Nieuw

Maar hoe harder men vrede galmt, hoe dichterbij de oorlog komt

De kerstgedachte is natuurlijk heel mooi: Vrede. Wie wil dat niet? Ik geloof dat je een klein kind al kunt uitleggen dat je kansen om langer en gelukkiger te leven in tijden van vrede groter zijn dan in tijden van oorlog.

Nu loopt achter die boodschap van Vrede toch ook vaak z’n mismaakte broertje Schuldgevoel te sarren. Want vrede is mooi, maar je moet hem handhaven; er zijn namelijk groepen schurken die geen vrede willen. Althans, die willen wel vrede, maar nadat zij ons hebben geknecht of uitgemoord. Wij moeten ons tegen hen verdedigen. Met strijd. Dat geeft schuldgevoel, want strijd is het tegenovergestelde van vrede.

Theodor Holman >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.197 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s