Nieuw

Cultureelpareltje uit Gambia veroordeeld voor verkrachting, mishandeling en roofoverval – één jaar gevangenisstraf en mag blijven

Zweden – Een 21-jarige man uit Gambia werd verdacht van een gewapende overval van een tabakswinkel in een buitenwijk van Stockholm. In het strafrechtelijk onderzoek was een DNA-monster van de Gambiaan genomen. Zijn DNA kwam overeen met het DNA van de dader van een onopgeloste verkrachting van een vrouw in de zomer van 2012. De 21-jarige werd vrijgesproken voor de winkeloverval, maar werd veroordeeld voor de bijna vier jaar oude verkrachting. De “straf” van het gerechtshof kan worden gezien als een pure aanfluiting van het rechtssysteem. Een klap in het gezicht van etnische Zweden.

Op 1 februari van dit jaar werd in Fisksätra, in de gemeente Stockholm, een tabakswinkel beroofd. Een eenzame, gemaskerde dader bedreigde een winkelbediende met een pistool-achtig object. De medewerker van de winkel kreeg ook een harde klap in zijn gezicht. De overvaller kreeg het kassageld, ov- en telefoonkaarten, met een totale waarde van ongeveer 4000 euro.

De winkelbediende dacht dat hij de overvaller herkende, een jongeman die regelmatig  de winkel had bezocht. Hij slaagde erin om op Facebook het account van de dader te vinden, en was dus in staat om hem bij de politie aan te wijzen. Tijdens het lopende politieonderzoek werd van de vermeende overvaller een DNA-monster genomen. Dit bleek in overeenstemming te zijn met het DNA van de dader van een verkrachting die bijna vier jaar eerder had plaatsgevonden.

Op 25 juni werd een vrouw in Fisksätra aangevallen. De vrouw verklaarde dat een haar onbekende man haar van achteren aanviel, duwde haar op de grond en beging een vaginale gemeenschap. De man heeft tijdens de verkrachting de vrouw met de dood bedreigd. Toen de man klaar was met de verkrachting rukte hij een gouden halsketting van haar hals en nam het mee.

Baboucar-Mboge

Baboucar Mboge. Het cultureelpareltje uit Gambia veroordeeld voor verkrachting, mishandeling en roofoverval.

De 21-jarige Gambiaan ontkende tijdens de rechtszitting de roofoverval op de tabakswinkel. Het gerechtshof constateert dat er veel op duidt dat de 21-jarige schuldig is aan de overval, vooral het feit dat hij later aan de eigenaar aangeboden heeft de goederen die tijdens de overval zijn gestolen te vergoeden. Het moet, zoals de rechtbank in zijn arrest heeft geschreven, als zeer onwaarschijnlijk worden gezien dat een 21-jarige Gambiaan bereid is om de benadeelde eigenaar van de winkel de schade te betalen, tenzij hij zelf niet de dader van de overval is.

Maar de rechtbank kwam echter tot de conclusie dat dit niet een bewijs is dat de 21-jarige schuldig is aan de overval op de tabakswinkel. En werd voor deze aanklacht vrijgesproken.

Betreffende de verkrachting in 2012 erkende de 21-jarige Gambiaan dat hij geslachtsgemeenschap met de vrouw had, maar beweerde dat het ging om een vrijwillige seksuele gemeenschap van haar kant. Hij had deze vreemde vrouw op straat ontmoet. Ze moet toen hebben gezegd dat ze seks met hem wou hebben, waarop ze buiten op straat seksuele gemeenschap hadden. Het gerechtshof beoordeelde deze verklaring als ongeloofwaardig. Het gerechtshof is van mening dat het verhaal van het slachtoffer coherent en geloofwaardig is.

Afgelopen donderdag viel het oordeel. De rechtbank veroordeelde Baboucar Mboge, geboren 1995, staatsburger van Gambia, tot een gevangenisstraf van één jaar. Voor verkrachting, roofoverval, diverse mishandelingen die hij nog op zijn kerfstok had, en nog wat kleinere drugsdelicten.

Het openbaar ministerie ziet geen reden om te eisen dat de gevaarlijke Gambiaan naar zijn land van herkomst wordt gedeporteerd, ondanks de zware criminaliteit waar Baboucar Mboge zich schuldig aan heeft gemaakt. Waarschijnlijk omdat in Zweden “uitzonderlijke redenen” nodig zijn om een culturele crimineel naar zijn gat van herkomst terug te schoppen.

Bron:

http://avpixlat.info/2016/04/17/man-fran-gambia-domd-for-valdtakt-och-ran-slipper-utvisning/#more-175239

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Cultureelpareltje uit Gambia veroordeeld voor verkrachting, mishandeling en roofoverval – één jaar gevangenisstraf en mag blijven

  1. Nog meer applaus voor deze Turkse fascist, die gewoon minister kan worden in het verrotte Zweden.
    http://www.telegraaf.nl/buitenland/25625075/__Aftreden_na_kritiek_op_Israel__.html

    Like

  2. Deze:

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: