Nieuw

Onthuld: Londen’s East End waar de (originele) Cockneys vluchten voor de migratie invasie

Een schokkende documentaire laat zien hoe blanke Londenaren in grote aantallen de buurt Cockney East End verlaten nadat duizenden invasanten er binnentrokken.

Meer dan de helft van de blanke bevolking heeft Newham verlaten de afgelopen 15 jaar, terwijl een overweldigende hoeveelheid van 70.000 kolonisten zich er vestigde in dezelfde periode.Een verbijsterende 73% van de lokale bevolking bestaat nu uit etnische minderheden en Britse zwarten volgens de BBC documentaire “De laatste blanken van East End”.

Eens bekend als een blanke arbeidersbuurt, heeft Newham nu het laagste percentage blanke Britse inwoners van heel Londen en is de meest multiculturele buurt van het VK. Newham heeft 66 lagere scholen en twee decennia geleden was meer dan de helft van de leerlingen Brits.

Maar nu heeft een school, Drew Primary, nog maar 3 blanke Britse leerlingen per klas en worden er 43 verschillende talen gesproken in de gangen.

immigratiejihad

Ondertussen hervestigen Cockneys, die er kwamen als havenarbeiders in de 1880’s van het oosten van de stad, zich in plaatsen als Essex.

Leanne Oakham is een zesde generatie Cockney die in dezelfde straat woont als haar moeder Debbie en haar zuster Amy.

De jonge moeder is echter van plan naar Rayleigh in Essex te verhuizen en verwacht dat haar moeder zal volgen.

Ze vertelde de filmmakers: “Het is niet meer als het oude East End waar iedereen elkaar kende en niemand ooit zijn deur afsloot.

Het is beangstigend tegenwoordig. Vroeger, als er eens ruzie was dan sloegen ze elkaar op hun bek met de vuisten en dat was het. Nu niet meer, nu komen er messen aan te pas.”

Mvr. Oakham voegde er aan toe dat: “Als ik verhuis, dan komt mijn moeder me achterna, en als die verhuist, dan gaat mijn tante ook.”

En dat is dan de zoveelste familie die verdwijnt naar Essex.

01.png

Peter Bell was voorzitter van de East Ham Working Men’s Club voor meer dan 25 jaar. De club verwelkomt gepensioneerden die thee drinken, dansen, boksen en voetbal kijken, en een biertje drinken. Het was één van de laatste bolwerken van de Eastenders cultuur in de buurt, zeg die.

Mr Bell, 66, zegt dat die vreest dat de club de deuren zal moeten sluiten als het team verhuist van Upton Park naar Stratford’s Olympic stadium.

(opmerking mijnerzijds, Fub: met ‘club’ wordt hier bedoeld de Arbeidersclub, inmiddels gepensioneerden. Met ‘team’ wordt zonder verdere vermelding, maar duidelijk voor iedere Engelsman, de voetbalclub West Ham United bedoeld, die vanaf 1904 in Upton Park speelde, dé club van East End. Voor de duidelijk hieronder een kaartje)

01

Hij zegt: “Ik ben hier 25 jaar geweest. Ik hou van alles van deze club, iedereen is een karakter hier.” Maar hij vertelt de filmmakers dat de buurt onherkenbaar veranderd is.

Mr Bell vervolgt: “Mensen die hier jaren niet geweest zijn die zeggen als ze uit metrostation Upton Park Station komen: “Ik kan niet geloven wat hier gebeurd is, dit zou Bagdad kunnen zijn.”

Eén scherpslijper zegt: “De grootste verandering is denk ik dat de kroegen sluiten, zóveel kroegen sluiten.”

“Moslims drinken niet, dus dat is een andere belangrijke verandering.”

En een ander voegt daar aan toe: “Het is bijna onmogelijk om nog iemand in Newham te vinden die Engels spreekt.”

“We zijn altijd een land geweest waar immigratie een rol speelde, maar niet op de schaal waarop het nu gebeurt.”

“Als je van Barking naar Alsgate loopt kom je geen Engelsman meer tegen.”

Toch zijn er ook sommige multi-generatie immigranten die voelen dat ze deel zijn van East End, zoals Usmann Hussain wiens familie in de dertiger jaren naar Oost-Londen kwam.

Mr Hussain zegt dat die het wel fijn vind dat er meer moslims in zijn wijk komen wonen, maar dat die zijn blanke vrienden mist waar die mee opgroeide.

Hij zegt: “Ik denk vaak, dat als mijn jeugdvrienden me nu zouden zien, dat ze zouden denken dat ik meer Brits  ben dan zij. Hij is er trotser op dat die een East Ender is dan wij.”

Tony Cunningham, de zoon van een Jamaicaanse immigrant en Londense moeder, wiens familie al meer dan 150 jaar in de hoofdstad leeft, zegt dat hij zichzelf beschouwt als een Cockney.

De busschauffeur laat weten dat die zich nu voelt als een buitenstaander in zijn eigen gemeenschap.

Hij voegt er aan toe: “Ik voel me alleen. De meeste moslims blijven onder zichzelf, hun kinderen spelen niet met anderen. Als je een buitenstaander bent, dan willen ze niks met je te maken hebben.”

Emma Peltier, hoofdonderwijzer op Drew Primary, verdedigde de etnische samenstelling van de wijk: “We leven niet langer in een mono-culturele maatschappij, er worden 43 talen gesproken, en minimaal één niet-Engels-sprekend kind komt er per week bij. Kinderen pakken, echt waar, heel snel de taal op.

“Scholen en kinderen kunnen een fantastische manier zijn om mensen in de maatschappij te assimileren, omdat kinderen geen kleur of religie zien.”

Originele artikel: http://www.express.co.uk/news/uk/670308/Newham-white-cockney-Londoners-immigrants-Last-Whites-of-the-East-End-BBC-documentary

Last Whites of the East End will air on BBC1 on Tuesday, May 24, at 10.45pm. 

 

(Het bovenste nummer in mijn telefoon is van een Cockney. Die bel ik als ik weer eens wat gebroken heb, of ik mijn sleutels kwijt ben en iemand anders er beter op past dan ik zelf, Fub)

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

9 Comments on Onthuld: Londen’s East End waar de (originele) Cockneys vluchten voor de migratie invasie

 1. Greengo // mei 15, 2016 om 12:51 //

  Like

 2. MoslimMolen // mei 15, 2016 om 21:03 //

  Leuk nietwaar?! Bosnie 2.0 in de maak.
  Wat als de lantaarnpalen al die opgeknoopte PvdA-Dhimmi-GL-cdA-SP-GrrrUers niet torsen?

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // mei 16, 2016 om 01:10 //

  In feite gebeurt daar in het groot wat hier in het klein gebeurd, ook hier kun je in Den Haag de hele Hoefkade aflopen (en die is best lang) zonder ook maar een Nederlander tegen te komen, winkels nemen nog niet eens meer de moeite om in het Nederlands op de gevel te zetten wat het is. En als er bij toeval eentje is die dat wel doet dan blijkt dat de reclameschilder het Nederlands slechts moeizaam beheerst (en dat is geen gein). Je komt dan teksten tegen als “Islamitisch Slagerij” of “Turks Bakkerij”
  Een bakkerij heet daar trouwens meestal allang Firini!
  Een slagerij maakt reclame dat je er een ‘hele schaap’ kunt kopen. Wat velen echter niet weten is dat vestigingseisen in die buurt zijn losgelaten. Stel u wilt waar dan ook in Nederland een slagerswinkel openen dan dient u naast een middenstandsdiploma ook over een slagersvakdiploma te beschikken ( en vergis u maar niet dat is een zware opleiding), bent u echter allochtoon en u wilt in de Schilderswijk een slagerswinkel openen dan is een volgescheten toiletpapiertje voldoende! Over discriminatie gesproken!

  Liked by 1 persoon

 4. skeeter // mei 16, 2016 om 05:54 //

  je weet toch godverdomme dat nederland niet eens meer bestaat, als je dat niet in de gaten hebt dan ben je verloren, er is geen keus behalve opzouten of onder gaan. dank je wel ouwe kut leraren van de mavo en de lagere school, de idioten die vroeger al opgeruimd moesten worden. Al en al 1 grote linkse facistische soep die elakaar met glijmiddel laten klaarkomen.
  KOTS

  Like

 5. Avidia // mei 17, 2016 om 01:02 //

  Zo treurig, ik moet er niet aan denken dat zoiets in mijn stad gebeurt.
  Maar dat zal ook hier gebeuren, ooo arm Nederland, die z.g. vluchtelingen worden omarmt, krijgen alles, en straks ontpoppen ze zich als bezetters, want dat zit in hun aard.

  Like

 6. Op de hoefkade is wel de enige Lidl met lockers

  Like

 7. evenverderkijken // mei 17, 2016 om 19:05 //

  Tijl Uylenspiegel // mei 16, 2016 om 01:10 //
  Ik heb mijn ogen uitgekeken! Ik dacht een dagje Mega Store is wel weer eens leuk joh! Kon me herinneren dat het vroeger echt leuk was om daar voor de gezelligheid naar toe te gaan. Mijn zoon(tje) mee genomen. Paar jaar daarvoor stonden daar nog mensen in de passage met slangen, schorpioenen en vogelspinnen. Kreeg je een uitleg en mocht je ermee op de foto. Nou wij er helemaal zin in… Ongelooflijk. Niets geen gezelligheid, niets nog aardig verdeeld. We waren de enige bleekscheten. Ik stond binnen 10 minuten verbouwereerd buiten. Wij op de fiets weer de route terug naar huis vanaf Den Haag Holland Spoor ook nog langs de Markt zo richting het Zuiderpark. Ben geen Hollandse winkel tegengekomen.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Kom uit je EU-rinoir, Frans Timmermans

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s