Nieuw

“Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”

Foto: Giovanni Sartori op het 21st World Political Science Congress, gehouden in Santiago de Chile. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Rankawito.

Luigi Masseroni interviewt Professor Giovanni Sartori, een Florentijn van 91 (bijna 92) jaar, die als een der grootste experts van de internationale politieke wetenschap beschouwd wordt en die al jaren een aandachtig waarnemer is van de hedendaagse hoofdthema’s: islam en Europa.

Door: Hans den Hollander

Professor, hier wordt met onze toekomst gespeeld.

Giovanni Sartori:

– Hierover worden veel domme dingen gezegd.

In Frankrijk beginnen linkse intellectuelen hierover als een rechtervleugel te praten. Ze zeggen dat het multiculturalisme mislukt is, dat de migratiestromen uit de moslimse landen onhoudbaar zijn, dat de islam zich niet met het democratische Europa kan assimileren …

– Dat zijn dingen die ik al tientallen jaren zeg.

Praat u nu zoals de rechtervleugel?

– Rechts of links maakt mij niets uit, wat mij interesseert is het gezond verstand. Ik praat uit ervaring want ik bestudeer deze dingen al jarenlang omdat ik de politieke, ethische en economische systemen tracht te begrijpen die de betrekkingen tussen islam en Europa regelen, om oplossingen voor te stellen voor de ramp waarin wij terechtgekomen zijn.

Welke ramp?

– Onszelf wijs maken dat men een grote moslimse gemeenschap die trouw is aan een theocratisch monotheïsme dat geen politieke naast de religieuze macht aanvaardt, vreedzaam kan integreren met de westelijke democratische samenleving. Door dit misverstand is de oorlog waarin wij ons bevinden losgebarsten.

Waarom?

– Omdat de islam die in de laatste twintig-dertig jaar hevig ontwaakt is – opgezweept en klaar om los te barsten, door nieuwe en steeds gevaarlijkere technologieën bijgestaan – is het een islam die niet in staat is om zich te ontwikkelen. Het is een theocratisch monotheïsme dat bij onze middeleeuwen is blijven stilstaan. En het is een islam die met het westelijke monotheïsme onverenigbaar is. Gedurende lange tijd, vanaf de strijd om Wenen en daarna, hebben deze twee realiteiten elkaar genegeerd. Nu zijn zij weer in botsing gekomen.

Waarom kunnen zij niet samenleven?

– Omdat de vrije samenlevingen, zoals het Westen, op democratie gebaseerd zijn, d.w.z. op de volkssoevereiniteit. De islam daarentegen baseert zich op de soevereiniteit van Allah. En als de islamieten dit principe in de westelijke landen willen toepassen, is het conflict onvermijdelijk.

Zegt u dat de integratie voor de moslim onmogelijk is?

– Ik zeg dat vanaf 630 na Chr. de geschiedenis geen gevallen vermeldt waarin de integratie van islamieten binnen de niet islamitische samenleving geslaagd is.
Denk maar aan India en Indonesië.

Dus als in hun islamitische landen de muzelmannen onder de soevereiniteit van Allah leven, gaat alles goed, maar als …

– … maar als de immigrant bij ons aankomt en dit principe blijft aanvaarden en onze ethisch-politieke waarden blijft weigeren, dan betekent dit dat hij nooit zal kunnen integreren. In Engeland en Frankrijk vinden wij dan ook een derde generatie jonge islamieten die fanatieker en kwaadaardiger zijn dan ooit.

Maar het multiculturalisme…

– Wat is het multiculturalisme? Wat betekent het? Het multiculturalisme bestaat niet. De linkervleugel die met het woord multiculturalisme zwaait, weet niet wat de islam is en volgt domme ideeën. U moet er maar eens over nadenken. De chinezen, blijven chinezen ook na tweeduizend jaar en leven rustig met hun tradities en gebruiken in onze steden. Zo ook de joden. Maar de moslims niet. In het privéleven kunnen en moeten zij hun eigen religie blijven belijden, maar in het politieke leven moeten zij onze regels over de volkssoevereiniteit accepteren, anders moeten zij weggaan.

Als een conservatief van links u zou horen, zou hij u voor een xenofoob houden.

– De linkervleugel is schandalig. Het heeft de moed niet om het probleem aan te pakken. Het heeft zijn ideologie verloren en om zijn mooie progressieve figuur te slaan klampt men zich vast aan de funeste zaak van de deuren die voor iedereen openstaan. Solidariteit is goed. Maar het is niet voldoende.

Wat is er nodig?

– Regels. De immigratie naar Europa heeft onhoudbare aantallen. Wie er ook binnenkomt, moet een visum hebben, regulaire documenten en een identiteit die zeker is. Wie illegaal in een land woont, moet uitgewezen worden. En wie blijft mag geen kiesrecht hebben, anders stichten de islamieten een politieke partij en krijgen met hun verschrikkelijke geboortecijfers de absolute meerderheid. En wij moeten dan onder de wet van Allah leven. Ik heb dertig jaar in de USA gewoond. Ik had alle rechten, behalve het kiesrecht. En het ging mij uitstekend.

En het massale aan land gaan van de immigranten voor onze kusten?

– Elke noodtoestand heeft verschillende crisisstadia. Wij zijn nu aan het laatste, het oorlogsstadium – wij zijn de belaagden, laat dat duidelijk zijn – en in de oorlog verdedigt men zich met alle wapens die ter beschikking staan, vanaf de drones tot het torpederen.

Wat zegt u?

– Ik zeg dat in het oorlogsstadium men de territoriale wateren niet respecteert. Men stuurt vliegtuigen naar de Libische kusten en men brengt de schuitjes tot zinken voordat ze vertrekken. Uiteraard zonder de mensen erin. Dat is het enige afschrikkingsmiddel tegen de bestorming van Europa. Twee tot drie zinkingen en ze zien ervan af. En om Europa binnen te komen zullen ze andere wegen moeten zoeken die gemakkelijker te controleren zijn.

Als één van die intellectuelen volgens wie de schuld altijd bij het Westen ligt u zou horen …

– Domme intellectuelen en zelfverminkers zijn het. Ik weet ook dat de Inquisitie iets afschuwelijks was. Maar die fase van het fanatisme heeft het westen al eeuwenlang achterhaald. De islam niet. De islam heeft geen evolutiecapaciteit. Het is en zal altijd zijn wat het tien eeuwen geleden was. Het is een onbeweeglijke wereld die nooit in de industriële samenleving binnengedrongen is. Zelfs de rijkste landen, zoals Saoedi-Arabië niet. Zij hebben petroleum en heel erg veel geld, maar ze fabriceren niets en kopen van buiten af ieder eindproduct. Het symbool van hun beschaving is dan ook niet de industrie, maar de markt, de soek.

Men zegt dat het contact tussen verschillende beschavingen een verrijking voor allebei is.

– Als er wederzijds respect is en de wil om samen te leven, dan wel. Anders is er geen verrijking maar oorlog. Een oorlog waarin het machtigste wapen het demografische is, dat geheel in hun voordeel is.

En wat doet Europa?

– Europa bestaat niet. Men heeft nog nooit een dwazer politiek bouwwerk gezien dan dit Europa. Het is een monster. Het is zelfs niet in staat om de immigratie te stoppen van mensen die voor tien procent van de Europese arbeidskosten werken en de economie van het vasteland verwoesten. Dit is mijn Europa niet.

Wat is uw Europa dan wel?

– Een confederaal Europa, dat slechts uit de eerste zes/zeven lidstaten bestaat, wier president tevens het hoofd van de Europese Bank moet zijn zodat hij zowel de politieke als de financieel-economische macht in handen heeft, en een enkel Hooggerechtshof, zoals in de USA. Het Europa van Brussel met 28 landen en 28 verschillende talen is een dode entiteit. Een Europa dat zich wil uitbreiden tot aan de Ukraine…. Belachelijk. Het kan zichzelf niet eens verdedigen tegen het islamitische fanatisme.

Hoe zal het met de islam aflopen?

– Als wij de mens-bom bereikt hebben, de martelaar voor het geloof die zich tussen de burgers laat ontploffen, dan betekent dat dat het conflict zijn hoogste graad bereikt zal hebben.

____________________________________

Bron: Il Giornale van 17/01/2016

Journalist: Luigi Mascheroni

Artikel: ilgiornale.it

Vertaling: Hans den Hollander

Wikipedia gegevens over Giovanni Sartori:

Duits: https://de.wikipedia.org/wiki/Giovanni_Sartori_%28Politikwissenschaftler%29

Engels: https://en.wikipedia.org/wiki/Giovanni_Sartori

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.198 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

35 Comments on “Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen”

 1. hansvandemortel // januari 19, 2016 om 23:59 //

  Wat deze professor verkondigt, lezen wij al sinds jaren op het meest informatieve forum over de islam: Faith Freedom International. Een forum in de Engelse en Nederlandse taal. Wat Sartori niet zegt, maar ik wel, is dat de islam een parasietenreligie is. Om zoiets te kunnen beweren moet je de Koran gelezen hebben, de bron van alle ellende zolang anderhalf miljard moslims blijven volhouden – en dat doen zij – dat de Arabische taal de taal van God is. En zo kent de islam honderden abjecte leerstellingen die lijnrecht tegenover onze kennisbeschaving staan.

  http://dutch.faithfreedom.org/forum/

  Like

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  De waarheid als een koe!

  Like

 3. polderboy // januari 20, 2016 om 09:38 //

  Nu hebben intellectuelen in zuidelijk Europa vermoed ik nog wel gebondenheid met het eigen volk.
  Neem alleen al het klimaat, wat het buitenleven mogelijk maakt, waardoor de intellectueel, de bakker en de fabrieksarbeider elkaar nog op straat tegenkomen.
  Dat is heel anders dan in die efficiënt via windturbines verwarmde zwaar geïsoleerde energie neutrale cubicles waarin de gemiddelde intellectueel zijn digitale contacten hier via twitter onderhoud met de buitenwereld. Dan krijg je ook andere politieke denkpatronen, zoals ik bij Plasterk waarnam.

  Plasterk heeft na de digitale berichten gelezen te hebben wat er zich in de buitenwereld afspeelt, vanuit zijn CO2 neutrale capsule besloten dat de grondwet in het Arabisch verspreid moet worden bij COA-centra. Daarnaast zullen binnenkort vanuit de lucht syllabi in het Arabisch gedropt worden boven COA-centra, inhoudende een cursus omgang met vrouwen. In Brussel willen de 28 opperhoofden vermoed ik vanuit hun politiek ideologische denktank ook graag flyers boven die bootjes op de Middellandse Zee uitstrooien, met het advies om meereizende christenen niet massaal lek te prikken en over boord te flikkeren, naast de informatie dat het geen prioriteit heeft om bij meereizende vrouwen en kinderen het tandsteen tussen de vagina lippen er tussen uit te flossen.

  Hadden we dat maar eerder bedacht natuurlijk. Hadden we kunnen flyeren boven Auswitrz, Buchenwald, Bergen Belsen…En de UN hoeft alleen nog maar boven Raqqa te flyeren, in het Arabisch natuurlijk, dat wel…kuch…

  Op de een of andere manier heb ik het idee dat dat flyeren niet zo veel helpt…

  Liked by 1 persoon

 4. Horatius // januari 20, 2016 om 12:23 //

  ”WIJ ZIJN DOOR EEN RAMP GETROFFEN”

  Deze professor G. Sartori slaat de spijker op zijn kop, maar ik wil nog een stap verder gaan en de stelling verkondigen dat wij sinds 9-11 te maken hebben met een Derde Wereldoorlog.

  Alleen Midden- en Zuid-Amerika blijven buiten schot (gelijk de twee vorige wereldwijde conflicten) omdat zij overwegend katholiek zijn en er dus voor de muzelmannen weinig eer te behalen valt.
  Deze wereldoorlog zal vele decennia gaan duren en kan escaleren tot buitengewone proporties als de IS op een gegeven moment de beschikking zal krijgen over chemische of zelfs nucleaire wapens.

  Waarom kan een relatief kleine strijdmacht zoals de IS en aanverwante organisaties niet definitief met militaire middelen worden uitgeschakeld door de VS en Rusland?

  Zij maken continue gebruik van menselijke schilden en opereren zo verspreid mogelijk en krijgen voortdurend verse krachten aangeleverd vanuit o.m. West-Europa. Voorts kunnen zij rekenen op de onvoorwaardelijke steun van Turkije op letterlijk ieder gebied. Zoals geld, wapens, munitie, medicijnen, voedsel en de volledige medewerking voor het zenden van IS-strijders naar West-Europa vermomd als vluchteling.

  De ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling waren een soort generale repetitie voor andere gecoördineerde terroristische acties die voornamelijk de West-Europese hoofdsteden zullen treffen. Dit kan in de praktijk betekenen het organiseren van grootschalige rellen, gijzelingen en bomaanslagen.
  De diverse Binnenlandse Veiligheidsdiensten zullen hier ongetwijfeld rekening mee houden en zullen dus pogingen doen d.m.v. het aftappen van telefoonverkeer en het infiltreren in de hier te vormen cellen om bijtijds te kunnen ingrijpen. Maar waarschijnlijk zal de IS een aantal cellen al hebben gevormd in Syrië en Irak en op pad hebben gezonden met de strikte opdracht geen nieuwe strijders toe te laten.

  Als onze verantwoordelijke politieke leiders ronduit toegeven dat we ons bevinden in een wereldwijd conflict die te vergelijken is met de 2 vorige wereldoorlogen kunnen zij effectieve maatregelen nemen om het dreigende gevaar van gecoördineerde terreuraanslagen zoveel mogelijk te beperken.

  Wat zouden die effectieve maatregelen kunnen zijn?

  Het sluiten van de binnengrenzen van Europa, het interneren van ieder verdacht individu met het accent op de militante dus agressieve asielzoekers. Het verblijf van de z.g. vluchtelingen zo sober mogelijk maken zodat de vrijwillige terugkeer naar de landen van herkomst wordt gestimuleerd.

  Voorts verdient het aanbeveling om onder de vlag van de VN te komen tot het oprichten van een Bevrijdingsleger voor het op de grond bestrijden van de IS. De soldaten voor dit leger moeten worden geworven uit de stroom jonge weerbare mannen die nu onze asielcentra binnenstromen en waar op korte en langere termijn geen werk voor is.

  Is er geen enkele animo voor dit leger dan weten wij onmiddellijk wat voor vlees wij in de kuip hebben en dan zal er contact moeten worden opgenomen met de regeringen in Irak en Syrië (hoe wankel ook!) om voor hun een militaire dienstplicht in te voeren.
  Wie dan nog weigert is een deserteur en moet dan vervolgens als zodanig worden behandeld.
  Repatriëring naar het land van herkomst en de hier eventueel verblijvende familieleden verspelen het recht op een Verblijfstatus.

  Onorthodoxe maatregelen, maar in het kader van een Derde Wereldoorlog en het automatisch uitroepen van de Noodtoestand volledig geoorloofd en dus met een wettige basis.

  Ik zie dit echter niet gebeuren omdat onze politici en bestuurders zich nog steeds bevinden in de Ontkenningsfase en er eerst talloze slachtoffers moeten vallen voordat er echt actie zal worden ondernomen.

  Like

 5. Praat niet over *wij* ik heb me nooit willen aanpassen aan een volk uit het MO of verder weg. Voor mij was al heel vroeg duidelijk dat *wij* onze normen en waarden zouden verliezen, dat begon al met de Mamoetwet waarbij ik voor iemand waar ik respect en ontzag voor had ineens jij en je moest/mocht zeggen. Wat daarna in de komende jaren gebeurden was steeds meer verlies van identiteit, de vlag van Nederland mijn Vaderland begon te verbleken!!!

  Liked by 2 people

 6. De pvda burgemeester is eveneens een doortrapte leugenaar.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/25041162/__Zedendelicten_vluchtelingen__.html

  Liked by 1 persoon

 7. Taljaard // januari 20, 2016 om 13:23 //

  Naar wijze, oude mensen, zoals professor Sartori en wijlen Bernard Lewis, wordt niet meer geluisterd. Ze zijn ”verkalkt, vastgeroest, inflexibel en seniel” en ”zij leven in het verleden, zij staan buiten de moderne globaliserende realiteit en zijn daarom niet in staat om zich een adequaat beeld te vormen van de toekomst”
  Althans dat zou men vanuit links in Nederland zeggen.

  En daar de ”jonge, frisse, dynamische en flexibele” Jesse Klaver tegenover stellen, die nog nooit een universiteit van binnen heeft gezien. Maar die ze in een C&A pak met stropdas hijsen, met zijn leuke krullenbol en zijn mooie bruine oogjes. En die toch zo’n nette jongen is.
  Zodat hij de harten van veel linkse vrouwelijke babyboomers, die ook nooit verder zijn gekomen dan de MMS, doet smelten.
  GL heeft hiermee de standaard methode van de PvdA overgenomen om een linkse messias op het schild te hijsen. En zij zijn er behoorlijk succesvol mee. Klavertje zelf is ook vrij goed in het herkauwen van door anderen voorgekookte teksten en kan daarom zijn van buiten geleerde lesjes, die hij zelf waarschijnlijk maar half begrijpt, mooi opzeggen.
  Als een pratende etalagepop, die een gapende innerlijke en intellectuele leegte tentoon spreidt.
  En geloof maar niet dat hij van dat boek van hem ook maar een letter zelf heeft geschreven.
  Dit in tegenstelling tot oude, eerbiedwaardige en echte academici als prof. Sartori en wijlen prof. Hans Janssen.
  Want bij links bepaalt de emotie de werkelijkheid en de uiterlijke vorm de inhoud en niet andersom.

  Like

 8. Gerrit Tienkamp // januari 20, 2016 om 14:42 //

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 9. dr.kwast // januari 20, 2016 om 21:23 //

  Er is maar een natuurlijk geloof!! En dat is de angst voor het onbekende. Daar is het ongeloof door ontstaan. Met al zijn goden en goddelijke aanbidders van het ongeloof dat zij als geloof opdringen.

  Liked by 1 persoon

 10. http://nl.gatestoneinstitute.org/7273/palestijnse-leiders

  ‘Hoe (en waarom) de Palestijnse leiders de wereld bang maken’ in samenhang met de cruciale rol die Israël voortdurend krijgt toegespeeld en waaraan de rest van de wereld zich ‘dient’ te conformeren volgens plan en doel: systematisch uitroeien van ‘oeroude vijanden’.

  Like

 11. Wat een arrogantie.

  Like

 12. Like

 13. polderboy // januari 23, 2016 om 21:02 //

  Lees net in de Telegraaf dat Van Aartsen een “vluchtelingenminister” wil. Een bureaucraat doet het op zijn bureaucratisch. Voor elk probleem stel je een bureaucraat aan. Probleem bureaucratisch inkaderen, geeft de indruk dat problemen zijn opgelost. Zolang problemen van bureaucratische aard zijn, lukt dat ook. Niet goed functionerende koffie-machines, of wie er in de tweede kamer de voorzittershamer mag hanteren, zijn futiliteiten van bureaucratische aard.

  Om echte problemen op te lossen heb je natuurlijk leiders nodig….

  Like

 14. Esperanza // januari 23, 2016 om 22:48 //

  @ Taljaard // januari 20, 2016 om 13:23 //

  Dit kan je interesseren, Taljaard.
  Video. Sid Lukkassen legt cultuurmarxisme uit

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/tell_em_sid.html

  Like

 15. R, Snelten // mei 26, 2016 om 15:34 //

  Ik word hier niet vrolijk van!

  Like

 16. Taljaardjkt // mei 27, 2016 om 10:02 //

  In de toekomst zal het werk van deze man de status van Kant, Habermass en Max Weber krijgen en nagenoeg verplichte stof worden aan alle universitaire alfa cirriculae.
  Maar dat zal pas plaatsvinden na de grote Kladderadatsch, omdat intellectuelen nu eenmaal de meest hardleerse mensen zijn.

  Like

 17. Helaas hoef je geen proffesor te zijn om dit
  standpunt uit te spreken het zal helaas anders
  gaan het is al te laat Europa valt uitelkaar
  en de Islam zal jammer genoeg de hoofdrol
  hierin spelen gebeurt binnen 15 jaar

  Like

 18. Akbar // juni 8, 2016 om 04:00 //

  Meeehhhhhh, zeggen de schapen

  Like

 19. skeeter // juni 8, 2016 om 04:10 //

  @ akbar,
  Als er ergens wel schapen zijn is het onder het pedofiele islam geloof.
  Ze gedragen als schapen ze vreten schapen en ze neuken schapen, kortom beesten dus.

  Liked by 1 persoon

 20. IS is maar een minderheid, de Moslimbroederschap zijn pas met veel.
  Zij willen Europa overnemen (via België) en ze doen het zonder geweld.
  Willen van de democratie een theocratie maken om dan hun shari’a op een dag te eisen.
  Volgens een rapport zijn al zeker 100 leden actief in België.
  bron: https://politiekeislamdeverborgenjihad.wordpress.com/
  Laat staan met hoeveel ze vandaag al zijn?
  Als wij als enige land hun takken niet afknippen zulllen we koorden mogen gaan binden om die takken die voor ons zelf bestemd zijn.

  Hier wordt het duidelijk: https://www.youtube.com/watch?v=oB6LaFZZQoM

  Like

 21. prof Giovanni Sartori heeft gelijk op alle vlak, ik vind het jammer dat geschiedenis zich ook hier weer zal herhalen, we zijn niet nederig genoeg om te leren wat onze vorige generaties ons voor gedaan hebben, ik denk nu al aan onze kinderen……..

  Like

 22. Scarlatti Bombatti // juni 22, 2016 om 19:01 //

  Scarlatti Bombatti ‏@ScarlattiBomba 31 sec31 seconden geleden
  OVERHEID=t GEVAAR DÍE hbn vr deze RAMP gezorgd!WIJ WÍSTEN tis n ILLUSIE dat de islam zich wilde aanpassen https://fenixx.org/2016/01/19/wij-zijn-door-een-ramp-getroffen-want-wij-hadden-de-illusie-dat-wij-de-islam-konden-aanpassen/ … @Fenixxmag

  Like

 23. Niet enkel Professor Giovanni Sartori maar ook Oriana Fallaci had het al even in de gaten en publiceerde er al in De Woede en de Trots (2001)en De Kracht van de Rede (2004) over.

  Like

 24. De grootste ramp is dat 99% van de westerlingen niets van de islam begrijpen het beste is eerst de kerken en andere heilige instellingen te zuiveren van sodomi pedofilie enzz
  Daarna commentaar gaan leveren op anderen.

  Like

 25. Lodewijk // december 3, 2016 om 13:49 //

  Ik vrees dat de z.g. “Syrische vluchtelingen” die hier naar toe komen -en nog veel meer nu ook Oost Aleppo valt waar de “gematigde” terroristen nog huishouden- uit merendeel uit niet-Syrische huurlingen-jihadisten-terroristen en hun families zullen zijn.

  De mensen in ons land worden voortdurend wijsgemaakt door de media dat het Assad en het leger zijn dat de “arme burgers” in Oost Aleppo aanvallen. En dat we die “arme slachtoffers” van die brute dictator met open armen moeten ontvangen.

  De echte Syrische burgers vluchten naar het voor hun veilige West Aleppo. Maar daar berichten onze massa media niets over. Men wil in Washington nog steeds regime change in Damascus, of beter gezegd van Syrië een Libië 0.2 maken.

  Like

 26. Dit is op jroam herblogd.

  Like

 27. Hebben de mensen niks beter te doen de laatste tijd, je hoort alleen nog maar over vluchtelingen, moskees, islams(islim is weer wat anders op deze aardkloot)

  En het grappigste is, we stonden er allemaal bij en keken erna. Want de overheid ofzo zal het wel weer oplossen ofzo denken ze dan) want actie nemen homaar. Praatjes make doen we zat. net zombies allemaal maar GOD/ALLAH ISLAM. voor mij zijn het gewoon zombies als mensen in deze tijd elke dag groot nieuws van maken terwijl niemand gewoon zun eigen kan zijn anders krijg je deze onzin niet

  Like

 28. GOD zal trots zijn op ons als ie bestaat@

  Like

 29. Toch een beetje een lompe opmerking om te pretenderen dat je een hele bevolkingsgroepen en zijn culturen zomaar kan afnemen of vernederen. Als je op zo’n denkpatroon zit dan is het tijd om eens van naderbij de cultuurverschillen te vergelijken.
  Als alles goed gaat, lukt het meestal nog. Totdat er 1 iets uitsteekt of iemand een derde persoon beledigd. Dan is het hek van de dam.

  Jullie zijn allemaal dromers. We zoeken nu doeners en realisten. Als het zo blijft escaleren, mensen provoceren, mensen bang maken…..dan zal er een moment aankomen dat we aan de vooravond van een burgeroorlog zullen staan. Hebben we nu net daar als eens waardevolle lessen uitgetrokken? Misschien mogen de leraars niet meer praten over die donkere periodes bij het lesgeven.

  Laat de praktische mensen eens iets beslissen. Managers zijn verkopers; die kunnen goed lullen en rond de pot draaien maar brengen geen oplossingen.

  Hoeveel mensen hun oren en ooren moet nog open gaan?

  Live your lives, it will be your last!

  Like

 30. Slaap lekker door Stefan.

  Like

 31. Buitengrenzen sluiten.Gezinshe hereniging pas na 5 jaar goed gedrag.Illegalen terugsturen en regeringen dwingen.Zonder paspoort sowieso niet binnen laten want nationaliteit onbekend.Met paspoort verklaring laten leveren van geldigheid door consulaat.voorzien van vingerafdruk.Compliance met westerlijke wereld laten ondertekenen.Zo zijn we een stuk verder!

  Like

 32. Achterlijke mensen. Islam zal idd overnemen. Niet bepaald onlogisch. Jullie (blanken) denken dat het normaal is mensen te bombarderen waarvan 90% onschuldig is. Ohnee dat zien jullie niet. Zolang het geen blanken zijn is het niet erg? Wat er gebeurd hebben jullie aan de Amerikanen te danken. Petje af USA/ CIA

  Like

 33. Met ‘wij’ bedoelen jullie natuurlijk wij, onbekwame politiekers die de bevolking hierdoor uitroeien.
  Elk mens met gezond verstand begrijpt die hoofddoek maar al te goed.
  Daar zit veel meer achter, en dat niet kunnen zien, representeert jullie onbekwaamheid, over de ruggen van de bevolking heen.

  Like

8 Trackbacks / Pingbacks

 1. “Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen” – Rechtsaf doorzee
 2. “Wij zijn door een ramp getroffen, want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen” | E.J. Bron
 3. “Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen” | Kattukse Vrienden voor Israël
 4. DE SCHENESTAMPER
 5. “Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen” | Onwetendheid
 6. “Wij zijn door een ramp getroffen want wij hadden de illusie dat wij de islam konden aanpassen” - Ik zeg NEE tegen EU
 7. De statistieken voor 2017
 8. Door een ramp getroffen. – Quo Vadis

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s