Nieuw

TOP nu hier in Nederland nog : Je kan in België geboren zijn én toch het land worden uitgezet

Francken: “Ook al ben je in België geboren, dan nog kun je je straf uitzitten in je land van herkomst”

Criminele vreemdelingen die in België geboren zijn of hier voor hun twaalfde toekwamen, kunnen voortaan ook worden uitgewezen naar hun land van herkomst. Tot nu was dat onmogelijk, ook voor iemand als Salah Abdeslam, die de Franse nationaliteit heeft maar hier werd geboren.

De regering zette gisteren het licht op groen voor een reeks maatregelen die het gemakkelijker maken om criminele vreemdelingen het land uit te zetten. Sinds 2005 konden criminele vreemdelingen die in België zijn geboren of hier nog voor hun twaalfde aankwamen, namelijk niet worden uitgewezen.

“De overheid gaf die groepen toen immuniteit tegen repatriëring”, zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Daardoor konden sommige vreemdelingen die zeer ernstige misdaden hadden gepleegd, zoals moord, verkrachting of terrorisme, niet worden uitgewezen.” Francken haalt ook terreurverdachte Salah Abdeslam als voorbeeld aan. Die heeft de Franse nationaliteit maar werd wel in België geboren.

De regering schroeft die maatregel uit 2005 daarom terug. “Om redenen van nationale veiligheid en openbare orde kunnen we die mensen nu wel het land uitzetten.”

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on TOP nu hier in Nederland nog : Je kan in België geboren zijn én toch het land worden uitgezet

 1. Ik las nog zo’n goed bericht uit België.

  Als je in Vlaanderen een sociale huurwoning wil bemachtigen, moet je voortaan de Nederlandse taal binnen een jaar min of meer machtig zijn. Zo nee, dan volgt een boete. Toetsing zal middels een verplichte taaltest plaatsvinden.

  Volgens de Gazet van Antwerpen kan falen bij de taaltoets resulteren in sancties van 25 tot liefst 5.000 euro. Het idee, uit de koker van Vlaams minister Liesbeth Homans (Wonen / N-VA), werd gisteren door het kabinet van Vlaanderen geaccepteerd. In de ogen van Homans was de situatie tot dusver “te vrijblijvend”, zo bericht GvA.
  https://www.powned.tv/artikel/5k-boete-voor-sociaal-huurder-die-nls-niet-be

  Liked by 1 persoon

 2. Heb ik net ook gelezen echter dan : ‘Taalkennisvereiste voor sociale huurders is contraproductief’

  http://www.knack.be/nieuws/belgie/taalkennisvereiste-voor-sociale-huurders-is-contraproductief/article-normal-726889.html

  Like

 3. Mooi zo, moeten ze hier ook doen! maar dat zal wel niet gebeuren, hier worden ze in de watten gelegd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: