Nieuw

Manuel Valls: Als de Fransen in 2017 Marine Le Pen kiezen, schaffen we de democratie af

Vertaling: Fubar

Oorspronkelijk hier gepubliceerd op, 1 april …

Naar aanleiding van de departementsverkiezingen (niet te verwarren met de regio-verkiezingen van afgelopen maand, Fub), heeft premier Manuel Valls ingestemd met een exclusief interview met Riposte Lay. Het interview vond plaats in zijn Matignon kantoor, tussen 15 uur en 16 uur. Onze krant werd vertegenwoordigd door Jeanne Bourdillon. Manuel Valls is gevraagd om het hele interview te lezen, voordat hij ons toestemming gaf om het te publiceren. Het akkoord (ja woord) bereikte ons deze dinsdag, 31 maart om 17 uur.

Manuel Valls: Als Marine Le Pen verkozen wordt in 2017, schorten we het verkiezingsproces op  …

Riposte Laïque: Mijnheer de Eerste Minister, wat is uw eerste analyse, 24 uur na de vierde spectaculaire nederlaag van de hele linkerkant, sinds het aan de macht komen van François Hollande?

Manuel Valls: In 1980 zei Margaret Thatcher, voor wie ik grote bewondering heb, over haar beleid: “Er is geen alternatief.” Ik zeg hetzelfde vandaag, en ik sta op deze plaats om het beleid zoals in Brussel besloten is uit te voeren en waar Frankrijk zich aan gecommitteerd heeft.  De rest is demagogie en valse beloftes, dat  komt van de vermeende oppositie of extreem anti-Republikeins rechts. (voor de rest van het verhaal is het wel even handig om te noteren dat die zich zelf hier ‘republikein’ noemt, hij bedoelt verdediger van de Franse republiek. Ik vermeld dat omdat het tot verwarring zou kunnen leiden omdat Sarkozy zijn partij tegenwoordig ‘de Republikeinen’ noemt. Waar Valls het over ‘republikeinen’ heeft bedoelt die dus zijn socialistische partij die hij ziet als de verdedigers van de Republiek, het is nog al een dingetje in Frankrijk. Fub)

Riposte Laïque: U maakt nog al vaak aanspraak op de Republiek om uw tegenstanders aan te vallen en de ‘anti-republikeinen’ aan te vallen. Wat verstaat u onder een Republikein, anno 2015?

Manuel Valls: Een Republikein is een man die begrijpt dat er geen toekomst is buiten de Europese Unie. Tegen Brussel zijn, is de Republiek bestrijden.
Een Republikein begrijpt dat het homohuwelijk een nieuwe stap voorwaarts is voor gelijkheid. Het bestrijden van Project Christiane Taubira (voorvechtster homohuwelijk, Fub) is de Republiek te bestrijden.
Een Republikein weet dat immigratie een kans is voor Frankrijk. Het vragen om sluiting van de grenzen is brandstof voor racisme en bestrijding van de Republiek.
Een Republikein weet dat de islam een ​​religie van liefde, tolerantie en vrede is. Kritiek op die religie is aanzetten tot haat tegen moslims en de strijd tegen de Republiek.
Een Republikein weet dat de linkerkant het kamp is van vooruitgang en sociale rechtvaardigheid, terwijl de rechter het kamp is van de reactie. Kritiek op links, is dan ook een aanval op de Republiek.

Riposte Laïque: Maar onlangs heeft u wel de linkse filosoof Michel Onfray voor idioot uitgemaakt …

Manuel Valls: Ik kan u vertellen dat we meteen deze vijand van de Republiek hebben verhoord, en dat hij een belastingcontrole kan verwachten de komende twintig jaar, en dat we zijn financiën in de gaten houden. Ik wil niks horen over dit persoon, anders beëindig ik nu dit interview.

Riposte Laïque: In dit geval, Mijnheer de Eerste Minister, laten we eens terugkijken naar de verkiezingen van zondag. Hoe reageert u op degenen die zeggen dat het nutteloos is om te stemmen, omdat dat wat door de Fransen tot uitdrukking gebracht wordt toch niet tot beleid wordt?

Manuel Valls: U stelt ​​een goede vraag, en de overheid denkt hier serieus over na. De verkiezingen kosten het land veel geld.  En ze dienen tot weinig.  Nog vervelender, de ministers, zoals ik, zijn gedwongen om er op in  te gaan om de schade te beperken, en in de tussentijd zijn we niet bezig met onze werkelijke doelen. En trouwens, we zouden het moeten beëindigen! Daarom stel ik de vraag aan links, dat niet bang is om taboes aan te pakken. Het bewijs daarvoor is dat ik voorstel om de naam van de Socialistische Partij te veranderen omdat dat woord toch niet zo veel voorstelt. Ik durfde Tony Blair te verdedigen. Ik had de moed om te zeggen dat de 35-urige werkweek Frankrijk geruïneerd heeft.  Ik vermenigvuldigde de belastingvrijstellingen voor bedrijven, waardoor de Gaullisten in de gordijnen vlogen. Nou, ik durf deze vraag te stellen, naar aanleiding van de departementale verkiezingen: Zijn ‘verkiezingen’ een uitvinding van links, en moeten we dat willen behouden?

Riposte Laïque: Maar, Mijnheer de Eerste Minister, u wilt het volk het recht ontnemen om hun leiders te kiezen? En de politiek zal worden uitgevoerd? Maar dat is de terugkeer naar het Ancien Régime ?

Manuel Valls: Stop met deze grote woorden, mevrouw, in die tijd leven we niet meer! Er was ooit een reden voor Algemeen kiesrecht , ooit, dat geef ik toe. Maar vandaag de dag beleven we een andere situatie. In een zeer complex systeem van economische globalisering, is het veel te moeilijk geworden voor de gewone man om er iets van te begrijpen. We hadden de ramp in 2005. We vroegen de mening van de kiezers over het Europees Grondwettelijk Verdrag via een referendum. Alle respectabele partijen hebben de kiezers gevraagd om het verdrag te steunen, en onze beste journalisten ging in dezelfde richting. Nou, de Fransen hebben het tegenovergestelde massaal gedaan, tot 55%. Resultaat, 2 jaar verloren en we moesten het Verdrag van Lissabon maken om hun stem nietig te  verklaren.. En net zo doen we sinds we verkozen zijn, we  zijn onvermoeibaar aan het uitleggen aan de kiezers wat echt uiterst rechts is. We zeggen dat de FN xenofobe, racistische, homofobie en islamofobie is. Maar hoe meer we het uitleggen, hoe meer ze groeien.  We moeten de noodzakelijke conclusies te trekken en onze verantwoordelijkheid nemen …

Riposte Laïque: Wat wilt u zeggen, meneer de president?

Manuel Valls: Geachte mevrouw, Ik heb grenzeloze bewondering voor Algerijnse generaals die in 1991 het verkiezingsproces om de democratie te redden in hun land hebben opgeschort. Sterker nog, de kiezers, waarschijnlijk te ongeschoold, werden ingezet om de FIS aan de macht te brengen die wilden een islamitische republiek vestigen in Algerije. Iedereen feliciteerde de leiders met hun keuze om het verkiezingsproces te beëindigen. Ik herinner u eraan dat de Duitsers democratisch Hitler hebben verkozen …In de huidige context: Wat, als de Fransen in 2017 Marine Le Pen kiezen, zal dan onze Republikeinse plicht zijn, van de socialisten en de vooruitgangsmensen?

Mijn antwoord is heel duidelijk, mevrouw. Dat gaat niet gebeuren!

Riposte Laïque: Dat klinkt als een staatsgreep. U zou het Franse volk tegen u in opstand …

Manuel Valls: Je lijkt heel naïef, lieve dame. Vergeet niet, dat in 2002, Chirac elke discussie weigerde met Vader Le Pen. Twee weken hebben we de straten bezet. Waar waren de FN kiezers? Die verschansten zich thuis. In 2005 hebben wij de Franse stem al verkracht. Heb je toen protest gezien? Niets. Sarkozy weigerde te debatteren met Le Pen. Maar toch stemden de Fransen UMP. Dus, kunnen we de verkiezingen opschorten als we daar trek in hebben, en zal er geen massabeweging komen, omdat we de media controleren, en dan zeggen we doodleuk: “Ik ben Charlie.” Ik herinner u eraan dat we FN al eerder verboden hebben en er toen ook geen noemenswaardig protest volgde.

We kunnen wat reacties van patriotten of identitairen verwachten, maar dat lossen we binnenkort wel op.

Riposte Laïque:Dus als ik het goed begrijp zegt u tegen de Fransen dat als ze verkeerd blijven stemmen, ze geen stemrecht meer hebben?

Manuel Valls: Ik vraag aan onze landgenoten om zich te herstellen, en opnieuw het stemrecht te verdienen dat hen werd verleend. Anders zal de uitvoerende macht onder mijn leiding in 2017 zijn verantwoordelijkheid nemen. Als Marine le Pen in 2017 wint zal ik de verkiezingen ongeldig verklaren en de noodtoestand uitroepen. Ik zal het FN ontbinden met als smoes dat ze een democratische staatsgreep wilden plegen tegen de Republiek. Ik zeg dit, indachtig de erfenis van Jaurès et de Clemenceau, en ik put er vertrouwen uit, dat mijn linkerarm nog geen trilling zal geven als deze hypothese bewaarheid wordt.

Ik zal ervoor zorgen, aan de andere kant, die de reactionairen Zemmour, Onfray, Rioufol en anderen niet langer een plek krijgen in televisie shows en in een pers die we financieren.
Om de Republiek te redden, zal ik desnoods de grote vrijheid die internet biedt aan magazines als die van jou verbieden, die aanzetten tot haat en verdeeldheid onder de Fransen.

Dit is de boodschap die ik wilde overbrengen, via uw site, mevrouw, aan alle Fransen die verkeerd stemmen. Het interview is over, of u nu het pand wilt verlaten.

h/t Bottehond

Originele artikel:

http://es.awdnews.com/sociedad/manuel-valls-si-les-fran%C3%A7ais-%C3%A9lisaient-marine-le-pen-en-2017,-nous-suspendrions-le-processus-%C3%A9lectoral

Zo te zien is het een Italiaanse site, die Engelse en Franse stukken publiceert. Het verbaast mij dat dit niet eerder groot nieuws was als het echt zo gezegd is. Riposte Laïque ken ik als een betrouwbare site, en ik zal ze eens vragen. Of anders bij GalliaWatch, die regelmatig uit Riposte citeert.

En een diepe zucht mijnerzijds vanwege het Frans. Het is nu tien jaar dat ik mijn Franse ex, waar ik acht jaar mee was, de deur gewezen heb. Het is bepaald geen dagelijkse kost meer dat Frans. En Baudelaire, Rimbaud en Verlaine liggen al heel wat langer te verstoffen op zolder.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

26 Comments on Manuel Valls: Als de Fransen in 2017 Marine Le Pen kiezen, schaffen we de democratie af

 1. Louis Burgemeestre // januari 13, 2016 om 09:40 //

  Als de fransen Holland voort durend laaten regeren dan zullen ze de democratie veliezen. Dat hebben ze in de Franse revolutie al zo wie zo verloren,Ze hebben zinds dien alleen absolutisten laten regeren zo als Napoleon Bonnaparte , de Bourbons, Napleon III . Eerst was hun nachtmerry teneinde gekomen toen Bismarck Napoleon III in Sedan heeft verslaan en gevangen heeft genomen.Toe eerst konden de Fransen Liberté, egalité en fraternité invoeren in hun grond wet.

  Like

 2. Louis Burgemeestre // januari 13, 2016 om 09:44 //

  De Fransen hebben in de franse revolutie de demokratie afgeschaft. Na de Twede wereld oorlog door De Gaule weer ingevoerd.

  Like

 3. Kan ik aannemen dat dit artikel een bijzondere vorm van satire is?

  Like

 4. voorwaarts // januari 13, 2016 om 12:46 //

  ‘Zij’ hebben de macht (ook over de media en de rechterlijke macht). Zij hebben een geweldmonopolie. Zij sturen al jaren talloze hordes gewetenloze, criminele sprinkhanen op ons af. En hun macht gaan ‘zij’ niet zomaar uit handen geven. Zij bepalen ALLES. En wij – de huidige bevolking – zijn hun marionetten. En wij mogen, moeten straks naast de zeer vele verkrachters en andere criminele sprinkhanen leven, die al onze kinderen en onze vrouwen (incl. onze dochters) zullen onteren. Maar dat maakt ‘hun’ – de elite – niets uit.

  Ik voorspel je dat dit gaat gebeuren. Maar ik voorspel (of anders gezegd: ik hoop) ook dat wij ons samen verenigen om de huidige machthebbers te verslaan. En zonder geweld zal dat uiteindelijk (helaas) niet gaan… Ik hoop dat wij (= de beschaving) het gaan winnen tegenover de ‘hun’, de ‘elite’, ‘het kwaad’ incl. al het volk dat in staat is gebleken ons te schande te maken (zie massa verkrachtingen in de diverse landen, de moordpartijen op joden/christenen). Ik ga hier zelf wel voor. Bereid je hier maar snel op voor.
  Dit is waar Breivick ook voor stond en dit ook zag aankomen (mij heeft dit benoemen de eeuwiban bij nujijge .nl opgeleverd)

  Like

 5. “Ik vraag aan onze landgenoten om zich te herstellen, en opnieuw het stemrecht te verdienen dat hen werd verleend. Anders zal de uitvoerende macht onder mijn leiding in 2017 zijn verantwoordelijkheid nemen. Als Marine le Pen in 2017 wint zal ik de verkiezingen ongeldig verklaren en de noodtoestand uitroepen.”

  Dictator Vals. Dus je mag alleen stemmen als het politiek correct is. Anders verlies je stemrecht.
  Als de uitslag niet bevalt dan is deze ongeldig.

  Conclusie: Frankrijk heeft reeds geen democratie meer. Die is er alleen voor de vorm. Het is reeds een dictatuur.

  Ik verwacht niet anders als dat Rutte straks hetzelfde zal zeggen als die valse meneer die nu de dictator van Frankrijk is.

  Het wordt zeer spoedig tijd om de Franse revolutie nog een keertje over te doen. Alleen alle parlementariërs behalve dan FN op een boot naar Saudi-Arabië zetten. Daar zullen ze zich vast thuis voelen.

  Like

 6. Wat een Vallserik, hij doet me aan Swamsom en die veilingmeesteres denken.

  Like

 7. Complimenten voor het artikel / journalistieke werk en de aangename vertaling.

  Een (walgelijk, maar) glashelder interview en terwijl ik het lees zie ik dictators die de geschiedenis in zijn gegaan als ‘on-mensen’ of hen die heden ten dage in leven zijn, aan me voorbij marcheren. Griezelig eng en reeds ‘gefantaseerd’ en voorspeld en zó dichtbij.

  Deze man is hardvochtig eerlijk en open in zijn stellingen. Geen doekjes erom heen windend; informatief. Om maar alvast te wennen aan ‘onderwerping aan doctrine’ en ‘niets in de melk te brokkelen hebben’ (zoals het immers het grootste deel van de wereldbevolking vergaat uit naam van geweld door religie en geweld door de macht van het geld), neemt Frankrijk opnieuw het voortouw, met zelfs de dreiging ‘het stemrecht’ welke gedateerd lijkt (!!) te zijn op te heffen en het volk te etiketteren als dom en ongeschoold wanneer zij anders, dan naar wens van de Partij, kiezen of niet langer wensen mee te doen aan de ‘politieke poppenkast’. (Waarom is het in ons land ongeoorloofd om je stembiljet van een groot kruis of de uitspraak te voorzien dat je je bij geen enkele partij kunt aansluiten; waarom dien je in dat geval je stembiljet BLANCO (en wat mij betreft dus dan ook manipuleerbaar!) in de box te deponeren .. Vind ik raar tevens behorend tot een ontmoedigingsbeleid. Nu fietst men er vandoor met een eigen argument (desnoods 1000 argumenten) inzake ‘de burger-staking inzake stemgedrag’ !!

  Frankrijk was, zo is te lezen in het boek van Fjordman – Defeating Eurabia,
  http://m.friendfeed-media.com/e5c9250a92067c9ac700a57770c6d85cdca60ad0
  in 1960 de initiatiefnemer te gaan onderhandelen omtrent in- en uitvoer van goederen met de Arabische staten en wie zich een heel scala aan islam- en moslimintegratie liet afdwingen en ‘welgevallen’. Toen ook konden we vast niet zonder … en alles ‘ten goede’ van het volk/de volkeren. (Ondertussen ligt er een oceaan vol met met plastic …..)

  https://fenixx.org/2015/10/22/de-vn-is-uit-op-de-vernietiging-van-europa/
  https://jdreport.com/europa-wil-onze-verkiezingen-gaan-organiseren/
  http://www.parool.nl/parool/nl/508/THEODOR-HOLMAN/article/detail/4206730/2015/12/12/Stel-dat-ze-onze-democratie-gebruiken-om-die-af-te-schaffen.dhtml#.VnV0TasYxlw.facebook

  Het lijkt me aardig om het interview in een parodie nog eens ergens terug te lezen. Vanuit de andere kant bekeken … Tenslotte zijn er inderdaad een aantal ‘overeengekomen rechten’ zéér gedateerd en (i.p.v. de inherente consequenties ervan zich verder te laten ontwikkelen, lees: escaleren) zouden deze dienen te worden herzien A.S.A.P. !!!

  Maar daarop hoeven we vanuit de politieke hiërarchie niet te rekenen. Desnoods wordt het stemrecht afgeschaft; volkomen in de lijn der islamideologie en wanneer verkiezingsuitslagen niet welgevallig zijn aan de Partij wordt deze ‘opgeschort’ met het argument dat het nooit meer tijden mogen worden zoals de NAZI-IDEOLOGIE van ADOLF HITLER ….. !^$#*&!!*

  Het volk wordt in de zeik genomen waar het bij staat en een flink deel ervan staat nog met feestvlaggetjes te zwaaien ook …

  (Voor wauso, samengevat in slechts twee woorden: EINDE DEMOCRATIE.
  Tekenen ben ik niet handig in.)

  Like

 8. Hierbij rechtstreekse links naar de (Google) vertaling van het origineel.
  De Nederlandse vertaling:

  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=du&ie=UTF8&nv=1&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=fr&tl=du&u=http://es.awdnews.com/sociedad/manuel-valls-si-les-fran%C3%A7ais-%C3%A9lisaient-marine-le-pen-en-2017,-nous-suspendrions-le-processus-%C3%A9lectoral

  De Engelse vertaling:

  https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&nv=1&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=fr&tl=en&u=http://es.awdnews.com/sociedad/manuel-valls-si-les-fran%C3%A7ais-%C3%A9lisaient-marine-le-pen-en-2017,-nous-suspendrions-le-processus-%C3%A9lectoral

  Ik vermoed dat de fenixx website niet overal even populair is, daarom kan de Google vertaling van het origineel ook via facebook en twitter verspreid worden met de gegeven links.

  Dit zou toch ook de politiek correcte ogen moeten kunnen openen.

  Kunnen we dit ook niet naar Geen-Stijl sturen?
  Dit is veel te belangrijk om alleen op deze website af te beelden.
  Als het goed verspreid is ook maar een mailtje aan Rutte en Geert sturen met deze teksten.

  @Fubar, geweldig dat je dit gevonden hebt.

  Like

 9. Karel van Klaveren // januari 13, 2016 om 14:52 //

  Dit interview is ouwe meuk.
  Volstrekt niet serieus te nemen.

  Like

 10. @Karel van Klaveren, Oh gelukkig maar dan, we dachten hier toch even … *#$%&**!!

  Like

 11. @Karel van Klaveren

  Oude meuk of niet. En die uitspraken van hem zijn zeer verontrustend.
  Ik heb nergens vernomen dat die valse meneer Valls van gedachten veranderd is.
  In dat geval heeft het interview dezelfde waarde alsof het gisteren is opgenomen.

  Like

 12. Deze man was een ziener of minstens iemand met kennis van zaken en een heldere geest. Met zijn boek 1984 welke werd uitgegeven in 1949 en niet lang voor zijn overlijden, heeft hij het humanistische deel der mensheid vast en zeker willen waarschuwen. Maar het volk waarschuwen, valt niet mee. https://nl.wikipedia.org/wiki/George_Orwell

  Like

 13. mushroom // januari 13, 2016 om 16:26 //

  Elite beweert van alles.
  90% is onwaar.
  Zoals: de aarde is rond i.p.v. plat.
  Warning !🚫

  Like

 14. @ Vederso // januari 13, 2016 om 12:45 /
  Kan ik aannemen dat dit artikel een bijzondere vorm van satire is?
  ————-

  Ik weet het niet. Ik spreek ook mijn twijfels uit aan het eind. Ik zal het vanavond eens bij GalliaWatch op de twitter vragen, die vertaalt wel vaker stukken van Riposte Laïque.

  Like

 15. Tijl Uylenspiegel // januari 13, 2016 om 17:14 //

  Kan me nauwelijks voorstellen dat dit echt is, mocht dat wel het geval zijn dan verwacht ik een opstand in Frankrijk niet alleen van Rechtse kiezers maar net zo goed van Linkse kiezers want dit is niets meer of minder dan het afschaffen van de democratie en dus een staatsgreep.
  Dat gaan de Fransen niet laten gebeuren.

  Like

 16. 1 April, om ons te foolen. Toch, zit het m.i. in ‘de plannen’ en dus is dit ‘interview’ niet zo heel gek (bedacht) en in het kader van pro-activiteit. Ook voor tegenhangers overigens.
  Dus Fubar, in het geheel niet zonde van de tijd die je erin hebt gestoken.

  Like

 17. Nou, dit is zo ongeveer wat Timmerfrans (C3PO, ok, ok, een belediging voor de fijne robot) van plan is met zijn “onderzoek” naar de wetten in Polen. Ieder negatief geluid over de EU moet en zal in de kiem worden gesmoord.
  Het zou me niet eens verbazen als er al plannen zijn om de democratie te “redden” door het zenden van troepen om het linksvolk in Polen te beschermen/helpen.

  Like

 18. @Fubar,
  Weet je dat zeker? Als ik de link open zie ik bovenaan staan:
  Publié le 18 août 2015

  Ofwel 18 augustus 2015

  Dat lijkt toch niet op 1 april?
  Of kijk ik nou op de verkeerde plaats?

  Like

 19. Ik zie wel de titel:

  ON NE SE LASSE PAS DE CETTE INTERVIEW DE 1er AVRIL…

  Dat zou zoiets moeten betekenen als:

  Men moet zich niet vermoeien door dit interview van de eerste april.

  Maar om nu op 18 augustus een 1 april grap te publiceren vind ik bijzonder.

  Maar frans is niet mijn beste taal dus misschien vergis ik me

  Like

 20. Hier geven ze het zelf toe:

  Le 1er avril, nous avons publié ce texte, fruit d’une interview imaginaire de Manuel Valls par Jeanne Bourdillon. Le titre était : « En 2017, si les Français votaient pour Marine Le Pen, nous suspendrions le processus électoral ».

  http://www.donotlink.com/framed?703520

  Like

 21. @Fubar
  Bedankt voor de uitleg.

  Meneer Valls heeft het in werkelijkheid blijkbaar nog niet zo bont gemaakt, maar zijn verdere uitspraken lijken wel een beeje op het oorspronkelijke verhaal. Beetje voortkomend uit dezelfde ideeën.

  Like

 22. Tijl Uylenspiegel // januari 14, 2016 om 01:17 //

  Eerlijk gezegd weet ik niet of je zo blij moet zijn dat het hele stukje een grap was, of althans als grap bedoeld. Het feit dat ze dachten dat mensen het serieus zouden nemen maakt het al ernstig genoeg eigenlijk.

  Like

 23. Als ik zie hoe de EU tekeer gaat tegen Polen omdat die een constitutioneel hof hebben en wij niet …

  Als ik zie hoe de EU tekeer gaat tegen Polen omdat die invloed hebben nu op de staatsomroep, terwijl de raad van toezicht op de NPO ook door de staat benoemd wordt

  Als ik zie hoe de EU tekeer gaat over Polen met de nieuwe mediawet, terwijl ze tegelijkertijd 3 miljard overmaken naar Turkije dat meer journalisten gevangen zet dan enig ander land, als ze al niet op klaarlichte dag doodgeschoten worden of gewoon hun kantoor in vlammen op gaat

  Nee dan zou dit me niks verbazen. De EU is een illegale bezettingsmacht sinds 1 juni 2005.

  Like

 24. 1984, George Orwell

  Oorlog is vrede (war is peace)
  Vrijheid is slavernij (freedom is slavery)
  Onwetendheid is kracht (ignorance is strength)

  Like

 25. Satire of 1 april..de Fransen krijgen in ieder geval weer een koning volgens talrijke profetieën.

  Die occulte (pentahof.nl…pdf nr.13a) vrijmetselaars zullen vallen als overrijpe en rotte appels, (google Willibrordvertaling Jesaja 28:2- het betreft het 6e zegel) deze zijn het uitschot en schande voor de mensheid.

  Ze zijn de illuminati van satan,hun prins kwelgeest, de verdoemden als ze zich niet bekeren, God vergeeft graag aan berouwvollen.

  Ben

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s