Nieuw

‘Europa, leer van Israël!’ Interview met Ayaan Hirsi Ali

Interview met Ayaan Hirsi Ali door Giulio Meotti in “Arutz Sheva” Gepubliceerd 02/02/2016

Onverschrokkenheid is een te milde term voor Ayaan Hirsi Ali. Giulio Meotti die eveneens vecht voor waarheid, spreekt met haar over de hervorming van de islam.

Toen Theo van Gogh door een islamiet in een straat van Amsterdam vermoord was, kon Ayaan Hirsi Ali zelfs de begrafenis niet bijwonen omdat zij dan de levens van anderen in gevaar zou hebben gebracht. Dus de Nederlandse geheime dienst besloot haar te verbergen. De volgende dag begeleidden lijfwachten haar en gaven haar drie uur de tijd om thuis haar spullen te pakken en te vertrekken. Ze ging naar een luchtbasis in Valkenburg bij Den Haag waar zij op een vliegtuig gezet werd. De raampjes waren gesloten en men vertelde haar om die niet te benaderen en ook bij de deur weg te blijven. Het vliegtuig zat vol soldaten. Hirsi Ali verliet een land dat in oorlog was. Zij landden op een militaire basis in Maine in de USA. En zo begon de liefdesgeschiedenis tussen America en de eerste vluchtelinge uit West-Europa sinds het begin van de Holocaust. Een geschiedenis die tot op deze dag doorgaat.

Ayaan Hirsi Ali is nog steeds een schaduw. Maar haar stem aan de telefoon is duidelijk, onverzettelijk en beheerst. Het is de stem van een jonge Somalische vrouw die genitale verminking heeft ondergaan en die in Saoedi-Arabië, Ethiopië en Kenia geleefd heeft, voordat ze zich met een Canadese neef zou verloven die zij nog nooit gezien had. Hirsi Ali ontsnapte vanuit Duitsland en ging naar Nederland.

Zij werkte als tolk in de islamitische Nederlandse getto’s, zij studeerde af en werd een Liberaal Parlementslid, hielp Van Gogh bij het maken van zijn film “Onderwerping” en verdween daarna.

Nu praat zij met mij over Europa vanuit haar denktank, the American Enterprise Institute. Hirsi Ali heeft onlangs haar derde boek over de islam uitgebracht “Heretic” geheten, een optimistisch boek over de hervorming van de islam.

———————

Waar komt uw optimisme over de hervorming van de islamitische wereld vandaan? “Het is een mogelijkheid, maar geen zekerheid. Ik ben optimistisch vanwege het geweld dat heden ten dage in naam van de islam wordt gepleegd, dat zo veel spanning teweeg brengt. Het wordt niet alleen door enkelingen begaan, maar door staten en organisaties. De mensen worden steeds banger voor radicale islam. In Egypte, in Tunesië, overal, vind je grote aantallen jonge moslims die zichzelf als moslims identificeren, maar die geen sharia, islamitische wet willen. Net zo veel vrouwen willen ook geen sharia.”

Op 1 februari zullen veel feministen in de wereld de Mondiale Sluier Dag vieren, de Internationale Dag van de islamitische sluier. “Het is multiculturalisme, de ideologie die de rechten van de individuele personen uitschakelt ten gunste van groepen en gemeenschappen. Europa pleegt culturele zelfmoord.”

Wat moet er gebeuren om een hervorming van de grond te krijgen? “Men moet eerst een fundamentele vraag beantwoorden: hoe kan iemand moslim zijn en tevens voor de scheiding van moskee en staat, het standpunt inzake vrijheid van meningsuiting en vrouwenrechten zijn? Het standpunt inzake de koran en Mohammed moet veranderen, omdat de islamieten de koran en de teksten letterlijk gebruiken. Wij hebben een opstand binnen het huis van de islam nodig tegen de doodscultuur en we moeten de sharia, de jihad en het doden van niet-moslims verwerpen.

U was de eerste geloofwaardige dissidente in de islamitische wereld. “De dissidenten van de islam zijn essentieel, omdat wij degenen zijn die kritische vragen stellen en die het kritische denken volgen. Als je de vragen stelt, betekent het dat je je leven op het spel zet. Laat het nu net diezelfde Imam Qaradawi zijn die de rol van de dissidenten herkende toen hij zei dat je apostasie niet kunt accepteren zonder de dood te verdienen.”

Uw naam komt voor op dezelfde lijst van doelwitten waarop ook die van wijlen de directeur van Charlie Hebdo, Stephane Charbonnier en andere cartoonisten stonden. “Mijn naam stond op de lijst van Charlie, dus ik verbaas mij niet over wat er een jaar geleden gebeurde. Charbonnier en de andere journalisten waren helden. Jammer genoeg bestaat er vandaag een combinatie van vrees en multiculturalisme, moreel relativisme, het schuldgevoel voor de moslimse bevolking vanwege het kolonialisme. Toen ik in Nederland naar de universiteit begon te gaan, wilden velen niet over de Holocaust horen praten in het klaslokaal; men zei hen niet over de Joden uit Israël te spreken. Dit diende ertoe om kritiek op de islamitische doctrine te blokkeren. Wij moeten ophouden om Israël als duivelachtig voor te stellen en daarvan moeten we leren.”

Jammer genoeg zijn er vandaag landen als Saoedi-Arabië die omvangrijk missiewerk in Europa doen om te trachten afwijkende meningen te onderdrukken. Vrijheid van meningsuiting is daarom essentieel om de islamitische wereld open te stellen voor redenering. Maar soms denk ik dat het te laat is. Denk maar eens aan Italië, Frankrijk, Duitsland, Engeland, de enorm grote spanning tussen moslims en Europeanen. In dit verband wordt het moeilijk en moeilijker om de vrijheid van meningsuiting in de praktijk te brengen.”

Ik ben gelukkig in Amerika, maar zelfs hier vindt men de Muslim Brotherhood en andere islamitische organisaties. In tien jaar tijd heb ik een belangrijke radicalisering in Amerika gezien.”

Een miljoen immigranten zijn dit jaar in Duitsland aangekomen en er worden er nog een miljoen verwacht. Hirsi Ali die door Europa als vluchtelinge uit Somalië werd verwelkomd, vraagt Europa nu de immigratie te blokkeren. “We zijn thans in Europa op een kritiek punt aangeland: de immigratie van miljoenen mensen moet tot een einde komen, nog voordat Europa de indoctrinatie in de moskeeën en van de imams blokkeert. Als we aan die hersenspoeling geen eind maken, zal er in Europa nog een verloren generatie komen. Moslims moeten aan de sharia nu een eind maken. Ik blijf dat herhalen, maar wie luistert er?”

Sinds Van Gogh vermoord was en jij naar Amerika vluchtte, spreekt niemand in Nederland meer over de islam. Journalisten, cartoonisten, intellectuelen hebben allemaal hun mond gehouden: “De mensen in Nederland die over islam en dit soort vraagstukken schrijven en spreken hebben er de buik van vol. In Nederland, maar ook in Frankrijk zijn er veel Joden die weggaan. In Los Angeles heb ik Nederlands Joodse vrienden die uit Nederland gevlucht zijn. Er is een verschrikkelijke hersenvlucht uit Europa gaande. In Europa is iedereen lamgelegd, in Italië, in Duitsland, in Frankrijk. De politieke bewindvoerders moeten de sharia verbannen, want de verbreiding ervan is niet aanvaardbaar. Sharia is de ergste schending van de menselijke waardigheid. De sharia is tegen beschaving en de Europese cultuur”.

Zo spreekt een moedige vrouw die op haar eigen lichaam het resultaat van deze verderfelijke bloem draagt.

Bron: “Arutz Sheva” van 02/02/2016

Journalist:

Giulio Meotti
De schrijver van dit artikel is een Italiaanse journalist die bij het dagblad “Il Foglio” werkt en die een tweewekelijkse samenwerking onderhoudt met “Arutz Sheva”

Artikel: http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/18336#.VrIb6-ZvDVK

Vertaling: Hans den Hollander

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

9 Comments on ‘Europa, leer van Israël!’ Interview met Ayaan Hirsi Ali

 1. Tijl Uylenspiegel // februari 5, 2016 om 14:20 //

  Hoe langer je naar de islam kijkt hoe onbegrijpelijker het wordt dat er ‘vrome’ moslima’s bestaan. Dan maak je jezelf ‘vrijwillig’ tot een untermensch met vele plichten maar zonder rechten.
  Wat Europa aangaat overvalt mij de laatste tijd steeds vaker het idee dat we de strijd, zo die er al ooit is geweest verloren is. Meer dan een miljoen zijn er naar binnen gekomen die men met geen mogelijkheid meer weg krijgt en die komen bovenop degenen die hier al waren. Gezien het grote aantal geboortes bij moslims komt de dag dat we een minderheid in eigen land zijn met rasse schreden naderbij. Nee, ik ben er niet langer optimistisch over. Van de politiek hebben we niets te verwachten, het negeren van de kiezers wordt met de dag zichtbaarder en de opstand daartegen blijft uit. Een Europese federatie is veel verder gevorderd dan menigeen denkt. Gisteren was er een item op het NOS Journaal waarbij de verregaande samenwerking van de diverse krijgsmachten meegedeeld werd, een stapje verder is een Europees leger. Nationale soevereiniteit behoort tot het verleden en bestaat alleen nog op papier.
  De islam is de laatste jaren alleen maar extremer geworden en kritiek daarop wordt noch door moslims noch door Linkse dagdromers getolereerd. Als voormalig Tweede Kamerlid en huidig Raadslid van de PVV in Den Haag zegt dat wat haar betreft de islam mag worden weggevaagd liggen de aangiftebiljetten nog net niet voorgedrukt klaar bij de politie.

  Liked by 1 persoon

 2. Klukkluk // februari 5, 2016 om 15:43 //

  Nou, er zijn toch nog heel was islamcritici te horen in NL, hoor,

  Like

 3. DEN HAAG –
  ‘Het online platform dat omroepen willen beginnen voor nieuwkomers in Nederland, kost ruim zes ton. De helft daarvan is voor de ontwikkeling van het platform. De rest, jaarlijks ongeveer 320.000, gaat grotendeels op aan de ondertiteling en vertaling van (beeld)materiaal.’

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25150644/__6_ton_voor_online_platform__.html

  Like

 4. “Heretic”, een optimistisch boek over de hervorming van de islam.

  Onbegrijpelijk vind ik het. Met eerdere hervormers van islam is het nooit zo goed afgelopen. Keer op keer hebben de hervormers, moderniseerders verloren. Omdat islam ONVERANDERLIJK is. islam is maar voor één ding vatbaar en dat is bruter geweld dan islam zelf gebruikt.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // februari 5, 2016 om 17:25 //

  Ja Klukkluk, die critici zijn er nog, sterker ik behoor daar zelf toe maar veel meer dan kritiek komt nog altijd niet van de grond. Op Pegida bijeenkomsten komen slechts honderden mensen op af omdat men het geweld van Antifa en consorten vreest. Terecht overigens want Antifa heeft niets te vrezen van de politie. ondanks dat er van Pegida nog nimmer agressiviteit heeft plaatsgevonden zijn zij het die het meeste van politie optreden te vrezen hebben.

  Like

 6. Ja Fubar, alleen de gedachte al om de islam te hervormen plaats je al op de dodenlijst.
  Maar er moet toch brood op de plank blijven verschijnen bij Ayaan.
  Dan weer een boek over iets wat bij voorbaat uitgesloten is.

  Like

 7. Zoals de islam blind is voor andersgelovigen zo is Ayan Hirsi Ali blind voor de krankzinnige islam, die nooit maar nooit zal veranderen in wat dan ook.

  Like

 8. polderboy // februari 6, 2016 om 09:19 //

  Ondertussen lees ik dat in Frankrijk momenteel 8250 zwaar geobserveerde latent gevaarlijke radicale idioten rondlopen, tegen 4015 maart vorig jaar. Reden tot optimisme?
  Voornamelijk via normale menselijke contacten veranderden ze in moordlustige slachters, en NIET via het “internet googelen” sprookje.
  http://www.lefigaro.fr/actualite-france/2016/02/02/01016-20160202ARTFIG00368-islamisme-8250-individus-radicalises-en-france.php

  Zolang volgens de Koran de meest vrome moslim de anderen onderwerpende strijder, de jihadist, is en niet zoals in andere religies de meest vrome tot zichzelf gekeerde monnik, blijf je gesodemieter houden.
  In de meeste werelddelen weten ze dat en houden ze ze buiten de deur. Uitzonderingen zoals West Europa daargelaten.

  Like

 9. Jaantje // maart 23, 2016 om 15:20 //

  Dat gaat niet het westen moet eens ophouden te denken dat wat men wenst ook daadwerkelijk gebeurd er komt zelfs als men dat kunstmatig probeert via oorlog en leed in naam van …gebeurd het niet.
  Vind Ayaan een mooie en welbespraakte vrouw maar heb altijd gedacht nee meid zo kom je er niet het gaat niet gebeuren hervormen ook niet via de(vrouwen) moeders en dochters , en volgens mij weet ze het.

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. ‘Europa, leer van Israël!’ Interview met Ayaan Hirsi Ali | E.J. Bron
 2. HET DOORGEEFLUIK (8) | voorzieners

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: