Nieuw

Islamic Terrorism Is A Form Of Islam And We Can’t Deny It, Says Salman Rushdie

Salman Rushdie has always said and written things hardline Islamists have nightmares about. Rushdie’s tryst with Islam’s conservative, oppressive practitioners is often held up as evidence of how illiberal some Muslims can be. In 1989, Iranian leader Ayatollah Khomeini advertised that whoever manages to kill Rushdie will be rewarded handsomely.

The writer has never minced words on how so called religious people try committing the worst atrocities in the name of Islam. Recently, he appeared in a video where he weighed in on the subject of calling one strain of terrorism as ‘Islamic terror’.

In de overzeese versie van het PvdA-huisblad >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Islamic Terrorism Is A Form Of Islam And We Can’t Deny It, Says Salman Rushdie

 1. polderboy // mei 30, 2016 om 17:29 //

  Rushdie merkt op, dat liberaal links tegenwoordig i.t.t. vroeger conservatief rechts nu de religie met hand en tand verdedigd.
  Begrijpelijk dat links dat doet vanuit het motief om de minderbedeelde minderheid, de moslims, in het westen, te verdedigen.
  Maar Rushdie ziet een mutatie die plaatsvond in islam in het recente verleden, tot de terreurislam. Is het juist is om die terreurislam te zien als een normaal kenmerk van de strijd die elke minderbedeelde minderheid voert, vraagt hij zich af? Is het daarom juist dat we de religie van die arme lui niks over mogen zeggen?

  Daarnaast vraag ik me af of dat de terreurislam pas in het recente verleden is ontstaan?
  Rushdie is opgegroeid als middenklasse jongetje in Bombay, tussen al die Gandhi types, en leerde al vanaf 5 jaar thuis voornamelijk Engels te spreken, en later werd hij als begaafde hoger opgeleide jongeman met een lichte huid complexiteit beschouwd als een lid van de hogere kaste in India, het land waar het kaste begrip nog sterker aanwezig is dan het sociale kaste begrip, zoals we dat hier kennen.
  Zou hij dus juist kunnen inschatten, of dat in het Midden Oosten, het hard van de islam, recent een mutatie heeft plaat gevonden, of niet?
  Sluimerde die radicale vorm van islam wellicht niet altijd, als kern van de religie of de ideologie, hoe je die noemen wilt?
  Bleef het radicale hart van de islam wegens gebrek aan middelen en macht misschien niet onder het oppervlak, om als een geest uit de fles in het recente verleden weer te verschijnen, nu de middelen en macht er zijn?

  Like

 2. edjan // mei 30, 2016 om 17:53 //

  Polderboy, ik ben voor het eerst met het moslimfundamentalisme in aanraking gekomen in Turkije, in 1988, 28 jaar geleden. In Noord-Afrika bestond het volgens mij al veel langer maar daar liepen zóveel vervelende mensen rond dat je het niet meer uit elkaar kon houden.

  Like

 3. polderboy // mei 30, 2016 om 20:21 //

  @edjan 17:53
  Omdat ik etnisch Chinese en Thaise familie heb in Zuid-Oost Azië, en soms verhaald werd over gebeurtenissen uit het verleden, naast dat ik er zelf gewoond heb, en er over gelezen heb, en zelf ook op dat vlak dingen heb ervaren, weet ik dat het daar al veel langer speelt.

  Maar goed, inmiddels mag men het hier zelf ervaren, en daarnaast zullen antropologen niet ver in de toekomst verre reizen gaan maken naar nederzettingen in de VS en Brazilië, om de oude tradities, zoals de Sinterklaasviering, van de ooit hier woonachtige inboorlingen nader te kunnen bestuderen.

  Liked by 1 persoon

 4. Scripta manent // mei 31, 2016 om 14:06 //

  De Wahhabiislam van Saoudie-Arabië, geïnspireerd op de leer van Tammiya (1350) missioneert wereldwijd deze fundamentalistische stroming sinds het beleg van de moskee in Mekka in 1979.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s