Nieuw

De zoveelste islamitische haatuitspraak van Aboutaleb, GS gaat de mist in

Na het demoniseren van Fortuyn, waar die nooit excuses voor aangeboden heeft, en het zich cultureel toe-eigenen van de oer-Hollandse erwtensoep – ordinaire mohammedaanse diefstal -, kwam ik er vandaag weer eentje tegen van de man die 20 maal per dag zijn kont naar het westen richt terwijl die van islamitische gekte met zijn kop op de vloer bonkt.

Onder dit warrige stuk van Van Rossem:
http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/01/fucking_nuance.html#more

Waar Van Rossem in de geintjes van Aboutaleb trapt en Van Rossem een islam wensdenkt die van binnenuit verandert. NOT.

De burgemeester van Rotterdam lijkt juist de hand lijkt te willen reiken naar liberale, seculiere of afvallige moslims door hun intolerantie, fundamentalistische en jihadistische geloofsgenoten met een welgemeend ‘ksssst’ uit het vrijzinnig-seculiere Nederland weg te willen jagen.
——————————————————
Aboutalebs onbeheerste uitval tijdens een discussie in Paradiso (Amsterdam), waar de met de dood bedreigde (toen nog) PvdA’ster Ayaan zonder beveiliging niet kan verschijnen.
“Eerst uit de groep stappen, roepen dat je ex-moslim bent, vervolgens stevig in het nest pissen en ook nog verwachten dat je als gesprekspartner wordt geaccepteerd.”

Troef | 03-01-16 | 22:27

Heel vagelijk stond me er nog iets van bij, maar ik had geen idee waar het te zoeken en gelukkig kon een twitteraar mij uit de brand helpen:

 

 

door Sylvain Ephimenco − 06/11/04, 00:00

Na de islamitische slachting van Theo van Gogh:

Eergisteren zag ik een man een bevlogen toespraak houden voor een gehoor van moslimse gelovigen in de Amsterdamse Al Kibir-moskee aan de Weesperzijde. De man maakte indruk op de aanwezige journalisten die hem de volgende dag in hun kranten zouden neerzetten als een ‘hevig geëmotioneerde politicus’ die ‘een hard betoog tegen extremisme en onverdraagzaamheid’ had gehouden. Die man was de Amsterdamse wethouder van Integratie, Ahmed Aboutaleb.

De wethouder van Integratie was toen weliswaar nog niet in functie maar bekleedde al wel een ambt dat hem evenveel, zoniet nog meer gezag verschafte. Als directeur van het Multiculturele Instituut Forum profileerde Aboutaleb zich toen als de brandweercommandant van de multi-etnische samenleving. In het najaar van 2001 vond hij het idee van de gijzelneming van de islam een groteske gedachte evenals het idee dat Nederlandse moslims massaal hun afkeuring kenbaar moesten maken van de aanslagen in New York. In een debat op de radio of via columns liet hij mij ook weten dat een Open Brief rond het moslimextremisme vooral ‘hard slaan was op ons moslims’. In zijn column in Trouw van 16 oktober 2001 schreef hij me dit terug: ‘Een brede discussie waarbij de massa betrokken is, is vrijwel uitgesloten. Dat is ook de reden waarom ik moeite heb met al die opinieleiders die menen dat de Nederlandse moslims massaal naar de pen moeten grijpen om zich te distantiëren van mensen die in naam van de islam ellende in de wereld zaaien.’

Niet alleen was de directeur van de belangrijkste multiculturele organisatie van Nederland nogal laks in zijn rol van brandweerman, maar hij begon zelfs de veenbrandjes die hier en daar ontstonden te vergoelijken. Naar aanleiding van een opiniepeiling waarin een aanzienlijk deel van de Nederlandse moslims te kennen gaf achter de aanslagen van 11 september te staan, verklaarde Aboutaleb op 26 september in de Volkskrant: ‘Moslims mogen zeggen dat ze de aanslagen steunen, Nederlanders dat ze die afkeuren en Pim Fortuyn dat hij een Koude Oorlog tegen moslims wil beginnen. Dat alles vrij te kunnen zeggen is een groot goed.’

Wat hij weigerde in te zien was dat het hier niet primair ging om vrijuit te kunnen zeggen wat je denkt, maar dat een meerderheid van de Nederlandse moslims zich identificeerde met niets en niemand ontziende terroristen. Dat vreedzaam geachte burgers van dit land plotseling achter de massamoord op 3000 onschuldigen bleken te gaan staan.

Was het maar bij deze onvergeeflijke misstap gebleven.

Een jaar later, op zondag 22 september 2002, bleek dat de multiculturele brandblusser er niet voor terugdeinsde om zelf grote vuren aan te steken.

Eerder die week was bekend geworden dat Ayaan Hirsi Ali, die toen nog lid was van de PvdA, had moeten onderduiken wegens bedreigingen. Ze was uitgenodigd in Paradiso, maar de partijgenote van de Forumdirecteur moest, omwille van haar veiligheid, verstek laten gaan. Aboutaleb begon de afschuwelijke situatie waarin Hirsi Ali terecht was gekomen te bagatelliseren. Volgens hem had ze gewoon in een Paradiso vol jonge moslims moeten verschijnen. Bedreiging of niet: ‘Dan regel je maar beveiliging.’

Vervolgens – net zoals hij een jaar eerder deed naar aanleiding van 11 september – ontzegde Aboutaleb wie dan ook het recht om te pleiten voor een moslimse afkeuring van de bedreigingen jegens de ondergedoken vrouw: ‘Dat constant meten met twee maten, daar kan ik zo van kotsen. Waarom moeten een miljoen moslims collectief protest aantekenen tegen de bedreiging van Hirsi Ali.

En toen beging de man die de multi-etnische consensus moest incarneren – de vooraanstaande moslim die de functie van bruggenbouwer vervulde – een kardinale fout die tot op de dag van vandaag doordreunt: ‘Er is de laatste jaren zo op ons ingebeukt. Elke kritisch geluid leidt tot defensieve reacties. Eerst uit de groep stappen, roepen dat je ex-moslim bent, vervolgens stevig in het nest pissen en ook nog verwachten dat je als gesprekspartner volledig wordt geaccepteerd.

Met deze uitspraak over Ayaan Hirsi Ali die iedereen vandaag lijkt te zijn vergeten, zette Ahmed Aboutaleb de zaal in lichterlaaie. En terwijl een oorverdovend gejuich losbarstte onder de jonge aanwezigen, glunderde de directeur van Forum.

Ahmed Aboutaleb is de allereerste in Nederland geweest die de actie die tot doel had Ayaan Hirsi Ali monddood te maken, heeft vergoelijkt. Door de ex-moslima het recht op kritiek van buitenaf te ontzeggen, plaatste hij haar de facto in het dodenrijk van de vrijheid van meningsuiting ten aanzien van de islam.

Trouw >>

Dossier Aboutaleb >>

 

Doe mee met 8.232 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6523 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on De zoveelste islamitische haatuitspraak van Aboutaleb, GS gaat de mist in

 1. Wel kritisch op individuele haatsjeiks, ook niet te beroerd om een filmpje van Neree te jatten.

  Maar er wel voor terugschrikken om de islam als geheel aan te pakken, of om te beseffen dat álle moslims in het Westen onderdeel van het probleem zijn. Als er al gematigden zijn,

  Myth of the ‘Moderate Muslim’
  http://townhall.com/columnists/mattbarber/2016/01/03/myth-of-the-moderate-muslim-n2099101/page/full?utm_content=buffercd260&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

  dan fungeren die hooguit als buffer of schild waar de extremisten zich achter kunnen verschuilen. Zoals Hamas zich tussen burgers en achter kinderen verstopt en die burgers daar niet tegen in opstand komen.

  Of zoals Bosch Fawstin het heel wat harder zegt (waar ze dan wel weer met graagte andere quotes van gebruiken): we moeten ophouden met islamitische roulette te spelen, we weten niet welke moslim zich als volgende opblaast.

  Of:

  Ik heb de indruk dat ze huiverig zijn een bepaalde grens te passeren. Ze willen wel salonfähig blijven, en niet door alle politici en de rest van de journalisten geblokt worden. Dan kun je wel #geenpeil organiseren, waarvan je weet dat het nul invloed zal hebben, daar lacht de gevestigde orde om, maar dan kun je niet de islam als geheel aanpakken. Want dan ga je, ook met 3 miljoen views per maand, in de verdomhoek.

  Like

 2. GeenStijl vind ik voor Slappe Zijkstengels.
  Quid vind ik de grootste draaikont.
  Die kleine prater maakt nog veel goed anders ging het gestaag omlaag !
  Er is een VACUUM, dat kan opgevuld worden !!!!!!
  Media…Media… en een beetje organisatie en inspelen op gebeurtenissen zoals laatst bij McDrek. En wat lees ik dan: Mail GeenStijl. Dan komt me de kots toch omhoog !!!
  Met een kleine DDS op Twitter en georganiseerd het verhaal van Bolo brengen was dit anders afgelopen ! Nee…mail GeenStijl !

  Like

 3. Wordt tijd dat ze ook aan zijn auto eens gaan rommelen.

  Like

 4. Greengo // januari 4, 2016 om 23:39 //

  Volgende bericht gaat niet over Aboutaleb, maar kan hier misschien toch wel worden geplaatst.

  DEN HAAG – Burgemeester Jozias van Aartsen ondersteunt het ontstaan van islamitische ordetroepen in de Haagse Schilderswijk.

  ‘Het getuigt van ontzettend veel naïviteit van onze Burgervader om na alle commotie van de afgelopen jaren omtrent de explosieve staat waarin de Schilderswijk zich bevindt zomaar onopgeleide moslims en lid van een extreem islamitische beweging als orde troepen aan te stellen.’

  http://www.dichtbij.nl/den-haag/regionaal-nieuws/artikel/4213239/nieuwe-islamitische-orde-gevaarlijke-ontwikkeling.aspx

  Like

 5. Politiek.
  Gevonden en gedateerd, wellicht toch nog interessant:

  ‘PvdA heeft kritiek op uitspraken Aboutaleb.’ – 26-01-2015 | De Moslimkrant
  ‘De PvdA in Rotterdam maakt zich zorgen over de uitspraken van burgemeester Aboutaleb. Ze vrezen dat Aboutaleb op die manier vooral moslimjongeren in de armen van NIDA duwt. De Rotterdamse PvdA heeft een deuk opgelopen bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen en zit momenteel in de oppositie. Twee anonieme PvdA’ers vragen zich hardop af hoe het met hun partij moet in de Maasstad als Aboutaleb straks weg is.

  Aboutaleb schrijft nu in de zondagbrief dat het woord ‘oprotten’ niet een term is die hij snel zal herhalen. In die brief getiteld ‘Geen muren tussen culturen’ schrijft hij:

  “Afgelopen week stond Nederland stil bij de aanslag op het kantoor van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs. Twaalf doden, onder wie acht journalisten en twee politieagenten. Bij de gijzeling in de joodse supermarkt die volgde, vonden nog eens vier gegijzelden de dood.

  Het bericht trof mij diep. Geschoktheid. Verontwaardiging. Dat was het dat mij bekroop. Vrij snel drong het besef tot mij door dat deze laffe daad ook gevolgen zou hebben voor het maatschappelijk klimaat in Nederland, in het bijzonder voor de moslims in ons Nederland.

  Het nieuws kwam binnen toen ik op het punt stond een gesprek aan te gaan met acht bestuursleden van moskeeën over de veiligheid van gebedshuizen. Deze vergadering verliep in een onwerkelijke sfeer. Ik kon mij nauwelijks op de inhoud concentreren. Mijn gedachten dwaalden steeds weer af.

  Enkele uren later zocht burgemeester Van der Laan van Amsterdam telefonisch contact. “Ahmed, wij moeten wat doen.” Geweldig dat Eberhard dit initiatief heeft genomen. In overleg met politieke partijen heb ik besloten de Rotterdammers op te roepen donderdag massaal naar Plein 1940 te komen en met elkaar onze afschuw te uiten en onze verbondenheid met de Parijzenaars te tonen. Ik was geraakt door de opkomst. Het was ontroerend en bijzonder fijn dat duizenden mensen overal in Nederland de straat op gingen.

  De avond daarvoor werd ik geinterviewd in Nieuwsuur. Het was niet gepland, maar de term ‘oprotten’ die ik in het tv-programma gebruikte, kwam uit mijn tenen. De uitspraak had en heeft betrekking op die lieden die onze beschaving afwijzen en met geweld hun mening aan ons willen opdringen. Ik geef toe, het is geen poëzie, maar straattaal. Niet een term die ik snel zal herhalen. Maar de uitspraak was een uiting van ingehouden woede.

  Hoe is het toch mogelijk dat zo veel mensen bezig zijn met elkaar een wij-samenleving op te bouwen en dat hun werk door enkele zieke geesten gesloopt wordt? Op die vraag past maar één antwoord: dat moeten we nooit laten gebeuren. We mogen nooit groepen mensen collectief verantwoordelijk stellen voor de daden van zieke geesten. Wij dulden geen muren tussen culturen. Wat wij doen is samen het verdriet verwerken en blijven werken aan onze droom: een mooi Nederland.

  Vriendelijke groet,
  Ahmed Aboutaleb

  Bepaald geen psycholoog.

  Like

 6. M.b.t. bovenstaand bericht; vreemde uitspraak/gedachtekoers (alhoewel): ‘Twee anonieme PvdA’ers vragen zich hardop af hoe het met hun partij moet in de Maasstad als Aboutaleb straks weg is.’

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Fubar kloosrieds Bart Nijman on Trump – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: