Nieuw

Turkije eist terugtrekking Koerdische strijders uit Manbij, omdat het nu lastig de jihad kan bevoorraden

Nu de jihadistische terreurgroep Islamitische Staat (IS) verdreven is uit de Noord-Syrische stad Manbij, eist de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu dat de Koerdische strijders zich terugtrekken uit de regio. Dat heeft hij meegedeeld aan het Turkse persbureau Anadolu.

Cavusoglu stelt dat de leden van de Koerdische Volksbevrijdingseenheden (YPG) zich moeten terugtrekken naar het gebied ten oosten van de Eufraat in Syrië. Volgens hem hebben de Verenigde Staten dat bij de start van de operatie in Manbij ook aan Ankara beloofd. “De VS moeten nu woord houden”, zo klinkt het.

HLN >>

het begint namelijk een beetje problematisch te worden om de jihad te bevoorraden:

Turkije roept namelijk al jaren om een safe-zone, een veilig doorvoergebied voor jihadi’s.

01.jpg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9598 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Turkije eist terugtrekking Koerdische strijders uit Manbij, omdat het nu lastig de jihad kan bevoorraden

  1. Like

  2. Nu Erdogan definitief is ontmaskerd als een islamitische terroristenleider, vraag ik me af, wanneer Turkije uit de NAVO wordt gezet?, en er een boycot komt op Turkije als vakantieland en een boycot van turkse producten.
    Per slot van rekening, ga je je vijand niet financieren.
    Tevens dienen Nederlandse politici, die gemene zaak hebben gemaakt met de fascist Erdogan te worden vervolgd voor hulp aan de vijand.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s