Nieuw

“Wij zijn bang” – na langdurige mishandeling op school schrijven kinderen brief aan het schoolhoofd

Hoi leraar, wij zijn bang om naar school te gaan, we willen niet in elkaar geslagen worden, zonder reden mishandeld. Waarom helpt niemand ons? De schoolwachten doen niets of zijn niet aanwezig. Jullie moeten je verantwoording nemen. Zodat we ons veilig kunnen voelen. Help ons.

Zweden – Steeds meer ouders houden hun kinderen thuis van de Centraal School in Kristianstad, omdat de kinderen mishandeld worden door de nieuw aangekomen allochtone leerlingen op school.
– Mijn kinderen zijn sinds woensdag thuis, ze voelen zich niet veilig op school, zegt een bezorgde moeder.

Kinderen worden geslagen, geschopt, en aan vernedering blootgesteld – zo ziet een dagelijkse schooldag eruit op de Central School in Kristianstad. De school moest in de afgelopen asielchaos een groot aantal nieuwe leerlingen opnemen en heeft twee klassen met voorbereidende lessen voor nieuwkomers.

– Mijn kinderen zijn sinds woensdag thuis, ze voelen zich niet veilig op school, ze zijn bang om naar school te gaan, ik ga ze niet dwingen, zegt Malin, moeder van twee jongetjes.

Het schoolhoofd en leerkrachten adviseren de Zweedse kinderen om “weg te lopen” als er gevechten of conflicten met allochtone kinderen dreigen, een remedie wat niet blijkt te werken.

– Als ze weglopen worden ze door deze bendes achtervolgd en vreselijk uitgescholden, met zeer vulgaire scheldwoorden voor kinderen in de tweede en derde klas, zegt Malin, die eraan toevoegt:

– Toen een van mijn jongens zei dat hij niet met immigranten wilde voetballen omdat ze vals spelen en naar benen schoppen, werd hij door twee van hen aangevallen, hij was onder het bloed voordat een leraar ingreep.

Niet alleen

Malin is niet de enige ouder die haar kinderen laat thuisblijven omdat ze zich niet veilig voelen op school. Madeleine is een andere bezorgde moeder die ook twee zoontjes heeft, die in de eerste en tweede klas van de school gaan. Die blijven ook thuis omdat ze bang zijn om naar school te gaan.

– Mijn kinderen zijn sinds vrijdag thuis, nadat hun beste vriend bijna was gewurgd op donderdag, zegt ze.

– Ze hebben van de zenuwen pijn in hun buik, mijn kleine jongetje van zeven jaar heeft overal blauwe plekken op zijn lichaam.

De schooldirectrice: “Heb begrip”

Malin en Madeleine maken duidelijk ze geen heksenjacht op school willen, het enige wat ze willen is dat alles weer goed komt. Bovendien zijn ze lang niet de enigen die de problemen zijn opgevallen. Afgelopen donderdag zijn de ouders van zeven gezinnen met schooldirectrice Annika Persson samengekomen om de problemen van de gewelddadige vluchtelingkinderen te bespreken.

In eerste instantie weigerde de schooldirectrice met de bezorgde ouders van de betrokken leerlingen te praten, maar naar een tijdje gaf ze toe en hield een ouderavond. Madeleine was daar ook bij aanwezig en overhandigde een brief aan de rector van haar twee zoontjes.

– De schooldirectrice vertelde ons tijdens de vergadering dat men begrip moet hebben voor deze situatie, omdat het oorlogsslachtoffers zijn, ze zijn geboren in vluchtelingenkampen en hebben traumatische achtergronden, zegt Madeleine en vervolgt:

– Toen heb ik vraagtekens gesteld bij de uitleg van de schooldirectrice, hoe moet ik het aan mijn kinderen uitleggen dat het goed is dat ze geslagen, geschopt en mishandeld worden, of verteld wordt dat ze naar huis moeten gaan en “de lul van je vader neuken”, dat we begrip en medelijden moeten tonen omdat ze uit een oorlogsgebied komen? Ik begrijp niet hoe ik dit moet verklaren aan mijn kinderen.

Zweedse schoolkinderen zijn in de minderheid

Tijdens de bijeenkomst met de schooldirectrice kregen de ouders te horen dat 90 tot 95 procent van de leerlingen op school van buitenlandse afkomst zijn.

– Onze kinderen zijn een minderheid geworden en het schoolbestuur verklaart dat dit de aanleiding is waarom het wanordelijk is op school, zegt Malin.

– Ze verwijt het niet aan de agressieve allochtone kinderen, maar dat er sprake is van een gebrek aan communicatie tussen kinderen. Er zijn culturele verschillen en taalproblemen, de kinderen begrijpen elkaar niet, en dan gebruiken ze vuisten om van zich laten horen.

De wet overtreden of niet

Madeleine weet nog niet wat ze moet doen op maandag, haar kinderen thuis laten blijven of naar school sturen, om aan meer geweld bloot te stellen.

– Ik ben bang van wel. Ik kan het me niet veroorloven om thuis te blijven van werk, ik weet nog niet wat ik maandag ga doen, zegt ze, en voegt eraan toe:

– Misschien dat ik mijn moeder vraag om op de kinderen te letten.

Malin heeft het beter getroffen. Die is op zoek gegaan naar een nieuwe lagere school en heeft het gevonden, ondanks dat tegenwoordig alle scholen in Zweden propvol zitten.

– Ik vertelde de schooldirectrice tijdens de vergadering dat ik nog steeds niet in staat was om mijn kinderen met een veilig gevoel naar haar school te sturen. Toen werd ze geweldig boos en schreeuwde tegen mij: “U moet uw kinderen aanstaande maandag naar mijn school sturen! Anders breekt u de wet!”, zegt Malin.

– Maar we hebben gelukkig een nieuwe school gevonden, en aanstaande maandag zijn mijn kinderen daar welkom.

De schooldirectrice wil niet reageren

Fria Tider heeft afgelopen zaterdag telefonisch contact gezocht met hoofddirectrice van de Centraal School in Kristianstad, Annika Persson, om commentaar te geven op het geweld op haar school, helaas weigert ze antwoord te geven.

– Ik verzoek u maandag met mij contact op te nemen als ik weer in dienst ben, zegt ze.

Bron:

http://www.friatider.se/centralskolan-kristianstad-hot-elever

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8623 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on “Wij zijn bang” – na langdurige mishandeling op school schrijven kinderen brief aan het schoolhoofd

 1. Tijl Uylenspiegel // maart 13, 2016 om 03:39 //

  Dat is een afschuwelijk probleem. Zoals bij het oplossen van problemen noodzakelijk is moet je eerst de oorzaak (oorzaken) inventariseren. Probleem 1 is natuurlijk de massale instroom van mensen uit een totaal andere cultuur, maar dat probleem wordt op de hielen gezeten door Probleem 2, de “moderne” manier van lesgeven en de verhouding leraar/leerling. De autoritaire manier van lesgeven van vroeger is overboord gezet en dat is overhaast en ondoordacht ingevoerd. Zelfs het geven van een corrigerende tik door ouders is al in de ban gedaan en de onvermijdelijke gevolgen zou iedereen kunnen zien met ogen in zijn hoofd.
  Tel daarbij de kinderen afkomstig uit Arabische landen (die juist extreem autoritair zijn) en de onoplosbaarheid van dit probleem wordt duidelijk. Dat botst en dat gaat op deze manier alleen maar erger worden. (sprak hij pessimistisch 😉 )

  Like

 2. De ouders hoeven hun kind maar een ding uit te leggen:
  We zijn bezet, en dat is het nieuwe masterrace.

  Like

 3. ‘– Toen heb ik vraagtekens gesteld bij de uitleg van de schooldirectrice, hoe moet ik het aan mijn kinderen uitleggen dat het goed is dat ze geslagen, geschopt en mishandeld worden, of verteld wordt dat ze naar huis moeten gaan en “de lul van je vader neuken”, dat we begrip en medelijden moeten tonen omdat ze uit een oorlogsgebied komen? Ik begrijp niet hoe ik dit moet verklaren aan mijn kinderen.’

  Valt nog mee dat ze niet is uitgescholden voor racist. of opgepakt door de gestapo wegens ‘haatzaaien’. Want zo kan links die brief wel uitleggen? Als ‘haatzaaien’ jegens het nieuwe masterrace he?

  Like

 4. Schoolweigeren gaat nog eens heel groot worden.

  Waarom zouden ouders hun kinderen blootstellen aan geweld en intimidatie en staatpropaganda, terwijl ze op school letterlijk NIETS nuttigs leren wat van toepassing is op de echte wereld, nadat ze lezen geleerd hebben.

