Nieuw

100 christelijke graven gevandaliseerd in Partille – gebroken grafstenen en kruisen ondersteboven

Begraafplaats Kvastekulla in Partille, ten noorden van Gotenburg. © Ulf Renholm. (CC BY-SA 4.0)

Op de begraafplaats Kvastekulla in Partille, ten noorden van Gotenburg, werden de bezoekers van hen overleden geliefden op de laatste rustplaats afgelopen zondag onaangenaam verrast door een macaber en schokkend uitzicht. Grafstenen waren omgegooid en kruisen waren ondersteboven geplaatst.

Ulf en Carina Renholm verloren afgelopen zomer hen dochter aan de vreselijke ziekte kanker. Toen ze op zondagochtend op het kerkhof Kvastekulla aankwamen was zowel haar grafsteen als die van anderen gemolesteerd.

– Dit is werkelijk kwaadaardig, ik begrijp niet hoe mensen in staat zijn zoiets te doen. Dan moet je toch wel echt gestoord zijn. Dit is afgelopen nacht gebeurd, want we waren gisteren hier ook, zegt Ulf Renholm.

– Ik heb van andere verontruste bezoekers gehoord dat er ook eeuwenoude grafzerken op het ouwe kerkhof zijn omgetrapt, zegt hij.

Het schandaliseren van grafstenen is een misdaad in Zweden, en is bij de politie aangemeld. Volgens de politie zijn er meer dan 100 grafstenen beschadigd.

– De grafstenen zijn omgetrapt en christelijke kruisen ondersteboven gedraaid, zegt politiewoordvoerder Peter Adlersson.

Kerkherder Lars Hjor van kerkhof Kvastekulla was in het weekend niet aanwezig tijdens de grafschendingen. Hij was een weekendje uit. En hoort voor het eerst van deze grafschendingen als GP (Gotenburg Post) contact met hem opneemt.

– Dit is nooit eerder gebeurd, is geheel nieuw voor mij, zegt hij.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.177 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on 100 christelijke graven gevandaliseerd in Partille – gebroken grafstenen en kruisen ondersteboven

 1. “– Dit is nooit eerder gebeurd, is geheel nieuw voor mij, zegt hij.”

  Voor hem misschien, maar voor ons niet:

  Finnen woedend – ‘Vluchtelingen’ bespotten graven op christelijke begraafplaats
  https://fenixx.org/2015/12/14/finnen-woedend-vluchtelingen-bespotten-graven-op-christelijke-begraafplaats/

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // december 26, 2015 om 13:30 //

  Gek, als woedende Corsicanen als represaille een moskeetje in tienen trappen is het voorpaginanieuws, maar dit soort berichten kom je nooit tegen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s