Nieuw

Nieuwe slavernij staat voor de deur

De redactie van Fenixx was van mening dat onderstaande tekst meer aandacht verdient en we plaatsen daarom de reactie van Bedonderde Burger op dit artikel hier neer op de voorpagina. Mocht Bedonderde Burger hier bezwaar tegen hebben, dan zullen we het uiteraard weer verwijderen.


Wie profiteerden/profiteren er van slavernij?

Door: Bedonderde Burger.

De meeste blanken uit de koloniale tijd waren zelf niet veel meer dan slaven. De Nederlandse oudedagsvoorziening is ontstaan in de jaren vijftig en de bijstand in de jaren zestig van de vorige eeuw. Voor die tijd was er de bedeling vanuit de gegoede burgerij en kerk waar iemand een beroep op kon doen mits deze persoon bij wijze van spreken de grond kuste waarop de baronesse of priester liep om die bedeling te verkrijgen.

armoe02In veel gevallen konden mensen creperen in vochtige hokken -als ze die al bezaten- als ze al het geluk hadden om regelmatig door een baas te worden uitgekozen om een dag voor hem te mogen werken. Zo niet dan mocht men met ziektes creperen op straat. Klinkt bekend? Precies, nu heet zoiets met een flexibel contract werken of ZZP’er zijn en gaan we opnieuw een kant op die niet in het belang van gewone mensen is.

De stelling dat alle blanken in de koloniale landen het bijzonder goed hadden en volop profiteerden van alles dat de veelal nu nog altijd als regentenfamilies de maatschappij beheersende elite in andere landen roofde cq liet roven is geschiedvervalsing en bovendien een manier om mensen een collectief schuldgevoel aan te kletsen.

Verder houdt dat verleden, al zouden wij hier allen al fors aan hebben verdiend niet in dat wij ons dan nu moeten gedragen als vrijwillige boetedoeners voor de kolonialen van toen, om zo nogmaals te betalen voor het verleden van regentenfamilies die met hun gedrag zich rijk hebben gestolen.

Bovendien hebben veel immigranten en nieuwkomers baat gehad van de positieve discriminatie bedacht door nakomelingen van veelal regentenfamilies, die vanuit hun schuldgevoel de maatschappij hier collectief voor lieten/laten opdraaien, ongeacht dat deze positieve discriminatie negatieve discriminatie was/is voor nakomelingen van blanke slachtoffers van hier. Over de vele voordelen van deze positieve discriminatie hebben de hypocrieten als Sylvana het gemakshalve niet.

Het gelul dat wij onze welvaart te danken hebben aan de daden van de VOC is onzin. Dat geldt enkel voor de -toenmalige- elite. De gewone mensen hebben hun welvaart te danken aan het feit dat bedrijven – nieuwe VOC’s- gigantisch aan de massa konden en kunnen verdienen door hen tot consument te bombarderen. Als de consumentenmaatschappij niet was ontwikkeld is het de vraag of die welvaart er voor de gewone mensen ooit in die mate was geweest zoals vandaag het geval is.

Facebook en Microsoft zijn twee goede voorbeelden van nieuwe VOC’s . Gates en Zuckerberg hebben binnen enkele jaren tijd tientallen miljarden verdient aan deze nieuwe vorm van kolonisatie.

Zo gauw als gewone mensen niet meer bruikbaar zijn mogen zij verkommeren in bijstandsland. Het hangt van de persoon in kwestie af of die het hoofd boven water kan houden of verzuipt.

De hele kwestie met migranten die momenteel speelt is een onderdeel van de wil van de nieuwe kolonisatoren die ook met TTIP een nieuw soort wereldorde wensen te scheppen waarin bijstand en aow tot het verleden gaan behoren.

Nieuwe slavernij staat voor de deur en niemand die het daar over heeft. Iedereen trapt in de val die immigratie-invasie heet en waar bovendien nieuwe kolonisatoren honderden miljarden aan verdienen via hun ‘hulp’ aan vluchtelingen. Eerst de hulp op weg hierheen en daarna de hulp om hier te aarden. Welkom terug in de nieuwe oude tijd. Welkom terug in de Middeleeuwen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

10 Comments on Nieuwe slavernij staat voor de deur

 1. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Dit was en is de keiharde waarheid, die het kuddevolk nog steeds vertikt te erkennen!

  Like

 2. Claudia M. // juni 2, 2016 om 22:19 //

  Ik mag alleen maar hopen dat Bedonderde Burger hier geen bezwaar tegen heeft en dat wij zijn zo goed getroffen woorden en tekst verder mogen verspreiden?

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // juni 2, 2016 om 23:15 //

  Vaak heb ik me het hoofd gebroken over wat de reden is of zou kunnen zijn dat men het toelaat dat een compleet continent aan de wandel gaat, ik heb daar meen ik ook al eens een artikeltje over geschreven. Wat de Bedonderde Burger hier zegt daar zou weleens meer waarheid in kunnen zitten dan je op het eerste gezicht geneigd bent te denken.
  Althans zo verging het mij. Mijn haren gaan altijd een beetje overeind staan bij complottheorieën, ik heb daar nooit zoveel mee. Maar de naakte waarheid is toch dat er een reden moet zijn dat de elite toelaat dat Europa onder de voet gelopen wordt. Dat lijkt misschien overdreven, tot nog toe heeft men het over honderdduizenden migranten, de werkelijkheid zal zonder twijfel beduidend hoger zijn en zelfs de NOS weet te melden dat er miljoenen op weg zijn naar Libië en dat die van plan zijn de overtocht te wagen. De reden dat ze het aandurven is omdat ze weten dat ze niet teruggestuurd gaan worden, niet vandaag, niet morgen, nooit. En wat je daar ook van vindt, daar moet een idee achter zitten, en dat idee zou zomaar eens dicht in de buurt kunnen zitten van wat de Bedonderde Burger hier schrijft.

  Like

 4. edjan // juni 3, 2016 om 00:39 //

  Tijl, complottheorieën daar heb ik het ook niet zo op. Ik zie geen kantoor voor me waar een groot aantal mensen het tientallen jaren met elkaar eens blijven zonder elkaar pootje te lichten. Hoe verleidelijk de complottheorie ook is. Soms leiden een groot aantal gebeurtenissen onverbiddelijk naar een bepaald resultaat.

  Een van die gebeurtenissen was de ineenstorting van het communistische Rusland. Onze bazen waren heel lang bang dat de boze communisten zouden komen en dat het volk zich bij hen aan zou sluiten. Dus kreeg het volk geld en vakantie en uitkeringen bij ziekte en ouderdom om het tevreden te houden benevens onderwijs en gezondheidszorg en huisvesting. Maar de communisten gingen ten onder. Rond 1990 was het over. En toen begon het neo-liberalisme aan zijn opmars. De vrije markt, schaalvergroting, een steeds groter wordend verschil tussen arm en rijk. Met elke “crisis” groeit dat verschil.

  Uiteindelijk willen de rijksten natuurlijk een heel kleine elite, een kleine middenstand om het werk voor ze te doen (ambtenaren, leraren, militairen, ingenieurs etc) en in ruil daarvoor een dak boven het hoofd en een geregeld inkomen, gezondheidszorg en onderwijs. Tot slot een enorme plebejers-stand (85%) van mensen die ’s ochtends op de markt gaan staan in de hoop dat zij voor een Heer mogen werken. Als ze ziek worden of te oud, worden ze afgedankt. Zo wordt het al in de bijbel beschreven. De mens is helemaal geen lieverdje hij is in staat om een bedrijf of samenleving compleet leeg te zuigen voor zijn persoonlijk gewin tenzij hij daarbij gehinderd wordt door een sterke morele stroming of een uitwendig gevaar.

  Er was veel meer dat meehielp dan alleen de ondergang van het communisme. Het postmodernisme met zijn relativistische levenshouding. Het verdwijnen van het christendom. De “verwijving”. Ook de import van moslims helpt. Door de aanslagen kan een dictatuur gevestigd worden. Door eventuele onderlinge gevechten tussen burgers idem. Soms gaan zaken een richting op. Zaken gaan altijd een richting op. Er zijn wel duizenden oorzaken die samen komen. Kijk naar de ondergang van het Romeinse Rijk. Er zijn tientallen boeken over geschreven maar nog steeds is het laatste woord erover niet gesproken. We zitten er nu midden in.

  Like

 5. MoslimMolen // juni 3, 2016 om 01:33 //

  Waaaren we maar in de middeleeuwen 2.0… eea was snel ‘uitgeknuppeld’.

  Like

 6. edjan // juni 3, 2016 om 10:19 //

  MoslimMolen. Helaas kan ik je geen gelijk geven want juist in de middeleeuwen is heel Europa lijfeigen geweest.

  De oude Germanen kozen altijd een leider uit hun midden om hun rooftochten aan te voeren. Die mocht blijven zolang ze wonnen. Toen na veel oorlogen één stam ergens in de 7de, 8ste eeuw als overwinnaar boven kwam drijven, werd het ambt erfelijk, Karel de Grote bijv.

  Toen die stierf wilden zijn vazallen/graven dat hun ambt ook erfelijk werd. De samenhang verdween uit het Rijk en je kreeg duizenden “koninkrijkjes”. Die moesten geld hebben en ze gingen reizende handelaars overvallen: de roofridders. Bijna net zo erg als onze overheid. Ze gingen ook kloosters en burgers beroven. En iedereen moest voor ze werken.

  Heel Europa bestond uit lijfeigenen. Er waren haast geen vrije mensen meer. De handel was kapot, de economie stortte in. De Kerk heeft toen onze “sorry ass” gered door de graven te dwingen de godsvrede te tekenen, op straffe van excommunicatie en vogelvrij-verklaring. Dan zou een ieder ze mogen doden en kwamen ze nog in de hel ook. Dat hakte erin, de Godsvrede werd massaal getekend (ergens in de 11de eeuw) en we waren weer vrij. Voor zolang als het duurde …

  Like

 7. bedonderde burger nr 16.000.001 // juni 3, 2016 om 12:25 //

  Ik voel me vereerd met deze publicatie

  Liked by 1 persoon

 8. bedonderde burger nr 16.000.001 // juni 3, 2016 om 16:07 //

  Inzake complotdenken, was het dat maar, zie hieronder

  Van 8 juni tot 12 juni vindt in het Kempinski Taschenbergpalais hotel in het Oostduitse Dresden, de Bilderberg 2016 bijeenkomst plaats, waar 150 genodigden zich opsluiten in conferentiezalen.
  Wat er besproken wordt blijft grotendeels geheim, de lijst van deelnemers wordt na veel protesten in de afgelopen jaren ook pas enige dagen van tevoren bekend gemaakt.

  Zie voor de rest, Geen nieuws

  Like

 9. @ Bedonderde burger, dat is nou een mooi plekkie voor de migranten van I.S. om eens huis te houden, i.p.v. doodgewone burgers, die geen enkele politieke invloed hebben, af te maken.

  Liked by 1 persoon

 10. Productiemaatschappij zou ik het al eeuwen willen noemen, vanaf de eerste bekende economen. En geen consumptiemaatschappij want die is daarna gekomen. Wij werkten zo hard en verdienden zo weinig, dat wij onze eigen productie niet konden kopen, en deze werd gedumpt in landen buiten Europa naar het zuiden, tegen een lagere prijs uiteraard. Eerst profiteerde alleen de elite ervan en later mochten wij ook wel wat ja wat kopen. Toen slaven en nog steeds slaven want dat gebeurd nog steeds. Van mij mogen ze het hebben al onze technologie en gratis, zolang ze maar dank je wel zeggen en respect tonen naar ons. Zo niet dan moeten zij voor de technologie betalen en wel 300 miljard per land aan elk land in Europa, dus wij krijgen als land van elk ander land 300 miljard. Voorbeeld is China die maar liefst drie keer Phillips heeft onteigend en ingepikt en elke keer kwamen zij weer terug naar China, totdat China de meerderheidsaandeel heeft. Hebben zij ooit wat ontwikkelt voor de apparaten zoals t.v.’s? Nee en zolang ze ons niet met respect behandelen in de wereld en zorgen dat wij fijn mogen leven (is nu het omgekeerde) zullen zij ons moeten betalen voor onze slaven arbeid.
  Groet.
  Ik koop geen Phillips meer bijvoorbeeld en ook geen Amerikaanse producten, dat kunnen wij prima zelf, zoals Bosch als je de juiste duurdere apparaat koopt dan wordt die nog gewoon hier in Europa gemaakt.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Nieuwe slavernij staat voor de deur – Kattukse Vrienden voor Israël

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s