Nieuw

Tien Yezidi’s verdronken op zee, overlevenden gevangen gezet in Turkije. Dit ook gemist bij de mainstream media?

Acht Yezidi’s die probeerden van Turkije naar Griekenland te vluchten werden gered door Turkse troepen, althans dat dachten ze, ze werden namelijk gevangen gezet en opgesloten voor meerdere dagen. Tien andere Yezidi’s, onder wie een baby, verdronken tijdens hun vluchtpoging.
.

Volgens Renanah Goldhar, een van de oprichters van de Canadese joden en Vrienden van de Yezidi’s, is een schip met hierop een viertal Yezidi families vergaan in het midden van de Egeïsche Zee, gedeelte van de Middellandse zee tussen Griekenland en Turkije, op 31 januari van dit jaar. Terwijl ze proberen om Turkije te ontvluchten om Europa te bereiken zijn tien Yezidi’s, met onder hen een 1,5 jaar oude baby, verdronken op zee. Turkije wist 8 Yezidi’s te redden die vervolgens gevangen genomen werden en opgesloten werden voor meerdere dagen. Volgens diverse rapporten, werden ze na 2 of 3 dagen weer vrijgelaten. Alle van de Yezidi’s die werden gevangen genomen of het leven lieten op zee zijn verwant aan Hayder Essw, een Yezidi activist die momenteel in Ontario woont.

“De vier Yezidi families kwamen uit Irak naar Turkije waar vandaan ze verder zouden vluchten naar Griekenland om van daaruit verder Europa in te trekken, maar helaas is ze dit niet gelukt,” aldus Goldhar. “Zij verlieten Irak omdat hun dorp Barbira op slechts een 5-minuten rijden van de terroristen van “islamitische staat” vandaan lag. Ze konden niet blijven in hun dorp omdat er daar geen enkele bescherming voor hen was.” Ze durfden ook niet in Turkije te blijven aangezien ze niet veilig zijn in een islamitisch land.

In Irak werden deze gezinnen gedwongen om te verblijven in Barbira en dit is mede te wijten aan het feit dat de Koerdische autoriteiten Yezidi’s van wie de huizen nog niet vernietigd zijn door isis en waarvan de dorpen nog niet onder isis controle zijn en in hun dorpen voedselhulp nog mogelijk is niet kunnen opvangen aangezien ze hier eenvoudigweg de middelen niet voor hebben. Opgemerkt dient te worden dat 430.000 Yezidi’s in Irak en Turkije leven in ellende en honger dit als gevolg van de vrijwel constante aanvallen van isis. De KRG overheid beschikt niet over de middelen om te zorgen voor elk van hen en dit is weer te wijten aan het feit dat de centrale regering in Bagdad heeft gesneden in hun budget onder Iraanse druk.

Dientengevolge zijn ook de peshmerga niet betaald de laatste 4 maanden. Als gevolg van deze realiteit heeft de KRG alleen de middelen om Yezidi’s waarvan dorpen en huizen zijn vernietigd en dorpen ingenomen zijn door isis in hun vluchtelingenkampen op te vangen. Echter vanwege de nabijheid van isis in de buurt van Barbira voelde Essw’s familie zich niet meer veilig en dit verklaarde hun gevaarlijke reis uit Irak. Volgens Mirza Ismail, voorzitter van de Yezidi Human Rights Organization, “De Yezidi’s zijn zo wanhopig en vluchten naar Europa omdat ze niet veilig zijn in elke plaats die wordt bestuurd door moslims.” Het moet worden opgemerkt dat in het dorp Kocho Shingal  1800 Yezidi’s werden aangevallen in 2014. Ondanks de pleidooien van Mirza Ismail en andere Yezidi leiders in die tijd kwam geen hulp voor hen. Alle mannen werden onthoofd en de vrouwen werden verkocht als seksslavin. Yezidi vrouwen en meisjes, sommigen van hen niet ouder dan negen jaar, worden meerdere keren per dag verkracht en ze worden als vee verkocht en weer opnieuw verkocht als seksslavin.

Het tragische lot van de Yezidi’s is niet prominent in het nieuws. Velen Yezidi’s willen Irak zo snel mogelijk samen met hun familie verlaten. Een voorbeeld van zo’n verhaal is dat van Zeri die opgroeide in de stad Qahtaniya. Volgens Goldhar was Zeri pas een jaar getrouwd met Adnan, haar man toen isis naar haar dorp kwam in augustus 2014: “Het 19-jarige meisje woonde samen met haar man bij zijn familie. De man was niet thuis. Hij werkte in Erbil. De isis terroristen vertelde de mannen dat ze zich moeten bekeren tot de islam of sterven. De mannen zeiden: ‘Wij zullen onze eigen religie niet in de steek laten. Vervolgens werden de 12 mannen uit de familie koelbloedig vermoord, waaronder haar schoonvader en zijn broers. De vrouwen werden gevangen genomen. ”

Zeri werd meegenomen naar een slavenmarkt om te worden verkocht, maar ze had haar mobiel nog bij haar en slaagde ze erin om haar man te bellen Adnan zei “Ze vertelde me dat ze nooit zou toestaan ​​dat een andere man haar aan zou raken en dat ze zichzelf dan zou doden. Ze sneed haar keel door. Het isis tuig plaatste de foto van haar lichaam op het internet. Adnan woont nu in een kamp voor ontheemden, waar de Yezidi’s worden misbruikt door de islamitische autoriteiten in het kamp. Veel meisjes hebben zelfmoord gepleegd in plaats van te worden verkracht. Sjaals werden verbannen uit de verblijven van de meisjes en vrouwen aangezien er te veel meisjes die voor de slavernij gehouden werden door isis er voor  hebben gekozen om zelfmoord te plegen door zichzelf op te hangen aan hun sjaal.” Negentien andere Yezidi meisjes werden levend verbrand door isis voor het weigeren om seksuele relaties met jihadisten te hebben en omdat ze zich niet wilden bekeren tot de islam.

Een andere Yezidi vrouw die probeerde te ontsnappen naar Mount Sinjar met haar familie werd gevangen genomen door isis. Deze vertelde de mannen die bij haar waren om ofwel te bekeren tot de islam of te sterven. Ze kozen allemaal voor de dood en werden vermoord: “Ze werden gedood voor haar ogen en voor de ogen van haar 1,5 jaar oude zoontje en de andere vrouwelijke familieleden. De lichamen werden achtergelaten op de grond. De vrouwen werden gevangen genomen. Zij scheidden haar en haar zoon van de andere vrouwen uit hun familie. Ze werd verkocht en tot slaaf gemaakt door isis. Ze trainden haar zoon en maakte van hem een zelfmoordterrorist. Ze werd opgesloten in een kamer en is er op een nacht in geslaagd om de deur te openen en te ontsnappen. Ze liep tot 04:00 in de ochtend tot ze een man tegenkwam. Ze probeerde zich te verbergen, maar er was nergens een plek om je te verbergen.”

De man zag de Yezidi vrouw en vroeg haar waarom ze het haar niet bedekt had en zei dat isis haar zou vermoorden als ze haar zagen rondlopen op deze manier. Ze legde de man uit dat ze een Yezidi slaaf was. “Hij had medelijden met haar en nam haar mee naar zijn familie en bracht haar door de isis checkpoints door te beweren dat ze een familielid van hem was die erg ziek was en snel medische zorg nodig had. Hij had 2 of 3 dochters en behandelde haar alsof ze ook één van zijn eigen dochters was voor een periode van enkele weken, totdat hij in staat was om haar veilig langs de isis grensposten te brengen. Ze verblijft nu in een dorp in de buurt van Dabook.”

Volgens journalist Doris Strub Epstein, “Recente rapporten van de Amerikaanse sub-commissie buitenlandse zaken en Washington’s Holocaust Memorial Museum geven dat aan wat reeds pijnlijk duidelijk is. Sinds anderhalf jaar worden de Yezidi mensen geconfronteerd met genocide en slavernij uitgevoerd door isis. Dit terwijl de internationale gemeenschap, de VN en de media een oogje dichtknijpen. De liberale Canadese regering deed een verkiezingsbelofte om 25.000 Syrische migranten op te vangen maar ze blijven de doelstellingen van het isis regiem om een genocide uit te voeren op alle anders denkende negeren. Een genocide op de niet-islamitische minderheden, waaronder christenen, Baha’i, Mandeeërs, en met de Yezidi mensen aan de top van de lijst. Deze bedreigde mensen hebben nergens meer hoop op en ze zijn wanhopig. Ze worden vervolgd binnen en buiten de vluchtelingenkampen in Irak en Turkije.”

Deze mensen zouden hier in opvangcentra moeten verblijven en niet de daders van deze genocide in uitvoering. De bedreigde gezinnen zouden opvang moet krijgen binnen onze landsgrenzen en niet de islamitische volgers van de pedofiele nep profeet zonder vrede. (opmerking Bolo)

Mark Vandermaas, oprichter van “Israël Truth Week” en een voormalig soldaat in het Canadese leger, verklaarde: “We moeten het enige juiste doen. Yezidi’s vormen geen veiligheidsrisico’s. Ze hebben geen probleem om zich aan te passen en ze willen daadwerkelijk integreren in de Canadese samenleving. Onze regering moet wakker worden en iets voor de Yezidi’s en christenen doen voordat het te laat is. Eerst kwamen ze voor de Yezidi’s en dan zullen ze voor ons komen.”

Artikel van Rachel Avraham voor Jerusalem Online
Vrije vertaling door Bolo 

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2102 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

10 Comments on Tien Yezidi’s verdronken op zee, overlevenden gevangen gezet in Turkije. Dit ook gemist bij de mainstream media?

 1. Rutte en Merkel collaboreren met de turkse fascisten.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // februari 11, 2016 om 01:05 //

  Als men zich in Nederland zou inspannen voor deze mensen dan zou ik daar vierkant achter staan, werkelijke oorlogsvluchtelingen zou ik best bereid zijn op te vangen, maar wat hier komt is geen vluchteling, althans niet voor oorlog, en vluchten voor armoede mag dan misschien begrijpelijk zijn, maar dan moet je toch echt binnen je eigen regio blijven. Klop maar aan bij je geloofsgenoten, en succes daarmee.

  Like

 3. Wij kunnen als Europa GEEN 430.000 Yezidi’s opvangen, en dat moeten we ook niet willen.

  Like

 4. polderboy // februari 11, 2016 om 11:53 //

  Er wonen ook nogal veel Yezidi’s in en rond Aleppo, of wat daar nog van leeft. Die zullen best heel erg goed gemotiveerd zijn om de bevrijders van Assad daar een handje te helpen. Dat is, nu ze in die door Erdogan en ons gesteunde “rebellen democratie” een tijdje hebben mogen leven.
  Overigens begrijp ik best wel dat Erdogan inmiddels zelfs tegen de UN staat te loeien dat er nu wel onmiddellijk een safe zone moet komen:
  http://hosted.ap.org/dynamic/stories/S/SYRIA_THE_LATEST?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2016-02-11-05-14-51
  Toen die plotseling door hem gesteunde soennitische rebellen radicaliseerden, die de boel zuiverden op beestachtige wijze, pardon, een democratie stichten, leek Erdogan absoluut geen haast te hebben met een safe zone?

  Raar eigenlijk?

  Like

 5. polderboy // februari 11, 2016 om 14:16 //

  Ondertussen, om zijn woorden kracht bij te zetten, dreigt Erdogan, als de Russen, Assad, de Koerden, Yezidi’s, christenen, sjiieten, en nog wat aanhang niet onmiddellijk stoppen met terugnemen van Aleppo als onderdeel van Syrië, nog eens 600.000 vluchtelingen extra de EU in te sturen:
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/turkey/12151701/Turkey-threatens-to-open-the-gates-and-send-refugees-to-Europe.html

  Nu zal het die Russen geen moer uitmaken hoeveel vluchtelingen Erdogan de EU in gaat sturen. M.a.w. de EU moet Assad en de Russen stoppen met de inname van Aleppo.
  Erdogan eist van de EU dus dat ze de Russen de oorlog te verklaren.

  Als de EU dat doet, dan houdt Erdogan die batch van 600.000 vluchtelingen onder zich. Zo niet, dan zet hij de poorten wagenwijd open. Hij heeft momenteel een aardige verzameling opgebouwd van 2 miljoen vluchtelingen. Maar hij kan daarnaast de Koerden in Turkije het leven zo zuur maken, dat ook die met een paar miljoen op de vlucht staan. En als hij de NAVO en Rusland een derde wereldoorlog heeft in gemanoeuvreerd, dan kan ISIS ondertussen ook nog wel een paar miljoen vluchtelingen voor hem bij elkaar schrapen, die hij dan ook nog de EU in stuurt, want dat zal hij echt niet laten.

  Zal Sultan Erdogan’s grote droom, om de christelijke naties in een elkaar vernietigende oorlog te drijven, bewaarheid worden of niet?

  Like

 6. Turkse fascistenleider dreigt Europa met nog meer asielparakieten te overstromen:
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2016/02/erdogan_poort_naar_eu_kan_open.html
  Mehmet Rutte en Aysel Mekel vinden alles goed, als Europa maar kapot gaat.

  Like

 7. polderboy // februari 12, 2016 om 09:31 //

  @ Bert 15:20
  Gewoon dokken is ook goed, lees ik net.
  Nu die Turken in de gaten krijgen dat Timmermans 3 miljard voor ze aan het pinnen is, roepen ze dat ze toch iets meer dan 8 miljard hebben uitgegeven, namelijk 35 miljard:
  http://www.todayszaman.com/national_davutoglu-says-turkey-spent-up-to-35-billion-on-syrians_412050.html
  Duidelijk wat onze keuze is: of we moeten die 1000 Turken van de Free Syrian Army meehelpen Aleppo onder Turks soennitisch bestuur veilig te stellen door een oorlog tegen de Russen te beginnen, of we krijgen die batch van 600.000 immigranten voor onze kiezen, of anders wordt het toch effe heel, heel wat meer dokken dan die 3 miljard die Timmermans nu in die sporttassen stopt.

  Gelukkig schijnt het probleem bij de radicale islam te zitten. Die Turken zijn gelukkig maar erg gematigde veeleisende Mohammedanen: die onderhandelen alleen maar volgens oude maffia tradities.

  Like

 8. polderboy // februari 12, 2016 om 13:32 //

  Ondertussen gaat het goed in Syrië. Ze tiefen Nusra eruit daar in het Noorden, Ahrar Al-Sham, ISIS en de Turken.
  http://sputniknews.com/middleeast/20160212/1034628149/syria-azaz-sdf-operation.html?
  Logisch dat Erdogan piswoest is.

  De Franse socialist Hollande, die inmiddels de Groenen ook in zijn kabinet heeft zitten, heeft zijn minister echter opdracht gegeven de Koerdisch democratische PYD te boycotten bij de vredesonderhandelingen m.b.t. Syrië:
  http://english.cntv.cn/2016/01/28/VIDEe4MLPplhjpO9kjFgHmON160128.shtml

  Vanwaar die grote meegaandheid van de socialisten en Groenen, als het aankomt op kiezen voor fascistoïde islamisten boven democraten?
  “As the world’s fourth largest arms exporter (behind the United States, Russia, and China), France sold nearly double the amount of arms in the first five months of 2015 (more than $16 billion) than in all of 2014. From 2010 to 2014, 38 percent of French arms exports went to the Middle East, making it the most important region for the country’s arms industry”
  http://www.nationalinterest.org/feature/france-saudi-arabias-new-arms-dealer-13533

  Duidelijk, beetje krijsen tegen zogenaamde extreem rechtse “fascisten” en “Nazi’s” in Frankrijk zelf, en in de EU veel ouwehoeren over mensenrechten, maar als het erop aankomt is het gewoon bukken voor en zakkenvullen bij de despoten met de meeste poen bij die Groenen en socialisten.

  Omdat het van die integere Robin Hood’s zijn, die de mensenrechten zo hoog in het vaandel hebben staan, hoef je dus ook niet meer op ze te stemmen, laat staan wat een zootje ze er verder van maken, met dat multi culti gelul en dat Schengen gejengel.

  Like

 9. @Polderboy, wonderlijk dat de socialist Hollande ( kan ie zijn naam niet veranderen in Marocco ) de socialistische PYD terroristisch noemt.
  Rare jongens die socialisten, om maar eens een bekende Galliër aan te halen.

  Like

 10. polderboy // februari 12, 2016 om 23:46 //

  @Bert 16:11
  Nou, Hollande noemt de PYD niet direct terroristen, maar hij geeft wel blijk ervan het met Erdogan eens te zijn, die ze terroristen noemt.
  Een paar arme PYD Koerden valt gewoon weinig aan te verdienen. Rijke olie despoten, die miljarden uitgeven aan Franse socialistische wapens in die golfstaten des te meer.

  Want hoor je ze hier over Yemen? Hier hebben ze het over 537.000 kinderen die zwaar ondervoed zijn, en 1.3 miljoen kinderen die redelijk erg ondervoed zijn.
  http://www.reuters.com/article/us-yemen-security-children-idUSKCN0SA28W20151016
  Maar ja, de rijke soennitische despoten, die ook graag wapens kopen in Frankrijk, voeren daar een oorlogje tegen die straatarme lui, en die mogen dat want ze hebben geld. Dus hedendaagse socialisten zijn niet anders dan Verhofstadt of Rutte, waarvan het motto “mag ik effe vange” is. Laten ze dan ophouden met de nobele ridders uit te hangen, want het is toch een zootje.

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. DOORGEEFLUIK (14) | voorzieners
 2. Tien Yezidi’s verdronken op zee, overlevenden gevangengezet in Turkije. Dit ook gemist bij de mainstream media? | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: