Nieuw

De EU, op weg naar een superstaat of desintegratie, er lijkt geen tussenweg meer te zijn

De chaos na #Brexit

De geradicaliseerde Verhofstadt en Juncker blèrden dat het Verenigd Koninkrijk nu zo snel mogelijk haast moet maken met uit de EU te gaan. Maar daar gaan deze twee schreeuwlelijken helemaal niet over. De rest van de schre-EU-wlelijken trouwens ook niet.

Het is het uittredende land dat de Europese Raad daar van in kennis stelt, en het is aan het uittredende land om te beslissen wanneer ze daar zin in heeft.

 

 • 1.
  Een lidstaat kan overeenkomstig zijn grondwettelijke bepalingen besluiten zich uit de Unie terug te trekken.
 • 2.
  De lidstaat die besluit zich terug te trekken, geeft kennis van zijn voornemen aan de Europese Raad. In het licht van de richtsnoeren van de Europese Raad sluit de Unie na onderhandelingen met deze staat een akkoord over de voorwaarden voor zijn terugtrekking, waarbij rekening wordt gehouden met het kader van de toekomstige betrekkingen van die staat met de Unie. Over dat akkoord wordt onderhandeld overeenkomstig artikel 218, lid 3, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie. Het akkoord wordt namens de Unie gesloten door de Raad, die met gekwalificeerde meerderheid van stemmen besluit, na goedkeuring door het Europees Parlement. (bla bla bla)

Het kan nog wel even duren voordat het Verenigd Koninkrijk Artikel 50 in werking stelt. Eerst moeten de conservatieven een nieuwe leider gekozen hebben. Het lijkt logisch dat Boris Johnson zich kandidaat stel voor die post.

The Week: Johnson will announce a leadership bid “within days”, adds the Times. The former London mayor has used his latest Daily Telegraph column, published today, to set out a leadership platform, says The Guardian.

Of Johnson het ook daadwerkelijk wordt dat is nog lang niet zeker.

It adds that ministers and aides loyal to the Prime Minister have organised a “plot” dubbed “ABB” – Anyone But Boris.

Wie het ook wordt, hij of zij zal pas in september geïnstalleerd worden.

The party’s 1922 Committee of senior backbench MPs has recommended that nominations open on 29 June and close at noon the following day, with a new prime minister and Tory leader in place by 2 September.

Johnson gebruikt een zeer gematigde toon ondertussen:

“Britain is part of Europe – and always will be”, Johnson claims the UK will be able to introduce a points-based immigration system while maintaining access to the European single market.

He adds that there will be “intense and intensifying European co-operation and partnership” and that EU citizens living in Britain will have their rights “fully protected”.

Terwijl de Tories eerst een leiderschapswissel door moeten voeren en de daar onvermijdelijk bijbehorende kabinets-shuffle, voordat ze überhaupt aan Artikel 50 gaan beginnen, is Labour bezig zichzelf nog verder af te breken. 28 Leden van het schaduwkabinet van de socialisten zijn twee dagen geleden opgestapt om zo duidelijk te maken dat ze Corbyn niet langer zien zitten, omdat die naar hun zin zich te weinig ingespannen heeft voor een #Remain. Dat een groot deel van hun traditionele achterban zich juist uit heeft gesproken vóór een #Brexit dat schijnt nog niet helemaal bij ze doorgedrongen te zijn. En vandaag zegden 172 van de 216 Labour-parlementsleden het vertrouwen in Corbyn op, die op zijn beurt weigert op te stappen. (NOS)

Om de Britse centrifuge nog wat meer op toeren te jagen roeren ook de -pro-EU- afscheidingsbewegingen in de landen die het Verenigd Koninkrijk samenstellen weer de middelpuntvliedende nationalistische trom. De eerste minister van Schotland heeft lichtelijk de pest in.

Naamloos

En Juncker is nooit te beroerd om dan de inter-Britse troubles wat op te stoken:

En over Troubles gesproken. De IRA (waar ooit de voorlaatste eigenaar van het NRC nog wapens voor smokkelde) Sinn Fein ziet zijn kans ook weer schoon om te pleiten voor aansluiting van Noord-Ierland bij Ierland.

Gerry Adams zegt doodleuk dat ze niks te maken hebben met dat hele #Brexit:

En net als Juncker smeert ook het gebitsprobleem van onze zuiderburen gretig wat extra zout in de wond:

Telegraaf: Verhofstadt wees ook fijntjes op de verdeeldheid binnen het Verenigd Koninkrijk zelf. „Boris Jonhson premier van het VK. Of moet ik zeggen van het koninkrijk van Engeland en Wales?”

Schotland zelf nodigt het kalifaat Londen uit om maar de hoofdstad van Scotlond te worden. 18 Reasons Scotland And London Should Tell The Rest Of The UK To Fuck Off And Just Go It Alone

Op het continent is de paniek en de chaos zo mogelijk nog groter. De Tsjechen vinden dat Juncker verantwoordelijk is en op moet stappen (Politico, Daily Mail). En ook uit Polen kwamen al dergelijke geluiden, daar waren ze tenslotte nog pissig over de EU-bemoeienis met hun hooggerechtshof.

En dan presteert de EU het om juist tijdens een bijeenkomst met de vier Visegrad landen met een plan te komen tot snellere en verdergaande EU-integratie. Juist de vier landen die toch al het hardst gekant waren tegen het immigratiebeleid van de EU en het ‘vluchtelingen’ verdeelplan. Hoe groot kan het blok gewapend beton zijn dat je voor je hoofd hebt. Als altijd kent de EU maar één antwoord op al die problemen die ze zelf veroorzaakt: Meer EU.

Infowars: The totalitarian proposals will strip the sovereignty of member states and the ability to have an army. The criminal law system and central banks will also be removed and run by bureaucrats in Brussels.

Additionally, member states will lose control of their borders and procedures on admitting and settling migrants.

“Our countries share a common destiny and a common set of values that give rise to an even closer union between our citizens. We will therefore strive for a political union in Europe and invite the next Europeans to participate in this venture,” a preamble to the document states.

The drastic measures will be presented during a meeting of the Visegrad group by German Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier later today. The Visegrad group consists of Poland, the Czech Republic, Hungary and Slovakia.

En voor een Nederlandse uitleg kunt u bij Ome Joost terecht: Brekend. Duits-Frans Plan EU Superstaat gelekt. Merkel kiest vlucht voorwaarts!

In Oostenrijk, Frankrijk, Slowakije, Finland en ook bij ons neemt de roep om een eigen referendum juist toe (RT). The Express voegt daar nog een heel rijtje landen aan toe waar ook referenda op stapel zouden staan.

The growing discontent comes as the EU moves forward with plans to turn the bloc into a superstate.

Foreign ministers of France and Germany are plotting to unveil a blueprint to do away with individual states.

Het leervermogen van de mannetjes in Brussel is kennelijk nul. Ze willen nu nog harder naar voren rennen, terwijl de bevolkingen op de rem trappen. Dat wordt nog een warme zomer.

Ter afsluiting  de man die het allemaal mogelijk maakte:

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

13 Comments on De EU, op weg naar een superstaat of desintegratie, er lijkt geen tussenweg meer te zijn

 1. Tijl Uylenspiegel // juni 29, 2016 om 00:04 //

  Kan niet anders zeggen dan dat dit voor mij als een complete verrassing komt, en voordat iemand denkt dat ik een grapje maak; ik meen het serieus.
  Wie rekent er nou op dat ze na een historische knal op hun vingers nóg harder naar voren vluchten. Europa één grote Duits-Franse superstaat! Natuurlijk Rutte zal het er wel mee eens zijn zoals hij het altijd eens is met Merkel, maar zijn mandaat is bijna ten einde terwijl een verlenging verder weg is dan ooit. Het is griezeliger dan ooit tevoren, men zei dat de €U voor vrede had en zou zorgen en nu komt een oorlog steeds dichterbij. Een burgeroorlog wel te verstaan.

  Like

 2. Ze hadden gewoon strategisch kunnen gaan zitten wachten tot minimaal september. De tactiek die Rutte altijd toepast, wachten, tijdrekken tot het vanzelf weer over gaat. En dan de Britten het initiatief laten nemen, want dat gaat nog helemaal niet makkelijk worden voor die Britten gezien de chaos die ze thuis hebben. Nu jagen ze nog meer landen tegen zich in het harnas.

  Het Oostblok wil geen open grenzen met de bijbehorende mohammedanen. In de vijf grootste economieën van de EU zijn het komende anderhalf jaar verkiezingen: Nederland, Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland.

  Spanje krijgt waarschijnlijk een ultra-linkse anti-EU regering. In Italië stormt de Vijfsterren beweging van Grillo op die ook anti-EU is. In Frankrijk zal het er om spannen of Marine Le Pen presidente gaat worden. AfD zal in Duitsland niet in een coalitie komen, maar zal de coalitievorming wel ernstig bemoeilijken. En in Nederland zal een 5 of 6 partijen-coalitie nodig zijn om Wilders buiten te houden.

  Ondertussen raast de financiële crisis in Zuid-Europa ook nog eens onverminderd door.

  Like

 3. Oh, gezellig, die commies bij de Oosterburen willen nu ook een referendum.

  Wagenknecht will Referenden über EU-Verträge in Deutschland
  https://www.contra-magazin.com/2016/06/wagenknecht-will-referenden-ueber-eu-vertraege-in-deutschland/

  Like

 4. “Eerste stap gezet naar nieuwe EU”

  De gebruikelijke holpraat. Ouwe wijn in ouwe zakken, verkocht door … ouwe zakken.

  Tusk maakte duidelijk dat als de Britten vrije toegang willen houden tot de Europese interne markt, zij ook het vrij verkeer van personen zullen moeten toelaten.
  De Britten mogen dus alleen de EU markt op, als de islamisering onverwijld doorgaat?

  Het zal nu toch wel iedereen duidelijk zijn dat de mohammedanisering het voornaamste geloofsartikel is van de eu-sekte. Afwachten of / wanneer ze gaan proberen het Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije door de strot te douwen ?

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26109184/__Eerste_stap_naar__nieuwe__EU__.html

  Like

 5. MoslimMolen // juni 29, 2016 om 17:11 //

  Deze lemmingen-reflex had ik reeds opgemerkt.
  1 groot voordeel: door eigen graaizucht gaan de dildo’s het momentum “EU” exact de verkeerde kant op geleiden… de AFGROND.
  .
  De kruik gaat net zo lang te water tot ie barst…. nou door Sir Farage c.s. is die aardewerk Jizz-Pot aan barrels geknalt.
  Ergo: publieke ompoep & luegen Presse ten spijt, de geest der ontketening uit de kerker te Brussel waart vrij rond. All over Europe!
  .
  Tot slot: wie o wie ramt eerst die gore tanden uit de rotkop Verhofstad – om ‘m erna te lynchen?

  Like

 6. Juist, het dictatoriale Duitse wijf wil de Engelsen de islamisering door de strot douwen.
  Geen islamisering, geen toegang tot de eu.
  Ze ligt dus nu, net als haar grote liefde erdogan, op ramkoers met de hele wereld.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/06/toegang-tot-europese-markt-dan-moeten-britten-ook-migratie-toestaan-322784/

  Voor wie het nog niet weet: in augustus pleegde dit wijf een staatsgreep en is sindsdien de ongekroonde keizerin van Europa.

  Like

 7. “Of Johnson het ook daadwerkelijk wordt dat is nog lang niet zeker.

  It adds that ministers and aides loyal to the Prime Minister have organised a “plot” dubbed “ABB” – Anyone But Boris.”

  En hoppatee, Johnson trekt zich terug:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/06/anarchy_in_the_uk.html#more

  Like

 8. Het Duitse Wijf gaat de EU opblazen.
  http://www.elsevier.nl/buitenland/blog/2015/09/duitse-machtspolitiek-kan-zomaar-het-einde-van-eu-inluiden-2689411W/

  Behalve Engeland gaat zij ook Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije dwingen haar mohammedanen op te nemen. De laatste 4 landen op straffe van een hoge boete.
  De kans is groot dat deze landen gaan weigeren en de Putin-kaart trekken. Het was erg onder de Sovjet-Unie, het is zeker zo erg in het Gross-Deutsche Reich.

  Das Reich zal krimpen tot Duitsland en Frankrijk (Hollande mag de laatste weken NAAST merkel lopen ipv zoals vroeger schuin er achter) en wat slavenlandjes, zoals Nederland.

  Like

 9. ?ref_src=twsrc%5Etfw

  Like

 10. edjan // juli 2, 2016 om 17:09 //

  Misschien zijn ze ergens nog wel blij ook dat Engeland weg gaat, stelt AfD. Engeland wilde altijd betere contracten dan de rest, maar Engeland lag ook dwars als er telkens maar weer macht van de lidstaten naar Brussel ( lees: Berlijn) gehaald werd.

  Sommigen hoopten heel even dat de eu na Brexit heel misschien heel even zou gaan nadenken over waarom toch maar ca. de helft van het ondankbare plebs hen zo haat?

  Niks daarvan. Meer, meer, meer en sneller, sneller, sneller is het antwoord van de eu, vooral nu dwarsligger Engeland weg is. De applaus-machine (= het europese nep-parlement) klapt harder en langer dan ooit. De nooit meer op natuurlijke wijze weg te werken dinosauriërs als Juncker en Timmermans zitten vaster in het zadel dan ooit. Denken ze. Landen als Nederland zullen nog verder wegzinken tot totale vazalstaatjes van Groot-Duitsland.

  Ik hoop maar op Hongarije, Polen, Tsjechië, Slowakije en nu ook weer misschien Oostenrijk.

  NEER MET HET REICH!

  Like

 11. edjan // juli 2, 2016 om 18:36 //

  Link vergeten:

  Bernd Lucke, oprichter van Alternative für Deutschland (AfD), zegt te vrezen dat EU-leiders niets leren van het Britse besluit om uit de Unie te stappen. Ze hebben de Britten er het liefst zo snel mogelijk uit, om daarna opnieuw meer macht te zoeken.
  ‘Juncker is stiekem blij met Brexit’

  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/07/afd-oprichter-bernd-lucke-juncker-is-stiekem-blij-met-brexit-323558/

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Gotcha! Juncker’s secret plans to dictate to EU nations revealed – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s