Nieuw

Hoe werkt het écht?

 

Waar hééft hij het over? Nou dat zal ik vertellen, nagenoeg elk weldenkend mens heeft een mening over de toevloed van migranten/vluchtelingen.

Maar lang niet iedereen weet hoe die fabriek van opvang nu eigenlijk werkt. Te makkelijk wordt er geroepen “ze krijgen alles”. Dat valt namelijk best tegen. Laten we het dus maar eens op een rijtje zetten (met dank aan weekblad Elsevier van een paar maanden terug)

Een persoon komt ons land binnen.

Hij dient zich dan aan te melden en te registreren, dat duurt twee dagen, gedurende die twee dagen wordt hij ondergebracht in een opvanglocatie. Hij mag dan niet werken, krijgt alleen noodzakelijke medische hulp, heeft geen recht op hereniging, krijgt geen geld en geen verzekering. Hij krijgt wel gratis vervoer naar de opvang en een tolk tot zijn beschikking.

Terwijl hij in de opvang verblijft gaat de procedure tot voorbereiding in, dit duurt 6 dagen tot 6 maanden, hij blijft gedurende die tijd in de opvang en de condities blijven hetzelfde.

Daarna start de asielprocedure. Deze duurt 8 tot 40 dagen en de condities verbeteren iets, hij gaat dan naar een AZC mag nog steeds niet werken maar krijgt wel volledige medische zorg, hereniging is nog niet toegestaan maar hij krijgt wel een weekgeld van € 60,00. Minderjarigen krijgen bovendien onderwijs vanwege de leerplicht en hij krijgt gratis vervoer naar een advocaat, een WA verzekering en een tolk.

Dan wordt het moeilijker en met meer mogelijkheden.

A) het asielverzoek wordt afgewezen en de asielzoeker gaat niet in beroep. Hij moet dan Nederland verlaten maar een (groot) aantal blijft illegaal.

B) Verzoek wordt afgewezen maar de asielzoeker gaat in beroep, deze procedure kan jaren duren. De condities blijven hetzelfde als in de asielprocedure.

C) De IND heeft meer tijd nodig, de beslissing moet binnen 12 maanden komen.

Werk is dan beperkt toegestaan en hij krijgt het recht op recreatie erbij, de rest blijft ongewijzigd.

D) Er komt een directe inwilliging van het asielverzoek en hij krijgt een verblijfsvergunning voor vijf jaar en hij gaat er flink op vooruit.

Hij maakt aanspraak op een sociale huurwoning, hij mag aan het werk, hij krijgt medische zorg, hij heeft recht op gezinshereniging, hij krijgt een uitkering plus toeslagen, hij mag onderwijs volgen, hij krijgt een WA verzekering, een inburgeringscursus en Nederlandse taallessen. Hiep hiep hoera!

Na vijf jaar volgt een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd en alles blijft als onder D, halleluja dus!

De laatste fase is dat hij de toekenning krijgt van de Nederlandse nationaliteit.

Opvallend daarbij is (naar mijn mening) dat ze dus in eerste instantie niet zoveel krijgen als dat velen denken. Daarna gaat het echter steeds rapper.

Het vervelende is dat of ze nou wel of niet een voorlopige verblijfsvergunning krijgen de mogelijkheden tot uitzetten minimaal is, ze duiken de illegaliteit in of beginnen de ellenlange beroepsprocedure en laten zich daarin bijstaan door gespecialiseerde advocaten. Dit zijn veelal linkse hippieachtige figuren die met de hakken over de sloot advocaat zijn geworden (als ze echt goed waren dan konden ze met gemak een salaris van enige malen modaal verdienen), het gaat deze figuren niet om recht, eerder het tegenovergestelde, ze strooien bewust zand in de gerechtelijke machine door ook in uitzichtloze gevallen tegen beter weten in beroep aan te tekenen. Helaas valt daar nauwelijks tegen op te treden.

Nou en zo werkt het dus écht!

Valt dat mee of tegen?

 

Doe mee met 8.232 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (490 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

40 Comments on Hoe werkt het écht?

 1. mushroom // januari 24, 2016 om 01:36 //

  Hmmm….😕who is to blame?? Aha !!!

  Onze regels, wetten en ambtenaren die de wetten uitvoeren. Alles volgens de regels. Als een ambtenaar niet goed zijn werk heeft gedaan, krijgt de client (wahaaa) cq. Ex asielzoeker een pseudo advocaat tot zijn beschikking. Uiteraard volledig vergoedt.
  Plus: maatschappelijk werker die zijn/haar formulieren invult of een links guthmensh vrijwilliger voor wegwijs maken in de maatscappij en ‘welke toeslagen, rechten, gratis dingetjes, instellingen, deze persoon wel allemaal recht op heeft !!

  Conclusie: don’t blame the Refugee, blame the system.!

  Mensensmokkelaars weten dit al jaaaaren, mond op mond reklame. Nu helemaal gedeeld op social media & Facebook, in alle talen !! En dialect!

  Geen mensensmokkelaar tot je beschikking?? Een beetje ‘apotheker’ , hoogopgeleide M.O. er kan het tegenwoordig direkt Googl’len in eigen taal. Uitprinten en meenemen met een valse paspoort, een vals diploma, smartphone met GPS en lopen maar….richting EU paradijs !!
  Geef ze ’s ongelijk.!!

  Nu of nooit denken ze, vandaar weer of geen weer:de invasie blijft doorgaan.

  Like

 2. mushroom // januari 24, 2016 om 01:37 //

  Muuti Merkel gaf ze de laatste zetje:”wir schaffen es”! Dat mens moet voor t gerecht!

  Like

 3. mushroom // januari 24, 2016 om 01:45 //

  Kijk nou’s deze dame ‘goed zijn’:
  Waarschuwing vooraf: neem een anti kotspilletje voor het kijken.

  Liked by 1 persoon

 4. mushroom // januari 24, 2016 om 01:56 //

  http://www.unhcr.org/pages/49da0e466.html

  UN/ UNCHR

  1951 !! Verdrag van Geneve.
  Hier draait t om , this is the major problem.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // januari 24, 2016 om 02:09 //

  Mushroom ik was niet zo zeer op zoek naar iemand die ik de schuld zou kunnen geven maar meer naar hoe het in werkelijkheid hoort te gaan. En onder voorbehoud dat er vast nog wel lokalo’s zijn die de regels buigen. Maar tevelen denken dat vanaf dag 1 alles maar wordt gegeven en dat ze overal aanspraak op kunnen maken, dat valt dus best tegen. Waarbij dan weer aangetekend moet worden dat zodra ze eenmaal zijn toegelaten het plotseling crescendo gaat. Het is daarbij goed te bedenken dat als er ergens onderweg een afwijzing komt dit niet betekent dat ze ook daadwerkelijk worden uitgezet, hoogstens wordt er van ze verwacht dat ze weggaan, slechts enkelen doen dat.

  Like

 6. mushroom // januari 24, 2016 om 03:21 //

  @Uylenspiegel.
  Je hebt zeker een punt. Goed artikel ook.
  Schuldig, het is een woord. Ik probeer zelf altijd iets te analyseren, en probeer naar the core of the busisiness te gaan. De Bron.
  Dat vind ik zelf een uitdaging.
  Ik kom zelf iedere keer weer uit op de Bottom Top. En vanaf Bottom naar down Bottom.
  Het is een complex materie. Mijn conclusie tot dusver is dat het aan the Top Bottom ligt.
  Human Right( Amensty International ,( satanic organisation), UN verdrafen en policy’s, Thecnocraten Brussel. Hongaarse nep jood Soros de miljardair, Banken kartel en Multi nationals, Captains of the Industry…dan de trouwe fazanten de Regeringsleiders die bevel geven tot uitvoeren aan de uitvoerende mininsters. Daaruit voorvloeient aan onze politie en defensie apparaat die met hun handen gebonden zijn.

  Op de man af, zal ik onze leiders niet aanvallen.
  Zelfs die Marokaan als voorzitter is democratisch verkozen. Zij deed niets verkeerds. De leden hebben rechtsgeldig op haar gestemd. (Niet te bekroppen voor mij). Maar het is legaal. Ze spelen, kleuren binnen de lijntjes van politiek correct.
  Heel frustrerend!
  Het volk kijkt ernaar….kan totaal niets. Zonder geld, leger, politie is het volk verloren. Met bordjes de straat opgaan is zo ’70 en’80. Zo passe…bovendien loopt je een groot risico dat je foto op social media verschijnt, met alle gevolgen van dien. Een eitje gooien tegen het raam van je gemeente? De politie pakt je op. Met alle gevolgen van dien. Jij moet een advocaat betalen. Gaat een moslim vluchteling een vrouw aanranden, verkrachten, wordt hij bijgestaan door een prodeo advocaat.

  Recht is kromen krom is recht.
  Ik denk dat we pyschologisch zo verward raken, dat we mentaal murw worden.
  Dit is regelrechte mindcontrol om de burger monddood te maken en zeker knettergek!

  Gevaarlijk. Daarom mijn advies: Hou je hoofd koel. Denk na. Tel tot 10. En zelfbeheersing is een kostbaar eigenschap.
  Het is pyschologisch mindfucking van de massa.
  Denk eraan, ook onze politiemensen krijgen orders. Het zijn ook maar mensen. Daarom vind ik het volstrekt onaceptabel dat ze soms zo fel en onbeschoft op onze poltie/ME wordt gereageerd.

  Of vernielen van openbare eigendommen van ons allemaal. Het zijn de eigendommen van de staat, dus van ons allemaal. Wij draaien op voor de kosten van al die schade. Terwijl de vluchteling rustig en veilug met bewaking achter het hek zich schijten van het lachen om ons.
  Ze lachen ons keihard uit. Ze kennen hun rechten. Ze weten dat ze worden beschermd.
  Ze weten ook: 1 maal binnen is alrijd binnen. Nog een paar kindjes uitpoepen, hup, binnen pasr jaar, wachten op ‘kinderpardon’ enz. Lukt dat niet. Staan er weer een batterij schoolklassen en hun leeraren te protesteren voor hun uitzetting. Zo gaat t al jaren. Het is dwijlen met de kraan open.
  Het beleid stinkt. Daaar gast t om.
  Ik geef ook niet af op de vluchteling. Ze pakken de kansen, zou ik ook doen. Now or never! Is hun hoop. Hoop doet leven en hoop zet aan tot wilskracht. Zo is de mens. Ieder mens. Struggle of survival. De sterksten overleven. In dit geval jonge sterke gezonde mannen, met een sterke drang tot overleven. No matter what.

  Zijn de grenzen dicht? Ze zieken weer een andere route. Bijvoorbeeld door de poolcirkel. Per fiets naar the Nordic om in Noorwegen te komen.

  De regels en wetten moeten op de schop, dan pas kan je duane en grensbewaking plaatsen die echt werken. Nee=dan Echt NEE. Een legitiem reden om die mensen terug te sturen. Rechtsgeldig aqudaat middel.
  Of schiet e op een paar bootjes ruchting Lampadusa…geloof me, het droogt binnen no time op.
  Zo gaat het, denk ik.
  Gasten die hier zijn: logeervergunning, alleen broodnodig opvang. Geen vooruitzicht op verblijfsvergunning geven. Geen taalcurssussen, geen inburgeringscurssusen. Geef ze geen hoop hier op een toekomst. Maar hoop op terugkeer naar het land zelf. In de tussentijd. Opvang regio verbeteren. Stukken land pachten in moslimlanden en daar goede opvangcentra inrichten met goede faciliteiten. Sjiiten en Soenieten apart.
  Christenen mogen hier blijven, yezidis en homo’s. Zij hebben geen ander optie. Voor mij zijn ze welkom.

  Like

 7. En reken nu ook maar uit hoeveel dit kost: totaal aantal migranten dit jaar tussen de 50.000 en 60.000. Om al die mensen te kunnen huisvesten is een bedrag van 1 miljard euro nodig. Met de gezinshereniging plus de geboorte-explosies wordt dit aantal en het bedrag vervijfvoudigd, Intussen is er nog geen stop op de asielstroom. Wie denk je moeten deze tientallen miljarden per jaar betalen? Of mogen wij de rekening naar de heer Uylenspiegel sturen? 😛

  Like

 8. mushroom // januari 24, 2016 om 03:23 //

  Toepasselijk

  Liked by 1 persoon

 9. p.s. cijfers zijn van het CBS.

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // januari 24, 2016 om 03:32 //

  Ja hoor die rekening mag je best naar me opsturen, lijkt me wel interessant hoe ze dat bij mij zouden willen innen 🙂
  Als ze komen zoeken naar geld dan help ik mee zoeken!

  Like

 11. mushroom // januari 24, 2016 om 03:33 //

  Ik vind de crimininele NAF’ers uit de 3de 4de generatie en dommige suri amers a ntillianen somaliers iritriers een nog grotere probleem.

  Hoop hebben enorme pyschis he afwijkingen. Draaideur criminelen. Zfs de OM en hulpverleners weten zich geen raad met die lui.
  Daarbij vind ik juist de zogn HBO’er moslims gevaarlijker. Die radicaliren zich op rap tempo en zij erg fan atiek. Zij i filtreren i hoge posities als media, politiek, onderwijs enz.
  Grootste probleem ko.t pas als straks een Islamitische Partij opkomt die zetels behaald en in de 2 Kamer komt.
  Dan gaat de hel lis! So in your face!!
  Sharia worxt dan echt werkelijkheid.

  Like

 12. Krijgen ze echt geen zakgeld, Tijl? Ik hoor verschillende verhalen. Het moet makkelijk te googelen zijn en vanuit meerdere bronnen te onderbouwen lijkt me. Ik ga het nu niet opzoeken, maar ik kwam net deze tweet tegen. Dat lijkt me op zijn minst in tegenspraak met wat je beweert. Misschien zou je kunnen aangeven waar je je op baseert? Deze persoon was vandaag zelf in een AZC om eens te kijken:

  Like

 13. Dit is hoe het gaat eens ze door de procedure zijn.

  De papieren van een asieljihadi (stond ooit ook op DVC, maar …):
  http://fubar.mobi/2015/06/01/de-papieren-van-een-syrische-asiel-jihadi-sociale-huurwoning-bezetter-met-voorrang-dankzij-de-asielindustrie/

  Like

 14. Ik als Nederlander krijg nog steeds geen gratis WA verzekering, advocaat plus vervoer erheen.
  Ook geen gratis hulp die alles voor mij regelt w.b. toeslagen en uitkeringen.
  En de meeste zouden hun handen dicht knijpen als ze €60,00 p/w hadden om vrij te mogen besteden.
  Maar voor de rest valt het allemaal reuze mee. Voor wie?
  Het hele verhaal zou zo kunnen weg komen bij iemand die hier ze brood mee verdient.

  Like

 15. Intussen krijgen ze uiteraard adviezen van de advocaten om hun aanvraag te versterken voor permanent verblijf ( kindjes maken, trouwen, de nederlandse taal kennen, vriendenkring, ingeburgerd zijn etc. Het rekken van de proceduren door iedere keer in beroep te gaan bij negatieve uitslag kost ons ook nog eens geld. Enfin alhier een pdf waarin van alles staat, bij interesse natuurlijk: https://www.wodc.nl/images/2347-volledige-tekst_tcm44-566309.pdf

  Like

 16. voorwaarts // januari 24, 2016 om 10:23 //

  Gewoon de wet veranderen. Iemand van buitenaf mag nooit Nederlander worden in mijn ogen. Het is allemaal heel eenvoudig op te lossen. Geen uitkering, geen recht op advocaat, enz. En meteen uitzetten… Even chippen om er zeker van te zijn dat ze nooit meer terug kunnen komen. Echt het is heel simpel. Zonder dat er ook maar een dode valt kun je zorgen dat iedereen teruggaat. De techniek is er en de wetten kun je zo veranderen.

  Like

 17. polderboy // januari 24, 2016 om 11:27 //

  UN verdrag uit 1951?!
  Andere tijden. Nog geen bevolkingsexplosie in het MO. Nog geen oliedollar Saud die de Koran met de interpretatie van Mushin Khan wereldwijd verspreiden. Nog geen grote hoeveelheid ernstige vetes rond olie en gas bronnen. Die Arabieren waren na de Arabisch opstand, waar ze de Turken hun landen uit hadden geschopt, nog heel anders bezig.

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // januari 24, 2016 om 12:33 //

  Fubar dat klopt wel als je bron naar een AZC is geweest, dat schreef ik ook;
  “Daarna start de asielprocedure. Deze duurt 8 tot 40 dagen en de condities verbeteren iets, hij gaat dan naar een AZC mag nog steeds niet werken maar krijgt wel volledige medische zorg, hereniging is nog niet toegestaan maar hij krijgt wel een weekgeld van € 60,00. “
  Maar dan zitten ze dus al in de asielprocedure.

  Like

 19. Tijl, is het nou de bedoeling dat we meer begrip moeten gaan krijgen voor deze “vluchtelingen”. Dat kunnen ze bij mij toch echt wel vergeten.
  Als je eerst heel Europa bent doorkruist om vervolgens enkel in de landen te eindigen waar je het meest in de watten wordt gelegd dan ben je geen “vluchteling” maar een gelukzoeker.
  Alle veilige landen hebben ze verlaten om te eindigen waarvan je van tevoren zeker weet dat je nooit meer hoeft te werken, Nederland, Duitsland, Zweden enz.
  En dus niet in een Oostblok land, maar dat zal dan wel toeval zijn.

  Like

 20. Like

 21. Like

 22. Tijl, ik lees graag stukjes van jou hand maar dit vind ik wel zo een betrekkelijk niveau hebben.
  Of verdien jij soms je brood met “vluchtelingen”
  Dan begrijp ik het wel dat je meent zoiets te moeten opschrijven.

  Like

 23. mushroom // januari 24, 2016 om 13:30 //

  http://www.express.co.uk/news/world/637284/Refugees-asylum-bids-Europe-too-cold-migrant-crisis

  70% vd vluchtelinfen in Finland wil terug ! Toch een beetje TE koud.😅

  Like

 24. Tijl Uylenspiegel // januari 24, 2016 om 13:39 //

  Bert G. ook op E.J.Bron had je een dergelijke reactie, ik begrijp werkelijk niet waar die kritiek op gebaseerd is, ik heb niet anders gedaan dan de officiële regels op een rijtje zetten, die is voor iedereen te achterhalen maar slechts weinigen nemen die moeite. De reden dat ik dat gedaan heb is omdat er veel fabeltjes rondgaan die niet juist blijken te zijn. Ik heb die regels niet gemaakt en ik verdedig ze ook niet, sterker nog ik heb er ook kritiek op maar dan moet je ook wel de moeite willen nemen om het te lezen.

  Like

 25. Tijl, ik heb het gelezen, letter voor letter.
  Je laat vooral zien dat het toch echt niet zo’n vetpot is wat ze hier krijgen omdat sommige denken dat dat wel zo is.
  Voor mij is dit nog steeds wel zo, zeker wat ik nu gelezen heb, wat mij overigens al bekend was. Het zou van mij veel somberder kunnen.
  Geen zakgeld, geen advocaat + vervoer, geen WA verzekering, geen recht op een status.
  Aardappels met spek en appelmoes met wat brood is ruim voldoende, lijkt mij.
  Maar voorlopig worden ze nog steeds meer in de watten gelegd dan welke Nederlander ook.
  En na mijn idee gaat alles, hoe betrekkelijk het ook is volgens jouw verhaal, mij nog veel te ver en veel te gul.
  Zeker als ik een groep erbij pak die letterlijk is hun eigen stront en pis mag verzuipen zo als ouderen en daklozen die op dit alles nooit hoeven te rekenen.

  Like

 26. Tijl Uylenspiegel // januari 24, 2016 om 14:34 //

  Bert vandaar ook dat ik mijn stukje afsloot met “valt dat mee of tegen”?
  Persoonlijk denk ik dat velen denken dat het nog veel ruimer is en dat heb ik geprobeerd te weerleggen door de officiële regels op een rijtje te zetten.
  Een andere reden dat ik dit gedaan heb was dat ik zelf ook verbaasd was dat ze niet gelijk van het begin af aan in de watten worden gelegd, ik dacht namelijk dat het wel zo was, maar daar staat tegenover dat als ze eenmaal in de molen zitten het weer wel veel te ruim wordt.
  Te ruim of te krap daar kunnen de meningen over verschillen maar die mening moet dan wel gebaseerd zijn op de feiten zoals ik ze heb weergegeven, feiten die voor iedereen toegankelijk zijn maar waar te weinigen de moeite voor nemen om ze op te zoeken.

  Like

 27. Ik denk dat ik in de spambak terecht ben gekomen.

  Like

 28. Like

 29. ‘Hippe’ PvdA theemuts slaat op allerminst creatieve wijze de de dialoog dood. In het rood. https://www.youtube.com/watch?v=v5yjPeukm8E

  Like

 30. mushroom // januari 24, 2016 om 17:03 //

  Nooit begrepen, dat vele moslims’s hun hoofden volledig inpakken, maar zich vol sminken met make up. Dikke eyeliners mascara lippenstift.
  Daaronder hippe pumps, strakke spijkerbroek waar je hele figuur zichtbaar is.
  Sooo hypocriet.

  Ik juich het toe hoor, dat ze zich opmaken, maar…die hoofddoek!! Gaat nergens over! Waarom toch zo hypocriet?

  Like

 31. Greengo, Ze moeten de uitvaart een beetje aanpassen, een extra gaatje in de grond en met een m134 dat tuig het gat in sproeien. Deze nieuwe uitvaart auto op youtube zal goed van pas komen.

  Like

 32. Super Tactical 🙂 … in juiste handen.

  Like

 33. Ik zal nog wat zeggen, het staat duidelijk met regels omschreven, verder vind ik die gelugzoekers net als een rotje, de lont aansteken en wegwerpen. boem

  Like

 34. G.Deckzeijl // januari 25, 2016 om 08:05 //

  Oproep voor jullie: stuur die infiltrant eens een mailtje!
  http://fubar.mobi/2016/01/23/pvv-woest-voorrang-asielzoeker-bij-regelen-toeslagen/

  Like

 35. G.Deckzeijl // januari 25, 2016 om 08:07 //

  Aanvulling van 08:05:
  Let op! Het wordt hoe langer hoe gekker: identiteits-checks VERVALLEN.!!!!*
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25067278/__Voorrang_asielzoeker_bij_regelen_toeslagen__.html
  *dit doet me onmiddellijk denken aan de Bulgaarse toeslagenfraude die Frans Weekers
  terecht zijn positie als staatssecretaris v.financiën heeft gekost.

  Like

 36. Goede aanbeveling van PVV, maar SP vindt het idee passen in een dictatuur en wil maar niet begrijpen dat de aanbeveling van PVV er juist een is om dictatuur (door loslopende testosteronbommen zonder morele opvoeding die er voor ons wél toe doet) te vermijden.

  http://nos.nl/artikel/2082329-roemer-plan-wilders-verwacht-je-in-een-dictatuur.html
  filmpje wil niet.

  Like

 37. Ik vond vanmorgen een ff-slikken-juust-ja-filmpje (en weet niet of ik het bij Fubar vandaan heb -kan het niet terugvinden) of van ergens anders, maar is wel de moeite waard om ook even te plaatsen aangezien … STOP DEZE INFILTRATIE-GEKTE !!!

  http://www.thepetitionsite.com/nl-nl/933/604/765/stop-de-asielstroom-nu/

  Like

4 Trackbacks / Pingbacks

 1. Hoe werkt het écht? – Rechtsaf doorzee
 2. Hoe werkt het écht? | E.J. Bron
 3. Zomaar weer effe wat Zondags geleuter | voorzieners
 4. Wat zijn we toch dom eigenlijk hè? | voorzieners

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: