Nieuw

Zweedse politie waarschuwt: We kunnen niet meer alle incidenten in asielcentrums bijhouden

De Zweedse politie waarschuwt nu dat men niet genoeg capaciteit heeft om het gigantische aantal incidenten in asielcentrums te hanteren.

“De politie heeft geen resources om eventuele problemen te behandelen die zich in asielcentrums voordoen”, staat in het laatste rapport van MSB (Swedish Civil Contingencies Agency) .

Tegelijkertijd waarschuwt de politieleiding dat het personeel van asielaccommodaties niet in positie is om vechtpartijen en bedreigingen te hanteren – en dat er te weinig bewakers aanwezig zijn.

Sinds het laatste kwartaal van 2015 is het aantal ordeverstoringen in asielcentrums massaal gestegen. Volgens het nationale statusrapport van de Zweedse MSB zijn de gemelde incidenten van verschillende aard – onder andere handelt het zich om overbevolking, lage levensstandaard, geestesziekte en onzekerheid over de toekomst. Dit uit zich in vooral interne conflicten maar ook bedreigingen aan het personeel.

Volgens het verslag van de MSB zijn het aantal incidenten nu zo grootschalig dat de politie geen tijd meer heeft om op elk alarm te reageren.

-We worden zo vaak gedwongen om op onrusten in asielcentrums uit te rukken dat ander politiewerk erbij inschiet. Het gaat het vermogen van de politie te boven, zegt Nationale commissaris van politie Dan Eliasson.

Bovendien vermelden verschillende bronnen dat het personeel in asielcentrums slecht voorbereid is om geweld, conflicten en bedreigingen te hanteren –  terwijl er te weinig bewakers zijn.

Het dagblad VLT rapporteert vandaag over een incident waarbij een politiepatrouille werd gedwongen om te vluchten uit een asiel accommodatie in Västerås.

In een rapport van de politie wordt de stemming beschreven als een massieve hooliganbijeenkomst in een voetbalstadion, met een grote hoeveelheid mensen die schreeuwden en met vuisten in de lucht zwaaiden, volgens de politie was het dankzij een hondengeleider dat men wist te ontsnappen, vermeldt VLT.

“Ik was mentaal voorbereid om voor mijn leven te vechten..// …We staan met tien politieagenten in een smalle gang. Ik hoor iemand roepen dat er een nooduitgang is”, schrijft een politieman volgens de krant.

Ziekmeldingen stijgen schrikbarend

Maar niet alleen bij de politie is de situatie gespannen. Het Nationale statusrapport van de MSB beschrijft ook hoe de werklast bij de sociale diensten gigantisch is gestegen, en ook daar nemen de ziekmeldingen toe.

Het rapport vermeldt ook dat vrijwilligers en hulpverleners vanwege de werkdruk ontslag nemen, en dat er een groot gebrek aan maatschappelijk werkers is in het land.

Het gaat nog meer gespannen worden

Ook scholen zijn in veel gebieden overbelast, blijkt uit het verslag. Meerdere gemeentes melden dat studenten niet binnen de aanbevolen tijd een plek kan worden aangeboden. Verschillende gemeentes wijzen erop dat de situatie waarschijnlijk nog meer gespannen gaat geworden.

Bron:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article22146770.ab

Doe mee met 8.336 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

12 Comments on Zweedse politie waarschuwt: We kunnen niet meer alle incidenten in asielcentrums bijhouden

 1. jungleelephant // januari 25, 2016 om 23:31 //

  Zo’n horde kun je alleen te lijf als je ze een [terechte!!!]kogel door hun koppen jaagt!Het loopt,in alle landen,de spuigaten uit!De ene na de andere politiemacht moet komen opdraven!Laat ze anders elkaar lekker afmaken:probleem opgelost!

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // januari 26, 2016 om 00:29 //

  Tijd om het leger in te zetten zou je denken.
  Op zich is het wel eerlijk dat de politie dit hardop durft te zeggen, in Nederland zijn er al jarenlang buurten waar de politie nog nauwelijks iets in te brengen heeft, maar die durven hun mond niet open te trekken en zo groeit en ettert het probleem lustig verder.

  Like

 3. polderboy // januari 26, 2016 om 06:02 //

  Wetteloosheid onder het huidige bestuur, maar ook leugens, manipulatie van feiten en ernstig wanbeleid zal steeds meer de maatstaf worden.

  Ik lees net dat ze 11 auto’s van Pegida demonstranten in de fik hebben gestoken in Dresden. De oproep van Merkel en haar bestuur in Duitsland, om ze van de straat af te vechten, begint zijn vruchten af te werpen. Door het bestuur opgeroepen wetteloosheid!!
  http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/bei-pegida-aufzug-in-dresden-brennen-autos-14034381.html

  Wetteloosheid op enorm omvangrijke schaal blijkt uit het feit dat alle 8 bij het in Parijs georganiseerde bloedbad met 130 doden koppensnellers waren die eerder uitgebreid op video mensen hun hoofd afsneden. Dat de AIVD en andere veiligheidsdiensten de zaak ook maar enigszins onder controle hebben, is dus een leugen van ongekende omvang.
  http://www.jihadwatch.org/2016/01/new-islamic-state-beheading-video-celebrates-jihad-murders-promises-more

  Ondertussen dreigt Timmermans dat heel de EU handel tot stilstand komt, als we persoons verplaatsingen binnen de EU gaan controleren. Net of die stroom immigranten allemaal met het containervervoer reizen (75%), of per binnenvaartschip, trein en luchttransport? Een dreigement dat nergens op slaat. Dergelijke uitspraken, om ze weer te ontkrachten, leveren alleen maar extra kosten op, voor deze toch al te duur betaalde administrateur, die uit zijn nek lult.
  Manipulatie van feiten kan Timmermans maar geen genoeg van krijgen.

  Dat een mes aan vier kanten kan snijden bewijst Van der Laan van de PvdA.
  1)Eerst betalen we voor immigrantenopvang.
  2)Ondertussen zitten de echte vluchtelingen in vluchtelingenkampen te verpieteren.
  3)Dan draaien we voor de immense emotionele kosten (zorgkosten en afname arbeidsopbrengsten van de vele slachtoffers) op, als immigranten wandaden verrichten;
  4)Dan betalen we weer aan een PvdA deskundige die ze cursussen gaat geven in A’dam.
  Met dank aan Van der Laan, PvdA, die van de slechte sheriff van Nottingham waar Robin Hood tegen vocht, nog een vrome belasting collecteur maakt.
  Wanbestuur dus.

  Liked by 1 persoon

 4. copywriter // januari 26, 2016 om 07:25 //

  Tijl Uylenspiegel // januari 26, 2016 om 00:29 //
  Welk leger? Zweden heeft al jaren niets wat je nog een leger zou kunnen noemen.
  Die paar “soldaten” die ze nog hebben zijn eerder sociale hulpverleners dan soldaten.
  Bovendien zijn ze verplicht om op klokslag 4:30 uur uit te klokken en naar huis te gaan want vakbondsregeltjes.
  Schieten mogen ze ook al niet hooguit ‘pang pang’ roepen. (hallo Pechtold!)
  Als morgen Russische troepen de grens oversteken mogen ze niet eens terugschieten want die Russen bevinden zich dan op Zweeds grondgebied en hebben dan de volle bescherming van de Zweedse grondwet.
  Kortom beschouw Zweden maar als een ‘failed state’ en loop er maar met een grote boog omheen.
  In dat land zou je nog niet eens dood op straat gevonden willen worden.

  Like

 5. Wat dacht U van dit bericht, 6000 NBederlandse agenten moeten die islamitische “asielparakieten” in bedwang proberen te houden.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25079261/__Asiel_zet_politie_klem__.html

  Like

 6. Goedemorgen Gerrit!.

  Like

 7. polderboy // januari 26, 2016 om 09:04 //

  Typisch hoe nu aan het daglicht komt dat politie met wapenstokken op burgers, die op de grond liggen, instampt in Geldermalsen.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25079554/__Video_van_politiegeweld__.html
  Natuurlijk, een PvdA burgemeester en haar kliek is als het erop aankomt in staat een noodwet af te roepen om burgers standrechtelijk af te knallen: “Want ze gooiden met eieren er rotjes….. afschuwelijk, de rechtstaat is in het geding!!”
  Iets waar Amnesty jaar en dag rapporten over vol schrijft als het gaat om corrupte bananenrepublieken. Vergelijk de stilte nu!!

  En de stilte van Amnesty n.a.v. Keulen en de rest van Duitsland. Rapporten vol over wetteloosheid in Egypte, met interviews met slachtoffers en getuigen, toen het op Tahrirplein gebeurde: “Wat een incompetent ondemocratisch bestuur, dat zoiets laat gebeuren!!”
  Maar nu blijft Amnesty stil, zwijgend, geen van de meer dan 500 slachtoffers alleen al in Keulen, geen enkele getuige, niemand, maar dan ook niemand wordt geïnterviewd..??!!
  Mensenrechtenclubjes: ik veeg me reet af met die subsidie bendes; niks dan een verlengstuk van dat bestuur, met hun politieke ideologieën, die erop los laten trimmen, als je kritiek hebt.

  Frankrijk doet het beter. Hier liggen taken voor het leger, en behoort militair strafrecht te gelden. Voor alle burgers: dus ook voor burgemeesters in Geldermalsen. Die had allang van haar bed gelicht geworden voor uitleg. Ook dat politiebestuur. Hoe langer we wachten, hoe groter de chaos is, dat dat zootje incompetente en staatsgevaarlijke bestuurders aanricht.

  Like

 8. Worden intussen de medewerkers in de opvangcentra al voorzien van training en wapens om afslachting door ongeslepen diamantjes tot een minimum te beperken?
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/25078767/__Vrouw_gedood_in_azc_Zweden__.html

  Like

 9. Zweden??? Heb je al eens gekeken hoe ver Zweden van Syrië verwijderd ligt??? Vluchtelingen??? Gelukszoekers ja, gangsters en losgeslagen testosteronbommen!!!
  Wij zijn kampioen elasticiteit in Europa!! Nog nooit op zo’n grote schaal misbruik van goedheid en vertrouwen gezien…. Steeds lang voorspeld geweest wat er ging gebeuren!! Het X- te bewijs dat vreemdelingen opvang en integratie niet marcheert!! Wordt toch eens wakker Europa!! Zijn wij met z’n allen blind of hoe zit dat???
  Burgerlijke groeten,
  Jan Camerlynck

  Like

 10. Dr. Oetker // juni 19, 2016 om 12:53 //

  Een incident, zoek het eens op in je google speelgoed, beteked een enkel voorval, de gehele tweede weleldoorlog bestond dus uit miljarden incidenten. goed zo jodocus je bent gezakt! in·ci·dent (het; o; meervoud: incidenten) 1onvoorziene gebeurtenis

  Like

 11. Dr. Oetker // juni 19, 2016 om 12:54 //

  Onvoorzien?

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Zweedse politie waarschuwt: We kunnen niet meer alle incidenten in asielcentra bijhouden | E.J. Bron
 2. Waar moet ik het nou weer over hebben… | voorzieners

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: