Nieuw

Met de vrijhandel komt ook de Oekraïense plofkip

Volgens het ja-kamp in het referendum over het Europese associatieverdrag met Oekraïne zijn er veel kansen voor de handel. Maar de pluimveesector vreest de goedkope Oekraïense kip. Die mag voorlopig van lagere kwaliteit zijn.

In Vinnytsja, een regio in het westen van Oekraïne, staat de grootste kippenfabriek van Europa. Het is een grijsblauw complex op een terrein van honderdduizenden hectaren. Myronivsky Hliboproduct (MHP) heeft de hele kip keten in huis.

Het bedrijf herbergt een veevoerfabriek, een broederij, vleeskuikenschuren en slachthuizen. Het is de megastal die de Nederlandse consument zo verafschuwt.

MHP slacht jaarlijks zeker 332 miljoen kippen en het bedrijf wil de productie de komende jaren met 40 procent verhogen. Dan worden daar bijna evenveel kippen geslacht als in heel Nederland

Verder lezen via NRC

Doe mee met 8.273 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2099 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

2 Comments on Met de vrijhandel komt ook de Oekraïense plofkip

 1. “Met de vrijhandel komt ook de Oekraïense plofkip”

  En schaliegas en belastingontwijking en genetische gemodificeerd voedsel wat nergens in de EU geproduceerd mag worden, maar waar een specifieke uitzondering is gemaakt voor Oekraïne, zodat Monsanto eindelijk zijn spulletjes ook op de Europese markt kwijt kan.

  De jongens en meisjes van GroenLinks staan met hun vuistjes in de lucht te zwaaien van plezier.

  Like

 2. Kernenergie, schaliegas, kinderarbeid, GMO, plofkip en militaire operaties met corruptste land op het continent
  http://langleveeuropa.nl/2016/03/kernenergie-kinderarbeid-gmo-dierenmishandeling-plofkip-en-militaire-operaties-met-corruptste-land-op-het-continent/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: