Nieuw

In nauwelijks vier maanden meer dan vijfduizend asiel-gerelateerde ‘Code 291’ misdaden door de Zweedse politie in de doofpot gestopt

(Door: Axel Andersson – Vertaling: rommel)

Elke dag rapporteert Avpixlat over de ernstige misdaden die nieuw aangekomen immigranten in Zweden op asielcentra begaan. Veruit de meeste van deze misdaden worden in het kader van de befaamde “code 291” door de politie geheim gehouden, met het doel deze informatie over criminaliteit van asielzoekers niet met het publiek en media te delen, omdat deze kennisgeving de immigratie kritische partij Zweden Democraten in de kaart kan spelen. Uit een onderzoek van Svenska Dagbladet blijkt dat het gaat om duizenden ernstige misdaden in asielcentra die op deze manier zijn verduisterd.

De omvang van de politie cover-up van ernstige misdaden gepleegd door asielmigranten is veel groter dan wat in eerste instantie naar buiten kwam. SvD heeft toegang gekregen tot de geheim gestempelde lijsten van de politie met de zogenaamde Code 291-gelabelde misdaden. Het gaat om duizenden ernstige misdaden die sinds het systeem enkele maanden geleden is geïntroduceerd in de doofpot zijn gestopt. Het doel van het verdonkeremanen was, volgens de politie zelf, het risico vermijden dat de Zweden Democraten van deze informatie profiteren.

Onder de asielgerelateerde misdaden die politie-afdeling nationale operaties (NOA) verborgen heeft gehouden voor het publiek en media zijn onder andere enorme aantallen narcotica misdrijven, bedreigingen en mishandelingen. Maar ook berovingen, verkrachtingen, bommeldingen en brandstichting. In de nauwelijks vier maanden dat het systeem in gebruik was zijn er elke dag tientallen asielgerelateerde misdaden voor politieke doeleinden onder de pet gehouden.

In de interne richtlijn betreffende Code 291 die uitging naar alle politiemensen staat onder andere:

“Aangaande Code 291 die bij de media bekend is geworden. Deze code wordt gebruikt als werkmateriaal voor de dagelijkse situatieschets. De dagelijkse situatieschets is geheim en mag daarom niet naar buiten komen /…/ Niets van Code 291 mag in de publiciteit komen. Elke vermelding waar het slachtoffer, de dader, of de verhoorde een immigrant is moet met de specifieke code 291 geëtiketteerd worden.”

“De richtlijn geldt ook voor alle misdaden die gekoppeld zijn aan plaatsen en gebouwen die in verband staan met asielcentra. Dat betekent ook dat eventuele aanvallen van linkse extremisten op de immigratiedienst bij de misdaden belanden die geheim zijn.”

De reden dat deze code werd ingevoerd was de enorme toename van de instroom van immigranten naar Zweden in het laatste kwartaal van vorig jaar, met een navenant sterke toename van politie uitrukken naar asielgerelateerde criminaliteit. De reden dat de politie besloot dit management te classificeren als geheim was dat ze niet het beeld van de Zweden Democraten willen bevestigen dat er een asielchaos in Zweden heerst. Niet alleen handelt om een ineenstorting van overheidsdiensten, maar ook een escalerende criminaliteit die de resources van de politie onder druk zet.

Het dagblad SvD, die een deel van de lijst met 291 codes heeft bestudeerd, schrijft dat het veel gevallen van geweldsmisdrijven en bedreigingen heeft gevonden; 450 gevechten, 559 mishandelingen, negen roofovervallen, 194 bedreigingen, vier verkrachtingen, twee bommeldingen, 58 branden, en nog eens 239 gevallen van valse brandmeldingen.

De politie heeft naast deze gevallen nog veel meer werk te doen wat direct gerelateerd is aan de onverantwoorde hoge asiel opvang: 161 politiediensten, 912 bewakingsopdrachten, 109 recherche onderzoeken, en 869 controles van personen of voertuig behorende tot 291-gecodeerde incidenten.

Bijna honderd personen zijn in de asielcentra verdwenen, waarschijnlijk zijn ze ondergronds gegaan in de wetenschap dat ze geen reden hebben om asiel te krijgen. Als illegale immigrant in Zweden kan het vandaag de dag in veel gevallen gunstiger zijn dan een Zweedse autochtoon, als het gaat om te profiteren van de overheid gefinancierde gezondheidszorg, tandheelkundige zorg, school, etc. Hoewel dit ook 291-gecodeerd is en verborgen blijft voor het publiek.

De misdaden werden gepleegd over het hele land, de klok rond, zeven dagen per week. De plaatsen die “verrijkt” zijn met een groot aandeel asielzoekers – soms meer mensen dan de autochtone bevolking – zien de veiligheid van hun buurt snel verdwijnen.

Tomas Wallberg, politiehoofd van Noa, vertelt tegen SvD dat het materiaal wat de krant boven water heeft gekregen slechts een minimaal deel is van wat zich bevindt in het register van 291 gecodeerde misdrijven en incidenten:

“Er zijn veel meer Code 291 gerelateerde gevallen dan de gegevens die u onder ogen heeft gekregen, kan ik zeggen. Het is een enorme uitdaging, mensen zijn samen met andere getraumatiseerde mensen. Het is een onveilig leven en grote zorg om teruggestuurd te worden, de geringste verstoring in het dagelijkse leven kan een gewelddadige gebeurtenis triggeren.”

“Voor de herfst werden we geconfronteerd met overvolle asielcentra waar mensen verbleven die zich niet goed voelde. Nu is er een grotere neiging tot ernstig geweld. Er is een logica in dit gebeuren. De situatie komt steeds meer onder druk te staan, conflicten nemen toe als mensen lange tijd bij elkaar zijn. Ik moet zeggen dat dit een grote uitdaging voor ons is.”

Wallberg probeert gelijktijdig de geheimhouding als een technische futiliteit te verkopen – dat een 291-gecodeerd incident formeel niet bestaat, en bagatelliseert de indruk dat er opzettelijk een beleid van geheimhouding is gevoerd. Andere politiemensen hebben echter verklaard dat deze geheimhouding bewust is uitgevoerd, en dat het motief voor deze beleidsvoering een politieke reden heeft.

http://avpixlat.info/2016/01/29/over-femtusen-asylrelaterade-kod-192-brott-har-morklagts-av-polisen/

 

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4124 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

3 Comments on In nauwelijks vier maanden meer dan vijfduizend asiel-gerelateerde ‘Code 291’ misdaden door de Zweedse politie in de doofpot gestopt

 1. in de titel staat code 192, in het verhaal 291?

  Like

 2. Willemientje // januari 31, 2016 om 10:46 //

  Het jaar is 30 dagen oud,
  de doofpotten borrelen en sissen,
  en hier en daar
  knalt er een deksel af.
  De boosheid van het volk
  valt zelfs in Den Haag
  niet meer te missen.

  ´t Begon in Keulen
  in de nieuwjaarsnacht.
  Daar werd het recht op vrijheid
  van westerse vrouwen verkracht.
  Daar vloog het eerste deksel,
  de doofpot zat nog voller
  dan al was verwacht.

  Het bonnetje van Teeven
  krijgt ook nog een vervolg.
  Ondanks dat deze affaire
  al twee bewindslieden verzwolg.
  Op Veiligheid en Justitie
  is van alles mis.
  Het deksel staat nog maar op een kier,
  alles gaat stiekem hier.

  De doofpot COA
  staat te loeien, het deksel trilt
  en staat op springen.
  Steeds minder mensen staan
  welkomstliederen te zingen.
  De “incidenten” werden het liefst
  onder de pet gehouden.
  Al waren er niet veel mensen
  die de ontkenning van de feiten
  erg vertrouwden.

  De doofpotten, en dat zijn er veel,
  blijven niet zo lang meer heel.
  Er zijn steeds meer journalisten
  die gaan spitten, benieuwd
  naar alles wat daar in zal zitten.
  Ik hoop dat de burger
  hier zo van zal schrikken
  dat ze het niet langer pikken.

  Het gaat langzaam, dat is waar,
  maar steeds meer mensen
  worden zich bewust van het gevaar.
  Zijn met dit kabinet wel een beetje klaar,
  maar van mij mag het nog even blijven,
  dan zal hun wanbeleid beter beklijven.

  Dan zijn bij de volgende verkiezingen
  de rapen hopelijk eerder gaar.

  Door:
  “Willemientje”

  Liked by 1 persoon

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Video: Aanval met mes op het Centraal Station Stockholm
 2. Horde aanranders slaan toe in een zwembad in Vänersborg – vrouw met klein kindje is een van de slachtoffers
 3. Zweedse overheid gaat websites die etnische herkomst van criminele verdachten melden verbieden

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: