Nieuw

Zweden worden gedwongen in tuinhuisjes te wonen terwijl de gemeente Uppsala duizenden nieuwe woningen bouwt voor asielzoekers

In de gemeente Uppsala worden op dit moment in razendsnel tempo 1.000 nieuwe woningen gebouwd om de asielinstroom te verwerken, volgens de richtlijnen van de Zweedse overheid. Tegelijkertijd zijn autochtone Zweden gedwongen in tuinhuisjes te wonen, willen ze niet op straat slapen, rapporteert SVT (Zweedse staatszender).

In Upsalla krijgen asielmigranten met een permanente verblijfsvergunning hun woningen door de gemeente”toegewezen” en gaan voor in in alle woningwachtrijen, in overeenkomst met een besluit van de Zweedse regering. Tegelijkertijd is er een gemeentelijk actieplan in werking, voor het huisvesten van asielzoekers en vluchtelingen, waar een belastingbetaler gefinancierd project voor 2.000 woningen de kosten gaat ophoesten. Het doel is tussen 2016 en 2019 elk jaar 500 woningen te bouwen, de status van het project wordt in het actieplan met rode letters als “Prioriteit” aangeduid.

Maar niet alle mensen hebben dezelfde prioriteit in Upsalla. Voor een autochtone Zweed duurt het tussen de vijf en vijftien jaar wachttijd voordat die een huurwoning krijgt aangeboden, met een huurprijs van 9.200 kronen (1.000 euro), voor een doodgewone twee-kamer appartement, vermeldt SVT.

SVT heeft Andreas Glandberger, 43, geïnterviewd. Die zich niet de huurprijzen kan veroorloven die voor niet-asielzoekers gelden. Daarom woont hij al zes maanden in een tuinhuisje van 14 vierkante meter, wat hij deelt met zijn 15-jarige zoon.

Bij de huurvereniging Uppsalahem werd Andreas afgewezen, omdat hij slechts een jaar wachttijd had in de wachtrij. Maar zelfs als hij vooraan in wachtrij had gestaan was het tevergeefs geweest, het is voor hem financieel onmogelijk om 1.000 euro per maand voor een onderdak op tafel te leggen.

Maar niet iedereen heeft daar moeite mee. Een asielzoeker met drie kinderen die in een huurwoning van 85 vierkante meter verblijft, krijgt elke maand gratis een sociale Zweedse financiële injectie:

700 euro voor huisvestingskosten
350 euro voor aanvullende huishoudkosten
400 euro kinderbijslag
425 euro aanvullende financiële ondersteun
550 euro huursubsidie

= 2 425 euro per maand, belastingvrij.

Bron:

http://www.friatider.se/svenskar-tvingas-dela-friggebod-n-r-uppsala-bygger-1000-l-genheter-t-invandrare

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.166 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8168 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on Zweden worden gedwongen in tuinhuisjes te wonen terwijl de gemeente Uppsala duizenden nieuwe woningen bouwt voor asielzoekers

 1. En ze verwachten dat de Zweden vreedzaam toe blijven kijken?

  Like

 2. Voorlopig nog wel. Bij mij in de straat is nog steeds niet de revolutie uitgebroken. Hoe hard ik ook mijn best doe.

  Like

 3. Ikea?

  Like

 4. MoslimMolen // maart 10, 2016 om 12:18 //

  Dan moeten die lijpo’s maar een andere keus maken in het stemhok!

  Like

 5. Ik vraag mij af van hoe diegene en/of groep die dit tot stand heeft gebracht, die alle immigranten gratis deze levensstandaard geven. Hoe zij dit op langere termijn gaan zien. Want je kunt niet verwachten dat deze immigranten ooit weg zouden gaan en dat de onkosten elk jaar hoger zullen worden en ook steeds meer immigranten van dit aanbod gebruik willen maken, zolang het gratis is voor hen. Dit is gewoon je land en alle eigen opgebouwde voorzieningen weggeven aan deze immigranten, die nooit eigenlijk zullen gaan bijdrage aan de gemeenschap om deze voorzieningen in stand te kunnen houden. Op een gegeven moment is de pot leeg en dan? Er zal dan geen geld meer zijn voor de (gehele) gemeenschap om deze te kunnen onderhouden, laat staan voor de volgende generatie. Is het besef van deze groep dan zo kortzichtig of willen ze echt dat iedere oorspronkelijke Zweed uiteindelijk zijn land ontvlucht om nog enigszins normaal te kunnen leven. Een andere optie is er niet op langere termijn. De immigranten zijn ook niet in staat om zelf dit land te kunnen onderhouden, want als zij hun ideologie boven alles stellen, dan een manier om geld en de kennis te renderen om te kunnen overleven in Zweden. Dus als de potten leeg zijn, zullen zij pas weg trekken naar andere honing potten van die landen.

  Like

 6. “Op een gegeven moment is de pot leeg en dan?”

  Anarchie en Madmax gaan. Waar ik al lange tijd naar uit zie. Mijn toekomstwereld. Hopelijk komt het niet te laat. Ik word er niet jonger op.

  Like

 7. Shelikov // oktober 1, 2018 om 16:11 //

  In Nederig-land idem. Hersenlozen die altijd maar weer rood dan wel groen stemmen zijn kennelijk masochistisch.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Zweden worden gedwongen in tuinhuisjes te wonen, terwijl de gemeente Uppsala duizenden nieuwe woningen bouwt voor asielzoekers | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s