Nieuw

In Vorst gedode man was wellicht kandidaat-zelfmoordterrorist

Mohamed Belkaïd, de Algerijn die dinsdag is doodgeschoten bij een politieactie in Vorst, was wellicht lid van de terreurgroep IS en zou zich hebben opgegeven als vrijwilliger voor een zelfmoordaanslag.

Dat blijkt uit een fiche die de VRT citeert. Het gaat om een van 22.000 gelekte fiches van nieuwkomers in het kalifaat, die eerder via Sky News wereldkundig werden. Zo’n fiche telt 23 vragen, van contactpersoon bij overlijden tot droomfunctie binnen Islamitische Staat.

Er werd al langer vermoed dat Mohamed Belkaïd iets te maken had met IS, maar er was verwarring omdat op een fiche van de veiligheidsdiensten vermeld stond dat hij geboren was op 9 juni 1980, terwijl dat eigenlijk 9 juli moest zijn. Mogelijk gaat het om een administratieve vergissing.

Knack

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.216 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2128 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on In Vorst gedode man was wellicht kandidaat-zelfmoordterrorist

  1. Vaak bij rampen en zogenaamde deskundigheid dat achteraf het hoe, wat en waarom onderzocht moet worden voor de nodige antwoorden terwijl je indien goed en degelijk huiswerk gemaakt de helft van het werk al gedaan is en ingevuld kan worden.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s