Nieuw

Wanhoop, uitputting, ontzetting, erbarmelijk, zelfmoordpogings. Asieldrammers moeten terug.

Volkskrant:

Tweede groep migranten naar Turkije, uitzettingen leiden tot wanhoop

Een tweede groep teruggezonden migranten is vrijdag met een veerboot aangekomen in Turkije. Aan boord zaten 45 mensen die door Griekenland zijn teruggestuurd, zoals is afgesproken met de Europese Unie. Sommige migranten proberen wanhopig te voorkomen dat ze worden uitgezet: op het Griekse eiland Lesbos heeft een Pakistaanse man geprobeerd zichzelf op te hangen en op Samos is donderdag een groep migranten uit een opvangcentrum gebroken.

Wel 45. Activisten sprongen in het water en zwommen de boot achterna in een poging die tegen te houden. In plaats van dat ze die helemaal mee lieten zwemmen werden ze uit het water gevist en niet gekielhaald maar naar een warm politiestationnetje gebracht.

HLN:

De uitzettingen leiden tot wanhoop bij migranten. “Als ze ons deporteren, plegen we zelfmoord”, zegt de Afghaanse Souob Nouri tegen The Guardian. “We gaan niet terug.” Woensdag probeerde een Pakistaanse man zichzelf in het registratiecentrum op Lesbos op te hangen aan een elektriciteitspaal. Hij werd tegengehouden door een andere migrant. Maandag probeerden twee Pakistanen die naar Turkije waren gebracht zelfmoord te plegen.

En terwijl het NOS journaal beweert dat er nauwelijks nog asielzoekers in Duitsland aankomen omdat de Balkanroute afgesloten is, wat diezelfde NOS altijd schandalig vond, lezen we in het hierboven aangehaalde stuk in de Volkskrant:

Ondertussen zijn er dit jaar in Duitsland al 181.405 asielaanvragen ingediend. Dat is 112 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldde vrijdag het ministerie van Binnenlandse Zaken in Berlijn.

Dat komt deels door de achterstand die vorig jaar is opgelopen, maar ondertussen staat er al weer een half miljoen potentiële overstekers klaar in Libië.

Hemeltergend, schrijnend en mensonterend zijn de omstandigheden waaronder de asielzoekers verblijven op Lesbos, weet Lex Runderkamp te vertellen. Om depressief van te worden. NOS:

“Je wordt hier de hele dag geconfronteerd met de ellende van vluchtelingen die opgesloten zitten in een kamp”, vertelt Lex. “Ze hebben geen idee wat er gaat gebeuren en zijn bang om teruggestuurd te worden.”

En even later:

“Als journalist is het mooi om te zien dat de situatie hier niet zwart-wit is, maar grijs”, zegt Lex. Hij vertelt een mooie anekdote over een Syriër die overdag in het kamp zit, en ’s avonds onder het hek van zijn kamp door klimt.

“Die kwam ik tegen in de hoofdstad”, zegt Lex. “In het restaurant waar ik zat te eten. Ik vroeg: ‘Zag ik jou niet achter het hek vandaag?’ Hij vertelde dat hij er af en toe tussenuit piept om wat te eten. Het is een rijke jongen, hij huurt zelfs een hotelkamer waar hij dan af en toe twee vrienden mee naartoe neemt. Kunnen ze even douchen, eten, en daarna weer het kamp in.”

45 asieleisers zijn er teruggestuurd vandaag terwijl er 50.000 in Griekenland verblijven en de route via Albanië naar Italië niet afgesloten is en je in Griekenland voor een paar duizend euro een vals Europees paspoort kan kopen en half Afrika in Libië staat te wachten om bij het eerste zonnestraaltje ook de oversteek te maken.

Er is maar één oplossing en dat is dat de marine zijn werk gaat doen. Kelder de bootjes van de indringers en de invasie houdt binnen twee weken op.

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7162 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Wanhoop, uitputting, ontzetting, erbarmelijk, zelfmoordpogings. Asieldrammers moeten terug.

 1. Tijl Uylenspiegel // april 9, 2016 om 01:40 //

  De oplossing zou zo simpel kunnen zijn dat weet jij, dat weet ik, dat weet iedereen met een iq. groter dan zijn schoenmaat. laat de marine doen waar de marine voor is opgericht, waarschuwingsschot voor de boeg en als ze niet terugkeren gericht schieten en binnen een dag is het afgelopen. Grensposten idem dito, waarschuwen en bij geen gehoor schieten.
  Dat werkt in Korea, dat werkt in Rusland en dat zou overal kunnen werken.
  Dankzij Frontex is het in Libië sterk af te raden om te gaan pootje baden, voor je het weet wordt je een marinevaartuig ingetrokken en naar Italië gebracht.

  Like

 2. En wacht maar af, binnen de korste tijd valt hier de media overheen met wat zijn we toch barbaars en wat is het toch zielig, die mensen gaan terug naar verschrikkelijke toestanden enz.
  Maar ze vergeten dat er in het MO zoveel landen zijn die niet in oorlogssituatie verkeren, dus dan daarheen.

  Like

 3. Roei ze uit, dat asieltuig, met alle middelen. Ik vergelijk die lieden met een schipbreukeling die op een balk drijft. De balk kan maar 1 persoon boven water houden. Bij 2 personen zinkt de balk en verdrinken ze allebei.. De 1e schipbreukeling duwt met geweld nr 2 weg die daarop verdrinkt. nr 1 wordt gered en is niet strafbaar. (zie jurisprudentie wvsr). De 1e schipbreukeling is Europa, waaronder nederland. Schipbreukeling nr.2 zijn de islamitische horden die ons nu overspoelen. Als het allemaal zo doorgaat, gaat heel Europa naar de bliksem. Dat is nou net de opzet van zulke smerige lieden als Timmermans, van de pvda (EU) , Stop de islamisering en steun de PVV in de strijd tegen het islamkwaad.

  Like

 4. Niks waarschuwingsschot van de marine. Direct raak en verzuipen die handel. Niks mis mee. Nu wordt ik onpasselijk van de verhalen op de tv, van marinemensen die trots vertellen hoeveel mensenlevens ze wel niet gered hebben. Ze vergeten dat de marine geen padvinderij is, met akela wij doen ons best, maar een drijvende moordmachine. Kennelijk hebben ze dat zelf nog niet in de gaten. Hoe meer van die gelukszoekers Europa niet bereieken, hoe beter het is.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: