Nieuw

Turkije was ISIS lang voor ISIS ISIS was

Naamloos.png

Alleen toen noemden ze zichzelf Ottomanen en waren ze nog niet de beste vrienden van de VVD, omdat die toen nog niet bestond.

Doe mee met 8.062 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6087 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

16 Comments on Turkije was ISIS lang voor ISIS ISIS was

 1. Rosa Luxemburg // september 20, 2016 om 15:06 //

  \\Rutte is de schandknaap van die turkse jihadistenleider.

  Liked by 1 persoon

 2. Dat opspietsen deed Vlad de Spietser ook. Hier beter bekend als Dracula. Vorst van Walachije in het huidige Roemenië van 1431 – 1476. Groot bestrijder van het Ottomaanse Rijk. Zijn vader had hem als gijzelaar aan de Ottomanen gegeven om een goed verdrag los te krijgen. Sindsdien haatte hij de turken als de gloeiende bliksem. Toen ze hem ooit aanvielen, heeft hij er, naar verluid, 23.000 gespietst zodat de turken voor een tijd de lust verging hem lastig te vallen.
  De Roemeense bevolking neemt het ons bijzonder kwalijk dat wij van Dracula een westers, romantisch, eng kereltje hebben gemaakt. Zij zien hem als nationale held.

  Like

 3. edjan, dan kan je je afvragen of dat hij het zelf bedacht had of gezien had bij al die Ottomanen. De kunst afkijken dus.
  En ze net zo hard heb willen straffen, zo als ze zelf dus ook altijd deden met hun slachtoffers.

  Like

 4. BertG. Het spietsen was al heel oud.Ik meen dat het voor het eerst in het klassieke Perzië beschreven is. Of het nieuw Assyrische rijk. Ook de Romeinen deden er aan. De bedoeling was om de paal bij je aars erin te duwen, geen vitale delen te raken, en hem er bij de mond weer uit te laten komen. Dan werd de paal rechtop gezet. Soms leefde het slachtoffer nog een paar dagen. Dat vonden ze leuk.

  De Friezen hadden de gewoonte iemand de buik open te snijden en hem met zijn darmen aan een boom te binden. Ook dat overleefde het slachtoffer soms dagenlang. Meer genadevol was het ingraven op het strand, alleen het hoofd stak uit, en dan wachten tot de vloed kwam …

  Dit soort dingen gebeurde al heel lang en het gebeurde overal.

  Like

 5. Maar of Vlad de Spietser dat nou ook allemaal wist, dat weten we nog steeds niet.

  Like

 6. Dat geintje van Vlad Tepes werkte wel, want de Turken draaiden zich kotsmisselijk om en vielen zijn land voorlopig niet meer aan.
  En het is waarschijnlijk dat hij het geleerd had van de Turken, want hij en zijn broertje kregen een opleiding tot janitsaar toen ze gegijzeld werden. Broertje ging daarna in het Turkse leger dienen, bij hem had de indoctrinatie wel gewerkt, waar die op Vlad geen invloed had.

  Liked by 1 persoon

 7. Het is mogelijk dat Vlad het van de turken heeft afgekeken, maar wat mij betreft niet waarschijnlijk.

  Like

 8. Ik had het in ieder geval nooit kunnen bedenken.

  Liked by 1 persoon

 9. En onderschat de communicatie niet in Europa vanaf de tiende eeuw: aan de hoven wist men binnen een paar weken wat er elders in Europa gebeurde. Handelslieden liepen rond met schetsboekjes en gingen aan verre hoven vertellen wat er gebeurd was en wat er uitgevonden was, kennis verspreidde zich snel, veel sneller dan nu velen denken.

  Like

 10. BertG. We leven in een tijd, althans onze Westerse civilisatie, waarin dat soort dingen haast ondenkbaar zijn geworden. Dat geldt in veel mindere mate voor de huidige mohammedaanse samenleving. Dit is dus wél een van de dingen die nu tegen ons werken.

  Like

 11. Nog in de zeventiende eeuw (1600 – 1700) gebeurden er ook in Europa de vreselijkste zaken. Levend verbranden, vierendelen etc. Ik heb begrepen dat in Holland nog wel zo ongeveer het langste door gegaan is met martelen van Europa.
  In de 18de eeuw kwam de Verlichting en begon men dit soort barbaarse zaken langzaam aan af te schaffen. Iets van een kleine 300 jaar geleden, dus.

  Liked by 2 people

 12. Helemaal met je eens, wij zijn veel te lief opgevoed.
  Wij kennen geen haat of vetes van 3 generaties terug.
  En dat gaat zeker tegen ons werken. We zijn ook geen eenheid, zo als in een mossel gemeenschap, een umma.
  Ik ben bang dat daar alleen maar op de harde manier is achter te komen, met de nodige slachtoffers.
  Ergens moet het nog wel diep verstopt zitten, een strijd lust, omdat het moet.
  Er blijft steeds minder keus over.

  Liked by 2 people

 13. En dan zijn wij nog niet eens als gummi beertjes groot gebracht.
  Dus ik vrees het ergste, met al die gummi beertjes die wel zo zijn opgevoed.

  Like

 14. polderboy // september 21, 2016 om 09:11 //

  Erdogan wil dat de volgende President van de VS vrede sluit met Turkije.
  Volgens Erdogan hebben de Turken momenteel te maken met een enorme terreuroorlog in het land geleid door de terroristen van Gulen en de PKK (plus YPG), die gesteund worden door de VS. En dat ergert de Turken in buitengewone mate.
  http://www.dailysabah.com/columns/duran-burhanettin/2016/09/21/next-us-president-must-make-peace-with-turkey?

  Lief voorstel van Erdogan eigenlijk.
  Als je zijn vriendje wilt zijn, dan mag je samen met hem Koerden en Gulen-aanhang verrot gaan stampen. Laat ISIS, Nusra en die andere terreurgroepen ondertussen dan maar een beetje onschuldig rondscharrelen…

  Like

 15. Tja de mens is een veredeld beest…..maar dat vernisje is maar hèèl dun.

  Like

 16. In ons land konden ze er ook wat van, Willem van Oranje, de moordenaar: Balthasar Gerards: wat ze met hem deden:
  Zijn rechterhand waarmee hij het moorddadige feit heeft gepleegd zal met een gloeiende tang worden afgeknepen; vervolgens zal men met gloeiende tangen op verscheidene plaatsen op zijn lichaam het vlees afknijpen tot op het bot. Vervolgens vieren deelden men hem levend waarna het hart uit zijn borstkas gesneden en hem in het gezicht zal worden geworpen. Ten slotte zal men zijn hoofd afhakken waarna zijn vier uiteengetrokken delen op de Haagpoort, Oostpoort, Ketelpoort en de Waterslootse Poort tentoongesteld dienen te worden. Zijn hoofd moet op een staak gespietst en vervolgens bij het voormalige huis van de prins worden geplaatst. Zijn bezittingen worden geconfisqueerd en komen aan de Heer ten goede.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: