Nieuw

Pegida als ratten in de door Van der Laan vooropgezette val van zijn SturmAbteilung

Opgejaagd in Amsterdam.

Laat ik maar beginnen met wat ik gister op de redactie postte. Ik stelde D.G. Neree voor om te gaan filmen aan de kant van Antifa.

Fubar // februari 5, 2016 om 04:59

Wat we moeten hebben is:

Hoe de stormtroepen van Van der Laan zich klaarmaken om vreedzame burgers aan te vallen, en hoe die aanval zich ontwikkelt. Van der Laan gebruikt deze dag om de islamkritische beweging maximale schade te doen.

Ze deinzen er niet voor terug om hun knokploegen de gelegenheid te geven zich twee uur van tevoren in de onmiddellijke nabijheid te laten verzamelen zodat die op maximale sterkte zijn eens de Pegida demo aanvang neemt.

De fascisten verzamelen bij de Dokwerker, daar waar Van der Laan compleet de IS-vlag negeerde bij zijn laatste toespraak die recht voor hem hing.

Ga er maar vanuit dat de politielinies aan de kant van de aanvallers geen stand zullen houden.

Van der Laan zet de SA in, en dit keer niet op een veldje buiten de stad. Maar naast zijn ‘eigen’ stadhuis.

Misschien moeten we ons als Antifa-hippies voordoen en aan die kant gaan staan filmen.

01

Het is bijna exact zo verlopen zoals ik vorige maand al aankondigde: Pegida Demo Amsterdam mag doorgaan. Van der Laan blijkt AFA coördinator

Uiteindelijk filmden we maar kort aan de kant van de Inter-Nationaal-Socialisten, omdat we ook wat massa aan de Pegida demo wilden toevoegen. Filmverslag van Neree volgt.

Verslag:

Rond 13.45 kwamen we aan bij de demo van de Internationaal Socialisten, en na navraag bleken zij degenen te zijn die iedereen van gelijksoortige zwart/wit protestborden voorzien. Op het podium stond iemand te kermen dat Wilders een nazi was. Maar dat duurde niet lang, want er was een kind vermist. Een kind. Blijkbaar let de inmiddels overjarige generatie van voorheen bloemenkinderen slecht op hun kroost. Een kind, schetterde het over het plein. Een kind, bijkans hysterisch nu. Ze zei het niet, maar het klonk alsof ze het over een verdronken vluchtelingkindje had.

Achter ons hing een racistisch spandoek dat alleen zwarte levens tellen. Er stond een tafeltje met folders van de kompanen van de massamoordenaars Stalin, Mao en Pol Pot. Toen ik aan Pot dacht stak ik mijn joint op om de verdwaasden te laten ruiken dat er wel wat beters te roken is in de wereld dan de shit die zij tot zich nemen. Een aangename geur van het altijd islamvrij gebleven Nepal dreef richting het podium waar het gekrijs almaar toenam. Nazi’s hier en nazi’s daar, racisme zus en racisme zo. Blijkbaar onwetend van de innige samenwerking tussen nazi’s en islam. Onwetend ook dat voor moslims de dag des oordeels niet zal komen voor de laatste Jood gedood is. Onwetend ook van de verscheidenheid aan kleurtjes van mijn uitgebreide collectie ex-en.

Onwetend geblèr, emotioneel zonder verstand, over the top, maar een in principe ongevaarlijke verzameling nietsnutten. Vrouwtjes met een zelfgeschilderd bord dat alle mensen bloemen zijn enzo. Later zagen we haar nog lopen in der eentje, toen wij terug gelopen kwamen van het Amstelstation waar we gedropt waren, om onze fietsen van de Blauwbrug los te maken. Zij wel, zonder gevaar voor haar leven. Het fanatieke AFA-krakerstuig was in ieder geval niet zodanig prominent aanwezig dat ze ons opvielen.

14.15: Misschien hadden we wat langer rond moeten blijven hangen om de troepenopbouw van de fascisten, want dat zijn zij die anderen met geweld het spreken willen beletten, waar te nemen. We hadden gemakkelijk een bom af kunnen steken bij deze pro-jihad-manifestatie er was nauwelijks politie, en die er waren liepen niet met scheenbeschermers schilden en helmen en wapenstokken, blijkbaar is wel degelijk bekend van welke kant er geweld te verwachten valt. Maar we wilden ook bij Pegida zijn en dan is het verstandig om op tijd aanwezig te zijn, want de ongekozen regenten hebben in het verleden aangetoond alles aan te grijpen om demonstranten te dwarsbomen. Wij hebben geen perskaart en kunnen niet tussen de linies door banjeren, al liep zeker twintig minuten alles door elkaar. We belden een vriendin waar we mee afgesproken hadden bij het cafe aan de Stopera net naast de aangewezen plek voor de Pegida-demonstratie, maar ze kon daar niet komen vanwege een bommelding.

01

 

Wij namen de roze route richting Pegida, want op de ‘grote weg’ (ik noem het maar even zo voor de niet-Amsterdammers) stond nog al wat politie. Die ene agent met verlaten ME-bus die op ons pad stond zag er niet uit alsof die wie dan ook tegen ging houden. En, later zou blijken dat die dat inderdaad niet gedaan had. Aangekomen bij 1 was alles en iedereen nogal in verwarring. De politie nog wel het meest. Ik heb zeker 30 ME bussen geteld en beslist meer dan 200 agenten, die dus geen idee hadden wat te doen.

Misschien 10-15 minuten nadat wij daar aankwamen, verschenen de eerste fanatieke ‘anti-fascisten’. Ik herkende er eentje uit de tijd dat ik nog nachtkroegen frequenteerde, hij was veel te opgefokt om mij te herkennen. Misschien maar goed ook. Waar mijn roze pijltje eindigt loopt een fietspad parallel aan de weg. Ik hou niet van stilstaan, daar krijg ik last van dus fröbel ik altijd wat heen en weer. Nu ook. Als ik aan de ene kant van het fietspad stond stond ik tussen de AFA’s, stond ik aan de andere kant stond ik tussen de Pegida’s. Om aan te geven dat er geen scheiding was, ook geen 10 meter zoals sommige pers wil doen geloven. Het was niet dankzij de politie dat beide groepen zelf het fietspad als denkbeeldige grens kozen. Het bleef tot dat moment nog bij wat geschreeuw.

Toen ik tussen de AFA’s stond werd ik aangesproken door iemand die zich bij de derde zin al bekend maakte als homo, en toen zag ik ook pas zijn vriendje die een kop kleiner was dan hem en nog een stukkie kleiner vergeleken bij mij, ik had hem simpelweg over het hoofd gezien. Ik ben niet rechts, niet links, niet extreem dit of dat, of radicaal, begon die tegen me. Okay, das een voorzichtig begin, kon ik me voorstellen, ik stond tussen een stelletje radicalo’s tenslotte. Maar ik ben homo. Oooh, onderbrak ik hem, dan heeft islam niet veel goeds met je voor. Dat stelde hem gerust en toen durfde ook zijn kleine vriend wat te zeggen. We hebben eigenlijk nog maar één keuze, we kunnen alleen nog Wilders stemmen, vervolgde de langere. Je hebt gelijk, zei ik. Ik vertel deze korte ervaring alleen maar om te illustreren hoe het door elkaar liep.

Iedereen die een kaart ziet kan begrijpen waar de politie de boel af had moeten zetten. Elk jongetje van zeven of acht die wel eens een bordspelletje gespeeld heeft met tanks en soldaten kan je vertellen waar je je ordetroepen op moet stellen. Simpeler valt het niet te maken. Van der Laan weigerde dat, en er valt geen andere verklaring te bedenken dan opzet. Ik heb vijf blauwe strepen gezet. Daar dus. Dan was het reltuig, ondanks dat Van der Laan beide groepen op 200 meter van elkaar geplaatst had nooit in de buurt gekomen. Dan was er nooit gewelddadig AFA-tuig in de buurt van de nummertjes 1 en 2 gekomen en had ik al die andere streepjes op de kaart hierboven weg kunnen laten. De Amsterdamse politie heeft daar ervaring mee en dat met krakersrellen en ontruimingen veelvuldig gedaan. Het is standaardprocedure. De Amsterdamse politie kan zich er niet op beroepen dat ze verrast was. Bij een voetbalwedstrijd in de championsleague komen wel meer dan de 400 van Pegida langs. We gaan Van der Laan dan ook niet excuseren door hem domheid aan te wrijven. Dit was opzet.

Opzet dat beide demo’s op dezelfde dag plaatsvonden. Opzet dat Pegida niet op De Dam mocht. Opzet dat het zo dicht bij elkaar was. Opzet dat al toen wij aankwamen er onbeschermde ambulancebroeders  naast de nep-bom stonden. Waar waren je camera’s die overal hingen toen die ‘bom’ geplaatst werd of waren die toevallig uit net als de Oekraïnse radar op net dat ene moment dat die troep wél nut gehad zou hebben? Hoe serieus was die dan en waarom mocht Pegida dan niet meer die kant uit, waar het toch een stuk veiliger geweest zou zijn en ook niet het complete tramverkeer voor stil gelegd had hoeven worden. Opzet dat de politie acteerde als een kip zonder kop? En niet op de logische plaatsen (blauwe lijnen) de boel afsloot. Nee, de geweldsfetisjisten konden zonder enige hinder oprukken.

Blijkbaar was het (nog) niet de bedoeling dat de Pegida-aanhangers publiekelijk gelynchd zouden worden en besloot de politie in te grijpen. Kriskras trokken ze linies door vak 1, zodat de Pegida supporters verdeeld raakten. Heel wat konden niet meer terugkeren later omdat toen de linies wel gehandhaafd werden. Ik stond bij ‘toeval’ aan de juiste kant van het fietspad. Niet Van der Laans stoottroepen werden teruggedreven of gearresteerd omdat ze op dat moment met een gewelddadige illegale demo bezig waren. Nee. Pegida werd uiteen gejaagd en de resterenden in een hoek gedreven: 2

Video van dat moment, waarop je duidelijk waar kan nemen dat alles door elkaar loopt.

Je hoort eerst antifa met ‘nazi’s raus'(je vraagt je af waarom ze dan niet oprotten), en dan blijft een klein clubje Pegida over, vanaf 1.30 zie je trouwens een Pegida-demonstrant kalm en duidelijk uitleggen wat het probleem met islam is. Naar mijn mening is die exemplarisch voor de beschaafdheid van de meeste aanwezigen, waarmee ik niet wil zeggen dat een paar jongeren met kort haar en een spandoek die door de media net in beeld gebracht worden als ze een grimas trekken minder beschaafd zijn. Ik heb er even mee gebabbeld, en DTG staat voor Demonstranten tegen Gemeenten. Daar kan ik me helemaal in vinden. Gemeenten, en in het bijzonder hun burgemeesters, vertegenwoordigen al lang niet meer de bevolking. Respect voor al die mensen die van zo ver kwamen, en verdomd dat er zo weinig Amsterdammers waren ! Dat de jeugd zich schor schreeuwt soms kan ik begrijpen, dat ik dat niet meer doe heb ik me bij neergelegd. Fijn dat jullie er waren !

En toen, waren de lijnen dus als volgt getrokken. Pegida in een hoekje 2 vanwaar geen uitweg mogelijk was. Allereerst een politielinie met schilden en knuppels richting Pegida, en daarachter de geweldsbereide troepen van Van der  Laan, Groen Links en de SP.

In plaats van de blauwe posities had de plisie dus de rode posities ingenomen en AFA de groene. Als je al niet claustrofobisch was en geen autoriteitsfobie had, dan zou je bijna denken dat Van der Laans gewapende ordetroepen Pegida ‘gecornered’ hadden en op 50 vierkante meter na de hele stad aan zijn fascistische bendes overgeleverd hadden. En wel zodanig dat het voor mij als Amsterdammer later niet mogelijk was op eigen kracht, mijn fiets had ik godverdomme geparkeerd op de Blauwbrug, terug mijn eigen stad in te fietsen in tegenstelling tot de vrouw met het ‘alle mensen zijn bloemetjes bord’. Nee, ik moest eerst afgevoerd worden in een bus en bij een verweggistan fucking kut-station gedumpt waar ik uit vrije wil helemaal nooit kom, Amstel. Was ík schuldig aan iets, of jouw doorgesnoven sturmabteilung, Eberhard?

 • -De vrijheid van demonstratie heb je om zeep geholpen
 • -De vrijheid van spreken onmogelijk gemaakt
 • -Speeches verhinderd
 • -Moedwillig mensen in gevaar gebracht
 • -Je hebt niet de gewelddadige daders af laten voeren maar de onschuldige democraten
 • -Je hebt je niet gehouden aan de afgesproken twee uur recht op demonstratie
 • -Je hebt de veiligheid niet gewaarborgd, maar haar bruut verkracht
 • -Twee fractievoorzitters van jouw gemeenteraad; Rutger Groot Wassink en Peter Kwint (GL en SP) namen deel aan een gewelddadige illegale bedreigingsdemonstratie-actie tegen mensen die hun democratisch recht uit wilden oefenen. Wanneer sluit je deze twee criminelen op en ontzeg je ze de toegang tot de ‘democratische’ gemeenteraad? Zij riepen actief op de democratie omver te werpen afgelopen zaterdag. Ophitsing en opruiing zijn bij mijn weten nog steeds strafbaar net als deelname aan een illegale demonstratie.

Het zal je allicht tegen gevallen zijn dat er geen enkel geweld gepleegd werd vanuit Pegida-zijde, en nee dat kwam niet ‘allicht’ doordat Pegida stewards had zoals mevrouw Nanninga suggereerde in een stukje bij TPO, dat kwam simpelweg omdat niemand tot geweld geneigd was.

Het geweld komt van de andere kant. Jouw kant.

Het kan haast niet demonstratiever, illustratiever en hilarischer dan dat net toen enige Pegida-deelnemers de polonaise ingezet hadden onder het vrolijk zingen van:

“En wat doen we met die Arabieren hier”
“En wat doen we met die Arabieren hier”
“Want die zijn niet te vertrouwen”
“Met onze mooie vrouwen”
“Wat doen we met die arabieren hier!”

Dat op dat moment de oproep van de politie schalde dat we afgevoerd zouden worden en jouw geweldsfascisten mochten blijven. Zoveel vrolijkheid en geweldloosheid werd de politie teveel en die gaf Pegida de opdracht ‘voor de eigen veiligheid’ te vertrekken in bussen.

Berberhard van der Laan. Jij bent geen burgemeester. Je bent de benoemde coördinator van dit fascistoïde tuig. De straatbendes zoals we die kennen uit het Duitsland van eind jaren-30. Net als toen, in dienst van de inter- Nationaal-Socialisten.

De chauffeuse van de bus om ons af te voeren wist ons te vertellen dat er anderhalve week terug gevraagd was om vrijwilligers om de Pegida-bussen te bemannen. Jawohl, Berberhard. Oftewel, het was met voorbedachte rade van jouw kant. Je wist precies hoe het zou verlopen, en zo heb je het geënsceneerd. Je bent een rat en dient af te treden.

Bovendien verdien je berecht te worden voor het opzettelijk in gevaar brengen van onschuldige burgers.

Maar dat laten we aan Neurenberg 2.0 over. Je zal niet alleen zijn.

 

Van der Laan na afloop bij AT5:

‘Wat de politie heeft bedacht en wat ik erg heb gesteund is dat we ze dicht bij elkaar zetten, want dat doen ze toch, maar die voor ons wel handhaafbaar zijn. En de politie heeft dat vandaag kunnen handhaven. Er is, dat is een van de lichtpunten van vandaag, geen enkele gewonde geweest.’

Jouw politie heeft, op instigatie van jou, van 14.30 tot 16.30 een bedreigende situatie niet alleen laten voortduren waar dat makkelijk voorkomen had kunnen worden maar bewust  in de hand gewerkt en niet de veroorzakers afgevoerd maar onschuldigen. Zeker 20 minuten konden AFA-fascisten zonder enig ingrijpen dwars door de Pegida-demonstranten lopen. Toegegeven dat kon ik ook bij de internationaal-socialisten, maar ik schreeuw, scheld en spuug niet, noch gooi ik met vuurwerk of sla dreigende taal uit. En zelfs nadat jouw geüniformeerde schoenpoetsers en schilddragers de partijen gescheiden hadden lieten ze jouw geweldsfascisten nog ruim een uur op hun geliefde steenworp afstand ongemoeid.

Dat er geen gewonden gevallen zijn is bepaald niet jouw verdienste. Je hebt jouw SturmAbteilung alle gelegenheid gegeven en wij werden niet beschermd.

Ik heb geen woorden voor jouw slechtheid. Rotter dan jou krijgen we ze niet in dit leven.

 

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.174 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

22 Comments on Pegida als ratten in de door Van der Laan vooropgezette val van zijn SturmAbteilung

 1. Complimenten. Zeer goed verslag. Alsof ik er zelf bij was.

  Like

 2. R.Kroonenberg // februari 8, 2016 om 09:58 //

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Heer van der Laan, Bobo, Beschermheer van z’n vrienden
  die voor alle tobbers klaarstaan in hun barre tocht
  gegrepen door het lot van d’arme medemens…
  .
  al vliegt men daarbij nogal knap vaak uit de bocht
  en slaat men andersdenkenden met alle liefde lens !
  want andere visies vond men altijd al uit den boze
  .
  hun links geweld passeert steeds zichtbaarder de grens
  daaraan helpen geen éénmalig uitgedeelde rozen,
  niet voor de Nederlanders die ‘n ander lot verdienden…
  .
  dus, zo lang ‘t nog nodig blijkt, hier maar weer eens gezegd:
  ’t gaat niet om wat tientjes van der Laan…’t GAAT OM RECHT !
  .

  Like

 3. Niet alleen de anti intolerant gewelddadig geloof demonstranten lopen in NL door figuren als van der Laan gevaar, ook echte vluchtelingen lopen gevaar door religieus geïnspireerde fascisten, die liefdevol door links Europa worden binnen gehaald.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25161441/__Homo_s_opvang_met_dood_bedreigd__.html

  Like

 4. trebor2110 // februari 8, 2016 om 12:42 //

  Namens GroenLinks sprak NSBer Rutger Groot Wassink op het podium bij de Dokwerker

  laat u niets wijsmaken:

  het zijn geen bezorgde burgers die straks bij de Stopera staan,
  het zijn geen lieverdjes die hun oprechte zorgen willen delen,
  was het maar waar.

  Het is een bende politieke hooligans geleid door hele halve nazi’s,
  het is een bende die onze straten willen besmeuren met hun boodschap van uitsluiting en haat,
  het is een bende die ons mooie, open, vrije, tolerante Amsterdam bedreigt.

  Maar let op:
  het volstaat niet om ons tegen Pegida te verzetten
  ja, zij zijn het meest expliciet in hun vreemdelingenhaat
  maar vergis u niet:
  Is Wilders dan echt anders als hij zegt dat manlijke vluchtelingen in een kamp moeten worden opgesloten?

  Wij moeten Pegida bevechten.
  We zullen Wilders bevechten!

  Wij zullen onze vrije, tolerante stad verdedigen,
  wat het ook vraagt.
  En wij zullen blijven zeggen:
  vluchtelingen welkomracisme niet!

  https://amsterdam.groenlinks.nl/nieuws/amsterdam-keert-zich-tegen-pegida

  Er zijn naar mijn mening maar 2 groepen die de Amsterdamse tolerantie verzieken nl de Slinkse en de islam

  Like

 5. trebor2110 // februari 8, 2016 om 12:47 //

  SP-raadslid Peter Kwint: ‘Zo maken we van de nood een deugd. Pegida is een fascistische organisatie die gerund wordt door racisten, wapenhandelaars en veroordeelde vrouwenmeppers.

  GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink: ‘De zogenaamde burgerbeweging Pegida die geleid wordt door hele en halve nazi’s roept op tot haat en uitsluiting.
  https://amsterdam.groenlinks.nl/nieuws/groenlinks-sp-pvda-pegida-betaalt-mee-aan-opvang-vluchtelingen

  racisten, wapenhandelaars en veroordeelde vrouwenmeppers.
  hele en halve nazi’s
  Is dit niet iets voor de rechter ???

  Like

 6. Klasse rapportage!

  Advocatuur zou met het e.e.a. toch iets moeten kunnen aanvangen. Mitsdien deze beroepstak nog enige gezonde zeggingskracht heeft en het rechtssysteem onafhankelijk …

  Like

 7. polderboy // februari 8, 2016 om 13:15 //

  trebor2110 12:47
  Turkey keeps widening, the use of alienating language by high-profile political leaders contributes to amplify the “us versus them” divisions.
  http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2016/02/turkey-pervasive-political-social-polarisation-160207140647531.html?

  Peter Kwint, Erdogan waar men op doelt bij aljazeera, Rutger Groot Wassink, Hitler: het zijn allemaal demogagen en volksmenners: maar als ze op de stoel van de macht zitten hebben ze gelijk.
  En Eberhartje? Zijn schoonmoeder is trots op hem, en zegt altijd dat hij zich niet bemoeien met politiek en dat malle A’dam, maar aan zijn pensioen en haar dochter moet denken.

  Zo werkt dat…

  Like

 8. Volgende spreker komt erachter aan:

  Like

 9. polderboy // februari 8, 2016 om 13:54 //

  @Greengo 13:25
  Dank voor de video van die toespraak van die Gavin Boby.

  Die had zich overigens wel goed vermomt zeg, wetende van die Wassink dat het een Nazi racist is en vrouwen vuistende wapenhandelaar. En ook nog zo welbespraakt, met inhoudelijke argumenten.
  Gelukkig dat we intellectuelen hebben,zoals Wassink en Kwint, die komen met interessante betogen, zoals:”NAZI, NAZI, NAZI, RACIST,RACIST,RACIST….”

  Hoe dan ook, op 08:30 zei Gavin Boby: “People ask me, what can I do then? I tell them, first of all get yourself informed about islamic doctrine…”

  Die intellectuelen bij de PvdA en Groenlinks die weten alles toch al. Daar zijn die uitverkoren intellectuelen immers hetzelfde in als die andere uitverkorenen, die ook altijd van die interessante betogen houden:”KAFIRS, KAFIRS, KAFIRS, KIIL THEM, KILL THEM, KILL THEM….”

  Like

 10. 😉

  Like

 11. Like

 12. Vooropgezet plan dus. Ook de locaties. En van der Laan blijft de opperlul die het zo gepland heeft.
  Maar goed. 27 februari nieuwe poging in Amsterdam heb ik begrepen.
  Wim Venijn | 07-02-16 | 21:27
  .
  En de wouten die daar stonden hebben allemaal juist DIE instructies gekregen en opgevolgd en niet een van hen die daartegen geprotesteerd heeft. Dat weet ik 100% zeker. De commissaris van politie heeft alles geslikt wat Van der Laan “verordende” en dat doorgegeven aan zijn wouten. De politie in Amsterdam is net zo smerig fout als de droeftoeter die daar burgemeester is.
  .
  Moet de politie nog niet een paar procent loonsverhoging krijgen want ze doen toch zulk “belangrijk” werk? *kots*
  Elk normaal mens zou zich toch doodschamen om daar als politieagent te staan?
  .
  Ze hebben een heel uur lang voorkomen dat Pegida kon demonstreren – door het AFA-tuig niet weg te knuppelen – en de mensen van Pegida toen als vee de bussen ingejaagd. Moet nog steeds denken aan die mevrouw uit Limburg, een zo lange reis, helemaal voor niets!
  Nou de stoom komt nog steeds uit mijn oren.
  Lupuslupus | 07-02-16 | 21:43

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/02/kijk_jan_roos_aan_het_werk_tij.html#more

  Like

 13. Op zich wel mooi dat de politiek opgezette strategie zo doorzichtig is…

  Nog een videootje … om de moed erin te houden / te vinden / terug te vinden.

  Like

 14. polderboy // februari 8, 2016 om 16:11 //

  Greengo 15:00
  Wat die man met die baret op zei, over dat “grooming” vind ik eigenlijk wel grappig.
  Zeker als je weet dat in de Koran staat dat je geen vrienden mag maken die met kafirs, en je ervoor gewaarschuwd wordt dat kafirs je aan het twijfelen zullen brengen.

  En maar integratie projectjes financieren, en maar cursussen geven, en maar doorgaan, en doorgaan, en doorgaan: en het rendement is nihil. Tja, die imams lachen zich een breuk: kijk daar komen ze weer met een zak subsidie!

  Wel eens een hamstertje in een tredmolentje zien rennen? Opgemerkt dat die er na een tijdje mee ophouden? Die hamstertjes krijgen in de gaten dat ze hopeloos bezig zijn.

  Maar wat zegt over die lui op links die inmiddels al 40 jaar hopeloos bezig zijn met hun integratieprojectjes? Verstandelijk beperkte hamstertjes wil ik ze niet meteen noemen, maar echt briljant zijn ze nu ook weer niet.

  Like

 15. @Fubar, tijdens de oorlog was de AP ook zo fout als wat, niets is in die dikke 70 jaar veranderd, maar wat kan je ook verwachten als de hele politietop van Amsterdam uit het pvda nest komt.

  Like

 16. En dit zegt van der Laan, die overigens nogal vermoeid ‘oogt’ en zoals ik heb begrepen inzake de demonstratiekwestie nog een juridisch staa(r)tje zal gaan krijgen:

  Like

 17. polderboy // februari 8, 2016 om 18:11 //

  Greengo 17:19
  Die fiets met die nepbom is een sterk argument. Hij stelt dat het onderzoek heeft gelopen tot 16:30 in de middag. M.a.w. eerder heeft hij de plek dus niet kunnen vrijgeven.
  Dan heeft Van der Laan op dat moment te kiezen voor veiligheid boven demonstratie
  vrijheid. Dat hij dan een andere plek aanwijst, hij noemt de plek van Spinoza, is begrijpelijk.

  Overigens moet stilgestaan worden bij hetgeen Van der Laan stelt, dat ervan uitgaat moet worden, dat partijen elkaar opzoeken.
  Dat is onbegrijpelijk gezien de demonstratie bij de Dolkwerker, welke een normaal verloop heeft gekend. Dit argument is dus niet valide.

  Het argument dat Pegida te maken heeft met zeer fanatieke belagers, mensen die nep bommen plaatsen, en daarnaast relschoppers die hun demonstratie belaagden zonder dat zij zich als demonstratie hadden aangemeld, is ook valide.

  Van der Laan zegt dat ook aan het einde: “De demonstratie vrijheid is vestoord.”
  M.a.w. Pegida zal in zijn ogen kunnen rekenen op een gerichtere ondersteuning tot een onverstoord verloop van hun demonstratie.

  Like

 18. polderboy // februari 8, 2016 om 19:49 //

  Overigens bevestigd Van der Laan daarmee – dat de demonstratie vrijheid is verstoord- dat zijn eerdere opmerking onjuist is, waarin hij stelt dat “ze elkaar opzoeken”.
  Immers de demonstratie vrijheid van Pegida is verstoord door een nep bommen legger(s?) en later ook weer door grote groepen relschoppers.

  Dat hij via via heeft gehoord dat iemand bij Pegida heeft gezegd dat dat goed uitkwam, lijkt mij niet relevant.

  Voor wat betreft het bewijs dat Pegida niet de relschoppers en bommenleggers zijn, komt dat goed uit voor Pegida, zeker. Maar als je in het nieuws, en ook internationale nieuws, niets te horen krijgt daarover, namelijk de werkelijke feitelijke situatie dat Pegida te maken heeft gekregen met bommenleggers en relschoppers, dan heb je er ook niets aan.
  Wellicht was er sprake van buitengewoon onzorgvuldige journalistiek?

  In hoeverre de weigering van Pegida van de Spinoza plek feitelijk is gegaan is niet vast te stellen a.d.h. van wat Van der Laan stelt.

  Als ik Pegida was dan zou ik eisen stellen bij een volgende demonstratie, namelijk op betere ondersteuning tegen bommenleggers en relschoppers: wel op papier van Van der Laan.
  Een bestuurder vergeet immers snel gemaakte toezegging in zijn drukke bestaan.
  Die aanvraag zou ik goed onderbouwen met de feitelijke gang van zaken, en daarnaast wellicht een argument geven voor de weigering van de plek bij Spinoza.

  Verder is het belangrijk dat reeds bij de voorgaande demonstratie werd opgehitst door mensen van Pegida te criminaliseren als racist, Nazi, etc. Dit geschiedde nota bene door leden van politieke partijen, die pretenderen zeer hoge eisen te stellen aan meningsuitingen!
  In hoeverre dat criminaliseren heeft geleid tot acties van relschopper en bommenlegger(s), is niet duidelijk. Mogelijk is er een causaal verband? Alsdan zijn de organisatoren van de vorige demonstratie aansprakelijk te stellen voor door Pegida geleden schade.

  .

  Like

 19. “Het zal je allicht tegen gevallen zijn dat er geen enkel geweld gepleegd werd vanuit Pegida-zijde, en nee dat kwam niet ‘allicht’ doordat Pegida stewards had zoals mevrouw Nanninga suggereerde in een stukje bij TPO, dat kwam simpelweg omdat niemand tot geweld geneigd was.”

  http://nieuws.tpo.nl/2016/02/06/demonstraties-pegida-en-antifa-provocatie-komt-links/

  Ik geef de link er toch maar bij. Er staat nog een vreemd zinnetje in:

  “Voordat de ME ingrijpt en het instabiele amalgaam van elementen die elkaar intens haten uit elkaar drijft,”

  Juffie Nanninga daalt almaar meer in mijn achting.

  Ook niet correct, maar kan aan haar beperkte waarnemingsvermogen liggen (al denk ik eerder dat het lafheid is, lafheid om niet het baantje te verliezen en uit het kringetje van ‘beschaafde’ journalisten gestoten te worden):

  “De politietactiek lijkt ingegeven door de wetenschap dat ze zowel de tijd als de kou aan hun kant hebben.”.

  Nee, nee, nee. De tactiek was ingegeven om Pegida zoveel mogelijk te dwarsbomen, ook al liet Van der Laan (advocaat nota bene) daar buitenwettige middelen voor toe. Wat hij niet kon bewerkstelligen kon de illegale sturmabteilung wel voor elkaar krijgen namelijk. En natuurlijk was die zich daar van tevoren van bewust, want, zijn eigen woorden:

  “dat we ze dicht bij elkaar zetten, want dat doen ze toch, ”

  Hij kon ook weten dat Pegida nog nooit een GL of SP bijeenkomst verstoord heeft en het andersom keer op keer raak was. Hij wist dus vantevoren wie wie zou aanvallen, en heeft dat met voorbedachte rade toegestaan.

  Dat wist Nanninga ook. maar het opschrijven zou betekenen dat je met het stuk menselijk vullis Van der Laan nooit meer een interview kan hebben.

  “De enige redenen dat de boel niet zwaarder escaleerde dan nu al het geval was, door de absurde tijds- en locatietoewijzing, is het optreden van de politie”

  Ook niet. Dankzij de politie kon AFA 20 minuten dwars door ons heen wandelen. Dat er op dat moment geen ongelukken zijn gebeurd berust op puur toeval, en de terughoudenheid van Pegida. “een instabiel amalgaam van elementen”

  “Hoewel er na het rabiate vorige optreden van de beweging, dat leidde tot een onderzoek van het OM naar de uitlatingen van spreekster Raffie Chohan”

  Rabiaat? Omdat Cohan zei dat mo een pedo was? Heeft Nanninga zich zelf nooit op dergelijke wijze uitgelaten?

  “getwijfeld mag worden aan het niveau van de club”

  Nou, Annabel. Ik twijfel niet meer eens aan jouw niveau. Je zakt hier gruwelijk door het ijs. Je wilt koste wat kost (al is het de waarheid) vermijden dat je, ondanks al je kritiek op islam, in het PVV kamp geplaatst zult worden, of erger nog, voor extreem rechts uitgemaakt. Want je beseft dat dan een berufsverbot op de loer ligt.

  Maar in een tijd waarin het aankomt op principiële keuzes, kun je die niet voor een paar kwartjes van de hand doen alsof het een stel lompen zijn. Het viel me al ontzettend van je tegen dat je door niet te stemmen een deel van jouw stem gegeven hebt aan PvdA, GL en SP. Jij helpt deze straatfascisten daarmee in het zadel. Alle fatsoenlijke mensen zouden zich daar tegen moeten verweren

  Aan jou hebben we helemaal niks.

  Amsterdam is een dorp, en al die journalistjes kennen elkaar. We hebben er helemaal niks aan.

  Like

 20. polderboy // februari 8, 2016 om 19:49 /

  “In hoeverre de weigering van Pegida van de Spinoza plek feitelijk is gegaan is niet vast te stellen a.d.h. van wat Van der Laan stelt.”

  Dat ding staat op ongeveer 20 meter van die vermeende bom. wat was dat wel niet voor bom dan. Een fiets geparkeerd tegen het cafe, waar de mensen niet uit mochten. Huh wat?

  01

  Waar ambulancebroeders onbeschermd naast stonden. Zelf gezien.

  Het stinkt.

  Like

 21. Voor de volledigheid, al ben ik er nog niet klaar mee.

  Like

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Twee dagen nadat links met geweld de rechtsstaat vernietigd heeft, beweert Spekman dat Wilders de democratie in gevaar brengt – Fubar
 2. Twee dagen nadat links met geweld de rechtsstaat vernietigd heeft, beweert Spekman dat Wilders de democratie in gevaar brengt
 3. Nederland: het land waar zwarte baretten zijn toegestaan en roze mutsjes verboden – Fubar
 4. Ik had Van der Laan een lang leven gegund. Achter de tralies: Wat Eberhard van der Laan Amsterdam aangedaan heeft – een bloemlezing

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s