  Iedereen kan zijn kind zelf leren lezen. Waarom zou je een kind nog naar school sturen. Omdat het gratis kinderopvang is? Die niet langer veilig is?: Waar je kind word gehersenspoeld? En weinig tot niets nuttigs leert?

  School is een soort kindergevangenis: je hebt niets gedaan, en moet toch elke dag tussen de idioten je tijd volmaken, ‘want zo is het systeem’?

  Zet de stof online, en laat de kinderen thuis leren. Het enige grote nadeel is dat je er dan zelf bij moet blijven. Maar je zou het natuurlijk ook enigszins kunnen organiseren. In principe hoeft maar een muts uit de straat een ‘school/dag opvang’ te hebben van 9 tot 18 uur. Of je kan het regelen ‘met je hele familie’, als die groot genoeg is. Of je kan (als je poen genoeg hebt) een priveleraar inhuren ofzo.

  Maar in principe moet ieder jochie uit een arm millieu met een internetverbinding ‘alle stof’ kunnen zien die er op scholen te leren valt, en zich ‘hopla’ zelf een titel leren.

  De computerindustrie werkt bevrijdend. Universiteitstitels, daar word om gelachen: zit je tien, 15 jaar van je leven computertalen te leren tot in detail: DIE NIEMAND MEER GEBRUIKT…. en dat terwijl je op straat, met je vingertjes en je oogjes en je hersentjes, meer centjes kan verdienen als de leraar op school. School dropout is zowat verplicht voor computernerds. Die moeten op een moment wakker worden en beseffen: dit is shit. School, is shit. Ik stap eruit en ga centjes verdienen met echt werk: prutsen aan computers. School, is voor domme mensen. Slimme mensen leren zichzelf. Via het internet. ALLES.

  Peter Griffin: ‘No! I Refuse to take this freaking test!’
  Examinator: ‘Excellent: you are the first to stand up to this insane system, and that, THAT WAS the test’

  Like

 5. EN JA DAT KOMT OF IS HIER IN NEDERLAND OOK AL WIE DISCRIMINEERT ER NU EIGENLIJK ?

  Liked by 1 persoon

 6. Mushroom // maart 13, 2016 om 13:22 //

  Europeanen hebben andere leiders en andere koers nodig…

  Het enige wat de Europeanen nog kunnen doen is het zo snel mogelijk aanstellen van andere leiders, die onmiddellijk de grenzen sluiten, het overgrote deel van de migranten terugsturen (zodat er ruimte komt en blijft voor de paar procent echte vluchtelingen), de islamisering van Europa onmiddellijk stoppen en de islam tot een staatsvijandige totalitaire ideologie verklaren, de Europese Unie en eurozone in zijn huidige vorm opheffen en terugkeren naar een vrijwillig samenwerkingsverband, en de door Amerika aangestoken vijandigheid richting Rusland omkeren in toenadering en daarna vriendschap en samenwerking.

  Maar of ‘onze’ leiders en die in Brussel het zover zullen laten komen? Gezien de almaar erger wordende manipulatie en leugens in de massamedia valt te vrezen dat de meeste mensen pas wakker worden zodra de eerste explosies ook hun steden en dorpen in vuur en vlam zetten.

  Like

 7. trebor2110 // maart 13, 2016 om 16:15 //

  , of verteld wordt dat ze naar huis moeten gaan en “de lul van je vader neuken”,

  t is weer een nieuwe meestal gaan ze naar je huis om je moeder te neuken .

  Like

 8. Stuur je kinderen naar krav maga, de effectieve Israelische self defense tactics. Het is makkelijk te leren en moslims gaan er uiteraard met een boog omheen. Eens kijken of dit dan nog gebeurt. Ik kan je verzekeren van niet. Er gaan dan heel wat klappen vallen. Dan bene je niet bang meer. Geloof me.

  Like

 9. hoeperdepoep // oktober 17, 2018 om 01:57 //

  ik zou mn kinderen lekker thuis laten aan school heb je sowieso niks meer de helft ben je vergeten op oudere leeftijd ik zou mijn kinderen nooit aan zulke dingen blootstellen !!!!

  Like

 10. hoeperdepoep // oktober 17, 2018 om 01:59 //

  we don,t need no education!

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. “Wij zijn bang” – na langdurige mishandeling op school schrijven kinderen brief aan het schoolhoofd | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s