Nieuw

‘Bijna schandalig dat Nederland na FBI-tip niet op zoek ging naar broers El Bakraoui’

Nederland heeft volgens premier Rutte geen fouten gemaakt rond de Brusselse aanslagpleger Ibrahim El Bakraoui, die vorig jaar vanuit Turkije via Nederland de Europese Unie binnenkwam, en heeft op 16 maart bewust België niet ingelicht over FBI-info die de broers El Bakraoui op een terreurlijst plaatste. De oppositie was het niet met de premier eens.

Dat zei premier Mark Rutte dinsdagavond tijdens een debat in de Nederlandse Tweede Kamer over de aanslagen in Brussel.

Wel moeten er dingen beter, onder meer met de Turkse autoriteiten, zei hij.

“Op zichzelf valt Nederland niets te verwijten. Maar we moeten zaken aanscherpen, bijvoorbeeld in onze communicatie met Turkije”, aldus Rutte. Uit het contact met de Turken bleek bijvoorbeeld niet dat zij Ibrahim El Bakraoui als een mogelijke terrorist zagen.

En Turkije mag inderdaad iemand naar een derde land uitzetten. “Wat we wel kunnen afspreken is dat we het uitzetten van een niet-Nederlander niet accepteren zonder uitleg.”

In de strijd tegen terreur moeten ook de inlichtingen- en veiligheidsdiensten in de lidstaten van de Europese Unie beter met elkaar gaan samenwerken, zei de premier. De afgelopen tijd zijn er veel belangrijke stappen vooruit gezet, maar het kan beter.

Verder lezen bij Knack

Verslag debat afgelopen dinsdag

Doe mee met 8.262 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on ‘Bijna schandalig dat Nederland na FBI-tip niet op zoek ging naar broers El Bakraoui’

 1. Er zijn geen letterlijke grenzen maar zeker wel figuurlijke, hoe anders denken in de vormen van wij en zij in dit geval Nederland en Belgie. Nederland zal wel gedacht hebben dat het het pakkie an was van Belgie…………….. Lang leve de EU …DUH!

  Like

 2. Horatius // maart 30, 2016 om 10:47 //

  De harde waarheid is dat onze regering gewoon te bang is voor de gevolgen van effectieve maatregelen tegen de islamitische terreur die ook hier in Nederland kan toeslaan.

  De bevolking van de diverse moslimenclaves zullen dan de straat opgaan en daar zijn onze Overheden zeer beducht voor.
  Men verbergt zich daarom wijselijk (maar zeer naïef) achter de Mensenrechten en andere internationale verdragen die intussen hoognodig aan herziening toe zijn.

  We zijn in Staat van Oorlog tegen Zelfmoordterrorisme en dat is een fenomeen waartegen alleen onorthodoxe stappen enig effect zullen sorteren. De samenwerking tussen de inlichtingen- en veiligheidsdiensten binnen de EU is gewoon een lachertje en zal zeker op de korte termijn niet verbeteren. Turkije heeft een eigen agenda en saboteert openlijk en in het geniep alle afspraken omdat men verdomd goed weet dat een lidmaatschap binnen de EU er gewoon niet in zit.
  Een land wat te maken heeft met een burgeroorlog, censuur en bovendien steun verleent aan de IS maakt natuurlijk geen enkele kans en dat weet men binnenskamers maar al te goed.

  Vandaar dat men de vluchtelingenstroom gewoon in stand houdt met als doel totale chaos te veroorzaken in Europa. De Italiaanse Kustwacht werkt hier aan mee door ze op te pikken i.p.v. ze terug te sturen om ze vervolgens met wat documenten door te sluizen naar Duitsland, België en Nederland.

  Mocht er onverhoopt hier een aanslag plaatsvinden dan is men misschien bereid de Noodtoestand uit te roepen die het dan mogelijk zal maken iedere verdachte moslim te interneren in zwaar beveiligde kampementen.
  Tegenstanders van ongetwijfeld linkse signatuur zullen dan spreken over ‘concentratiekampen’ en het stilleggen van onze economie die het toch voornamelijk moet hebben van de tomeloze inzet van Marokkanen en Turken op de arbeidsmarkt.

  Die slag komen we ook wel weer te boven want de invasie vanuit Afrika zorgt voor nieuwe frisse en gemotiveerde krachten die deze idealisten naadloos kunnen vervangen.

  Al zal een zekere Geert Wilders daar wel anders over denken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: