Nieuw

Batavieren en Batavirus

Nederlanders zijn niet altijd gehypnotiseerde schapen geweest. Het proto-Nederland ontstond bijna 2000 jaar geleden uit een opstand.

“In 69 na Chr. verenigde Claudius Civilis de verschillende stammen van de Batavieren om in opstand te komen tegen het oppermachtige Romeinse Rijk dat hun samenleving van ‘vrije gelijke mannen’ had onderworpen en veranderd tot een van heersers en slaven. 1947 jaar na dato woekert het Batavirus van het geplengde bloed voort in inkt.”

De woorden in dit citaat zijn te lezen in de introductie van een nieuw weblog, Batavirus genaamd, dat ik u bij deze van harte aanbeveel.

Batavirus is opgezet door onder anderen de scheppers van het Amsterdam Post Archief, dat hierboven in de menubalk te bereiken is, en omschrijft zichzelf als volgt:

“Batavirus is een collectief van vrije, gelijke mannen, genderneutralen en vrouwen dat zich op Twitter vormde op basis van gedeelde humor. Humor is het plasma van de betwistbare controversiële ideeën gelijk het semenplasma de zaden geleidt. Op Batavirus zult u het vinden tussen de beschouwingen, beschrijvingen, beats en beslommeringen van de Bataviristen. Wij komen uit heel het land en zitten in de de haarvaten van de samenleving. We zij vrij in gedachten en dienen geen broodheer. Wij doen het voor niets en de nandrolon. ‘Wij’ dat ben jij, want in ieder schuilt een Batavirist. Wij gaan ervoor!”

Vanaf deze plek wens ik Batavirus succes, inspirerende artikelen en veel lezers die door het batavirus worden aangestoken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.122 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

12 Comments on Batavieren en Batavirus

 1. Het is tijd om ons te verenigen en in aksie te komen.

  Like

 2. Ik wens ze veel succes, maar ben bang dat het niet veel zal worden !
  Het is niet te vergelijken met Fenixx. Het zijn verhalen zonder actie. Het is ook niet voor ‘Jan de Gewone Man’ ! Het is voor de ‘beter denkende upperclass’ !

  Like

 3. D. G. Neree // januari 10, 2016 om 14:23 //

  Wauso, Batavirus zal misschien een iets ander publiek trekken, maar alle inbreng is meegenomen en wie niet tegen ons is voor ons. De stijgende bezoekcijfers op Fenixx tonen aan, dat steeds meer mensen de informatie in zich opnemen en hoe breder het kritische front wordt hoe beter.

  Like

 4. Dank voor dit stuk! Wij waarderen het enorm!

  Like

 5. Ik zeg niks verkeerds. Op een andere plaats leg ik uit wat Fenixx is en hetgeen zij doen is van een geheel andere orde. Samenwerking kun je creëren door over en weer bepaalde stukken te plaatsen, die bij desbetreffende site past.
  .
  Mijn kritiek op Batavaria is, dat ik het niet geschikt acht voor actie en de gewone man. Maar dat is hun keuze !
  .
  Daarentegen trekt ‘niche’ wel een bepaald publiek waar je je dan op pint !

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // januari 10, 2016 om 16:17 //

  Ziet er veelbelovend uit, maar wat DG Neree zegt is waar, een steunkleur zou het geheel wel wat rustiger maken voor je ogen. Het doet een beetje denken aan Filantroop.

  Like

 7. D. G. Neree // januari 10, 2016 om 17:32 //

  Nu dit toch over andere weblogs gaat:
  Enkele dagen geleden reageerde ik op dit artikel op Geennieuws:
  http://www.geennieuws.com/2016/01/antwoord-aan-de-heer-wilders/
  Deze discussie liep uit in meerdere vrij lange reacties, waardoor me voornam het hier tot een artikel om te vormen. Maar de dag daarop had de Geennieuwsredactie er al een deel uitgehaald en als artikel geplaatst. Voor wie interesse heeft om het te lezen en/of aan de discussie daar deel te nemen:
  http://www.geennieuws.com/2016/01/en-nog-eens-de-brieven-van-en-aan-geert-wilders/
  (Met een kleine verantwoording mijnerzijds: de tekst ontstond uit een discussie aldaar en hopelijk wordt het ook in die context gelezen.)

  Like

 8. @NEree
  Wat Europa en Nederland mist zijn bekwame mensen. En dat in alle geledingen.
  Zoveel prutsers en dat overal. Ik kijk een examen administratie voor iemand na zitten er gewoon fouten in de vraagstelling ! Politici zijn totale niksnutten. Asscher en andere PvdA idioten zijn de beste voorbeelden. Maar die van de VVD doen niet voor hen onder.
  .
  Als ik Tweet ben ik nogal fel ! Ik lach daarmee. Sarcastisch en beledigend tot op het bot !
  Je moest eens weten hoeveel ‘Blokkades’ ik al heb op Tweetie. En dat van ……..RechtsKnechten ! Ik weet bij God niet waarom. Ze zijn zo kinderachtig, dat ze al vallen over Cartoons. Jawel RechtsKnechten en geen mossels !

  Like

 9. @Neree,
  Bedankt voor de link naar de blog.

  Met vriendelijke groet,

  Tony

  Like

 10. Nog een importverkrachter, voor de verandering eentje uit de stal van Saran Baran.
  Die gewelddadige pooierbaas, die van justitie de cel uit mocht en nooit meer terug zagen.

  Like

 11. laat dat varken lekker in Canada weg rotten.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s