Nieuw

Turkije valt Syrië binnen om ISIS te beschermen tegen de oprukkende Koerden

Erdogan heeft altijd gezegd dat de Eufraat de rode lijn was voor de Koerden. Als de Koerden die zouden oversteken zou hij ingrijpen. Meer letterlijk noemde hij Jarablus. Het eerste bericht dat ik er van kan vinden bij mij is van 27-07-2015. En daar staat deze kaart bij:

De Koerden staken de Eufraat voor het eerst over vorig jaar december:

Dat was ver genoeg van de grens met Turkije dat Turkije het dreigement van de ‘rode lijn’ niet uitvoerde.

Nadat Turkije een Russisch vliegtuig neergehaald had, zette Rusland S-400 luchtafweer neer en dat zou het voor Turkije ook lastiger maken Syrië binnen te vallen, want dan zouden ze geen luchtsteun kunnen geven. Die luchtsteun lijkt Turkije nu van ‘de Coalitie’ (de Amerikanen) te ontvangen. En Rusland is niet uit op een confrontatie met de Amerikanen.

01.jpg

Toen de Koerden afgelopen maanden hun offensief tegen Manbij begonnen kwam dat al dichterbij Erdogan’s ‘rode lijn’ en namen ook de artilleriebeschietingen vanaf de Turkse kant van de grens op Syrië toe. Officieel zegt Turkije dan altijd dat het op ISIS schiet, maar Koerdische bronnen weerspreken dat altijd. De beschietingen zijn bijna altijd ter ondersteuning van ISIS of één van de honderden andere door Turkije gesteunde jihadgroeperingen.

Naamloos.png

Wat Turkije nu op Jarablus afstuurt zijn jihadistische groeperingen als Al-Nusra/Al-Qaeda, die afgelopen week hun naam weer eens veranderd hebben om het Westen in de luren te leggen. Het is exact het oude plan van Turkije van de ‘safe-zone’ dat door het zogenaamde Vrije Syrische leger (FSA) beheerd zou moeten worden.

Naamloos.png

Waarom werkt Amerika mee?

De Amerikanen hadden de YPG/SDF (SDF bestaat uit Koerden en lokale Arabische stammen en ook wat Turkmenen en Christenen) gezegd dat de Koerden zich weer terug moesten trekken over de Eufraat nadat ze ISIS uit Manbij geschopt hadden. Biden, toevallig vandaag op bezoek in Turkije, herhaalde die eis nog eens.

Maar dat gaan ze niet doen:

Situatie op 16 augustus:

Naamloos.png

Dat de Amerikanen nu toch de Turken steunen bij hun poging een ‘safe-zone’ (iets waar in Nederland Sybrand Buma zich altijd een voorstander van betoond heeft …) in te richten met behulp van hun koppensnellerdivisies lijkt me ingegeven door de huidige verhoudingen tussen Turkije en de VS. Die zijn verre van goed momenteel. Na de coup is er een ware hetze tegen de VS georganiseerd in Turkije. Vrijwel onmiddellijk werd Incirlik omsingeld en de afgelopen weken is meermaals de stroom er naar afgesneden. Zo goed als dagelijks verschijnen er berichten vanuit Turkije dat Amerika achter de coup zou zitten en in ieder geval Gülen die daar verblijft sinds hij in onmin raakte met zijn vroegere vriend Erdogan. En Erdogan heeft zelfs geroepen dat Rusland gebruik van de basis zou kunnen maken.

Afgelopen week kwam Erdogan met hangende pootjes in Moskou en had daar een maar liefst acht uur durend gesprek met Poetin. Poetin zou rust geëist hebben op de Kaukasus, in Armenië, en een einde aan het gelazer met de Krim-Tataren. En sindsdien hebben we Erdogan horen zeggen dat Assad niet meer onmiddellijk hoeft te verdwijnen. Hij kan nu deel uitmaken van een overgangsregering, zei Erdogan. Het is niet moeilijk raden wat Erdogan’s verzoek aan Poetin geweest zal zijn. Hij wil koste wat het kost voorkomen dat de Koerden een eigen levensvatbare staat aan de Turkse zuidgrens verkrijgen. Zowel Rusland als Iran hebben al eerder door laten schemeren niet ten koste van alles heel Syrië voor Assad te willen behouden.

De toenadering tussen Rusland en Turkije, hoe serieus je die ook wilt nemen, zal de Amerikanen niet lekker zitten en de anti-Amerikaanse stemming in het land nog minder. En ook tussen Turkije en de EU ontstaan steeds meer problemen, Duitsland heeft Turkije openlijk een terreurstaat genoemd. Om de relatie met Turkije nog enigszins te redden, zal Amerika dit toegestaan hebben.

De datum van de Turkse inval is trouwens ook een bijzondere:

En het is niet de eerste keer dat de Koerden door de Amerikanen verraden worden:

Tot nu toe lieten Assad en de Koerden elkaar voornamelijk met rust. Maar afgelopen week hebben de Koerden Hasakah veroverd op het Syrische leger (SAA) en daarbij kregen ze nog steun van de Amerikanen die Assad vertelden dat die op moest houden hun special forces , die daar de Koerden bijstaan, te bombarderen (dat was voor het eerst dat ze toegaven grondtroepen in Syrië te hebben en daar heeft Obama geen mandaat voor). Hasakah is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en daarmee is Assad in feite weer een hele provincie kwijt aan de Koerden. Assad en Turkije beginnen ook een gezamenlijk belang tegen de Koerden te krijgen.

Turkije valt ISIS niet aan.

En daar heeft dat familielid van Pepperman een punt. Normaal voert ISIS een zware strijd als ze een stad verliezen. Om Jarablus is niet gevochten. De beschietingen die Turkije uitvoert en uitvoerde waren richting SDF dat oprukte naar Jarablus en niet op ISIS. ISIS heeft geen IED-s achtergelaten, terwijl ze een stad die ze verliezen normaal helemaal voldouwen met boobytraps, in koelkasten en zelfs in koran’s langs de kant van de weg (daar verschenen van de week beelden van).

Er is niet een schot gelost om Jarablus. Er zijn geen wapens in beslag genomen van ISIS-jihadi’s. De ISIS-jihadi’s hebben netjes hun ISIS kloffie uitgetrokken en trekken zo meteen hun FSA pakje aan en dat is dan dat.

Of de Koerden nu nog zullen helpen om ISIS uit Raqqa te verdrijven is maar de vraag.

En het is ook maar de vraag wie nu Mosul aan moet gaan pakken.

Obama heeft wéér ISIS geholpen. Er kan pas iets veranderen in Syrië als Trump de verkiezingen wint.

 

Turkey’s Syria offensive aimed at Kurdish YPG
http://m.dw.com/en/turkeys-syria-offensive-aimed-at-kurdish-ypg/a-19497653

Turkey pushes into Syria to hold the line against Kurds
http://www.ft.com/cms/s/0/958becda-6a01-11e6-ae5b-a7cc5dd5a28c.html#axzz4IH1w2yN3

Kurds Close to Control of Northeast Syria Province, Portending a Shift in the War
http://www.nytimes.com/2016/08/24/world/middleeast/hasaka-syria-kurds-turkey.html?_r=0

Erdogan Strikes Back: What’s Behind Turkish Military Operation in Syria
http://sputniknews.com/middleeast/20160824/1044603365/turkey-syria-operation.html

We Will Not Retreat to East of Euphrates: YPG Spokesman  https://theburstsignal.wordpress.com/2016/08/25/we-will-not-retreat-to-east-of-euphrates-ypg-spokesman-redur-xelil-syria-360-reporting-on-events-in-syria-and-the-middle-east-arabic-and-english/

The predictions have come to pass: Turkey is now in Syria and this is what it means for the Middle East. The Turks don’t want a Kurdish mini-state on their frontier any more than the Syrians want to lose territory to the Kurds  http://www.independent.co.uk/voices/turkey-syria-kurds-middle-east-a7207506.html

Turkey-FSA Take Jarablus From IS Without Fight  http://www.kurdishquestion.com/article/3381-turkey-fsa-take-jarablus-without-fight

ISIS hands Jarablus over to the AKP          http://www.anfenglish.com/news/isis-hands-jarablus-over-to-the-akp

Turkey does not attack ISIS; ISIS hands over villages to other gangs  http://www.anfenglish.com/news/turkey-does-not-attack-isis-isis-hands-over-villages-to-other-gangs

Kurds Lose Out As Neo-Ottoman Turks Steal Syria’s Jarablus  http://www.moonofalabama.org/2016/08/kurds-lose-out-as-neo-ottoman-turks-steal-syrias-jarablus.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

27 Comments on Turkije valt Syrië binnen om ISIS te beschermen tegen de oprukkende Koerden

 1. Republikein // augustus 25, 2016 om 00:29 //

  Het zijn weer allemaal paradijselijke berichten.
  http://www.unorthodox.tv/

  Like

 2. Like

 3. Like

 4. Heeft de turkse fascistenleider al gedoneerd bij het steunfonds van Hillary?.

  Liked by 1 persoon

 5. Tjesuschrist.
  Wat een puinhoop. Er is onderhand geen touw meer aan vast te knopen wie met wie vecht. Het lijkt mij beter om onze westerse handen uit dat islamitische wespennest te trekken en die moslims het fijn onderling laten uitvechten. Laat maar gaan, niet mee bemoeien. Hoe minder er overblijven, hoe beter. Geef die islamieten het recht om hun eigen problemen op te lossen.

  Like

 6. Like

 7. The villagers stated that the gangs that arrived at Turkey were given different uniforms and sent back to Jarablus, and emphasized that Turkey’s operation was a mise en scene.
  http://www.anfenglish.com/news/turkey-does-not-attack-isis-isis-hands-over-villages-to-other-gangs

  Like

 8. Geen enkele Nederlandse media tussen mijn linkjesparade met leesvoer, omdat ze stuk voor stuk te onnozel zijn. Wat een triestigheid 😦

  Like

 9. Like

 10. Republikein // augustus 25, 2016 om 05:25 //

  In heel de wereld lijden mensen aan de een of andere soort psychische stoornis. Onder hen is ook een substantieel aandeel dat zich aangetrokken voelt tot verscheidene gewelddadige uitingen. Wanneer er omstandigheden ontstaan die hun niet te onderdrukken gewelddadige neigingen rechtvaardigen, onder de mantel van een of andere “hogere zaak” — zoals een revolutie, rebellie of jihad — dan zullen sommigen deze vrijbrief dankbaar aanpakken.
  https://nl.gatestoneinstitute.org/8752/terrorisme-oorzaak
  Ik snap er geen reet van!

  Like

 11. De gegrillde tampeloeris kan ik U aanraden in deze zaak.

  Liked by 1 persoon

 12. Gerrit Tienkamp // augustus 25, 2016 om 11:04 //

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 13. De media maken ons stug wijs dat de turken Syrië zijn binnengetrokken om IS te verdrijven. Wat een gelul. De turken zijn daar om de Koerden te verdrijven. De Koerden passen niet in de droom van het Ottomaanse rijk die erdogan koestert. De Koerden haalden de kastanjes uit het vuur tegen IS en worden nu in een vloek en een zucht verraden door de Amerikanen.

  Erdogan krijgt altijd zijn zin. Alsof hij onder elke hoofdstad in het Westen een H-bom heeft liggen.
  Hij zal ook wel zijn zin krijgen van de EU: visavrij reizen voor de turken (en voor iedereen die erdogan geheel belangeloos een turks paspoort geeft) en later, rond 2020, zal de eu zich gedwee aansluiten bij het Ottomaanse rijk.

  Liked by 2 people

 14. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En dit PRO-IS (dus Pro-terroristen) land wil de EU als lidstaat? Het lijkt er op dat EURABIA in sneltreinvaart wordt opgericht!

  Liked by 1 persoon

 15. Eurabia is volgens mij zo rond 2020 – 2022 klaar.

  Like

 16. edjan // augustus 25, 2016 om 13:38

  Gezien de ongelofelijke haast die de EU leiders zich nu getroosten, schat ik de afronding, de islamisering en het sharia rechtssysteem veel eerder in, hoop dat ‘k mij vergis en er totaal naast zit…

  Liked by 1 persoon

 17. edjan // augustus 25, 2016 om 13:38

  De Amerikaanse Presidentsverkiezingen zullen mijns inziens de doorslag gaan geven, vooral wanneer Killary Clinton, gezien door de bril van de globalistische elite is Clinton de beoogde kandidate, tenzij Clinton niet door het Amerikaanse rechtsorde teruggefloten wordt en in de jail gekieperd wordt. De E-Mail gate keert zich in toenemende mate tegen Clinton, zien of de Amerikaanse rechtsorde een rechte rug houdt, ben bang van niet…

  Liked by 2 people

 18. Huma Abedin, rechterhand Hillary Clinton, werkte voor radicaal islamitisch tijdschrift
  Clintoncampagne weigert vragen te beantwoorden over Abedins salaris bij het blad

  http://nieuws.tpo.nl/2016/08/24/huma-abedin-rechterhand-hillary-clinton-werkte-radicaalislamitisch-tijdschrift/

  Like

 19. Republikein // augustus 25, 2016 om 17:06 //

  Hoe heette dat stuk stront die medewerkster werd?

  Like

 20. D. G. Neree // augustus 25, 2016 om 19:42 //

  een groenlinksgekkie en knuffelallochtoon

  Like

 21. Voor als het allemaal te ingewikkeld is:

  Like

 22. En dan te bedenken, dat die turken het land van de Koerden, Armeniërs, Grieken, Assyriers, Lydiers etc hebben geroofd.

  Like

 23. Hoelang nog houden de smerige Amerikanen het vol om het spel op hun manier heel smerig te spelen en als de Koerden hulp krijgen van Rusland dan kan het nog lang duren. Langer dan Libanon..

  Like

 24. polderboy // augustus 27, 2016 om 11:43 //

  De Turken blijken al langer bezig te zijn ook Nusra, die bij de UN op gelijke voet staat als ISIS, te bevoorraden:
  http://sputniknews.com/middleeast/20160826/1044679812/turkey-provide-aleppo-terrorists-arms.html
  Die door Erdogan openlijk gesteunde terreurgroep Nusra zijn de Russen niet blij mee:
  http://tass.com/politics/896183
  Verder zijn de Amerikanen niet blij hoe Sultan Erdogan Biden behandelde:
  http://blogs.spectator.co.uk/2016/08/turkey-turning-back-us/?

  Logisch dat het vredesoverleg over Syrië maar even in de ijskast gezet wordt:
  http://www.france24.com/en/20160827-usa-russia-fail-make-deal-cooperation-syria-kerry-lavrov?

  Inmiddels verschijnen ook de chinezen ten tonele, die immers Turkse oeigoeren voor het kalifaat van Erdogan in Syrië en in China hebben strijden:
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/18/china-steps-up-military-cooperation-with-assad-as-top-admiral-vi/
  Die zijn niet blij dat Erdogan die Turks Chinese Oeigoeren van valse paspoorten voorziet, en dat ze in bijvoorbeeld in Bangkok de boel opblazen als chinees burger, naast de burgers die ze in China al doden.

  Syrië, waar die Arabische lente en die liberale multiculti droom net niet slaagde.
  Waar wel eigenlijk?

  Liked by 1 persoon

 25. Like

 26. Erdogan, de megalomane fascist heeft schijt aan de Yanks.
  http://rudaw.net/english/middleeast/30082016

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Mark Rutte belt zijn terroristenvrind om hem te feliciteren met de Koerdische Genocide – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s