Nieuw

“Rijden met je bus, hoer!”

Zweden – Een buschauffeuse die werd bedreigd, uitgescholden, en de bus gevandaliseerd, vertelt over haar ervaring. De busrit die Anna reed was de laatste van de avond en ging tussen de twee meest multiculturele gebieden in Orebro – Brickebacken en Vivalla.

Het was voor Anna de eerste dag na haar  zomervakantie dat zij haar laatste rit voor die avond tussen Brickebacken en Vivalla reed. Op 23.47 begon de busreis naar Vivalla met “twee vriendelijke en rustige passagiers” die ze van een bushalte oppikte. Bij de volgende bushalte begon het gedonder.

Acht tot negen jongemannen stappen op de bus en vier van hun nemen niet de moeite om te betalen. Toen ze vroeg om te betalen en vertelde dat er betalingsopties zijn kreeg ze de opmerking “Rijden met je bus, hoer!” in haar gezicht gegooid.

Neemt contact op met de bus centrale

– Maar daar worden we elke week en elke dag voor uitgescholden, daar ben ik niet meer verbaasd van, zegt ze met een kalme en zakelijke stem.

Na een uitwisseling van woorden neemt Anja contact op met de bus centrale en vraagt om bewakers. Ze verklaart dat ze bij deze situatie nog niet bang was.

– Voor mij was dit nog steeds geen bedreiging, dus ik begon met de bus te rijden. Ik verklaarde door de microfoon dat ik bewaking had opgeroepen en degenen die niet betaald hebben dit nu moesten doen.

Anna krijgt daarna van de bus centrale het advies bij de volgende bushalte te stoppen en de zwartrijders een laatste kans geven om te betalen.

Werd boos

– Ik nam de microfoon weer aan mijn mond en vertelde ze dat dit laatste kans is om te betalen of anders de bus moeten verlaten, maar het vloeken en schelden ging door zonder te betalen. Toen begon ik beetje pissig te worden en realiseerde me dat ik geen bewakers nodig had maar de politie.

Via de  bus centrale wordt de politie opgeroepen, maar Anna krijgt nauwelijks tijd om de bus te stoppen of ze hoort het eerste raam aan diggelen gaan.

– Ik koos ervoor om snel van de bushalte te vertrekken om de politie die op weg was te ontmoeten.

Via de spiegels ziet ze dat de twee passagiers die eerder in de bus zijn gestapt vreselijk bang zijn met de situatie, en praat met ze door de microfoon. Ze zegt dat ze begrijpt dat ze bang zijn, maar niet wil stoppen voordat de politie is ontmoet. Gelijktijdig neemt ze waar dat het vooral twee personen zijn die zich schuldig maken aan de amok en vernieling, de rest van de Hunnen zit achter in de bus en houdt zich rustig.

De twee mannen blijven doorgaan met de ramen van de bus inslaan, één voor één. De rest van de cultuurpareltjes achterin de bus beginnen te schreeuwen dat de Zweedse hoer de bus moet stoppen, maar ze blijft doorrijden, in de hoop dat de politie op haar weg is. Plotseling ziet ze één van de amokmakers achter haar staan.

– Hij zegt: “Ik zal je vermoorden hoer”, en ik zie hoe hij zijn hand omhoog heft. Ongeveer op dat moment begon ik bang te worden. Voor mijn leven te vrezen.

De man gooit iets naar haar en verdwijnt naar achteren, en plotseling klinkt er alarm wat aangeeft dat iemand met contact is gekomen met de zekerheidsbescherming van een busdeur.

Ontmoet de politie – eindelijk

– Toen begreep ik dat iemand uit de bus wou ontsnappen en versnelde de snelheid van de bus.

Ze blijft ongenadig op volle snelheid alle bushaltes passeren, ook als een bendelid naar haar toekomt en vraagt om de bus te stoppen, en zegt “we zijn rustig nu, we stappen uit de bus”. Maar Anna is vast besloten om zo snel mogelijk met haar bus de politie te bereiken, en trapt wat extra op het gas om de politie te ontmoeten. Op de hoogte van de Engelse school in Öster staat de politie paraat.

De politie neemt de situatie over en Anna krijgt de mogelijkheid om zich bij de eerste twee passagiers te excuseren dat ze niet met haar busrit gestopt is.

Hoe voel je sindsdien?

– Ik voelde me prima. Totdat ik te horen kreeg dat de beveilingscamera op de bus niet werkte. Toen die in de bus naar voren kwam dacht ik dit is goed, nu weet ik zeker dat die op beeld is genomen. Die camera moet werken, als veiligheid voor mij. Ik werd aangeboden om een paar dagen rust te nemen van werk, doorbetaald. Maar dat wil ik niet. Dat voelt alsof ik toegeef aan de ellende.

Bron:

http://www.exponerat.net/kor-bussen-hora-fick-den-svenska-hotade-chaufforen-hora-fran-invandrarganget/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8670 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on “Rijden met je bus, hoer!”

 1. Greengo // maart 17, 2016 om 08:52 //

  Hulde aan deze Anna, buschauffeuse !! Wat een toestand … !! Aan het einde van de rit tot de ontdekking komen dat de veiligheidscamera’s NIET werkten …… Volledig absurd !! Gasten aan de poten hangen en met de kop door zo’n stroombad halen met iets meer volt erop dan voor die kippen. Al zal het me niet verbazen dat deze stroombadconstructie een alternatief in ontwikkeling is als alternatief voor de ooit gebruikte gaskamers … GVD!!
  Hoog tijd dat de OV controleurs weer terug worden ingevoerd, gewapend wel te verstaan.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // maart 17, 2016 om 11:03 //

  Geen idee hoe het in Zweden allemaal geregeld is, in Nederland heeft een chauffeur zowel in het stadsvervoer als in het streekvervoer een noodknop waardoor de centrale meeluistert wat er bezig is en die met spoed politieassistentie aan kan vragen, die aanvraag heeft dan een hoge prioriteit waardoor politieauto’s van verschillende locaties met spoed naar de bus worden gestuurd. Per situatie is het natuurlijk verschillend wat de beste optie is om te doen, maar hard doorrijden is altijd een slechte optie waar je niet alleen jezelf maar ook anderen mee in gevaar brengt. Beter is het de bus stil te zetten en de motor uit, het enige dat ze dan overblijft is de bus af te breken en daar hoef je als werknemer geen pijn in je buik van te krijgen. Maar dat is dan gezien vanuit de Nederlandse situatie, het kan zijn dat het in andere landen anders geregeld is. Of de camera al dan niet werkt had eerder opgemerkt moeten worden en is in feite van ondergeschikt belang en alleen een hulpmiddel bij de opsporing. Op het moment zelf is het enige dat telt de veiligheid van de werknemer en zijn passagiers.

  Like

 3. Ja ja Achteraf gezien had Eva nooit appels moeten plukken/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s