Nieuw

Zweedse politie mag geen signalement van criminelen geven – om niet als “racist” bestempeld te worden

Demotivation.us

Vandaag wordt bevestigd wat heel veel mensen allang vermoedde – de Zweedse politie heeft expliciete richtlijnen om geen identificerende gegevens van criminelen te rapporteren, omdat dit kan worden opgevat als “racistisch”.

Na druk van de Zweedse media en journalisten heeft de politieleiding in Stockholm een interne richtlijn geïntroduceerd die tot doel heeft signalementen van getinte misdadigers niet in politierapporten te vermelden. Onthult de Zweedse krant Svenska Dagbladet.

Zowel de Zweedse media als politie verschilt aanzienlijk met de rest van Europa en de wereld, waar het gebruikelijk is om volledige signalementen van misdadigers te geven, vaak zelfs met naam en foto. In Zweden geldt het politiek correct moto – van immigranten wordt het verduisterd, en van autochtone Zweden gepubliceerd. Politieke correctheid verlamd veel van de belangrijke functies in de Zweedse samenleving.

“Er komt vaak kritiek op de rapportering van de politie omdat er een huidskleur vermeld wordt. Dat wordt opgevat als racistisch. En aangezien de politie niet racistisch is, en vanzelfsprekend ook niet als zodanig opgevat wil worden, gelden vanaf nu de onderstaande regels”, schrijft politievoorlichter Varg Gyllander in een interne brief.

In de brief van verleden jaar september staat dat “identificerende gegevens zoals huidskleur, nationaliteit, en etnische oorsprong” niet mag worden gebruikt in politiemededelingen aan het publiek.

– Men kan niet een uiterlijk of etniciteit vermelden zonder beschuldigd te worden van racisme, zegt Varg Gyllander tegen Svenska Dagbladet.

De Zweedse media, inclusief Svenska Dagbladet, heeft decennia lang systematisch het signalement verduisterd van criminelen met allochtone afkomt. De weinige keren dat de politie naar buiten kwam met het signalement van een immigrant werd ze door de gevestigde Zweedse media met kritiek overspoeld.

Toen de politie, in de zomer in 2011, in een bericht vermelde dat een zakkenroller volgens getuigen een “Romaans uiterlijk” had, volgde een lange lijn van journalisten die in de aanval gingen tegen de politie, en het signalement, onder andere, vergeleken met de rassenleer van nazi-Duitsland.

Bron:

http://avpixlat.info/2016/01/12/interna-direktiv-hos-polisen-om-att-morka-signalement/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.157 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7998 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

21 Comments on Zweedse politie mag geen signalement van criminelen geven – om niet als “racist” bestempeld te worden

 1. Tijl Uylenspiegel // januari 13, 2016 om 00:34 //

  Wat ik er zo van lees gaan ze in Zweden een stapje verder dan in Nederland, maar het is maar een heel klein stapje, ook hier wordt de etniciteit vaak niet medegedeeld, vaak zie je ook dat men over ‘een Nederlander’ spreekt terwijl het overduidelijk om een allochtoon gaat.

  Like

 2. Behalve de sociale media in Zweden bezoek ik ook de mainstream gevestigde nieuwsorganen, zoals de nationale dagbladen en plaatselijke sufferdjes. En ik kan je vertellen dat in de reacties onder de artikelen een flinke ommekeer bezig is, het lijkt er toch op dat de oogjes eindelijk is open gaan. Het Zweedse Metro dagblad heeft in zijn digitale editie de mogelijkheid tot reactie geven gesloten. Die konden de wakker wordende meute niet meer aan. En op Aftonbladet en Expressen, de twee grootste dagbladen, altijd diep met hun kop in de reet van de islam en EU, mag je alleen nog maar reageren onder onzinnige artikelen zoals het nieuwste meubeltje van Ikea. Het loopt ze dun door hun broek. En al die verraders zijn nu druk bezig elkaar de schuld te geven van de ellende. Media verwijt het de politie. De politie verwijt media. Politici verwijten het politie en media. Die op hun beurt het weer verwijten aan de politiek. Ik kan niet ontkennen dat ik op dit moment groot genoegen vind om door het Zweedse nieuws te bladeren.
  Oh ja, en Joop. Daar vind ook een gigantische aardverschuiving plaats. Maar die zijn tenminste sportief genoeg om kritiek te plaatsen. Hoewel dat ook net nieuw is. Volgens mij zit er een laffe opportunistische gedachte achter. Die proberen hun eigen hachje te redden. Die voelen Neurenberg versie 2.0 al aankomen
  Op de site van Breedveld is niets veranderd, die lopen nog steeds met hun kop in de kont rond, gelukkig, anders blijft er niets meer over om aan te ergeren

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // januari 13, 2016 om 01:28 //

  Die zelfde indruk heb ik van de Nederlandse bladen die op hun sites plots meer kritiek toelaten, want dat is iets wat je niet uit het oog mag verliezen; er wordt lustig op los gemodereerd. Reacties worden niet geplaatst of achteraf weer weggehaald. Als er onder een artikel kritische reacties staan is dat waarschijnlijk nog niet de helft van wat ze ontvangen.
  Over Joop heb ik me net als jij wel over verbaasd, als er ergens strak gemodereerd werd dan was het wel bij hun. Maar dat is normaal op Linkse sites, het is niet voor niks dat “meulenbelten” is opgenomen in de Dikke van Dale, die had het zo’n beetje uitgevonden.
  Sokpoppen zijn bij Breedfeld groot geworden, bij hem zijn de helft van de ‘reacties’ van hemzelf of van Haatsnee

  Like

 4. Louis Burgemeestre // januari 13, 2016 om 06:48 //

  Dat is bij alle Marxisten bekend zo te zien ook bij V.D. Laan.

  Like

 5. Net als hier *misdadig regeringsgedrag*

  Like

 6. Strak=gekapperde man rond 25 jaar, met baardje en evenzo donkere haren met vaalgeel jackie; zwarte (werk)spijkerbroek; niet zo lang en slank postuur …… Utrecht ……, vandaag en in de vroege ochtend, enz. Of zie foto. (via GS)

  Like

 7. Zweedse overheid en politie zijn knuffelaars van buitenlandse islamitische criminelen. Laffe hypocrieten zijn het. Wat een slap zooitje, om uit te kotsen.

  Like

 8. @Rommel, moet weg dus kan niet verder op onderzoek uit maar weet jij hier meer van?

  http://1970bolo.blogspot.com/2016/01/arminas-pileckas-een-held-vermoord-door.html?spref=tw

  Like

 9. @ Bolo

  Het enige wat ik tegenkwam was dat de moord eerwraak gerelateerd is.
  En de moord was gepland. Voor zijn moord heeft de dader internetsites bezocht om te leren hoe je zo effectief mogelijk iemand met een mes kan doden.

  Like

 10. @ Bolo

  Ik zie op een Zweedse site een nieuw artikel over deze kwestie. Ik ga er naar kijken.

  Like

 11. beter mijn Zweeds is nog slechter dan me Nederlands, dus lezen lukt me al helemaal niet, maar ik wil dat bericht niet hier plaatsen zonder zeker te weten dat het klopt. De roddels en achterklap daar misbruik ik me eigen site wel voor.

  Like

 12. Trouw was tot nu toe zo’n beetje nog de enige Nederlandse krant die mijn reacties vrijwel altijd publiceerde. Maar de laatste tijd gaat dat juist veel moeizamer. Zo heeft het me meer dan twee dagen en minstens tien pogingen gekost om een reactie gepubliceerd te krijgen, waarin ik laat zien dat het verhaal van die 200 verkrachtingen op het Oktoberfest een broodje-aapverhaal is. Omdat dit verhaaltje meermalen in de desbetreffende discussie als argument werd gebruikt, was mijn reactie bepaald niet overbodig, maar kennelijk vonden de Trouwcensoren dat het verhaal maar beter niet ontzenuwd kon worden. Nou ja, uiteindelijk is het dan toch gelukt, maar andere reacties van mij zijn er niet doorgekomen, ook al heb ik ze vele malen op verschillende tijdstippen aangeboden.

  Like

 13. Architecten-aannemers en uitvoerders.
  De NWO en Bilderberggroep zijn de ontwerpers voor een alles overheersende wereldorde, de aanemers zitten in Brussel en de uitvoerders zijn Verhofstad, Merkel en Rutte. Dus de hele gerechtelijke macht is geinstueerd. Mag dit nu duidelijk zijn lieve mensen. Maar een troost, het goede wint het altijd van het kwade, daar moeten we ons aan vasthouden. Eens keert het tij. Met wat geluk en inzet om de boel te laten ploffen

  Like

 14. Wim, blijf tevergeefs je best doen. Don’t back down.

  Like

 15. Dit geeft dus duidelijk weer, dat indien je een slachtoffer tehulp schiet je zelf het loodje legt, deze 15 jarige scholier is in feite een held (als het bericht teminste klopt). Tevens geeft dit bericht aan dat het meer en meer gevaarlijker aan het worden is. Medogenloosheid slaat toe.

  Like

 16. Ik heb sinds gisteren contact met New York Times, ben bezig een blog te starten om meldingen te maken over de Europese ontwikkelinge en Nederland, waarvan ze straks weten dat mijn berichten buiten de MSM om gaan. Heb inmiddels een paar mailadressen gekregen.

  Like

 17. Like

 18. http://www.golfbrekers.be/als-dit-waar-is-bart-somers/
  Drugscriminelen, die islamitische scholen sponsoren.
  Afbreken die haathokken.

  Like

 19. Like

 20. Corrupt links secreet opgepakt door politie.
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2016/01/gejoriste_zweedse_minbuza_moge.html
  Palestijnenhoer verdacht van grootschalige corruptie, zeker van Ararat geleerd.

  Like

 21. Laat haar maar ploffen, er zullen er nog meer volgen, alle slechte onderkruipers in de Eu zullen boeten

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Zweedse politie mag geen signalement van criminelen geven – om niet als “racist” bestempeld te worden – Rechtsaf doorzee
 2. Zweedse politie mag geen signalement van criminelen geven – om niet als “racist” bestempeld te worden | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s