Nieuw

Jihadisten gebruiken Oekraïne als gateway naar Europa

Oekraïne

Het conflict in Oekraïne is voor de meeste mensen in het Westen een conflict tussen de overheid in Kiev en de door Rusland gesteunde separatisten in het oosten van het land. De situatie op de grond in Oekraïne is echter vele malen complexer.

Olichargen

Er vechten aan de zijde van Oekraïne diverse bataljons mee die de overheid toestaat, maar niet per definitie onder controle heeft. Sommige van deze bataljons zijn opgericht en worden financieel ondersteund door rijke olichargen. Eén van deze olichargen is miljardair Ihor Kolomoisky, die geholpen heeft met het opzetten van de bataljons in Oekraïne.

Radicale islamisten

Naast de rechts-radicale groeperingen Right Sector en Azov Bataljon vechten er ook radicale islamitische groeperingen aan de zijde van Oekraïne, namelijk Dzokhar Dudayev Bataljon, Sheikh Mansour Bataljon en de Crimean Tartar militie.

Terrorismemonitor >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s