Nieuw

PVV or Bust !

Het PVV programma betekent dat we geduld moeten hebben tot de volgende verkiezingen. Het is een lange termijn programma, een visionaire blik op de toekomst.

Het is van een Lutheriaanse Lengte, en die 95 stellingen waren nog lang, maar veranderden de wereld. Hoe lang was het Magna Carta ? Of De Acte Van Verlatinghe ?

Eerst moet de gevestigde orde nog verder gesloopt worden. We kunnen er van uitgaan dat de PVV, ook als het de grootste partij wordt, niet deel zal nemen aan de volgende regering. Het programma is te extreem voor de rest van de partijen. Hoe redelijk het programma ook is. Wat mij betreft is het te soft.

Laten we eens kijken welke coalities er mogelijk zijn zonder de PVV. Ik neem de laatste peiling van Ipsos, niet om een specifieke reden. Die dingen ontlopen elkaar niet zoveel, en het zijn tenslotte maar peilingen.

Naamloos.png

Als je naar het Ipsos linkje gaat kun je over dit kaartje ‘muizen’ en verschijnen de getallen.

Volgens gebruik mag de PVV, als dit de uitslag zou zijn, als eerste proberen een coalitie te vormen. Dat gaat niet lukken en dan is de VVD aan de beurt. De VVD krijgt 25 zetels volgens deze peiling. Het is logisch om met zo min mogelijk partijen een coalitie te trachten te vormen. De twee volgende in grootte komen dan in aanmerking; CDA en D66 (dat die heel graag mee willen doen hoeven we niet aan te twijfelen, Pechtold gaf al aan te willen stoppen als die niet mee mocht doen in een volgend kabinet). En de Armeense genocide-ontkenner gaat vast heel graag in een kabinet zitten met de Koerdische genocidefinancier Mark Rutte.

VVD – 25

CDA – 19

D66 – 18

————- +

62

Er moeten nog 13 zetels gevonden worden. De VVD die de coalitiebesprekingen leidt, zal niet happig zijn op een instortende PvdA (dat heeft de PVV al vast voor elkaar) waar ze er net vier moeilijke jaren mee op hebben zitten. De constatering dat het niet meer gaat om politieke posities maar alleen nog maar om het aantal zetels, moet op dit moment getrokken worden. Dan komt Groen Links aan de beurt met 11 zetels (ik sla de SP over, omdat die nooit mee mag doen, zelfs niet toen ze 25 zetels hadden). 62 + 11 maakt 73, nóg niet genoeg voor een meerderheid.

Wat dan nog rest zijn marginale splinterpartijtjes; CU met 5 zetels, SGP met 4. Beiden hebben trouw Rutte gesteund in de Eerste Kamer. Misschien is het tijd dat ze daar voor beloond worden. Ik kan me voorstellen dat die, als ze mee mogen doen, met zijn tweeën mee willen doen (om een beetje ‘christelijk’ gewicht in de schaal te kunnen leggen). Dan kom je op een 6-partijen coalitie met 82 zetels.

Ik ga er van uit dat de PvdD (anti-EU) en 50plus (instabiele puinhoop, al zal Henk Krol graag zijn financiën wat aan willen vullen ) niet gevraagd zullen worden.

Goed:

6 partijen – 82 zetels

Het was de afgelopen jaren een probleem om een meerderheid te krijgen in de Eerste Kamer. Hoeveel zetels hebben de partijen daar?

VVD (13 zetels)

CDA (12 zetels)

D66 (10 zetels)

GroenLinks (4 zetels)

ChristenUnie (3 zetels)

SGP (2 zetels)

44 zetels is ruim voldoende.

 

Een andere coalitie is nauwelijks mogelijk (ga maar puzzelen). En dit is niet de keuze van de deelnemende partijen, ze worden hiertoe gedwongen door de PVV. Het is een unicum in de Nederlandse parlementaire geschiedenis een 6-partijen coalitie. Het kabinet Den Uyl was een 5-partijen coalitie met de PPR en de drie partijen die nu allemaal één zijn in het CDA. En iedereen weet wat een ramp dat was.

De PVV dwingt al deze partijen kleur te bekennen. Namelijk dat ze pro-EU en pro-islam zijn. Ook diegenen die zich tot nu toe op de vlakte konden houden. De volgende verkiezingen zullen vernietigend zijn voor deze oude politiek. De PVV heeft met zijn extreem vernieuwende programma de oorlog verklaard aan de suffe oude politiek die niet naar het volk wil luisteren (geen hond, ook niet die met een D66 baasje, gaat de luchtzak van 231 pagina’s die Pechtolds club geproduceerd heeft lezen, behalve een verdwaalde Campina-halal-medewerker, *). En die volgende verkiezingen konden wel eens niet vier jaar op zich laten wachten. Ze schijten met zijn allen in hun broekje en zitten met 6 middelpuntvliedende krachten in een kistje.

En die islamitische aanslag in Nederland gaat er wel komen voor er weer verkiezingen zijn (en dan laten we de imploderende EU nog even buiten beschouwing). De man die dat tegen moet houden (PvdA) heeft namelijk óf geen idee, óf faciliteert het gewoon. Of die te stom is om te poepen of gewoon kwaadaardig (hij is tenslotte PvdA), ben ik nog niet over uit.

Drie dagen voor Bataclan twitterde Neerlands veiligheidschef:

dick-schoof-1

We wachten rustig af tot Amsterdam-CS of Paradiso opgeblazen wordt. Want dat is waar dit beleid toe leidt. En dan is het hek van de dam en begint de reconquista. En is het ook duidelijk dat ALLE partijen dit al de tijd gefaciliteerd hebben.

Naamloos

De enige manier om het tij te keren is als de PVV een meerderheid haalt. En de oude politiek werkt er hard aan. Rutte importeert 100.000 kinderhuwende potentiële jihadisten per jaar.

Naamloos.png

En hij heeft aangekondigd dat die zijn werk, Nederland, wil áfmaken.

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10113 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

51 Comments on PVV or Bust !

 1. topsporter // augustus 27, 2016 om 07:57 //

  Denk aan onze toekomst, meer kinderen baren om die opdringerige islam tegen te gaan, begin er nu mee, dit weekend, nu.

  Liked by 1 persoon

 2. Er staat mij toch echt helemaal niks bij dat mij iets gevraagd is ergens voor.
  En heel eerlijk gezegd ben ik ook nog nooit iemand tegen gekomen die wel iets gevraagd is ergens voor of over.
  Dus wie zullen dat dan wel niet geweest moeten zijn waaruit blijkt hoe wij er over denken.

  Liked by 1 persoon

 3. polderboy // augustus 27, 2016 om 08:53 //

  Ik heb nog gekeken naar de definitie van “islamisering”, genoemd in motie 32417 van de wetgevende macht:
  http://www.encyclo.nl/begrip/ISLAMISERING
  1) [religie] bekeren tot de islam [politiek] [cultuur] [juridisch] het steeds meer invloed krijgen van de islamitische religie, cultuur en wetgeving in een samenleving
  2) Bekering tot de islam
  3) Islamisering of islamificatie is het proces van de omvorming van een samenleving naar de islamitische religie, cultuur en wetgeving.

  Groenlinks (12 zetels) , de PvdA (13 zetels), D66 (18 zetels) en de SP (15 zetels) staan heel positief tegenover islamisering, en steunen islamisering via wetgeving.
  Ongeveer 40% (58 zetels) van het Nederlandse volk hebben we het over.

  Onnodige provocatie van de vrome vredelievende islam levert daarnaast hoge kosten, zoals de bewaking van Joodse instellingen en Wilders, dus logisch lijkt het die onnodige provocaties te gaan verbieden, zoals Joden en Wilders, middels de keiharde bestrijding van islamofobie.
  De VVD, de penningmeesters, die met 25 zetels een meerderheid zullen vormen met het shariablok, zullen dit steunen, wat ook goed is voor de handelsbetrekkingen en zo…

  Like

 4. Ze staan elkaar van het lulkistje af te trappen om maar ergens sorrie over te kunnen zeggen. Waarom halen ze Timmerfranz er niet bij, die is wereldkampioen snikken, janken en z’n strot breken.

  Like

 5. Ga je deze keer dan wel op ze stemmen, Martien?
  Bedankt vast, namens iedereen.

  https://ejbron.wordpress.com/2014/05/22/waarom-ik-niet-op-de-pvv-maar-op-artikel-50-heb-gestemd/

  Liked by 2 people

 6. Willemientje // augustus 27, 2016 om 10:19 //

  Waar is de trots van de Nederlander gebleven
  Waar is het vrije woord en de saamhorigheid
  Wanneer hebben we die zomaar weggegeven
  Was dat alleen maar voor een luxe leven?

  Waar is de waardigheid van de Nederlander gebleven
  Zijn zelfspot en de fierheid op z’n land
  We hebben als burger de macht uit handen gegeven
  De uitwassen in de maatschappij gewoonweg doodgezwegen.

  Waar is de woede van de Nederlander gebleven
  Over het onrecht dat hem wordt aangedaan
  Over al die miljarden die zonder overleg
  Door de regering worden weggegeven.

  Waar blijft de afkeuring van de Nederlander
  Over de discriminatie van hem in eigen land
  Er wordt aan allochtonen immers vaak voorrang gegeven
  En dat raakt toch wal noch kant.

  Waarom kiest de Nederlander voor partijen
  Die staan voor het opheffen van zijn land
  Die grossieren in vage vergezichten
  En voor de Brusselse tirannen zwichten.

  De Nederlander is in meerderheid verworden
  Tot een tot in de afgrond verwend kind
  Die achter z’n computer zit te klagen
  En in anonimiteit vertelt wat hij er van vindt.

  Er is nog wel een aantal mensen
  Dat zondag 11 September om 14.00 uur
  met Pegida in Den Haag gaat protesteren
  In die mensen brandt het ouderwetse Nederlandse vuur!!

  Dus Nederlander, pak je kans
  Laat je door al die crisisberichten niet vellen
  Maak een spandoek en ga mee naar Den Haag
  Om daar onze regering de waarheid te vertellen.
  Door:
  Willemientje

  Liked by 1 persoon

 7. En o ja, af en toe een moslimaanslag in Europa. Dat heeft niets met de islam te maken. De meeste moslims zijn niet zo. Daar moeten we maar mee leren leven.

  Deze verkiezingen worden een absurdistisch theater voor wie bereid is door de frases heen te kijken. Allemaal tegen de PVV zonder het over de PVV te hebben.

  http://joostniemoller.nl/2016/08/is-weer-verkiezingstijd-allemaal-geert-wilders/

  Like

 8. koddebeier // augustus 27, 2016 om 12:05 //

  Deze partijen zijn het schuim van onze natie !!!
  Maar het tuig wat er op stemt is nog erger !!

  Liked by 3 people

 9. Ja, Bert G.: ik ga op Martin Bosma stemmen.

  Liked by 4 people

 10. GEERT WILDERS ALS STAATSMAN?

  Als de PVV alleen maar een protestpartij blijkt te zijn tegen de voortdurend stijgende invloed en macht van de Islam heeft zij uiteindelijk gefaald.

  De PVV zal zeer waarschijnlijk de grootste partij worden bij de komende verkiezingen en is dan aan zet bij de kabinetsformatie. Het verkiezingsprogramma van deze partij is kort maar krachtig: een radicale stop op de asielzoekersinvasie en het terugdringen van de politieke Islam in al zijn verschijningsvormen.

  Al de punten en doelstellingen (waaronder een verbod op de Koran) kunnen helaas nooit worden waargemaakt, dus bij de eventuele coalitieonderhandelingen kan er het een en ander worden ingeleverd in het ‘landsbelang’. Als Geert Wilders het handig speelt – dus als een door de wol geverfde staatsman – kunnen er misschien nog zaken worden gedaan met de VVD en het CDA.

  De IS zal nooit zo dom zijn om vlak voor die verkiezingen een aanslag in Nederland te plegen, en dat geldt natuurlijk ook voor een aantal andere West-Europese landen, waaronder Duitsland, want dat zou een extra winst opleveren voor de z.g. extreemrechtse partijen.

  Maar de invasie van militante moslims gaat intussen gewoon door via Libië om over de aangekondigde wraak van Erdogan maar te zwijgen, een land als Bulgarije is niet voor niets bezig met het opwerpen van extra versperringen om de radicale baardmannen tegen te houden.

  Als uiteindelijk de politieke correctheid zal overwinnen; o.a. het opheffen van het burkiniverbod in Frankrijk en het onverdroten opbouwen van nieuwe asielcentra in ons land verdient ons volk niet beter dan in de nabije toekomst te zuchten onder het juk van de Islam die hier de dienst zal uitmaken door het invoeren van de sharia en het opheffen van de seculiere staatsvorm.
  De moslimpopulatie zal zich sterker vermenigvuldigen dan de autochtone bevolking en zelfs de Nazi’s grepen uiteindelijk de volledige macht via democratische verkiezingen en een politiek van intimidatie en terreur.

  De Islam zal nooit meer volledig verdwijnen uit onze Westerse samenleving, het is met zijn 1,5 miljard volgelingen tenslotte geen uit de hand gelopen sekte. Maar de politieke, dus radicale Islam moet met alle mogelijke middelen in haar macht worden beperkt tot beheersbare proporties: want hoe meer moslims in Europa, hoe meer problemen op alle mogelijke gebieden.

  Een keiharde waarheid is ook dat veruit de meeste slachtoffers van moslimgeweld vallen onder de moslims zelf. Op een gegeven moment zullen die onderlinge geschillen ook worden uitgevochten op Europees grondgebied, zie in dit verband de hoog oplopende spanningen onder de Turkse minderheden in ons land.

  Als onze Troonrede in de toekomst wordt uitgesproken door een Turkse Grootmoefti helpen de dan uitgesproken excuses van onze huidige premier Rutte onze autochtone bevolking geen enkele zier.

  Regeren is vooruitzien en wie blind is voor de huidige problematiek is in alle opzichten verantwoordelijk voor de rampzalige gevolgen van de open grenzen-politiek die wordt gedicteerd vanuit Brussel en Straatsburg.

  Liked by 2 people

 11. De toekomstige regering dus vvd, d66 en cda zal er zeker komen en met 6 partijen regeren zal geen probleem geven want het is EEN pot nat.
  Dat doen ze nu toch al
  Die zullen alles doen, net zoals in Frankrijk en Duitsland gaat gebeuren, met Front National en
  AFD om de PVV uit de regering te houden.
  Overal komt er een Grosse koalition en in Nederland zal dat met 6 partijen de grootste worden.
  Als links en “rechts”gaan samen werken is dat het einde van de democratie, dan valt er
  niks meer te kiezen en stemmen heeft dan geen zin meer.
  Waarom hebben ze het altijd over Afrika als het verloren continent?….Europa is het verloren continent.

  Liked by 2 people

 12. Tijl Uylenspiegel // augustus 27, 2016 om 15:48 //

  Tja er rest mij niet anders na dit uitstekende artikel dan de beschreven situatie te onderschrijven maar los daarvan is mijn conclusie een andere dan die van Fubar. Naar mijn mening is dit programma te hoog gegrepen en wordt er te hoog ingezet, geen enkele partij zal zelfs maar met de PVV willen onderhandelen laat staan samenwerken en naar mijn mening wordt er nu bewust gekozen voor het oppositie voeren. Los daarvan zal Wilders met dit programma ook een aantal mensen dat overwoog PVV te stemmen de gordijnen injagen. Nee naar mijn idee had het program wat gematigder gemoeten, nu geeft hij zijn tegenstanders munitie om hem aan flarden te schieten. Natuurlijk, over een aantal jaren zal blijken dat hij gelijk had maar dan zal het te laat zijn, dan hebben de Pechtolds van dit land weer ettelijke miljarden weggegooid door te “investeren in de samenleving” wat dat ook moge betekenen, dan zijn er evenzovele miljarden geïnvesteerd in “innovatie” die niet gemeten kan worden maar waarvan je aan mag nemen dat het de zoveelste bodemloze put is, dan is Nederland inmiddels volgeplempt met windmolens die meer kosten dan ze ooit opbrengen. En boven alles zullen de islamisten nog meer macht vergaard hebben.
  Bij mij overheerst dus teleurstelling omdat de kans op een regerende PVV hiermee verkeken is, wat rest is roepen aan de zijkant en hoon van de anderen. Stel dat je een auto bezit met een waarde van €10.000,= en je wilt hem verkopen, dan maak je de vraagprijs wat hoger in de hoop op of net boven de waarde uit te komen, als je hem te koop zet voor € 50.000,= komt er zelfs niemand kijken en na verloop van tijd daalt de waarde en dus ook de prijs die je er ooit voor had kunnen krijgen. Simplistisch gesteld? Ja natuurlijk, maar toch komt dit op micro niveau wel een beetje overeen met wat er nu gebeurt met dit programma van de PVV.

