Nieuw

China smashes 181 Muslim gangs in anti-terrorism crackdown

Chinese authorities say they have broken up 181 violent terrorist groups in the northwestern region of Xinjiang — and that they are making progress in winning public support for their crackdown on terrorism and Islamic extremism in the region, which has been hit by Muslim violence in recent years.

1chinamuslims

The crackdown was launched in May of last year after attackers threw explosives into a crowded street market in the region’s capital, Urumqi, killing 39 people. It followed several attacks in public places around China, which authorities said were the work of Islamic separatist groups from Xinjiang.

Among these attacks was one in which 31 people were stabbed to death at a railway station in the southwestern city of Kunming. Xinjiang itself saw several other major attacks last year, including one in July on government buildings in Yarkant county, near the western city of Kashgar, where police said they shot dead 59 terrorists, while 37 civilians were killed.

—–> NDL News

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.176 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on China smashes 181 Muslim gangs in anti-terrorism crackdown

 1. polderboy // juni 6, 2016 om 09:23 //

  De Turken, en hun geheime dienst, de MIT, schijnen enorm diep in het Oeigoerse terrorisme te zitten. Twee recente zaken uit China en een uit Indonesië, waarbij men wordt geconfronteerd met door Turkije uitgegeven paspoorten aan Oeigoeren, waarbij komt vast te staan dat Turkse ambassades zijn betrokken met het voorbereiden en ondersteunen van terrorisme.
  chinamatters.blogspot.nl/2015/07/another-shoe-drops-in-turkish-passports.html

  De 2 officiële zaken uit China:
  1) 25 jarige chinees-oeigoerse medicijnen student wordt met video’s door door Turkije gesponsorde islamisten mentaal “getraind”, en via Thailand met een groep naar Turkije gebracht met hulp van “mensenrechten NGO’s”, om voor ISIS te vechten;
  2) een ander krijgt via dezelfde route en Turkse hulp training in Syrië en gaat terug naar China om daar massamoorden op burgers voor te bereiden;

  De officiële zaak uit Indonesië, waarbij de groep onderweg was naar Indonesische jihadi’s:
  de 3 Turks-Oeigoerse terroristen hebben Turkse paspoorten, maar vallen door de mand, omdat ze voor de rechter o.a. zelfs geen stukje van het Turkse volkslied kunnen zingen.
  Een Indonesische overheidsambtenaar verklaart: “De MIT, de Turkse geheime dienst, heeft met deze zaak haar bondgenootschap aan ISIS bevestigd!”

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s