Nieuw

Contant geld wordt langzaam afgeschaft en dan is de slavernij compleet

Vanmiddag was ik in Tuincentrum Osdorp om een duivenverschrikkerkraai te kopen. Bij de kassa wilde ik contant betalen, maar dat kon niet. Alleen pinnen. Enkele dagen geleden nuttigde ik in een café een tosti en een koffie en bij het afrekenen kon dat ook alleen met pinpas.

Feitelijk is dit illegaal. Munten en bankbiljetten zijn wettelijke betaalmiddelen en iedereen die een product of dienst tegen betaling aanbiedt is verplicht om contant geld als betaling te aanvaarden. Er werd een jaar of vijftien al een proefballonnetje opgelaten om te kijken of contant geld afgeschaft kon worden, maar daar is door een gerechtshof (ik weet niet welk) een stokje voor gestoken.

Maar zoals het in de huidige corrupte, slinkse politiek toegaat: als het niet in één keer kan, dan doen we het gewoon in stapjes en zo is het in het Openbaar Vervoer al nauwelijks meer mogelijk om contant te betalen en hebben banken nauwelijks nog geld in huis, behalve de zakcentjes voor het consumentenvolk in de betaalautomaten. Het is duidelijk dat men bezig is om het contante geld helemaal af te schaffen. Vanuit de ECB is er al een oproep om het 500 eurobiljet af te schaffen en in de USA wil de Fed van het 100 dollarbiljet af.

Argumenten voor het afschaffen zijn natuurlijk het voorkomen van diefstal in winkels, het tegengaan van ‘zwart’ geld en daarnaast de ‘onhygiënische toetand van het uitwisselen van munten en biljetten. Dit zijn alle drogredenen. Sinds 20 à 30 jaar zijn we geheel overgeleverd aan de banken. Zonder een bankrekening kan iemand in Nederland niet overleven, geen loon ontvangen of de huur van zijn huis betalen. En nu heeft men de bevolking zelfs zo ver gekregen om vrijwillig mee te gaan in het afschaffen van het enige wat een een mens nog enige vrijheid geeft van de grijpgrage klauwen van de staat: contant geld. Alles moet in handen komen van de banken en geen cent mag er onopgemerkt door de staat uitgewisseld of bewaard worden. Nu de banken langzaam toegaan naar een ‘negatieve rente’ (wat wil zeggen dat mensen moeten gaan betalen om ‘geld’ op de bank te stallen, waardoor spaartegoeden langzaam verdampen) wil men voorkomen, dat mensen contant geld gaan sparen.

En het gaat gebeuren. Straks bezit u helemaal niets meer, behalve wat elektronische enen en nullen op een server van een bank. Valt de stroom uit, of wordt de bank gehackt, dan bent u alles (wat u al niet had) kwijt. Sterker nog: die enen en nullen vertegenwoordigen helemaal geen waarde meer. Het enige van waarde is dan een plastic kaartje in je portemonnee. Het enige doel van deze vervanging is controle uitoefenen op het laatste instrument dat de vrije mens tot zijn beschikking heeft: eigen geld.

Nogmaals: het weigeren van contant geld als betaling is wettelijk niet toegestaan. Men is verplicht bankbiljetten en/of munten aan te nemen. Maar wat wil je, als de regering zelf corrupte methodes toepast om voor elkaar te krijgen wat legaal niet mag? In de huidige methodes van de bevolking negerende, naar de EU buigende regeringen zien we langzaamaan (of eigenlijk al snel) een fascistische tendens ontstaan, een tendens die steeds minder onder stoelen of banken gestoken wordt.

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.199 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

22 Comments on Contant geld wordt langzaam afgeschaft en dan is de slavernij compleet

 1. Tijl Uylenspiegel // mei 11, 2016 om 23:11 //

  In dit geval weet ik niet goed of dat de schuld is van “hun” of van ons. Pinnen gebeurt vaak uit gemakzucht en/of veiligheid, een portemonnee met contant geld die je verliest ben je gewoon kwijt, als je het pinpasje kwijtraakt is dat lastig maar tenzij je de code erbij hebt zitten raak je je geld niet kwijt. En dus wordt er steeds meer gepind. Dat op sommige plaatsen betalen met geld niet meer verantwoord is dat vergt ook weinig fantasie, kaartjes in bus of tram kosten geen gigantische bedragen maar door het te accepteren dwingen we een bestuurder wel om een veelvoud aan wisselgeld bij zich te dragen en de berovingen nemen dan ook hand over hand toe. Houd ik dan een pleidooi om contant geld af te schaffen? Nee allesbehalve maar tegelijkertijd constateer ik wel dat beduidend minder contant geld de toekomst is, of we het willen of niet. Voor mezelf sprekend, in mijn “Gouden Tijd” had ik een forse hoeveelheid geld waar de fiscus weinig weet van had, in briefjes van honderd en van duizend, en als ik eerlijk ben dan moet ik toegeven dat ik nog nimmer een briefje van € 100,= of € 500,= gezien laat staan in bezit gehad heb. Ik weet niet eens hoe ze eruit zien en ik zou ze ook niet accepteren (tenzij iemand ze gratis uitdeelt)

  Like

 2. Je kan er trouwens wel met contant geld betalen, iig. wel tot vorig weekend. Ze hebben zelfs een ‘machine’ die contant-geld, muntjes, uitspuugt als je betaald hebt.Van het wisselgeld krijg je het papiergedeelte van de kassajuf en de resterende muntjes vallen uit een of ander munt-teruggeef-apparaatje. Zelfs dat. Kan het niet zijn dat je bij een ‘pinnen-only’ kasa bent gaan staan?

  Like

 3. Ik betaal alle boodschappen contant.
  En bij AH in onze woonplaats is het vrij rustig bij de kassa waar je je
  boodschappen via pinbetaling kunt afrekenen.

  Ik merk, dat het vooral de ouderen zijn, die contant wensen te betalen.
  Stel je het cashloze tijdperk voor, waar de overheid inzage heeft in al je uitgaven.
  Zo…..die mevrouw…..koopt wel erg veel wijn.
  Maar eens doorgeven aan de ziektekostenverzekeraar.
  En meneer…..blijkt een fervent roker te zijn.
  Even bellen met zijn ziektekostenverzekeraar.

  Totale controle door de overheid over al je uitgaven.
  Ik kan mij niet voorstellen, dat dat onze toekomst wordt.
  Maar ja….ik heb mij zoveel niet kunnen voorstellen…

  Like

 4. D. G. Neree // mei 11, 2016 om 23:27 //

  Het was de enige kassa die open was dacht ik. kwartier voor sluitingstijd.

  Like

 5. D. G. Neree // mei 11, 2016 om 23:29 //

  Ik hou niet van dieren doodmaken. Ze moeten gewoon van mijn balkon ophoepelen, die schijtbeesten.

  Like

 6. D. G. Neree // mei 11, 2016 om 23:34 //

  Tijl, ik pin ook her en der. We werken er dus idd zelf aan mee. Het is ook de vraag: wat is er van waarde? Waar kun je waarde mee behouden? Is dat in je eigen hand of is het afhankelijk van de grillen van een ander?

  Like

 7. D. G. Neree // mei 11, 2016 om 23:35 //

  Enorm tuincentrum is dat trouwens in Osdorp.

  Like

 8. Voordat ik aankopen aandoe ga ik altijd eerst toch het geld uit een pinautomaat aanschaffen. Een euro of 300, al is het alleen maar voor een pakje sigaretten. Ik ben Mr. Cash. Dat papiergeld tussen mijn vingers geeft een lekker gevoel. Ik wrijf het altijd even tussen mijn vingers, wordt ik een beetje opgewonden van. Geeft een kick. Met een plastickaartje betalen vind ik maar niks. Ik wil flappen op tafel leggen. Ik hou van geld en wil het voelen.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // mei 12, 2016 om 00:13 //

  Zal ik maar eens eerlijk zijn? Ik ben na al die jaren nog altijd niet gewend aan die klote euromuntjes, ik moet twee keer kijken of het nou 1 of 2 euro is of 20 of 50 cent, gek wordt ik van die krengen, dat was bij stuivers, dubbeltjes en kwartjes beter geregeld, dan zag je in een oogopslag wat het was.
  Boehoehoe, ik wil de gulden terug!

  Like

 10. Ik verlang ook terug naar de gulden. De zilveren guldens, zilveren rijksdaalders en zilveren tientjes. Het zilvergeld. Zilver geeft me een lekker gevoel. En goud brengt me extase.

  Like

 11. Ik heb nooit een pin-card bij me, en met muntjes betaal ik ook niet. Alleen met briefjes. Laat de winkelier het telwerk maar doen. Wisselgeld, muntjes gooit ik een emmer en die leeg ik eens per jaar op de toonbank van de sigarenboer en die houdt dan voor mij bij hoeveel maanden ik gratis mag roken.

  Maar de tijd is vast niet ver meer weg dat je gewoon een brood koopt met 2 gram Nepal en 3 bier voor een grammetje wiet. Bekijk het maar met je hele betalingssysteem.

  Like

 12. Ik heb dat ook Tijl.
  20 of 50 eurocent, ik ben altijd aan het klooien.
  1 euro of 2 euro, ik zie ’t gewoon niet.

  Ik heb nog steeds zilveren guldens, rijksdaalders, dubbeltjes en kwartjes.
  Pure nostalgie.
  Ook zilveren herdenkingsmunten.
  Leuk voor het nageslacht 🙂

  Liked by 1 persoon

 13. Avidia // mei 12, 2016 om 00:44 //

  ha, ha, Rommel!!

  Ik betaal ook altijd met contant geld, of het moet heel veel zijn wat ik moet betalen, b.v. groot onderhoud aan de auto.

  Like

 14. Ik heb veel gebreken, maar niet met geld. Ik zie in één oogopslag wat het waard is. Daar heb ik een gevoel voor. Als klein jochie heb ik altijd al muntjes, postzegels, kauwgomplaatjes, sigarenbandjes, en van alles gespaard. Ik heb van jongs af aan een gevoel van waarde geleerd.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // mei 12, 2016 om 01:12 //

  Ik spreek je nog wel als je ogen niet slechter worden maar je armen te kort!

  Like

 16. Money talks bullshit walks. Take me and abuse me.

  Like

 17. Singing for money la da di.

  Like

 18. iemand // mei 12, 2016 om 05:29 //

  Like

 19. edjan // mei 12, 2016 om 10:47 //

  Natuurlijk willen ze het geld afschaffen. De rente op ons spaargeld is al bijna 0 en gaat ook nog negatief worden: dan mag je betalen voor het “recht” je geld op de bank te mogen zetten. Dus iedereen stopt zijn centen in een ouwe sok. Hallo! Dan hoef je ook geen belasting te betalen!

  Op deze vreselijke misdaad heeft de overheid 2 antwoorden:
  1) Het dievengilde bevorderen, gevangenissen sluiten en aangiftes van diefstal negeren
  2) Het geld afschaffen: nooit meer zwartsparen, nooit meer geld in ouwe sokken (want waardeloos) en nooit meer belasting ontduiken.

  Je krijgt dan een virtuele rekening waar automatisch je belastingen, je huur en zorgverzekering vanaf geschreven wordt. Nooit meer wantbetalers! Je rijdt je boodschappenkar in de supermarkt door een poortje en piep! Het geld is afgeschreven. Heb je 2 flessen wijn in je kar, dan moet je er een terugleggen want alcoholisme kost onze overheid veel geld.

  Rij je over de A2 dan zie je op het einde een bord met de tekst: “heer Edjan, we hebben 300 Euro van uw rekening afgeschreven wegens overtreding van de maximumsnelheid.” Ziet u, niets dan voordelen. De overheid weet dan wát u koopt, wáar en wanneer en bij wie.

  De slavernij komt met rappe schreden naderbij en lijkt niet meer te stoppen.

  Like

 20. D. G. Neree // mei 12, 2016 om 11:50 //

  “Onder aanvoering van Duitsland en Oostenrijk is een heuse strijd gaande om het gebruik bankbiljetten niet verder te laten beperken. Brussel heeft liever dat zoveel mogelijk geldverkeer digitaal verloopt en heeft vooralsnog besloten om vanaf 2019 te stoppen met het drukken van het € 500 biljet.”
  https://slimbeleggen.com/duitsland-en-oostenrijk-beperkingen-cash-geld/119552/

  Like

 21. Wat je wel kan doen is fysiek goud kopen dus goud dat je echt in je handen hebt geen goud aandelen af rekening als het mis gaat ben je dat ook gewoon kwijt
  Het voordeel is goud blijft waarde vast en er kan geen negatieve rente op geheven worden
  Helaas kan de overheid de verkoop van goud verbieden dat is in Amerika al eens gebeurt

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s