  Liked by 2 people

 13. Zelfs als het programma van Wilders erg gematigd zou worden opgesteld dan nog zou hij op
  allerlei mogelijke manieren uit de regering worden gehouden.
  Wat hij ook doet of nog gaat doen, hij blijft de paria net als de SP.
  Ze hebben de PVV toen alleen laten gedogen met de bedoeling die partij kapot te
  maken
  Hij is nu eenmaal de gezworen vijand van de schijn elite die niks met nieuwe partijen ophebben.
  Ook de SP zal het nooit lukken en groenlinks pakken ze er volgend jaar alleen bij om
  voldoende zetels te halen voor een kabinet.

  Liked by 1 persoon

 14. Tijl, ik zit ook niet echt te wachten op een lange termijn programma, wat schieten wij daarmee op verder. De ellende duurt wel verder voort.
  Dan zou het wel eens veel te laat kunnen zijn.
  En zie je wel dat we gelijk hadden, daar hebben we dan niks meer aan achteraf.
  Vraag me ook af of ze wel mee willen doen, of is het dan toch een opposite control partij.

  Like

 15. Na het lezen van de PVV programma punten zie ik ook weinig haalbare zaken. Een dusdanig programma kun je proberen uit te voern als je een meerderheid vormt in de kamer maar dan nog zal veel ervan in uitvoering stranden want de structuur van de overheid is ook een verdeeld gebied waar de huidge grote partijen overal mensen hebben zitten. Regeren in Nederland kan enkel voor eennnieuwe partij als je de bevolking weet te mobiliseren door met oplossingen te komen en een strak beleid op alle fronten.
  Als ik twee weken zou gaan zitten kwam er uit mijn pen meer nuttigs en haalbaars dan wat er nu staat. Noem het arrogantie of verwaandheid, maar een programma als dit heb ik eerder gezien en ook op een A4 tje. Geen schijn van kans.
  Toegegeven dat als je partijprogramma op een A4 tje staat het heel duidleijk is voor alle kiezers, maar inhoudelijk is het armoede.
  Sorry Geert, maar ofwel wil je regeren, ofwel wil je gewoon deelnemen aan een politiek spel. Voor mij als burger is een gemotiveerde knokker wat ik nodig heb en mijn kinderen, geen amusement op niveau SBS6 of PVDA/GL gehuichel, als burger moet ik een toekomst kunnen opbouwen en mijn stem gaat naar de partij die mijn belangen als prioriteit heeft.
  Zoals het eruit ziet is er voor mij niets meer qua keuze.

  Suggestie voor Geert: ram Pechtold op zijn bek in de wandelgangen van de kamer en trap hem een dwarslaesie als het mogelijk is, dan weten de burgers dat er nog een weerbare politicus in Den Haag aanwezig is.

  Liked by 1 persoon

 16. Beste Duchesne,

  Nog geen keertje uitleggen: hoe gematigd Wilders zijn verkiezingsprogramma ook zou presenteren, ze willen hem niet in een regering net als ze de SP ook niet willen, begrijp dat toch een keertje en daarom gaat hij er met de stormram in want hij heeft niks te verliezen.
  Het is kort en daardoor ook duidelijk terwijl de andere partijen een boekwerk maken van
  hun programma dat toch niemand leest.
  Dit land, net als veel andere landen in West-Europa en en in de VS is tot op het bot verdeeld en de vijfde colonne wrijft zich in de handen.

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel // augustus 27, 2016 om 18:04 //

  Maar beste Liza om politiek te bedrijven heb je ook stemmen nodig en juist nu het er op lijkt dat de PVV een klinkende overwinning zou kunnen gaan halen met veel, heel veel nieuwe stemmers stoot hij een gedeelte daarvan weer op voorhand af. Wat we nodig hebben is een Wilders die de huidige situatie fel realistisch onder woorden kan brengen, die de Janboel die het huidige Kabinet heeft veroorzaakt kan duiden en die met reële oplossingen komt. En dat is niet alle moskeeën en islamitische scholen sluiten en de koran verbieden, elk zinnig mens weet dat dat een onhaalbare zaak is.
  Het is niet allemaal onzin wat erin staat maar deze punten zullen er door de anderen en door de media uitgepikt gaan worden en weggehoond. We zijn met afstand het eerste land ter wereld met een politicus die dit voorstelt.

  Like

 18. Dit is op herblogden reageerde:
  “Het PVV programma betekent dat we geduld moeten hebben tot de volgende verkiezingen. Het is een lange termijn programma, een visionaire blik op de toekomst.”

  Like

 19. Die visionaire blik op de toekomst, die kan ik zelf ook wel bedenken.
  En die gaat niet fijn aflopen, als ze door gaan.

  Liked by 1 persoon

 20. Liza, wat Tijl zegt is precies de essentie, wil je iets bereiken moet je in een positie zitten om iets te doen, maar permanent in de oppositie is niet veranderingen brengen maar geluid produceren. Zou Wilders op een andere manier een partijprogramma maken waarbij de huidige problemen worden aangepakt en waarbij een toekomstvisie onder woorden word gebracht dan haal je stemmen. Zonder stemmen geen actieve rol en dus geen verandering.
  Islam verbieden is leuk en ik vind het prima, maar het is in strijd met de grondwet. Pas als je Islam niet als godsdienst erkend kun je het verbieden.
  Pensioen vanaf 65 jaar, prima, maar hoe? Daar heb je een kamermeerderheid voor nodig in beide kamers.
  Het denaturaliseren van criminelen met dubbel nationaliteit kan niet, dan moet je iedere crimineel zijn paspoort afnemen. Dubbele nationaliteit afschaffen kan wel, maar waarom staat dat er niet? Moet je wel twee kamers door, maar het kan.
  Ik heb ergens nog een partijprogramma van een partij die is opgericht en weer ten ziele is gegaan, dat was een programma met als kern opbouw en herstel, iets wat geen enkle partij meer aanbied. Lijkt me dat mensen zekerheid willen en dat houd in dat de basis zaken voor een samenleving vast staan en als fundering dienen. Alle fundering is weggehakt door oa de VVD, lijkt me dat er enorme winst te halen is met een programma wat hoop brengt en betrouwbaarheid om iets op te bouwen.
  Lijkt me dat ipv pensioen met 65 er beter kan staan dat pensioenen onaantastbaar zijn.
  Dat zorg het recht is van iedere Nederlander en dat vanuit economisch oogpunt gezien de zorg, maar ook de nuts voorzieningen, de communicatie en het openbaar vervoer terug in staat handen komt. Nu heeft geen enkele instantie er baat bij dat mensen nog genezen worden, ziek leveren ze meer geld op. Openbaar vervoer rijd enkel nog waar er winst is te halen, wat de burgers extra kost die buiten die route vallen. Verplichte auto om nog te kunnen gaan werken zorgt voor armoede bij een laag loon, extra stress en ik denk op langere periode uitval als er meer negatieve dingen gebeuren, zoals extra kostennvoor een verplichte zorgverzekering, extra vaste lasten door btw veranderingen. Alles wat geprivatiseerd is draait met het doel winst te maken, u betaald die winst. Als je het hele plaatje op tafel legt zul je zien dat de kosten voor de samenleving door ziekte en verzuim enorm zijn gestegen, alleen is dat verlies niet ineens te zien op een begroting. Het is wat complex om het ineens uit te leggen, maar een file kost bijvoorbeeld op vele frontenngeld, niet enkel door extra brandstof en schade voor werkgevers in het vervoer, dit is op vele fronten het geval. Voorbeeld van een slachtoffer van een geweldsmisdrijf, ook de directe famillie heeft er last van en kan erdoor uitvallen, maar je ziet of hoort er niets over. Toch is de schade groter dan we zien. Ieder voorkomen misdrijf heeft meer schadebeperking tot gevolg dan we zien.
  Een goed punt voor de PVV zou zijn dat een kleine groep die duidelijk uitsteekt qua ethnische en godsdienstige levensovertuiging verantwoordelijk is voor een groot deel van de misdaad.
  Het zal veel kritiek krijgen maar mits onderbouwd met feiten is het een legetiem argument.
  Feiten zijn er genoeg, kwestie van opvragen en tellen.
  De schade die jaarlijks door een kleine groep lieden word aangericht heeft enorme gevolgen die niet bij een verzekeraar worden geregistreerd. Toch is die schade er, in de vorm van slachtoffers en famillie die medicatie moeten tegen angsten, slachtoffers van verkrachting die AIDS oplopen, iets wat nu een risico is dat door overheidsbeleid vermenigvuldigd is. Cijfers opvragen of slachtoffers vragen dit te melden op eenncentraal punt. Het is tennslotte een soort moord met uitstel qua sterfdatum. Hoe zie je dingen? Wel, ik denk dat de PVV veel directer en keihard de zaken op scherp kan zetten, maar dan wel met eennkans eennregeging te kunnen vormen.
  Het zou wijs zijn te gaan praten met de SP, omdat die ook nog schome handen hebben wat betreft regerings beslissingen. Twee partijen met schone handen die met elkaar gaan proberen eennland rcht te trekken en een bevolking terug hoop te geven en motivatie, dat zou pas een overwinning zijn. Ik denk dat ook bij de journalisten twijfel zal zijn welke weg te volgen als er hoop is in de plannen van enkelen, ook de journalisten moeten in dit land wonen en leven, en hun kinderen ook. Zonder hoop is er geen toekomst, zonder toekomst geen groei en opbouw, enkel aftakeling.
  En dat is de boodschap die het volk wil, toekomst en hoop.

  Liked by 1 persoon

 21. Nog een keertje dan….Al haalt Wilders 74 zetels dan nog komt hij niet in de regering.want
  liks en rechts zullen zich samenpakken om dit te verhinderen [ zie Almere waar de Pvv de grootste was en niemand met de PVV wilde samenwerken ]
  Waarom zou een gedeelte stemmers trouwens zich afwenden, waarom zouden ze?
  Fel realistisch?…feller als dit gaat toch niet meer en realistisch?….ligt er maar aan hoe je
  het bekijkt.
  Dit zijn reële oplossingen want met halfbakken oplossingen komen we geen stap verder.
  Natuurlijk moeten al die haathutten gesloten worden en de grenzen dicht voor mohammedanen, want daar zijn nu toch wel genoeg redenen voor of nog niet?
  Hoeveel onschuldige burgers moeten er dan nog vermoord worden??
  Die hele islam is een terroristische organisatie gebleken onder het mom van godsdienst, dat
  moge toch ook wel duidelijk zijn of niet?
  Ooit van een demonstratie van moslims gehoord of gezien voor vrede?…nee dus.
  En natuurlijk pikken ze die punten eruit omdat de gehele media tegen Wilders is net zoals in de States tegen Trump…nou en?
  We zijn niet het enige land met een politicus die dit voorstelt want Trump doet ongeveer hetzelfde en geheel Oost-Europa heeft dezelfde goede ideeën.

  Liked by 1 persoon

 22. Tijl Uylenspiegel // augustus 27, 2016 om 23:45 //

  Waarom zouden ze Liza? Nou dat lijkt me simpel, mensen snakken naar een politicus met visie en die de kunst verstaat om die visie verbaal over te brengen, mensen snakken naar een politicus die in het verlengde van die visie ook een weg schetst om die visie te verwezenlijken, mensen snakken naar een man die de hele natie bij de hand kan pakken en naar het uiteindelijke doel kan leiden. Wat zouden we opschieten met een politicus die de Atlantische Oceaan wil droogleggen? Een kind weet dat het niet gaat lukken! Martin Luther King zei ooit “I have a dream” en hij vertelde wat die droom was, maar hij vertelde ook hoe hij die droom wilde verwezenlijken ondanks dat er een lange weg te gaan was, en mensen geloofden hem, mensen wilden hem helpen, hem steunen om zijn droom, die inmiddels ook hun droom was geworden waar te maken. En het is gelukt om een groot deel van die droom waar te maken, waarom? Omdat ze met velen waren. Die kans had de PVV blijkens de peilingen al lange tijd in handen, die kans zal blijken te vergaan omdat hij met dit programma de twijfelaars niet naar zich toetrekt, niet overhaalt maar afstoot.

  Like

 23. Niets meer dat er is om aan de woorden van Tijl toe te voegen. 🙏🏻

  Like

 24. Zolang als het programma van de PVV gebaseerd is op de reacties van de andere partijen, zowel in de manier van het opstellen van standpunten als het weglaten ervan is het geen partijprogramma maar een overlevingsstrategie.
  Prima uitgangspunt voor wie met rust gelaten wil worden, als dat het streven is.
  Wil men echt iets veranderen dan is het zaak om zowel een sterk programma te hebben als een manier om dat voor een zo groot mogelijk publiek interresant te maken.
  En om daarnaast het acceptabel te maken voor een andere partij waarmee men een afspraak kan maken. De PVV alleen zal geen meerderheid halen, maar met de SP erbij zouden er slechts twee partijen een regering kunnen vormen. De tijd van eigen eilandjes is voorbij, iedereen zit nu op een boot vol met gaten en er komt storm.
  Misschien zou Geert op zondag eens naar de sportschool in Boxmeer moeten gaan en het toestel naast Roemer moeten bezetten, om tussen de push ups samen te kijken wat men voor het volk kan doen, in plaats van stug op dat eilandje dat onderloopt te blijven staan. De SP gaat zonder regegingsverantwoordelijkheid op heel korte termijn namelijk ook alle geloofwaardigheid verliezen, zelfs met een goed programma. Niemand blijft stemmen op de eeuwige stuurlui die aan de wal staan.

  Like

 25. Hou toch op
  Het enige waar de mensen naar snakken is hun natje en droogje, brood en spelen op tv.
  Armand zong in de jaren zestig al: De Nederlander is een meelzak je kunt er op blijven slaan
  hij gaat toch niet staan.
  Als de mensen, zoals u schrijft echt verandering zouden willen dan had Wilders al op 100 zetels gestaan.want met de rest van de politici wordt het van kwaad tot erger.
  Na de laffe aanslagen in Parijs en brussel schreeuwden de politici We zijn in oorlog met de
  islam….en nu…stilte alom
  We hebben nog geluk dat we maar een onbeduidend landje zijn voor de haatbaarden maar die
  aanslagen komen er toch wel.
  In Duitsland dachten ze ook dat het bij hun niet zo gauw zou gebeuren, tja horen, zien en zwijgen daar is nog nooit iemand beter van geworden.
  Keer het maar onder het tapijt, verzwijg maar alles in de media.
  Ik durf gewoon te zeggen dat iemand die niet op de PVV stemt een tegenstander van de
  democratie is en die voor de toekomstige sharia is want die sharia komt er als er niks tegen
  gedaan wordt.
  Ik zie ook nergens in het PVV programma staan dat Wilders de oceaan wil droogleggen.
  U heeft gewoon geen goede argumenten en dan schrijft u zo maar iets.
  En van die dream van Luther king is ook nog niks van uitgekomen en dat zal ook nooit
  gebeuren, jammer genoeg niet.
  De loopgraven zijn te diep geworden.
  Een vaste PVV stemmer krijg je met geen mogelijkheid omgepraat en bij een islamknuffelaar
  lukt dat ook niet.
  West-Europa en de Vs zijn tot op het bot verdeeld en dat komt nooit meer goed.
  En hou op met “die kans heeft de PVV blijkens de peilingen lange tijd gehad”..hoe komt
  u daarbij….vanaf het begin is die partij door de rest van de regering en media gedemoniseerd
  net als Pim.
  Ze hebben die kans nooit gekregen en zullen die ook nooit krijgen, gewoon logisch nadenken.

  Like

 26. Beste Duchesne,

  PVV samen met SP lukt nooit, ja vroeger toen de SP ook nog niks met Buitenlanders ophad
  die onze banen kwamen inpikken en die er voor zouden zorgen dat de lonen gingen dalen, ja toen was er nog een kans

  Maar dat is al lang verleden tijd want al jaren vist ook de SP in de islamvijver om stemmen te
  bemachtigen en om als echte partij gewaardeerd te worden bij de elite in Den haag.
  Lukt ook nooit want de elite wil geen [oud]maoïsten in de regering want zelfs toen de SP 25 zetels had werden ze buiten de onderhandelingen gehouden en toen zag Marijnissen het niet
  meer zitten en kreeg er hernia van.
  SP en PVV zullen waarschijnlijk nooit in een regering komen want men wil geen nieuwkomers in den Haag die andere ideeén hebben dan hun.
  Ik hoor wel eens…stemmen op PVV is een verloren stem, o ja en stemmen op die andere
  partijen dan SP, groen links, Pvdd, 50 pus, kleine Chistelijke partijen, komen die dan wel
  in de regering.
  Heeft dat ook geen zin om er op te stemmen?
  Ja heel misschien groen links volgend jaar als er een kabinet komt van zes partijen, ja dan
  worden die gedoogd omdat er anders geen meerderheid te krijgen is.
  Zelfs als de SP samen zou gaan met de PVV hebben ze nog niet genoeg zetels.
  Gewoon logisch nadenken en dan begrijp je het hele circus.

  Lisa.

  Like

 27. Ik zie het niet gebeuren dat PVV en SP samen gaan.
  Een jaar of 50 geleden, toen duidelijk werd dat de PvdA een salon-socialistiche partij werd, die zich geleidelijk aan afwendde van de arbeiders en in plaats daarvan moraliserend begon te zeuren over onderdrukte negers, vrouwen en mohammedanen (en onderdrukte windmolens, vooruit: ik vergeet toch geen arme, zielige groep??) gingen arbeiders eens rondkijken naar een partij die hen wél zou vertegenwoordigen. En dat werd de SP. De SP sprong in het gat dat de PvdA liet vallen om een heuse elite-partij te worden. En dat heeft een hele tijd gewerkt.
  Maar macht corrumpeert en de SP heeft al een hele tijd het verlangen om óók “regeringsverantwoordelijkheid te dragen”, maar daarvoor moet je in Nederland elitair worden. Dus moralistisch gaan zeuren over arme onderdrukte enzovoort. En vóór immigratie zijn en immigranten geld geven en tolerant en humaan en de hele zooi.

  Dat wordt niks, dat huwelijk tussen PVV en SP. Ik zie nog eerder de Rijn bij Lobith naar Duitsland stromen.

  Liked by 1 persoon

 28. Grappig dat je de Rijn eerder Duitsland in ziet stromen dan eruit…..als de klimaatverandering doorzet en de zeespiegel stijgt zou het zomaar kunnen.
  Maar waarom proberen we niet om iets waarvan iedereen zegt dat het niet kan eens anders te bekijken: als beide partijen echt voor het Nederlandse volk iets willennbetekenen is nu het moment om dat te doen, dit is wat we de laatste ronde zullen noemen, na deze verkiezingen is het afgelopen met democratie en stemrecht, we zullen een stemplicht krijgen en een heel ander soort partijen. Het word straks een uitverkoop. Als ik tel kan de SP met PVV mits ze goed met elkaar afstemmen de macht van Den Haag breken.
  Het kan!

  Like

 29. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Zo is Sarkozy, die 8 jaar geleden nog de verplichte rassenmenging predikte, nu opeens een nationalist pur sang geworden die wil dat de mohammedanen zich aanpassen.

  Toen ik het las, dacht ik even dat ik zand zag branden, maar het kan, het kan.

  Waarom ben ik dan toch maar zo’n zwartkijker? Vannacht had ik weer zo’n droom. Ik droomde dat het 2017 was en de foto’s van Rutte en de kale kletskop stonden in de krant te glimmen. Nog een wat kleinere van Aboetaleb erbij. Daar onder stond: “WIJ ZIJN GELUKKIG”. Dat had het Nederlandse volk per referendum laten weten.

  Toen liep ik langs een bord waar op stond: “railroad to heaven”. Hij liep langs een spoorlijn waarlangs rijen oudjes zich voort haastten om zich vervolgens massaal onder een onbemande locomotief te werpen. Ze waren zeker nog zwartkijkeriger dan ik.

  Ik dacht: weg met al die zwartkijkerij, ik ga naar het strand. het zonnetje scheen vrolijk, de zee ruiste prettig en het strand, zwarte boerka’s, zover het oog reikte.
  Zwetend werd ik wakker. Gelukkig zijn er nog optimisten!

  Like

 30. edjan // augustus 28, 2016 om 11:54

  Wat is jouw mening over dit artikel edjan?

  SP-fractievoorzitter Diemen: “Wilders’ ouders waren NSB’ers. PVV-A4’tje is NSB-vod!”

  Wim van Vugt, de fractievoorzitter van de SP in Diemen, windt er geen doekjes om. Volgens hem is Geert Wilders een onvervalste Anton Mussert 2.0, en is ome Geert daarmee een perfecte troonopvolger voor zijn ouders die ook al NSB-lid geweest zouden zijn. >>>> http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/08/sp-fractievoorzitter-diemen-wilders-ouders-waren-nsbers-pvv-a4tje-is-nsb-vod/

  Liked by 1 persoon

 31. Adriaan, complete onzin natuurlijk is dit.
  Z’n ouders zouden dan nu op ze minst een jaar of 90-95 moeten zijn.

  Liked by 1 persoon

 32. Het geeft de intelligentie weer van de “politieke elite”. Hoe simpel deze man ook uit de hoek kan komen, hij is gevaarlijk in de zin dathij ook nog geloofd wat hij zegt. Lijkt me dat de SP zorgvuldiger zijn leden moet kiezen, dit grenst aan het iq van iemand met down.

  Liked by 1 persoon

 33. polderboy // augustus 28, 2016 om 14:43 //

  Het soort van het type Wim van Vugt is overigens net zo goed te conditioneren als intelligente ratten, die tegenwoordig ook voor veel complexe taken worden ingezet.

  Je moet wel hun beperking kunnen aanvaarden natuurlijk: het blijven intelligente ratten.

  Like

 34. Adriaan Jansens // augustus 28, 2016 om 13:38 //
  Dit artikeltje verbaast me niet echt. Als ik kijk naar het optreden van de antifa en als ik denk aan wat de heer van Bommel allemaal uitgekraamd heeft, dan kan dit er ook nog wel bij. Ik zou me er overigens niet druk om maken. Het is geschreven door en voor de gestaalde kaders van de SP, die zullen er “hoera” bij roepen, maar degenen die twijfelden om op de SP te stemmen, zullen er eerder door afgestoten worden.

  Ik denk dat de PVV ook invloed zal hebben als ze niet in de regering zitten. Misschien zelfs nog wel meer dan als ze er wél in zitten. Ga maar na. Rutte wil ons nóg eens 4 jaar laten genieten van zijn zegenrijke werkzaamheden en daarom moet de VVD natuurlijk wat zetels erbij krijgen. Ze hebben het over “stemmen terug winnen van de kiezers die naar de PVV zijn overgelopen”.
  Dat kan maar op één manier: het VVD programma wat meer op het PVV programma laten lijken. Dat zullen andere partijen in meer of mindere mate toch ook moeten doen. Behalve de SP uiteraard.

  Liked by 1 persoon

 35. Liked by 1 persoon

 36. Liked by 1 persoon

 37. Tijl Uylenspiegel // augustus 29, 2016 om 00:37 //

  Duchesne samenwerken met de SP zit er niet in, vergeet niet dat er bij de SP meerderen zitten (of hebben gezeten) die erg op de hand van de Palestijnen waren/zijn tot en met Eerste Kamer lid Anja Meulenbelt waarvan we met een gerust hart kunnen zeggen dat ze antisemiet is en niet zo’n klein beetje ook!
  Ik heb daar ooit een briefwisseling met de SP over gehad maar daar kom je niet uit, het merendeel van de leden is het eens met Harry van Bommel en Anja M.

  Like

 38. Tijl Uylenspiegel // augustus 29, 2016 om 00:41 //

  Fubar, maar zie je ook dat voor het eerst in lange tijd de peiling van de PVV met twee zetels is teruggelopen de afgelopen week? VVD wint er 1, D66 wint er 1 maar PVV verliest er 2.
  En de campagne is nog niet eens goed en wel gestart!

  Like

 39. @Tijl,

  Volgens Maurice de Hoax …

  Like

 40. Misschien waren veel PVV-ers nog op vakantie en konden daardoor niet stemmen.
  Zou kunnen toch.

  Like

 41. Die stemwijzers kunnen we maar beter met een korrel zout nemen; ook deze worden gesubsidieerd gemanipuleerd. Bron hiervan heb ik niet opgeslagen, maar voor degene die daar beslist meer over wil weten, raad ik het internet aan. 😉

  Like

 42. Die Anja … nieuws voor mij ; dat ze heeft kunnen ‘opkruipen’ tot in de Eerste Kamer, de kwijl van een vrouw, afvallige vrouw, hypocriet, verraadster !!!

  Like

 43. Republikein // augustus 29, 2016 om 12:15 //

  75 + 1 gaan we niet halen, dat weten wij met z’n allen toch?
  Dagdromen is niet verboden, nog niet!

  Like

 44. Iets om eens over na te denken: waarom 150 zetels? Is 80 niet genoeg? Veel kamerleden schnabbelen bij met andere baantjes, dus het werk van kamerleden kan door de helft worden gedaan als ze niet bijklussen in de prive sector.

  Verder s de som verkeerd: 75+1 is een mooi streven, maar is -115 geen beter idee? Gewoon al die schoften op een vlot de noordzee op met aflandige wind…..

  Stemmen is eigenlijk de schoften legitimeren, meedoen in hun spel waarbij het stemrecht word gebruikt om de bevolking het zwijgen op te leggen….
  Niet enes met de regering: mag je over 4 jaar weer stemmen. Dat doe ik al 34 jaar zo ondertussen, en als je zelf actief aan de politiek deelneemt wordje aangevallen en bedreigd, en kun je wegens gebrek aan bescherming vluchten, je zetel achter latend omdat democratie niet voor jou geld.
  De huidige regering is onwettig en die daarvoor ook al jaren, het is een verkapte dictatuur.
  Misschien kun je beter Erdogan hebben, ofjebent ervoor, of je loopt met een geweer zijn terruerte bevechten.
  Maar het is in elk geval duidelijk en recht voor de raap.

  Like

 45. Maar, daar kwam ik helemaal niet voor: ik wilde het volgende hier neerpoten:

  Greece: The Freedom-of-Speech Canary Died
  ‘The Minister for Immigration Affairs himself, repeatedly stated that 50% to 70% of migratory flows to Greece were illegal migrants and the rest were refugees. The illegal migrants come from 77 different countries.
  If it is a “racist crime” for a citizen to express accurately the percentages of refugees and illegal migrants entering the country, what will come next, the Thought Police? The real reason for prosecuting Bishop Markos, it seems, is that the government expects that Turkey’s migration deal with the EU will collapse, and that if it does, the migrant flows in the coming months will increase dramatically. The government, according to some members in the opposition, has no friendly way to manage illegal migration and therefore prefers to impose restrictions on freedom of speech and prosecute anyone who objects. The government might scare the Bishop of Chios Island by pressing charges against him and trying to stigmatize him as a racist. But the government will still not scare the angry majority of Greeks.’
  https://www.gatestoneinstitute.org/8772/greece-free-speech-migrants

  Of die kanarie écht dood is, valt wat mij betreft nog in twijfel te brengen. De rechterlijke procedure met het uiteindelijk resultaat zal het gaan uitwijzen.

  Like

 46. Op het eiland Chios hebben de turken een ongekende moordpartij ( genocide ) begaan op de lokale bevolking.
  http://www.christopherlong.co.uk/per/chiosmass2.html

  Like

 47. @12:01 Zo dan, had ik even het mooi artikel van Tijl Uylenspiegel gemist;
  https://fenixx.org/2016/08/29/een-nieuw-seizoen/

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. PVV or Bust! | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s