Nieuw

De Tweede Demonisering, een Waarschuwing

foto via twitter/you-tube

door Botte Hond

Komt het door de gunstige peilingen voor de PVV of heeft de commotie rond het verlof van Volkert van der Graaf de demonen die Pim Fortuyn doodden weer tot leven gewekt? Hoe het ook zij: na de overtrokken en gretige reactie op de al dan niet waargebeurde incidentjes Bij de Koekamp demo van de PVV is de beer weer los. En dit keer is Geert Wilders de prooi waar de kwaadaardige Gutmenschmeute op jaagt.

In mijn vorige column heb ik beschreven wie de kwaadaardigen zijn en hoe ze opereren. Het betreft, zoals ik schreef, een qua omvang te verwaarlozen groepje extreem fanatieke lieden die allen islamapologeet zijn en in islamkritiek fascisme zien. Zij zetten echter wel de toon, ik hoef U daarover niets te vertellen. Dom, nazi, fascist, treinplanner naar Dachau etc etc.. U kent de afgezaagde stompzinnige riedel.

Of er een verband is weet ik niet zeker, maar de volstrekt ongegeneerde wijze waarop deze harde kern van bloeddorstigen alle terughoudendheid heeft afgelegd zou best de voorbode voor een tweede, dodelijke demonisering kunnen zijn. Nu heeft het gros van onze media nooit enig enthousiasme of zelfs maar een begin van welwillendheid getoond jegens de partij van Wilders. Dat hoeft ook niet, al is glashelder dat de media de PVV overdreven kritisch volgen. Onder ons journaille was de achterdocht en zelfs regelrechte afkeuring van de PVV en haar kernprogramma altijd te merken.

Na de ophef over de Princenvlag en de nog steeds onopgehelderde Hitlergroet bij de PVV demo laten journalisten hun masker of terughoudendheid echter in rap tempo vallen. De berichtgeving wordt in rap tempo vijandiger en selectiever. Journalisten als Kustaw Bessems van de Volkskrant en Hans Steketee van NRC sturen ronduit suggestieve en zelfs demoniserende tweets de wereld in. En ze zijn de enigen niet. Erik de Vlieger waarschuwde kortgeleden al dat we niet nog een keer een geëxecuteerde anti establishment politicus moet willen. Ik vrees op grond van wat ik de voorbije weken constateer dat Erik tegen dovemansoren sprak.

Aanvankelijk veronderstelde ik dat het actief en openlijk en groepsgewijs demoniseren van Wilders mee zou blijven vallen. Een fiks deel van Nederland is getraumatiseerd door de executie van Fortuyn na een maandenlange lastercampagne door politici en media. Ik meende dat juist media en politiek iets geleerd zouden hebben. Dat NIEMAND van de demoniseerders ooit excuses heeft aangeboden of blijk heeft gegeven van het inzicht dat zijn gedrag bijgedragen heeft aan de executie van Fortuyn had me moeten doen beseffen dat men niets geleerd heeft. En waarom zou men ook? Volkert van der Graaf is nog niet eens vrij en de bloeddorst van media en politici, de behoefte om die gevaarlijke buitenstaander hoedan ook uit de weg te ruimen steekt haar nare tronie alweer om de hoek. Alsof gif van toen rustig heeft gesluimerd tot de volgende gelegenheid.

Ik heb niet de illusie dat ik de kwaadaardigen of politici, journalisten en opiniemakers op andere gedachten kan brengen. Zij zelf als individu wellicht ook niet meer. De beer is los, de demonen ontketend… Maar als Geert Wilders daadwerkelijk vermoord wordt zullen de gevolgen voor de demoniseerders anders zijn dan na hun collectieve lynchpartij op Fortuyn. Dan komt de demoniseerder niet meer weg met zwijgen en doen alsof er niets gebeurd is en hij niets gedaan heeft, genietend van de status van burgemeester van Rotterdam of baasje van een zorgverzekeraar. Botte is geen gewelddadig mens en zal ook nooit oproepen tot geweld en ook niet tot vergelding. Eerder ben ik bezorgd om het lot dat een demoniseerder mogelijk of wellicht waarschijnlijk zal treffen als Wilders geëxecuteerd wordt. De demoniseerders zijn met Fortuyn goed weggekomen, mij lijkt onwaarschijnlijk dat dit een tweede keer ook nog lukt.

 

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

40 Comments on De Tweede Demonisering, een Waarschuwing

 1. Louis Burgemeestre // januari 13, 2016 om 06:27 //

  Als het om de islam en zijn misdaden gaat, is alleen de PVV en Wilders te vertrouwen. Daar om geef ze een mandaat om desnoods alleen in Den Haag te regeren.Maak hem mogelijk om alle slechte wetten met nieuwe te vervangen.Zo dat onze doel berijkt wordt en alle moslim uit Nederland uitgeworpen kan worden.

  Liked by 2 people

 2. voorwaarts // januari 13, 2016 om 10:48 //

  Dat denk ik ook. Op het moment dat Wilders iets overkomt breekt de pleuris uit, en dat weten ze in Den Haag. Gelukkig begint het gezond verstand langzaam ook bij het vrouwelijk deel en de goed opgeleide Nederlander door te dringen. Ook zij ervaren nu langzaam maar zeker de lasten en ellende van de Islam.

  Liked by 1 persoon

 3. jungleelephant // januari 13, 2016 om 20:59 //

  En zeker komen ze daar geen tweede keer mee weg;sterker nog:ze komen helemaal niet meer weg;nooit!

  Like

 4. Laat de zwarte stinkzwam nog maar even groeien, hij barst vanzelf. Ik wacht geduldig op een héle grote aanslag en een ernstige epidemie uitbreking. Dan barst deze zwam in een giftige wolk van jewelste. De Nederlandse Leeuw ligt klaar om zijn prooien te bespringen.

  Liked by 1 persoon

 5. G.Deckzeijl // januari 13, 2016 om 22:57 //

  Geloven jullie nou echt dat er een kabinet Wilders I komt na de verkiezingen
  van maart 2017? Jullie zijn mij een tikkeltje té enthousiast en niet alleen omdat
  jullie vergeten zijn dat dit land nog steeds GODVERGETEN LINKS is en dienaangaande
  stemt.!!!
  https://nl4nl.wordpress.com/2016/01/10/wilders-sluit-rutte-uit-als-regeringspartner/
  Vergeet niet dat GW qua politieke ervaring gepokt en gemazeld is.
  Een voorbeeld:
  Wie van jullie krijgt huursubsidie? Kennen jullie mensen die dat krijgen, bv.
  degenen met een laag inkomen zoals AOW-ers zonder pensioen(zoals ik).??
  Laat je niet blijmaken met een dooie vogel: als GW in Vak K gaat zitten, gaat
  niet alleen de huursubsidie OMLAAG.
  De rest van zijn “plannen” staan hier.
  http://mijnvrijdenkersruimte.blogspot.nl/2015/12/pvv-is-een-partij-met-een-dictator-en.html
  En val mij niet aan, ik heb een en ander niet verzonnen, daarvoor moeten jullie
  bij je favoriet zijn.
  G.Wilders@tweedekamer.nl
  Ga maar verhaal halen. Ik heb nooit één reactie op mijn verzoeken ontvangen
  en dat nota bene van een partij die bij iedere gelegenheid roept naar het volk
  te luisteren.
  Denk maar niet dat ik anders over de islam ben gaan denken, in GEEN GEVAL.
  Ik ga niet op een partij stemmen die straks een aanslag op mijn toch niet florissante
  inkomen pleegt.

  Liked by 1 persoon

 6. jungleelephant // januari 13, 2016 om 23:04 //

  Dat is dus de pest in dit pokkeland:de meesten stemmen op de partij waarvan ze hopen het meeste geld over te houden!Maar al zit je goed in je slappe was en bent alleen m,aar omringd door islamitische ellende,ben je dan gelukkig?Kortzichtig vind ik dat!Wat het zwaarst is,moet het zwaarst wegen!

  Liked by 2 people

 7. G.Deckzeijl // januari 13, 2016 om 23:05 //

  @guardiacivil, 22:34
  Die stinkzwam barst niet. Daar hebben “ze” het Malieveld voor in het leven
  geroepen.
  O ja, ik ben niet vergeten dat jij niet in Nederland zit maar elders!

  Like

 8. Ik begrijp jouw helemaal en ook jouw frustraties tav alles wat politiek is, het liefst moest je hier met weinig kunnen leven zoals de Spanjaarden, was je veel gelukkiger denk ik, maar dat terzijde, het is verschrikkelijk dit alles op oudere leeftijd te moeten ervaren en ondervinden en je machteloos voelen, dat breekt je op den duur op.

  Like

 9. Ik spreek voor mijzelf dat ik reeds in 2000 met de eeuwwisseling Nederland verliet om het elders te proberen een zaak op te zetten. Wil echter niet zeggen dat als ik in Nederand was gebleven ik door deze ontwikkelingen veel radicaler was geworden om zelfs een bom te plaatsen in het Binnenhof zo dicht mogelijk bij de 1e m. Want zo fanatiek ben ik ook. Echter ik maakte uit andere overwegingen een andere keus die niets met politiek te maken had want ik had er toen geen interesse in. Dat is pas gekomen door een artikel over 9/11, en toen kwam ik meer zaken tegen die ik ging onderzoeken en kwam vanzelf bij Bilderberg enz terecht en op den duur hier op een van de sites Eunmask 1 1/2 jaar geleden alweer, en daarna las ik alles van Maria / Martha en van jou Gerrit Deckzijl. Tot zover mijn uiteenzetting.

  Like

 10. G.Deckzeijl // januari 14, 2016 om 22:59 //

  Je kan schrijven wat je maar wil, guardiacivil, denk maar niet dat ’t iets helpt.
  Ik erger me al jaren kapot aan het feit dat ik leef in een land waar je iedereen tig keer
  moet uitleggen wat er aan de hand is en dan snappen ze het gvd nog niet.
  Das kotzt mich an, om het maar eens plastisch te zeggen.
  En dan staren ze zich ook nog blind op een Wilders.
  Maar dat heb ik hiervoor al gehad.

  Like

 11. Denk aan je hart Gerrit, kwaad maken op je medeburger helpt toch niet, loop liever even met je trouwe maat de natuur in. fijne dag en ontspan een beetje man. Je weet ik bedoel het goed met je.

  Like

 12. Like

 13. Liked by 1 persoon

 14. Interessant :…overgenomen van .russian insider:….MH17 — Inadmissible Evidence for What Cannot Have Happened

  •Despite hinting at otherwise the Dutch investigation has found no evidence of Buk missile shrapnel in the bodies of deceased victims
  •Australian coroners confirm this having examined Australian victims
  •This is the reason the Dutch are now scrambling to collect evidence from the ground that would point to that conclusion
  •Trouble is evidence collected one year after the fact naturally raises questions of authenticity

  Like

 15. G.Deckzeijl // januari 16, 2016 om 08:29 //

  Trouwe maat, guardia..???
  Die overleed in sep 2007..!!!

  Like

 16. G.Deckzeijl // januari 16, 2016 om 08:40 //

  @Greengo, 15-1, 14:07
  Voor mij is het glashelder: Starikov heeft nog nooit van HET PROJECT gehoord.
  http://tinyurl.com/ov43avh Uitgebreid: http://tinyurl.com/jcqhac5
  Die hele zgn “arabische lente” in landen als Tunesië, Egypte plus de oorlog in Syrië
  was een tot in de finesses uitgedokterde operatie om de EU met “asielzoekers” vol te
  proppen. De steeds erger wordende CHAOS binnen alle geledingen van de samenleving
  (denk aan Keulen) is daar het bewijs van.

  Like

 17. G.Deckzeijl // januari 16, 2016 om 08:48 //

  Spitterig als ik ben heb ik eens rondgekeken op poznavatelnoe.tv,
  omdat dat bovenin het interview van Starikov staat.
  Maar ik had net zo goed Rutte op kunnen bellen, daar wordt je ook niet wijzer van…

  Like

 18. RIP en sorry voor het misverstand, ik dacht aan de hand van vorige artikelen over trouwe viervoeters dat je ook een hond had of een nieuwe maat. Vergis me dus.

  Like

 19. Ik ben al bezig hem het een en ander uit te leggen over de Europese situatie.

  Like

 20. De term racistisch word nu te pas en te onpas gebruikt.. Geert Wilders is dat in iedergeval niet, Die zal bv nooit etnische zuiveringen gaan uitvoeren ! Hij wil alleen niet dat de islam te veel invloed gaat krijgen hier in nederland,(en het merendeel van de nederl;andse bevolking ook niet) Sharia achtige rare en strenge regels bv! We zijn de laatste al overspoeld met een stortvloed aan nieuwe regels, oa het rookverbod, het kraakverbod, 80 euro boete voor 6 km te hard rijden op de snelweg, sluiten van coffeeshops, het verbieden van div motorclubs en bordelen ed..

  Like

 21. Like

 22. Like

 23. jungleelephant // januari 17, 2016 om 22:49 //

  Wat een gruwelijk dom wijf:die vragenstelster uit het filmpje!Extreem links!

  Like

 24. jungleelephant // januari 17, 2016 om 23:02 //

  Ik help hem hopen dat zijn profetie uit komt:dat de Europeanen zich massaal tegen dat volk zal keren en ze terug zullen jagen naar waar ze horen!

  Like

 25. Silber eye // januari 27, 2016 om 10:41 //

  De politieke partijen demoniseren GW al decennia omdat zij hun eigen beleid niet kunnen uitleggen en exploreren, dankzij het jarenlange misleiden en gesteggel van deze onkundige staatslieden zijn wij als samenleving financieel en moreel failliet.
  Zelfs onze overheid betreed de vage criminele weg om met vereende krachten een soeverein land als Syrië zonder openlijke oorlogsverklaring aan te vallen en te bombarderen, wij kunnen daarbij verwachten dat wij straks de komende decennia geen infra structuur meer zullen bezitten de Russen zullen ons dit terecht aan gaan rekenen en verrekenen.
  Na het nieuws van vandaag zijn wij openlijk in oorlog, met de vijand in alreeds in ons midden.

  Like

 26. jungleelephant // januari 27, 2016 om 15:53 //

  En mede daardoor,in afwachting van de eerste aanslagen!

  Like

 27. Indien ook geert wordt afgeknald, ga ik ook mensen afknallen, namelijk de door mij ongewensten zoals haat imams en nl politici die nl de vernieling in helpen… U bent gewaarschuwd….

  Liked by 2 people

 28. Arie fair enough dude , MAAR je gaat de politici die nl naar de klote helpen afknallen ? denk ff na dude als dat mogelijk is , die lui zijn eerlijk gekozen door een meerderheid , gaat het kwartje nog niet vallen ? je kan een vos niet bij je kippen gooien en later gaan klagen dat het niet goed is gegaan met je kippen….. Dus koop een hele zooi ammo en gaat dan de stemmers afknallen want die hebben hun zelf uitgekozen …

  Like

 29. Volkert v.d.Graaf heeft nooit gezegd wie zijn opdrachtgevers waren om Pim Fortyun te vermoorden. . Justitie en rechterlijke macht namen daar genoegen mee. Een motief had v,d. Graaf niet. Einde verhaal. Ik denk dat zijn opdrachtgevers uit de linkse hoek kwamen

  Like

 30. Wilders met zijn PVV heeft niet voor niets GEEN leden. Als hij een gewone politieke partij zou zijn, volgens het verenigingsmodel, met leden, bestuur, statuten enz, dan had de PVV allang niet meer bestaan. De partij zou ten onder zijn gegaan aan mollen uit het links kamp (alle linkse partijen) die de PVV van binnen zouden hebben uitgehold bij de stemmingen op de ledenvergaderingen. Zo werkt dat in politiek nederland. Jan marijnissen van de SP kan u alles over deze KGBmethodes vertellen .

  Liked by 1 persoon

 31. Is de PVV echt zo fout? En zo ja, in hoeverre dan in vergelijking met de andere. Meer of minder Marokkanen?! Foei, Bah Racist! Fascist!
  Oeps, huh Nederland we hebben een probleempje. Laten we bezuinigen op de zorg!
  Dat gebeurd al 25 jaar en het ze prima bevallen.
  In die tijd werd ik op straat soms aangesproken door christenen. Ze vroegen of ik een geloof had; nee. Daarom ben jij zo (gehandicapt)
  Gestoorder worden ze niet gemaakt.
  Het CDA met Deetman en Brinkman die de bezuinigingen op de zorg verklaarde met; dat een handicap een straf van god was en dus dat we niet zo geholpen hoeven te worden.
  Als je zo’n beperkte gedachtegang heb oke, maar om dit soort mensen een politieke partij te laten lijden. Ze kunnen zonder problemen nu overstappen naar DENK.
  Dat zullen ze niet doen, ze hebben nu een zeer goed betaald baan.
  Brinkman is daarnaast commissaris van een zorginstelling, doe “niks” in het belang van de zorgbehoevende, maar snoept ongetwijfeld een flink stuk van het budget af!
  De PvdA dat is de huidige NSB.
  De VVD, zij hebben gehandicapten nodig om te vernederen.
  Groen Links die voor het milieu zou zijn houd BPRC waar dieren gemarteld worden onder het mom van onderzoek open. Terwijl dat met de huidige technologie dat overbodig is.
  Toen d66 in de regering zat ging het ook bergafwaarts met de zorg.
  De buiten de SP en de PVV blijft er weinig over.
  De SP en KGB-methodes… dat is niet aangetoond.
  KGB praktijken zijn nu wel gaande. Nu bepalen verzekeringen steeds meer over ons leven. Hoe vaak je mag “schijten” bijvoorbeeld.
  Het je geen controle over je sluitspieren, PECH! We stellen een limiet aan incontinentie-spul.
  Zouden ze denken dat we het snuiven, of nee, misschien denken ze de crisis hiermee op te lossen.
  Om de zorgkosten te minderen; pleur toch op!
  Ik ben 51 jaar.
  Toen ik 18 was had ik genoeg van het medisch gelul van idioten die dokterjte, pardon, “specialistje” speelde. 15 minuten naar me keken en een paar Latijnse benamingen sprak. Resultaat 0, waar wel een vet salaris ving.
  Mede door het gebrul dat de zorg te duur werd, ben ik niet meer naar zo’n mafkees gegaan.
  15 jaar later, misschien nieuwe ontwikkelingen en ja hoor; in Enschede, het modernste onderzoekcentrum van Europa.
  Nou vooruit; nee heb ik, ja kan ik krijgen.
  Vanuit Rotterdam een pleuris eind reizen en niet gratis.
  Een dag onderzoeken wat een godsvermogen moet gekost hebben. Het salaris van al die gekken zal niet gering zijn.
  Een paar weken later: we willen meer onderzoek doen,……… KASSA!!!!!!!!!!!
  Mijn spasme komt doordat de signalen van de hersens die de spieren aansturen niet volledige doorkomen. Dus men kan wel aan spieren gaan rommelen, als de aansturing het probleem is, heeft dat weinig zin. Dit wisten ze al in 1970.
  Na het 2de onderzoek had men het toch over opereren.
  Bij mij heeft dat een onzekere periode veroorzaakt, mensen in mijn omgeving moesten ook hun werk anders instellen.
  Ik werd opgeroepen om de planning te maken.
  En men zei doodleuk dat ze ervan af zagen, want het probleem zit in een hersenhelft.
  Joh, wat zeg je me nou.
  Hebben jullie dat zelf geconstateerd, of is het opgezocht in het dikke medische dossier van me.
  De afgelopen jaren is er verschrikkelijk bezuinig in de zorg.
  24 uurs luiers, een keer per week douche, mensen die zelfs niet omgekleed worden.
  Noodzakelijk?
  WAT?!!!
  Wil er iemand me wijsmaken dat dergelijke “belachelijke en nutteloze” onderzoeken niet meer plaats vinden?!?
  Deze overbetaalde malloten zitten in de politiek en zullen een niet geringe bijdrage betalen voor hun lidmaatschap!
  Het is zo corrupt als de tering!
  Misschien naïef, misschien veranderd dit onder de SP of de PVV.
  Bij de overige politieke bendes, wordt dit kosten wat het kost, in stand gehouden uit eigen belang!

  Like

 32. Greengo // januari 17, 2016 om 22:10 //
  Wat een achterlijke muts zeg, ook slachtoffer van een jarenlange indoctrinatie van het cultureel marxisme. Kunnen de waarheid niet meer herkennen als ze erover struikelen. Lees de koran eens meid, dan kun je ook meepraten over discriminatie en racisme.

  http://www.islam-for-dummies.com/

  Like

 33. PIPO // juni 23, 2016 om 09:54 //
  Zo vrij zijn mensen niet in hun keuze. Mensen worden vanaf de kleuterschool gehersenspoeld in de policor doctrine. Onderwijs, Trias politica, MSM, ze dragen allemaal hun steentjes bij.
  Alleen mensen die in de allochtone wijken wonen zien een waarheid die niet strookt met de `waarheid` van de wensdenkende elite in hun veilige enclaves. Mensen worden zo op het verkeerde been gezet, misdadig gewoon. Om de waarheid te vinden moet je zelf het internet opgaan en het kaf van het koren scheiden, voor veel mensen nog een brug te ver.

  Like

 34. Ach de demonisering van dhr. Wilders gaat 24 x 7 gewoon door, ook het cordon sanitair verstevigd zijn grip, de journaille werkt hier aan vrolijk mee, toch geen vuiltje aan de lucht voor de reguliere of traditionele politiek die sinds 1848 bijna alle Nederlanders in een wurggreep houdt. Nee het wordt weer niets wanneer men voor egoïstische redenen weer op de zelfde partijen blijft stemmen. Men heeft in september 2012 kunnen constateren dat strategisch stemmen een grote invloed heeft gehad op de verkiezingsuitslag. Massaal liep het PVV electoraat over naar de VVD om z.g.n. Emiel Roemer uit het torentje te houden. De Nederlanders zijn tot op het bot verdeelt en er is géén machtsblok van PVV te bewerkstelligen, elke eventuele partij(en) die met de PVV zouden willen regeren leggen een grote wissel op dhr. Wilders z’n gedachtegoed. een oeroude strategie doet in maart anno 2017 opmaat: verdeel en heers.

  Definitie van krankzinnigheid: Stemmen op dezelfde partijen in de hoop dat het dan wel beter gaat….

  Liked by 1 persoon

 35. Ik stem op dit moment op de ijscoman want met dit warme weer hier (38 graden) doet ie een goede job met al die lekkere ijsjes.

  Like

 36. de toon van alle artikelen is haatdragend en vol met frustratie te noemen. hoe kun je ageren tegen een religie die je haatdragend noemt, als je zelf ook vol met haat zit. denigrerend en hoongelach naar mensen die een andere visie met je willen delen. want jij hebt de enige echte waarheid in pacht. goh het lijkt wel of je jezelf schuldig maakt tegen alles waar je tegen ageert, misschien heb je last van projecteergedrag

  Like

 37. @Duval, ik geloof er niets van dat u alle artikelen (‘zijn haatdragend’) hebt gelezen. Wanneer wel had u tot meer inzicht en begrip gekomen ..

  Like

 38. Als Wilders wat overkomt dan krijgen we een
  gebroeders de Wit volksopstand.
  ipv de gebroeders de wit wordt het Pechthold
  Zieke pech voor hem

  Like

 39. @G.Deckzeijl Als al die subsidies uiteindelijk weg gaan, dan kan tenminstens de belasting naar beneden, en zo de mensen die werken meer geld overhouden. Als jullie zo voor het geld kiest, en niet voor de toekomst van jullie kinderen, zijn jullie lafards! Geen integriteit. Ziek. Ik word kots misselijk van dit volk. Zijn viese geldjagers met geen lust voor morele integriteit. bah!

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. De Tweede Demonisering, een Waarschuwing – Rechtsaf doorzee
 2. Linkse fascisten bedreigen Baudet – wel niet wel naar Dordrecht – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: