Nieuw

D’66 en PvdA eensgezind : NOOIT een NEXIT referendum in Nederland

Pechtold werkt niet mee aan een Nexit referendum.

D66 werkt niet mee aan een Nexit-referendum. D66-leider Pechtold verwijt VVD en CDA dat zij de onvrede over de EU hebben aangewakkerd. Vanavond debatteert de Kamer.

Nee, Alexander Pechtold heeft, anders dan premier Rutte, vrijdag geen ‘krachttermen’ gebruikt bij het nieuws van de Brexit. Hij voelde gelatenheid, zegt hij. Over de euroscepsis, die in Europa bijna niet meer te beteugelen lijkt. Over de leiders van de Brexit-campagne. “Farage heeft de mensen maar wat wijs gemaakt over wat de schade zou zijn. En nu is er paniek. Zo werkt populisme. Het is zo pijnlijk om te zien.”

—–> Trouw

PvdA-leider Samsom: Geen referendum over Nexit

Diederik Samsom beweert dat een referendum over een eventuele Nexit de democratische verzorgingsstaat juist zal ondermijnen. Hij is daar dan ook fel op tegen. ‘We zijn net de economische crisis te boven. Een referendum geeft teveel onzekerheid.’

De geest van een Nexit is uit de fles?
,,Overal waar ik kom is de onvrede over Europa enorm, maar Nexit is voor heel veel Nederlanders geen optie. Het speculeren erover en het organiseren van een referendum is op zich al heel slecht voor Nederland. Een referendum is een aanvulling op de democratische verzorgingsstaat, maar moet geen ondermijning ervan zijn. We komen net uit een crisis, we hebben vijf jaar geworsteld om weer boven te komen. Het zou heel slecht zijn onszelf weer in onzekerheid te storten. Zo’n vraag kan wel spelen bij verkiezingen, maar niet in een referendum.”

—–> AD

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.178 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

20 Comments on D’66 en PvdA eensgezind : NOOIT een NEXIT referendum in Nederland

 1. Tijl Uylenspiegel // juni 27, 2016 om 12:18 //

  Terwijl de hoofdreden om D66 op te richten van Hans van Mierlo nu juist een directere democratie was door middel van referenda plus de gekozen burgemeester was. En nu komt zijn erfgenaam het tegenovergestelde propageren.
  Ook Samsom is vergeten voor wie hij in de Kamer zou moeten zitten, socialisme was ooit bedoeld om de arbeider een stem te geven en nu worden ze weggezet als het plebs. Het kan verkeren!

  Liked by 1 persoon

 2. marian van cranenbroek // juni 27, 2016 om 12:39 //

  We leven in een politie staat, hier is het dan ook beslist geen democratie. Alles wordt je gewoon door je strot geduwd.

  Like

 3. Ik zie het nòg voor me. D66 op TV, ik was net 18. Jong, dynamisch en mediageniek. En ze zouden zichzelf opheffen als hun verheven doelstellingen bereikt waren! Pas na 5 jaar wist iedereen wat D66 nu eigenlijk wilde: referenda en gekozen burgemeester. De kroonjuwelen van D66. En moet je ze nu eens horen.

  De PvdA, voortgekomen uit de arbeiderspartijen voor uitgebuite arbeiders had eind 60er jaren zijn doelstellingen wel bereikt: iedere arbeider goed loon, ziektegeld, oudedags-geld, vakantie, een TV, een auto en vakantie. En toen gingen ze nieuwe doelstellingen zoeken: de onderdrukte negers, moslims en vrouwen. De Verheven Moraal. Nieuw-Links werd een moralistische zeurpartij. Links was dood. Later sprong de SP in dat gat.

  Beide partijen praten nu deftig en bekakt. Hoogopgeleid, zag. Een verheven moraal die hen niet tegenhoudt hun volk te bestelen. Ze lijken sterk op het “ancien regime” de Franse adel van de achttiende eeuw. Zij schreven verheven gedichten en wisten van de stinkende rijkdom niet meer wat zij van gekkigheid moesten doen. En het plebs kende zijn plaats en hield zijn MUIL.
  Daar verlangen D66 en PvdA hevig naar en doe er Groen Links, VVD en CDA ook maar bij.

  Weet u hoe het afliep met het “ancien regime”?
  GUILLOTINE

  Liked by 2 people

 4. Wachteres // juni 27, 2016 om 12:59 //

  Pechdrol is een Eurofiele kwal, die met populistische argumenten de mensen probeert te overtuigen dat hij het bij het rechte eind heeft.

  Andersdenkenden willen volgens hem ‘terug naar de jaren vijftig’ of ze ‘verdwijnen achter de dijken’ en mensen die in allochtone wijken wonen en daar over klagen, hebben – ook volgens hem – moeite met ‘vreemde geurtjes op de galerij’.

  Natuurlijk heeft Alexander daar geen last van, want, zoals de meesten van de ‘grachtengordelelite’, woont hij er zelf niet.

  Hun kinderen zitten op blanke scholen en als die uit pure idealisme naar een school met veel islamitische kinderen gestuurd zijn, dan worden ze daar ras weer weggehaald:

  “Mijn kinderen hoeven toch niet het slachtoffer te worden van een experiment”?

  Tuurlijk niet, Femke, maar mogen wij dat wel worden? Of heb je dan dezelfde goedkope argumenten als Peggie?

  Eurofielen zijn utopisten die weigeren voor zichzelf in te zien dat hun droombeelden onuitvoerbaar blijken te zijn.

  Natuurlijk weten zij dat in feite wel, dat is de reden waarom ze anderen voor de negatieve gevolgen van hun idealen laten opdraaien.

  Zo kunnen ze lekker blijven doordromen en zich ‘goed in hun hoofd’ blijven voelen.

  En vanzelfsprekend zijn ze superieur aan die walgelijke Wilders en zijn aanhang.

  Liked by 2 people

 5. Waarschijnlijk is de Euro nog maar een halve gulden waard ,dankzij onze hooggeleerde kamerleden !De voorstanders van een europa hebben toch maar een goede prestatie geleverd door ons financiele systeem totaal te ruïneren !Shalom van Léon van Duren.

  Like

 6. Greengo // juni 27, 2016 om 14:15 //

  Like

 7. En zo vloeien er nog meer stemmen naar de PVV 😀 als je de mensen op de on democratische landverrader praktijken van de heren wijst om zo het nederlandse volk monddood te maken.

  Like

 8. Claudia M. // juni 27, 2016 om 14:26 //

  De PvdA is in de peilingen al gereduceerd tot een clubje in de marge en D66 heeft nu ook weer niet zoveel zetels om nog iets in de melk te kunnen brokkelen. Daarnaast lijkt het me dat het Nederlandse volk nog altijd beslist en dus niet deze twee NSB-partijtjes.

  Like

 9. Laatst met iemand gepraat die een D66-er bleek te zijn. Zo’n gesprek is zoiets als een koude douche terwijl je net lekker op de wc zit. Hij sprak, hierbij bijzonder hoogopgeleid kijkend: “ach ja, wat ís democratie nu eigenlijk? Het heeft feitelijk nooit bestaan, kaerel”.

  Zo spreekt de moordenaar, het druipende mes nog in zijn handen, achter hem het stuiptrekkende lijk. “Ik heb niemand vermoord want die iemand heeft nooit bestaan”.

  Een postmoderne babbeltruc om opa en oma hun laatste centen af te pakken. D66 is een partij voor pseudo-intellectuele klootzakken en zeiktrutten.

  Liked by 1 persoon

 10. pechhol ziet waar “populisme naartoe leidt. Zou datzelfde pechhol al eens bekeken hebben waar die zogenamde politieke correctheid ons heeft gebracht ? Of durft hij zonder paardebril de straat niet meer op ?

  Like

 11. copywriter // juni 27, 2016 om 16:18 //

  Nederland eensgezind: NOOIT meer D66 en PvdA in Nederland

  Like

 12. Pechtold en Samson zijn effectief gebrainwashed door hun Bilderberg meesters. Uit de pas lopen heeft consequenties voor deze loopjongetjes. Eigenlijk zijn ze te beklagen want een beloning zullen ze nooit krijgen van hun handlers.

  Like

 13. Eric, ze krijgen juist wel altijd een beloning zolang ze in de pas blijven lopen.
  Je kan zomaar ineens directeur van de KLM of de NS worden of een andere lucratief baantje uit het baantjes carrousel, desnoods een leuke burgemeester post ergens.
  Dat is precies de reden waarom ze nooit opstandig worden.

  Like

 14. Beloning?

  Like

 15. Beloning is een slecht gekozen woord, maar zo zien zij het wel onder mekaar voor de bewezen diensten door een compleet volk te verraden.

  Liked by 1 persoon

 16. marian van cranenbroek // juni 27, 2016 om 22:27 //

  Ach die stakkers houden geen zetel meer over. Dan zal er toch naar het volk geluisterd moeten worden.

  Like

 17. Naar het plebs luisteren? NEVER!

  Like

 18. De D’66 uit de tijd van Jan was een partij waarop je kon bouwen, na de dood van Hans is de afbraak begonnen. Twee worden komen steeds terug Europa en studenten. Verder hebben ze niets te vertellen, waarschijnlijk omdat het dan te lastig wordt en er geen verstand van hebben.
  Over de Partij van de Ali’s kunnen we kort zijn, die bestaan straks niet meer. Kan hinkepoot ook een baan gaan zoeken na de wachtgeld tijd. Kijken of het haar zonder hulp lukt.

  Like

 19. worden is woorden

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. D66 en PvdA eensgezind : NOOIT een NEXIT referendum in Nederland | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s