Nieuw

Advies van de Wereldbank aan Zweden: Bouw een reservaat voor bijstand immigranten 

De Wereldbank is ’s werelds grootste instituut voor ontwikkelingssamenwerking. Zij verstrekt leningen aan ontwikkelingslanden en middeninkomenslanden, met als voornaamste doel het bestrijden van armoede. De internationale bank is technisch gezien een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties.

Zweden moet gebruik maken van zijn relatief grote landoppervlakte en een gebied afbakenen ter grootte van Hong Kong waar men alle bijstand immigranten in plaatst, waar ze voor hun zelf moeten zorgen – zonder financiële bijdragen van de werkende bevolking van het land. Is het voorstel van de chef-econoom Paul Romer van de Wereldbank in een interview met het Zweedse dagblad Dagens Nyheter.

Romer’s voorbeeldmodel is Hong Kong, wat als toenmalig Britse kolonie miljoenen vluchtelingen uit China ontving. De Chinese gemeenschap met een gemiddeld IQ van 108 institueerde zich razendsnel en creëerde een hoog welvaartsniveau.

Paul Romer denkt dat je hetzelfde kan bereiken met Somaliërs, Syriërs, Arabieren en Afghanen die naar Zweden zijn geëmigreerd.

– Het vluchtelingenvraagstuk is een groot probleem, maar er is een oplossing. Zweden is een dunbevolkt land en het is in staat om een oppervlakte ter grootte van Hong Kong te verhuren. Daar kunnen miljoenen vluchtelingen worden opgevangen die zichzelf gaan verzorgen en geen cent belastinggeld kosten, zegt hij tegen DN.

In de vrije zone kunnen de lonen lager en de arbeidsvoorwaarden soberder, terwijl Zweden “strikte grenscontroles uitvoert” zijn gelijktijdig de Zweedse belastingbetalers bevrijd van hun verzorgingsaanspraak voor bijstand immigranten.

– Degenen die daar verblijven worden geen Zweedse staatsburgers, maar leven volledig gescheiden van de rest van de Zweedse samenleving, zegt Paul Romer tegen DN.

Bron:

http://www.friatider.se/v-rldsbankens-r-d-till-sverige-bygg-reservat-t-bidragsinvandrare

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4124 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

23 Comments on Advies van de Wereldbank aan Zweden: Bouw een reservaat voor bijstand immigranten 

 1. Ik stel voor dat we dit concept in Nederland toepassen. En alle vluchtelingen naar Groningen verhuizen. Om een eigen bestaan op te bouwen. Op een lege gasbel wat al op instorten staat.

  Like

 2. Ik stel voor dat we ons land niet af laten pakken door dit soort smoesjes, al klinkt deze wel leuk, maar dat we dit eksperiment uitvoeren in Libië. dat is nog veel groter en is van helemaal niemand momenteel. Als we dat dan aan de kust doen, kunnen we gelijk de kolonisten tegenhouden daar.

  En als het dan een succes wordt, kunnen we ook de rest van de mohammedanen die in Europa rondstruinen daar naar uitwijzen als hun thuislanden ze niet terug willen.

  Like

 3. Ik vind het best wel een goed idee. Geef al die moslimmigranten een stukje eigen land waar ze hun sores zelf moeten uitzoeken. Zonder hulp en bijstand van de rest van de wereld. Zoiets als een Israël voor islamitische vluchtelingen. Kijken hoever ze komen.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // september 22, 2016 om 02:04 //

  De Oostvaardersplassen is dat een idee?

  Like

 5. We waren op goede weg maar zijn het onderweg kwijtgeraakt.

  Like

 6. Als niks meer werkt kan je nog altijd niets doen.

  Like

 7. Liever niks op de vlucht dan een moslim in je gehucht.

  Like

 8. copywriter // september 22, 2016 om 04:36 //

  Dat is toch wel het domste plannetje wat ik ooit ben tegengekomen.
  En die Paul Romer durft zich chef-econoom te noemen?
  Voor de chinezen in Hong Kong heeft dit model gewerkt, maar chinezen zijn dan ook niet lui, het zijn harde werkers en bereid om de handen uit de mouwen te steken en er wat van te maken.
  Je denkt toch zeker niet dat al die moslims naar Zweden zijn getrokken om daar te gaan werken voor hun levensonderhoud? Getver…werken?
  Daar hebben ze die domme Zweden toch voor. Denk je nou heus dat ze zich laten wegstoppen in een enclave waar ze hun eigen broek op moeten houden?
  Nee hoor, ze willen gewoon gratis geld, gratis woning, gratis Miele, en daar gaan ze echt niet zelf voor werken.
  In plaats van een 2e Hong Kong kun je het beter een 2e Gaza noemen.

  Liked by 2 people

 9. Geheel eens met het beeld dat ‘copywriter’ schetst. Kijk naar de landen van herkomst: één teringzooi. Ze hebben eenvoudigweg niet de intellectuele capaciteit om die vuilnisbelt te veranderen in iets vruchtbaar. Laat die volkeren met rust en laat hen hun eigen ding doen. Land bewerken en schapen hoeden. Het gaat erom dat je te vreten hebt.

  Like

 10. copywriter // september 22, 2016 om 09:41 //

  Fubar // september 22, 2016 om 05:53 //
  Yup that’s me.

  Liked by 1 persoon

 11. Volgens mij staat de Sahara ook leeg op dit moment, dus het lijkt me een prima idee om dit hersenspinsel daar uit te voeren!

  Wordt het niet eens tijd om dit soort misdadige gekken uit hun machtsposities te trappen? Voor ze heel Europa hebben verpest?

  Like

 12. Republikein // september 22, 2016 om 10:54 //

  Kan Anna Vogel niet naar het Rem-eiland?

  Like

 13. Goed plan, maar kunnen ze niet terug naar de zandbak ?

  Like

 14. Die gebieden bestaan al. Ze heten Somalië en Afghanistan e.d.
  Geen enkele reden om onze landen te vervuilen of deels af te staan. Wij hoeven niet te profiteren van de ‘rijkdom van hun gebieden’. Ze mogen alle geneugten van hun arbeid zelf houden. In Somalië.
  Paul Romer kan ze, indien nodig, gerust helpen om van Somalië een Hong-Kong te maken.
  Ze horen niet tussen ons te wonen. Blij dat Romer dat erkent. Ze horen ook niet in een reservaat in onze landen.

  Like

 15. Hoe stelt die Romer zich dat dan voor?
  Is het de bedoeling dat er elke dag ‘s-ochtends een lading Zweedse meisjes worden afgeleverd die dan ‘s-avonds uitgewoond weer worden opgehaald?
  Want kennelijk denkt die slimmerik dat die mislims zodra ze in hun eigen reservaat zijn, ineens geen blonde meisjes meer willen verkrachten. Moet er dan een omheining omheen met 10.000 volt erop zodat ze niet de benen nemen om toch maar wel te kunnen verkrachten en roven?
  Immers, die mislims die deze kant op zijn gekomen, munten bepaald niet uit in ijver en intelligentie. Daarenboven, in hun eigen landen hebben ze het niet voor elkaar gekregen om wat dan ook op te bouwen, dus er is geen reden om aan te nemen dat dat in een nieuw reservaat wel gaat lukken. Over het algemeen is baardgroei de enige groei die in mislimlanden waarneembaar is.
  Tenzij het uiteindelijk de bedoeling van die Romer is om de bewoners van het mislimreservaat uiteindelijk net zo te decimeren als destijds de bewoneners van de indiananreservaten in Amerika.

  Like

 16. Claudia M. // september 22, 2016 om 19:23 //

  Libië is tweemaal zo groot, bouw daar maar een mooi afgebakend kamp. Daar zijn ze veel meer op hun plek.

  Like

 17. Had ik toch niet verwacht van die econoom van de wereldbank. Meestal zijn die figuren tot op het bot policor.
  Misschien toch een interessant experiment. Beter dan de autochtone Zweden lastig te vallen met dat schorriemorrie. Het is een begin.
  Bij elkaar zetten op 30 vierkante kilometer, hekken er omheen en lekker voor zichzelf laten zorgen. Moslims zijn geen Chinezen, daar missen ze de werklust en de hersens voor, dus binnen een jaar wordt het net zo’n zooitje als in Gaza of Jemen.
  En geen journalisten naar binnen om zielige beelden de wereld in te sturen.
  Op den duur willen ze uiteindelijk allemaal terug naar hun herkomstlanden. En zo niet, extra hoge muur er omheen en lekker uit laten zoeken in hun islamitische paradijs.

  Overigens ben ik het eens dat zo’n stad beter in de herkomstlanden geplaatst zou kunnen worden, maar we kunnen misschien niet alles tegelijk verlangen.
  Als het een puinhoop wordt in die ommuurde nieuwe stad kan als tweede plan steden in herkomstlanden gebouwd worden die er aantrekkelijker uitzien als die stad in Zweden. Dan ontstaat tegelijk opeens veel belangstelling voor de terugreis.

  Like

 18. copywriter // september 23, 2016 om 16:55 //

  edjan // september 22, 2016 om 23:01 //
  Ik moet zeggen voor zo’n mager scharminkeltje met spillebeentjes kan ie best hard lopen.
  Trouwens ik las ergens dat die Gulen met het onzalige plan kwam om zijn strijd met Erdo maar eens voorgoed uit te vechten en wel hier in Nederland.
  Is ie nou helemaal van de pot gerukt!!!
  Gaan hun aanhangers hier in Nederland hun burgeroorlogje even zitten uitvechten en wij blijven achter met geplunderde winkels, nee dank je wel.
  Hou die twee in godsnaam buiten Nederland en als het even kan hun aanhangers gelijk ook maar.

  Like

 19. Feniks // juli 1, 2017 om 22:34 //

  Hahaha,

  Ik lees dit nu pas..
  soryy sorry, maar wat een humor, kostelijk!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Build ‘giant refugee city’ in Libya rather than let them in – Hungarian PM – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: