Nieuw

Obama Signs Executive Order Banning The Pledge Of Allegiance In Schools Nationwide

Early this morning, President Obama made what could very well prove to be the most controversial move of his presidency with the signing of Executive Order 13738, which revokes the federal government’s official recognition of the Pledge of Allegiance. Under the new order, it is now illegal for any federally funded agency to display the pledge or for any federal employee to recite, or encourage others to recite, the pledge while on duty. This law also applies to federal contractors and other institutions that receive federal funding such as public schools. Individuals who violate this order can face fines of up to $10,000 and up to one year in federal prison.

During the press conference, the President explained his decision was based on a personal belief that the language used in the pledge is “divisive” and “contrary to America’s deepest held values.”

ABC News >>

Doe mee met 8.229 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6492 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Obama Signs Executive Order Banning The Pledge Of Allegiance In Schools Nationwide

 1. Belangrijk artikel in niet het gemakkelijkste Engels, wat mij betreft. Helaas ..

  Like

 2. Wie had anders verwacht van Obama. Pledge of Allegiance is eigenlijk niets anders als trouw beloven aan je land.
  Als dit niet meer mag van Obama betekent dit dat meneer Obama het formeel verboden maakt om uit te spreken dat je trouw bent aan je land. Dus moedigt hij ook meteen ontrouw aan je land aan.
  Niet verbazingwekkend dat Obama dit doet, hij is immers moslim en is trouw aan de koning van Saudi-Arabië en andere islamitische hoge geestelijken.

  Deze idiote wet moet Trump meteen terugdraaien als hij president mocht worden.

  Like

 3. polderboy // augustus 19, 2016 om 10:37 //

  Opvallen is de exorbitante boete, 10.000 $, als die pledge gebruikt wordt!

  Hij heeft het over Jehova’s en Amish, die in bijvoorbeeld het koninkrijk God’s geloven, en niet de natie. Daar zijn voorheen reeds uitspraken van het Hoge gerechtshof over gedaan. Verder zijn beide groepen niet gewelddadig.
  Tezamen met beide groepen noemt hij moslims, die trouw zweren aan de oema, en de islamitische natiestaat alleen erkennen, zoals daar reeds diverse van bestaan, met het daar geldende sharia recht van Allah. Deze ideologische gerichte groep moet niet verward worden met religieuze mensen.

  Niet onderschat moet worden, waarom hij besluit, dat de plegde tot verdeeldheid zorgt.
  In bijvoorbeeld Thailand weet ik uit ervaring, spreken kinderen ook een plegde uit voor hun land, wat gezamenlijk gebeurt, bij christenen, hindoe’s, atheïsten, boeddhisten etcetera.
  In het overwegend islamitische georiënteerde Zuiden van Thailand leidt dit echter tot extreem gewelddadig verzet: reeds meer dan 170 leraren zijn kapot gehakt, of anderzijds.
  Het karakter van de islam, een ideologie die oproept tot de (gewelddadige) strijd om de islamstaat en de oema te vestigen op aarde lijkt de pledge een stevige provocatie voor te zijn, die de door Obama genoemde verdeeldheid bevorderd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: