreemde zaak. Met rechtsbeleving heeft het weinig te maken, mijns inziens.

  Liked by 1 persoon

 2. @polderboy // september 23, 2016 om 08:43 //

  Recht spreken is een moeilijke zaak. Het is daarom in de praktijk eerder wets-toepassing en zelfs dat is behoorlijk krom geworden.

  Eerst werd Janmaat weg getreiterd en toen dat niet snel genoeg ging werd het hotel in brand gestoken waarin de CP vergaderde. De vrouw met wie hij later zou trouwen, verloor daarbij een been. Naar de daders is nooit gezocht. Dan kunt u begrijpen hoe er voor het overige met de CP werd omgegaan. Janmaat stond om de haverklap voor de rechter. Omdat hij “eigen land eerst” zei. Hoezo is dat strafbaar??? Hij werd er voor veroordeeld en stopte ermee.

  Pim Fortuyn is vermoord. De dader loopt na 12 jaar weer gewoon rond. Ze hebben hem nog net geen lintje gegeven.

  Gisteren hier een video bekeken van Wilders. Het wordt doodgewoon geaccepteerd dat hij zich zijn hele leven moet verstoppen voor de mohammedanen. De hele politiek correcte bende buitelt over elkaar heen om te roepen dat er hier vrijheid van godsdienst is en dat “zij” ook Nederlanders zijn. Wilders zegt, heel correct, dat die vrijheid van godsdienst betekent dat alle godsdiensten die de andere godsdiensten ook moeten gunnen maar dat de islam erop uit is, andere godsdiensten te overheersen en te verwijderen en dus verboden zou moeten worden. Net zoals de koran verboden zou moeten worden.

  Dat mag je hier niet zeggen en niet denken. Bijna de gehele pers is gestopt zaken zelfstandig te onderzoeken en praat alleen de politie correcte bende nog naar de mond.

  Poltiek? My ass.
  Rrechtspraak? My ass.
  Vrijheid van meningsuiting? My ass.
  Vrijheid van godsdienst? Optiefen.

  Like

 3. Voor de goede orde nóg maar een keer:

  Vrijheid van meningsuiting betekent dat je heel veel mag zeggen EN dat je anderen heel veel LAAT zeggen. Een groep die anderen de mond snoert, moet dus bestraft en verboden worden. Zoals de politiek correcten.

  Vrijheid van godsdienst wil zeggen dat je elke god die je wilt mag aanbidden en elk stelsel van leefregels mag volgen dat je wilt. En dat je anderen dat ook laat doen. Een groep die andere godsdiensten wil overheersen en uitroeien, moet dus verboden worden, zoals de islam. En als de islam dat allemaal uit de koran haalt, moet deze net zo goed verboden worden als “Mein Kampf”.

  Liked by 1 persoon

 4. Wat lopen er toch een ongelofelijke hoeveelheid huilebalken hier rond.

  ‘Door minder-minder-minder uitspraak ziet toekomst er somber uit’
  Zeker 56 mensen eisen smartengeld van Geert Wilders, meldt de NOS. De eisers voelen zich gekwetst door de ‘minder Marokkanen’-uitspraak van de PVV-leider in 2014. Sommigen eisen een bedrag van 500 euro.
  http://politiek.tpo.nl/2016/09/23/zeker-tien-mensen-geert-wilders-pvv-gekwetst-eisen-schadevergoeding/

  En wat dachten jullie van mijn toekomst? Stelletje zeikerds.

  Like

 5. http://nos.nl/artikel/2133986-advocaat-wilders-proces-ondermijnt-democratie.html

  Het proces tegen Geert Wilders is een onmogelijke taak voor de rechtbank. Dat betoogt advocaat Geert-Jan Knoops. Een vonnis over de omstreden ‘minder Marokkanen’-uitspraken van Wilders is in feite een oordeel over het partijprogramma van de PVV en het politieke besluitvormingsproces, vindt de raadsman. Alleen al daarom moet het proces volgens hem direct worden gestaakt.

  In zijn poging om het proces te laten stranden, verwijst de advocaat naar het Angelsaksische recht. Conform de daar geldende ‘politieke kwestie-doctrine’ is het volgens Knoops de gewoonte dat een rechter geen oordeel geeft over politieke kwesties.

  “Gevoelige kwesties moeten in de publieke opinie worden beoordeeld of via de stembus”, zegt Knoops. Hij wil dat de rechtbank deze doctrine omarmt en het proces stopt.

  Volgens Knoops is de strafzaak tegen Wilders een politiek proces. “De rechters moeten zich uitspreken over het soort democratie dat Nederland zou moeten hebben. Het Openbaar Ministerie vraagt indirect om een oordeel over het functioneren van de PVV en haar politieke programma. De rechtbank moet zich hiervoor niet laten lenen.”
  Electoraat

  Een strafrechtelijk oordeel over de uitspraken van Wilders is in feite een politiek oordeel over het partijprogramma van de PVV, stelt Knoops. “Een programma dat door bijna een miljoen mensen wordt gesteund.” Het electoraat wordt door een uitspraak van de rechter gepasseerd, zegt de raadsman.

  Like

 6. Niet Wilders deed de uitspraak. Hij vroeg slechts: “Willen jullie meer of minder Marokkanen”. De rest is toeschrijving van justitie gecombineerd met een gestuurde aangifte. De hele procesgang kan nu benut worden om bij elke scheet in de media uitgebreid in te gaan op de kosten en baten van migratie naar Nederland uitgesplitst naar doelgroep en de bedreiging vanuit het politiekreligieuze totalitaire systeem van islam voor de vrijheid van meningsuiting, lichamelijke integriteit en andere mensenrechten. Uiteindelijk raken Europese massa’s wel voorgelicht al vraagt het natuurlijk de nodige tijd en ieder’s persoonlijke verantwoording om daaraan een eigen steentje bij te dragen in de directe leefomgeving.

  Ondertussen bij de rechtbank:

  Laatste woord Geert Wilders – Rechtbank 23 september 2016

  Ieder kan zichzelf vast inlezen aangaande wat er nog te verwachten is:
  http://www.islam-watch.org/books/islamic-jihad-legacy-of-forced-conversion-imperialism-slavery.pdf

  Like

 7. Gerrit Tienkamp // september 24, 2016 om 07:09 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: